rsz_londonshutterstock_107597459-2

De gratis glæder: Londons bedste gratis oplevelser

At rejse er at leve. Men at rejse er til tider også dyrt (selvom jeg gør mit bedste for at gøre det en smule billigere). Der er altid flere omkostninger forbundet med en rejse end bare fly og hotel. Oplevelserne koster nemlig også tit penge. Derfor har jeg besluttet mig for at lave en lille føljeton af blogindlæg her i rejsemagasinet. Temaet bliver “De gratis glæder”, og artiklerne vil præsentere dig for de bedste gratis glæder i en række af de mest populære rejsemål her på bloggen! Vi starter med en tur på tværs af Nordsøen til den engelske hovedstad! Så læs med her om gratis oplevelser i London.

De bedste gratis oplevelser i London

Natural History Museum

Nærmeste tube station: South Kensington

Natural History Museum er et meget berømt naturhistorisk museum. Faktisk er det et af de mest ikoniske museer i hele verden. Det naturhistoriske museum ligger på Cromwell Road lige syd for Hyde Park i det centrale London. Museet er uden sammenligning et af de mest imponerende museer, jeg selv har besøgt. Selve museumsbygningen er en stor, flot katedrallignende bygning i romansk stil. Det historiske ydre er dog ikke kun en facade. Natural History Museum slog nemlig dørene op for offentligheden for første gang den 18. april i 1881. Så det er altså et museum med en del år på bagen!

Er du på udkig efter en af de mest fantastiske gratis oplevelser i London, bør du helt sikkert smutte en tur forbi Natural History Museum!

Når du kommer indenfor på NHM, bliver du straks mødt af et kæmpemæssigt skelet af en blåhval!

De gratis glæder: Londons bedste gratis oplevelser

National Gallery

Nærmeste tube stations: Charing Cross Underground, Piccadilly Circus

Med gratis adgang til mere end 2.300 forskellige kunstværker fra forskellige tidsperioder er der uden tvivl noget for enhver smag på The National Gallery. Kunstmuseet ligger på Trafalgar Square i det centrale London. Museet huser nogle af billedkunstens allerstørste stjerner – blandt andre Monet, Van Gogh, Rembrandt og da Vinci. Not too shabby, som de ville sige i England! Har du blot den mindste interesse for kunst, er The National Gallery et absolut must-see!

Smutter du forbi National Gallery, kan du også benytte lejligheden til at beundre Trafalgar Square’s springvand, kunstværker og løvestatuer

gratis oplevelser i London

Tate Modern (+ Millenium Bridge)

Nærmest tube station: Southwark og Jubilee

Tæt ved Millenium Bridge ligger dette forrygende kunstmuseum. Tate Modern er verdens mest besøgte museum for moderne kunst – og med god grund! Denne tidligere kraftværksbygning åbnede som museum i 2000 og udstiller over 70.000 genstande. Her finder du alt fra Monet, Matisse og Kapoor til Picasso og Andy Warhol. Men der findes også masser af interaktive aktiviteter og multimedia-programmer.

Museet er helt klart et besøg værd – hvis ikke så bare for at få en lille pause efter en længere gåtur langs Themsen!

The Science Museum

Nærmeste tube station: South Kensington

The Science Museum er Londons videnskabsmuseum. Museet ligger meget tæt på Natural History Museum, så du kan eventuelt overveje at tage de to museer den samme dag. Med mere end 3,3 millioner besøgende hvert år er The Science Museum endnu et af Londons mest velbesøgte museer. Her vil du kunne fordybe dig i forskellige udstillinger, der alle har et naturvidenskabeligt udgangspunkt. Det kan være alt lige fra det mikroskopiske til det kosmiske!

Interesserer du dig for videnskabens verden, må du ikke misse The Science Museum 

gratis oplevelser i London

Parkerne

Nærmeste tube stations: Regent’s Park + Hyde Park Corner Underground, Lancaster Gate, Holland Park

Parkerne i London er fantastiske steder at få en lille puster midt i en hæsblæsende storbyferie. En mini-picnic i f.eks. Hyde Park eller Regent Park er en superhyggelig måde at tilbringe en times tid midt i London – hvis vejret ellers tillader det! Man kommer ikke uden om, at London er en storbyjungle. Derfor kan et besøg i en af parkerne være et dejligt indslag på din storbyferie.

I Holland Park, som er lokaliseret i vest London, kan du finde Kyoto Gardens. Det er en lille del af Holland Park som er inspireret af japanske planter og arkitekur. Parken har endda en lille sø med en masse koi fisk!

Alt efter vejr og årstid kan du nyde naturens grønne farver i en af Londons parker

De gratis glæder: Londons bedste gratis oplevelser

Kyoto Gardens i Holland Park

De gratis glæder: Londons bedste gratis oplevelser

Platform 9¾ ved King’s Cross

Nærmeste tube station: King’s Cross St. Pancras

Er du stor Harry Potter-fan, eller er dine børn, så tag en tur forbi King’s Cross Station. Her finder du stedet, hvor Harry hvert år tager med Hogwartsekspressen. Og den kører selvfølgelig fra perron 9¾ (som en hver HP-fan vil kunne fortælle dig). I King’s Cross Station finder du også en Harry Potter-shop med et spændende udvalg af alskens Harry Potter-merchandise!

Jeg vil ikke anbefale, at du løber ind i murstensvæggen, som Ron og Harry gør. Det virker vist kun på film.

gratis oplevelser i London

Buckingham Palace

Nærmeste tube stations: Victoria, Green Park, St. James’s Park, Hyde Park Corner

En af de største og klassiske seværdigheder man kan finde i London, er Buckingham Palace. Det er nemlig Dronning Elizabeths officielle bolig, når hun er i London. Selve slottet er bygget i 1703 og har siden været hjem for mange af Englands konger og dronninger. Her kan man gratis opleve selve facaden af bygningen og changning of the guards (vagtskifte af livgarden) hver mandag, onsdag, fredag, søndag og alle dage om sommeren. Man kan også om sommeren betale for at komme ind på selve slottet med en guided tour. Det er dog ikke nødvendigt, da du kan sagtens få en god (gratis) oplevelse ud af det.

Billeder af Buckingham Palace

De gratis glæder: Londons bedste gratis oplevelser

De gratis glæder: Londons bedste gratis oplevelser

Hvis du gerne vil læse om mere generelle rejsetips til London – eller se de nyeste tilbud, jeg har fundet dertil – kan du kigge forbi min guide om London.

Log ind for at gemme hvad der inspirerer dig

Du kan tilføje op til 99 tilbud