• 14 mar 2019

  Billige fly til Island: tur/retur til kun 580 kr. – f.eks. weekendtur på et 3* guesthouse til kun 888 kr. inkl. fly

  Hvis en naturskøn, gletsjerfyldt vulkanø langt ude i Nordatlanten lyder som det perfekte sted til en weekendgetaway – så rammer Island lige i bull’s eye! Øens mange naturattraktioner som vandfald, gletsjere og varme kilder trækker naturligvis de største overskrifter, men hovedstaden Reykjavik (der er verdens nordligste hovedstad) gør i den grad også et charmerende indtryk og egner sig fantastisk til lidt “storbyferie”.

  Smukke Island
  marts - maj
  fra580 kr.
  København
  Reykjavik

  Fly til Island

  Island er ikke en decideret budgetdestination, men priserne på især fly er efterhånden faldet til et niveau, der hører til i den lavere ende af skalaen.

   

  Fra Danmark er det klart billigst at flyve fra København, hvor lavprisselskabet WOW air typisk er de billigste. Jeg har ovenfor f.eks. fundet en weekendafgang fra lørdag den 30. marts til mandag den 1. april til kun 580 kr. (og nej, det er ikke en aprilsnar 😉).

   

  WOW air er som sagt et lavprisselskab, og derfor får du som udgangspunkt kun en mindre håndbagage inkluderet i prisen (42 x 32 x 25 cm). Vil du gerne have mere bagage med, koster det lidt ekstra oveni. Hvis du booker direkte gennem WOW air koster en stor håndbagage ca. 230 kr. og indchecket bagage ca. 300 kr. pr. vej.

   

  Priserne fra København ligger generelt mellem 580 og 850 kr. i marts, april og maj. Fra juni får priserne en nøk op, så forvent i denne måned billetpriser fra ca. 900 kr. Du kan også flyve fra Billund. Herfra er prisen dog markant dyrere. Du kan finde direkte afgange fra maj, hvor priserne hos Icelandair starter fra ca. 1.400 kr.

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

   

  Weekendafgange er markeret med WE

  • 19.03. – 22.03.
  • 21.03. – 24.03./25.03.
  • 22.03. – 24.03./25.03. – WE
  • 28.03. – 01.04.
  • 30.03. – 01.04./02.04. – WE
  • 06.04. – 08.04./09.04. – WE
  • 24.04. – 26.04.
  • 03.05. – 05.05./06.05. – WE
  • 04.05. – 06.05./07.05. – WE
  • 08.05. – 11.05.
  • 14.05. – 18.05.
  • 15.05. – 18.05.
  • 21.05. – 23.05. —> 28.05.
  • Og flere

   

   

  Hotel i Island

  Island byder på trods af sin relativt beskedne størrelse på et rigtig fint udvalg af hoteller. Til en hyggelig weekendtur som denne vil et godt bud på et hotel være det budgetvenlige 3* Guesthouse Alfar. Selvom Guesthouse Alfar ligger 10 minutters kørsel fra centrum, får du stadig et virkelig fint værelse (med delt badeværelse) til en superpris ift. mange af Reykjaviks andre hoteller/overnatningssteder. Og mange tidligere gæster roser i øvrigt Alfar Guesthouse til skyerne.

   

  Prisen for 2 nætter fra lørdag den 30. marts til mandag den 1. april er kun 616 kr. – hvilket svarer til kun 308 kr. pr. person ved en rejse for 2. Sammenlagt med flybilletter til 580 kr. får du således en samlet pris for fly og hotel på kun 888 kr. pr. person! Du får altså masser af value-for-money med dette guesthouse.

   

  Hotel i Island
  f.eks. det 3* Guesthouse Alfar
  308 kr.

   

  Foretrækker du en lidt mere central placering og eget bad, kan du også finde et hotel i stil med det 3* Arctic Comfort Hotel. Dette hotel har en god placering – kun en kort gåtur fra Kringlan, der er Reykjavíks største shoppingcenter. Herudover er der kun en 5-minutters bustur ind til byens centrum, mens Reykjavík Zoo og Botanisk Have ligger lige rundt om hjørnet.

