• 22 dec 2018

  Til alle foodies og madelskere! 2 nætter i Bologna på et skønt 4* hotel til kun 668 kr. inkl. fly og morgenmad

  Er du klar til den vildeste mad-tur midt i Norditaliens madmekka? Turen går til skønne Bologna, der ligger i Emilia-Romagna regionen. Denne region er kendt for alle sine lækre madvarer og det er blandt andet her parmaskinke, parmesan, mortadella, balsamico og tortellini stammer fra. Bologna er et rent paradis for madelskere – her er frisklavet pasta i lange baner, velsmagende pizza, gelato lavet fra bunden, lokal vin og kolde Aperol Spritzs. Desuden finder du her Fico Eataly World, som er det største fødevaremarked i verden. Her finder du over 40 restauranter og 40 producerende virksomheder – det er også muligt at se dyr, hvordan madvarer bliver fremstillet og endda selv deltage i kurser, hvor du f.eks. lærer at lave pasta fra bunden eller hvordan du bliver en mester til at lave gelato.

  Lyder det lækkert? Så afsted med dig!

  Madtur til charmerende Bologna
  januar - februar 2019
  668 kr.
  København
  Bologna
  Hotel i Bologna
  f.eks. det 4* Suite Hotel Elite
  426 kr.
  Hotel
  426 kr.
  Fly
  242 kr.
  Total (pr.person)
  668 kr.

  Hotel i Bologna

  Der er mange skønne hoteller i Bologna. Jeg har f.eks. fundet det 4* Suite Hotel Elite (4 ud af 5 på TripAdvisor og “Certificate of Excellence“). Hotellet ligger tæt på den gamle bydel med kun 15 minutters gang til Piazza Maggiore og 2 km til hovedbanegården – og så er der kun ganske få minutter på gåben til offentlig transport, der på ingen tid kan tage dig helt til centrum af Bologna. Hotellet er moderne indrettet med lyse rummelige værelser.

   

  Et dobbeltværelse i 2 nætter koster 851 kr. inkl. morgenmad. Ved en rejse for 2 personer bliver prisen derfor kun 426 kr. pr. person. Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Bologna, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde et andet hotel.

   

  Fly til Bologna

  I dag har jeg fundet billige fly til smukke Bologna. Du rejser fra København, hvor du kan finde billetter mellem 218-390 kr. fra januar – februar 2019. Jeg har f.eks. fundet en afgang d. 27.01. – 29.01. til kun 242 kr. Du kan også rejse billigt i vinterferien (både uge 7 og uge 8). Det er desværre ikke muligt at finde tilsvarende billetter fra Jylland.

   

  Du flyver med Ryanair og der må du som udgangspunkt kun medbringe en mindre håndtaske. Hvis du vil have 10 kg håndbagage med, skal du booke billetten med prioritet. Dette koster mellem 45 og 75  kr. ekstra pr. vej (hvis du booker direkte gennem Ryanair).

   

  Ovennævnte rejseeksempel er med afgang fra København d. 27.01. – 29.01. – her er nogle andre billige afgange (husk at hotelpriserne kan variere afhængig af datoerne).

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  Forlænget weekend-afgange er markeret med WE

  • 10.01. – 13.01. – WE
  • 17.01. – 20.01. – WE
  • 20.01. – 22.01.
  • 22.01. – 24.01.
  • 24.01. – 27.01. – WE
  • 31.01. – 03.02. – WE
  • 07.02. – 10.02. – WE
  • 14.02. – 17.02. – i vinterferien (uge 7)
  • 21.02. – 24.02. – i vinterferien (uge 8)
  • 24.02. – 26.02.
  • 28.02. – 03.03. – WE
  • Og flere

   

  Transport til/fra lufthavnen

  Fra lufthavnen kan du tage en bus (nr. 40) til “Ospedale Maggiore” og derfra har du ca. 500 meter til hotellet. Turen tager lidt under 20 minutter. Hvis du vil helt til døren, så kan du også vælge at tage en taxa. Der er lidt under 7 km mellem hotellet og lufthavnen.

   

  Dagstur til Firenze

  Hvis du vil en dagstur (eller længere tid) til Firenze, så er dette supernemt og ligetil! Fra Bologna kan du tage med et lyntog – og 36 minutter senere står du i Firenze. Sådan en togbillet koster omkring 140 kr. Det er dog også muligt at gøre det billigere med et andet tog (fra 5 euro og turen tager mellem 1,5-2 timer) eller med bus fra omkring 6 euro (45 kr.).

   

  (Mad)-rejsetips til Bologna

  Ficos Eataly har jeg allerede beskrevet i toppen af artiklen. Men her kommer lige et par af Bolognas og omegns andre madoplevelser.

   

  Bologna er kendt som ”La Grassa” (the fat one) – og det er med god grund, da området bugner med lækre madvarer og fantastiske restauranter og caféer. Besøg f.eks. Pasta Fresca Naldi, som er en lille ”café” eller nok nærmere et take-away sted med frisklavet pasta – efter sigende et af de bedste steder i Bologna. Hvis du er ude efter den bedste pizzaoplevelse, så kan Mozzabella anbefales – Mozzabella servere både sandwiches og pizza lavet på de bedste råvarer.

   

  Hvis du trænger til at få gået lidt efter alle de madoplevelser, kan en tur op i de to tårne (Le Due Torri), som er et af Bolognas vartegn, varmt anbefales. Det samme kan tur forbi en af de to storslåede pladser Piazza Maggiore eller Piazza Nettuno.

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  se fly se hotel