Banner-40-1

De gratis glæder: Paris’ bedste gratis oplevelser

I denne udgave af “De gratis glæder” – min føljeton af blogindlæg om gratis oplevelser – rejser vi nu mod en ny europæisk storbydestination! Vi har tidligere været forbi byer som Berlin, London og Barcelona. Nu venter endnu en europæisk storby, som i den grad står i romantikkens tegn. Vi skal selvfølgelig en tur til smukke Paris. Og den franske hovedstad tilbyder et flot udvalg af gratis oplevelser – lige fra skønne parker og verdensberømte monumenter til museumsbesøg og fantastisk kunst. Så læs her min guide om gratis oplevelser i Paris!

De bedste gratis oplevelser i Paris

Champs Élysées og Triumfbuen

Den første af mange gratis oplevelser er at finde i centrum af Paris. Et af byens helt store vartegn er nemlig Champs Élysées. Denne verdensberømte allé leder hen til den lige så verdensberømte Triumfbue midt på gaden. Egentlig betyder Champs Élysées “gaden ved de elysæiske marker”, men gaden bliver også kaldt for verdens smukkeste allé. Og det er den muligvis også. Du kan næsten ikke undgå at blive grebet af den intense stemning, der emmer af fransk hverdagsliv og parisisk attitude – og ved du, hvad det bedste er? Det koster gratis at tage en tur forbi!

De gratis glæder: Paris' bedste gratis oplevelser

Sacré-Coeur

Paris’ hellige hjerte, Sacré-Coeur, er en kirke, der ligger højt på Montmartre-bakken i 129 meters højde. Og jeg behøver vel ikke at sige, at der er en fuldstændig fantastisk udsigt over byen deroppe? Her står den smukke marmorkirke og viser sin pragt og storhed frem. På kirkegården ligger nogle af fortidens helt store berømtheder inden for musik- og filmverdenen samt større forfattere. Der er fri entré til Sacré-Coeur-kirken, men ønsker du at komme ind i selve kuplen, skal du betale for det.

Gratis oplevelser i Paris

Gratis museumsbesøg

Paris er kendt for at have en fantastisk scene inden for både kunst og historie. Og netop kunst og historie hyldes på flere af byens museer med fri entré. Nogle af museerne har fri entré den første søndag i måneden, mens andre er gratis året rundt. Eksempelvis kan du alle årets dage kvit og frit besøge det historiske museum Musée Carnavalet og kunstmuseet Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris.

Gratis oplevelser i Paris

Pompidou-centret

Pompidou-centret, opkaldt efter den tidligere franske præsident Georges Pompidou, er et kunstcenter beliggende i Beauborg-kvarteret. Centret er et sammensurium af forskellige gallerier, workshops og udstillinger med over 100.000 værker samt forskellige gadekunstnere, dansere og fremvisninger. Den imponerende kunsthal kan besøges gratis den første søndag i hver måned.

Gratis oplevelser i Paris

Musée Louvre og Mona Lisa

Musée Louvre er verdens største og mest besøgte museum, og så huser museet det berømte Mona Lisa-maleri. Den store glaspyramide er en fantastisk oplevelse, og når du har besøgt museet, kan du gratis komme ind på det nærliggende Musée Eugène-Delacroix-museum. Hvis du vil have gratis entré til Louvre, kræver det en smule planlægning ift. dine rejsedatoer. Der er nemlig gratis adgang den første lørdag i måneden efter kl. 18.00. Der er desuden altid gratis adgang for børn under 18 år og unge EU-borgere mellem 18-25 år.

Gratis oplevelser i Paris

Jardin du Luxembourg

Den skønne park Jardin du Luxembourg ligger mellem Latinerkvarteret og Montparnasse. Parken er virkelig en fryd for øjet med smukke, grønne områder, fantastiske blomsterbede, legepladser til børnene og fine skulpturer. Luxembourg-parken er dog mere end bare en park. Den bruges nemlig til forskellige sportsaktiviteter som tennis og basketball, ligesom den er kendt som et fast mødested for skakentusiaster! Herudover afholdes der både teaterforestillinger og koncerter, som du kan nyde uden at skulle have en krone op af lommen.

Gratis oplevelser i Paris

Notre Dame

Den franske katedral Notre Dame får nok de flestes tanker hen på Disneys fortælling om ‘Klokkeren fra Notre Dame’. Det populære og imponerende bygningsværk er et must, når du besøger Paris. De mange små detaljer, de fascinerende historier og de forskellige stilarter giver anledning til at spankulere rundt i kirken og betragte det store kunstværk, som Notre Dame i virkeligheden er. Og du kan glæde dig over, at selve kirken er gratis at besøge. Vil du gerne op i et af tårnene, koster det dog penge.

De gratis glæder: Paris' bedste gratis oplevelser

Gåtur i Paris (anbefalet af en læser bosiddende i Paris)

Tag metroen (M1 mod La Defensé) og stå af ved Argentine – det er stoppet lige efter Triumfbuen. Herfra fortsætter du turen til fods ind mod først Triumfbuen, så Champs-Élysées og herefter Concordepladsen. Tre af Paris’ must-see attraktioner!

Herefter vender du rundt og fortsætter turen ned mod Seinen og over Alexander d. III-broen. Denne vej fører dig direkte hen til det imponerende flotte Hôtel des Invalides, der i dag er et militærmuseum og hjem for krigsveteraner og tilskadekomne soldater. I forbindelse med dit stop ved Hôtel des Invalides finder du også en forrygende flot kirke inde på Invalides-pladsen. Den må du ikke misse.

Fra Hôtel des Invalides fortsætter turen videre ned langs Avenue de la Motte-Picquet mod turens endestation Champ-de-Mars. Avenue de la Motte-Picquet er spækket med hyggelige caféer og er derfor et godt sted til en frokost- eller spisepause (den bliver næppe gratis, desværre).

Sidste stop på turen er som sagt Champ-de-Mars (på dansk også kendt som Marsmarken), der er parken til Eiffeltårnet. Og man må bare sige, at Marsmarken og Eiffeltårnet er den perfekte afslutning på en i forvejen fantastisk gåtur i smukke Paris!

Turen er ca. syv kilometer lang. Alt efter hvor langsomt/hurtigt du går, og hvor lang tid du bruger ved hvert sted, kan turen tage alt fra to timer til en halv dag. Herunder har jeg indtastet rutens forskellige stop på google maps, så du kan få et groft overblik over turen (du behøver selvfølgelig ikke følge google maps’ rute til punkt og prikke – den skal blot give dig en idé om, hvordan turen ser ud).

Jeg håber, du kunne bruge min rejseguide til gratis oplevelser i Paris. Hvis du gerne vil vide mere om rejser til Paris og se de nyeste og bedste rejsetilbud, kan du læse mere i min guide om Paris.

Log ind for at gemme hvad der inspirerer dig

Du kan tilføje op til 99 tilbud