amsterdam-banner-1-1

De gratis glæder: Amsterdams bedste gratis oplevelser

I denne udgave af “De gratis glæder” – min føljeton af blogindlæg om gratis oplevelser – vender vi nu blikket mod en ny europæisk storbydestination. Vi har tidligere været en tur forbi LondonBerlinBarcelona og Paris. Denne gang venter endnu en europæisk storby, som rigtig mange danskere rejser til. Fantastiske Amsterdam! Den hollandske hovedstad bugner med oplevelser til bogstavelig talt ingen penge. Og her kan du læse min guide om de bedste gratis oplevelser i Amsterdam!

De bedste gratis oplevelser i Amsterdam

Gåtur langs Amsterdams kanaler

Amsterdam er indbegrebet af kanaler og vandløb, og byen er skøn at opleve fra vandet. Det er en rigtig #Amsterdam Experience. Men du behøver ikke betale penge for en bådtur, hvis du kan nøjes med en gåtur langs kanalerne.

Gratis oplevelser i Amsterdam

Gå en tur ned gennem Red Light District

Du kan næsten ikke tage til Amsterdam uden at gå en tur ned gennem byens mest berømte og berygtede gade: Red Light District. Hvert år besøger flere tusinde gaden, der oplyses af de karakteristiske røde neonlys. Hvis man ikke har været en tur forbi Red Light District, kan man måske have en forkert opfattelse af gaden. I modsætning til manges opfattelse har området faktisk en rigtig venlig atmosfære. Jeg vil næsten påstå, at man ikke kan tage til Amsterdam uden at gå en tur gennem gaden – og at denne oplevelse er helt gratis, er jo bare et ekstra plus 😉

De gratis glæder: Amsterdams bedste gratis oplevelser

Vondelpark – Amsterdams største park

I Leidseplein (i den sydvestlige del af Amsterdam) ligger den største bypark i Amsterdam. Det er en af de mest berømte parker i hele Holland, og den har omkring 10 millioner besøgende hvert år. Allerede dér sælger parken sig selv ret godt! Vondelpark emmer af liv fra både turister og lokale – og parken benyttes bl.a. til gå- og løbeture, som afslapningssted og til gratis open air-koncerter. Særligt i løbet af sommermånederne er der masser af liv i parken. Vintermånederne kan parken kan dog også noget. F.eks. hvis sneen er faldet, vil jeg tillade mig at kalde parken for magisk.

Gratis oplevelser i Amsterdam

Gratis koncert i Concertgebouw

Er du til oplevelser som klassiske koncerter, opera eller ballet? Så skal du en tur til koncerthuset Concertgebouw. Her er der gratis forestillinger hver onsdag eftermiddag kl. 12.30. Det er noget af en gestus! Forestillingerne varer ca. en halv time, og du kan bl.a. nyde en koncert med det Kongelige Koncerthusorkester, Koninklijk Concertgebouworkest, en balletforestilling eller performance fra et af byens op-coming talenter. Et godt råd er at komme tidligt, hvis du gerne vil have en plads, hvor du rent faktisk kan se noget. Disse koncerter er nemlig superpopulære blandt lokale såvel som turister!

De gratis glæder: Amsterdams bedste gratis oplevelser

Bloemenmarkt – flydende blomstermarked i Amsterdam

Hvad siger du så? Et flydende blomstermarked i hjertet af Amsterdam! Det er absolut en af de fedeste gratis oplevelser i Amsterdam, hvis du spørger mig. Det er nemlig ikke ‘bare’ et blomstermarked – nej, det er faktisk verdens eneste flydende blomstermarked. Og alene af den grund er det et must-see. Selv hvis du ikke er den store blomster-elsker, bør du ikke tøve med at tage en tur forbi til markedet. Det er nemlig ikke særligt stort, så det tager ikke alverdens tid at kigge blomsterne igennem. Er du derimod en kæmpe blomsterfreak, kan du godt sætte en time eller to af til at gå alle de skønne blomster igennem.

De gratis glæder: Amsterdams bedste gratis oplevelser

Som et sidste lille tip bør du overveje at købe et “I Amsterdam City Card”, hvis du gerne vil spare penge på andre oplevelser. Det giver dig nemlig gratis adgang til mange attraktioner og oplevelser i storbyen. Derudover fungerer det også som et rabatkort til mange af de betalte oplevelser i byen. Du kan læse mere om kortet på iamsterdam.com.

Log ind for at gemme hvad der inspirerer dig

Du kan tilføje op til 99 tilbud