Barcelona_efteraar_slider-1

De gratis glæder: Barcelonas bedste gratis oplevelser

I denne udgave af “De gratis glæder” – min føljeton af blogindlæg om gratis oplevelser – vender vi nu blikket mod endnu en europæisk storbydestination! Vi har tidligere været en tur forbi London og Berlin. Og denne gang skal vi igen til en af de storbyer, som rigtig mange danskere rejser til. Vi skal nemlig et smut forbi en spansk storby, hvor tapas og flamingodans præger hverdagen  – vi skal til skønne Barcelona! Så læs endelig min guide om gratis oplevelser i Barcelona!

De bedste gratis oplevelser i Barcelona

La Boqueria

Midt på Ramblaen ligger det overdådige fødevaremarked La Boqueria. I en stor hal finder du alverdens delikatesser og farverige fødevarer, der er flot præsenteret hos de forskellige boder. Flere af boderne er selvfølgelig opstillet med henblik på turisterne, men faktisk handler mange lokale også her af den indlysende grund, at udvalget er bredt, og varerne er friske. Selvom markedet er gratis at besøge, kan man altså hurtigt blive fristet til at købe nogle af de mange spændende madvarer og frugter – så pas på du ikke ender med at bruge alle dine penge her!

De gratis glæder: Barcelonas bedste gratis oplevelser

Stranden og havnefronten

Barcelona er kendt for at være en destination, der kombinerer det bedste inden for storbyferie og strandferie. Derfor må du selvfølgelig ikke snyde dig selv for en gåtur eller nogle timer ved stranden og den skønne havnepromenade – som selvfølgelig er en af de gratis oplevelser, der er at finde i Barcelona.

De gratis glæder: Barcelonas bedste gratis oplevelser

Gratis museum om søndagen

De museer, der drives offentligt af byen, har været så venlige at indføre gratis adgang hver søndag eftermiddag og hele dagen den første søndag i måneden. Det gælder f.eks. for Picasso Museum, Museu d’Historia de Barcelona og Museu Nacional de Catalunya. Mange af byens andre museer har også gratis entré på bestemte tidspunkter af ugen. Det kan derfor være værd at undersøge dette på forhånd.

De gratis glæder: Barcelonas bedste gratis oplevelser

La Rambla

La Rambla er et klart must, når du besøger Barcelona. Den hyggelige (og virkelig lange!) gågade kan sammenlignes med strøget – bare bredere og med massevis af sidegader. Selvom det mange steder går op i gøgl og gadeartister, er det altså hyggeligt at spadsere langs Ramblaen. Her kan du betragte det catalanske byliv, de mange mennesker og de flotte butikker.

De gratis glæder: Barcelonas bedste gratis oplevelser

Det gotiske kvarter

Det gotiske kvarter er en bydel i Barcelona, der består af små gader og flot gotisk arkitektur. Her finder du alt fra middelalderlige bygninger til moderne caféer. Du kan i hvert fald sagtens bruge et par timer på at gå rundt i de smalle gader – men pas på du ikke farer vild undervejs!

De gratis glæder: Barcelonas bedste gratis oplevelser

Street Art

Barcelona er propfyldt med fantastisk street art og graffiti, der pryder de ellers kedelige karporte og grå facader. Det giver byen liv, og hvert maleri har en historie bag sig. Der findes både gadeartister, der udfolder sig med en spraydåse i hånden, og så er der de mere officielle kunstnere, der har lagt navn til byens mange værker. Så brug en eftermiddag på at spotte de mange kunstneriske udtryk og nyd den friske luft samtidig.

De gratis glæder: Barcelonas bedste gratis oplevelser

Hvis du gerne vil vide mere om rejser til Barcelona, generelle rejsetips samt se de bedste rejsetilbud, kan du læse mere her.

Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

De gratis glæder: Barcelonas bedste gratis oplevelserDe gratis glæder: Barcelonas bedste gratis oplevelser

Log ind for at gemme hvad der inspirerer dig

Du kan tilføje op til 99 tilbud