   

  Prisen for Arctic Comfort Hotel (på de samme datoer) ligger på 1.306 kr. (dvs. 653 kr. pr. person). Herved får du en samlet fly-og-hotel-pris på 1.233 kr. pr. person. Er hotellerne udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Reykjavik, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde et andet hotel.

  Hotel i Reykjavik
  f.eks. det 3* Arctic Comfort Hotel
  653 kr.

   

  Transport til/fra lufthavnen

  Reykjavik Lufthavn oplyser, at busselskabet Gray Line Iceland koordinerer bustrafikken til og fra lufthavnen. Der skulle altid være en busafgang til Reykjavik senest 45 minutter efter landingen. Lufthavnen anbefaler samtidig, at man booker billet online på airportexpress.is.

   

   

  Billeje i Island

  Har du et kørekort, vil det være oplagt at leje en bil og tage på eventyr – f.eks. til The Blue Lagoon! Og til en kort weekendtur som i dette eksempel kan du leje en bil til kun 224 kr. pr. person ved en rejse for 2.

   

  Husk at de fleste biludlejningsfirmaer i Island (og generelt i udlandet) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

  Lejebil
  inkl. fri kilometer, fair brændstofpolitik og gratis forbindelsesbus
  224 kr.

   

  The Blue Lagoon

  Lidt syd for Reykjavik ligger en af Islands superseværdigheder – The Blue Lagoon! The Blue Lagoon er et geotermisk spa-resort, hvor vandet holder en konstant temperatur på 37-39 grader – uden tvivl den ultimative opvarmede pool! Det mineralholdige saltvand har desuden et højt indhold af hvidt kiseller og svovl, som efter sigende skulle være godt mod psoriasis.

   

  The Blue Lagoon tilbyder forskellige billetter. En standardbillet (comfort), som indeholder entré, brug af håndklæde, en silica Mud Mask og 1 drink, koster 6.990 ISK (ca. 387 kr.). Du kan købe billetter på bluelagoon.com.

   

  Prøv lige at se, hvor lækkert det ser ud!

   

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  7 kommentarer til Billige fly til Island: tur/retur til kun 580 kr. – f.eks. weekendtur på et 3* guesthouse til kun 888 kr. inkl. fly

  1. Stefan says:

   Godt man ikke fik købt billetter ved wow air

  2. Rukiye cam simsek says:

   Skal der søges visum når man har tyrkisk pas ?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Rukiye 🙂

    Altså jeg ved, at nordiske statsborgere ikke behøver at søge om visum. Men det lyder som om, at visum herudover er påkrævet. Men jeg vil da anbefale dig at kontakte den tyrkiske ambassade i København – de må kunne sætte dig ind i de præcise regler 😉

  3. Sofie says:

   Hej
   Er der specielle regler for alder ved leje af bil på Island?
   Altså skal man være fyldt 21, eller går det som 19-årig?

   • Rejsespejder says:

    Hej Sofie,
    man kan sagtens leje en bil når man er under 21. Dog skal man betale et tillæg. Med det tilbud jeg henviser til koster det 1.000 ISK (ca. 55 kr.) pr. dag. Så det er til at overskue.

  4. Hannah says:

   Hej Rejsespejder

   Er der nogle billige ture i slut juni og frem i sommerferien?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Hannah 🙂

    Som jeg skriver i artiklen, ligger de billigste billetpriser allerede i juni på 900 kr. – og juli bliver kun dyrere. Men jeg vil helt sikkert holde øje med billige fly til Island i skolernes sommerferie. Og hvis jeg finder billige fly, kan du være sikker på, at jeg skriver om dem her på bloggen 😉

    Derfor kan du overveje at downloade rejsespejder-appen. Med den kan du nemlig sætte en rejsealarm. På den måde får du automatisk besked, når/hvis der kommer en rejse, som matcher dine ønsker 😉

    Du kan downloade den her: https://rejsespejder.dk/apps/

  Se fly-tilbud her