• 14 sep 2021

  Forlænget weekend i Wien: 3 nætter på et 4* hotel fra kun 431 kr. inkl. fly

  Wien er en fantastisk og måske lidt overset storby. Men det er der slet ingen grund til! Den østrigske hovedstad byder nemlig på lidt af hvert. Her er både glimrende shoppingmuligheder, hyggelige caféer, madmarkeder, muséer, opera og meget mere! Tag op i Wiener Riesenrad (et stort pariserhjul) og nyd udsigten over hele byen, besøg Palmenhaus, skyd et par insta-værdige billeder og sørg for at bestille en ordentlig wienerschnitzel – eventuelt med en bid af Wiens signaturkage Sachertorte til dessert. Du kan selvfølgelig også tage på vinsmagning. Inden for Wiens bygrænse findes der faktisk omkring 700 hektar vinmarker!

  Storbyferie i Wien
  September - november
  fra431 kr.
  Billund og København
  Wien
  Hotel i Wien
  Hotel ibis Wien Mariahilf
  fra378 kr.
  Billige fly til Wien
  fra53 kr.
  Fra Billund : 05.11.-08.11.
  Fra København: 25.10.-27.10.
  Hotel
  378 kr.
  Fly
  53 kr.
  Total (pr.person)
  431 kr.

  Hotel ibis Wien Mariahilf

  Der findes mange forskellige slags skønne hoteller i den østrigske hovedstad, og i dag har jeg fundet det billige, trestjernede Hotel ibis Wien Mariahilf, som får 4 ud af 5 stjerner på Tripadvisor.

   

  Hotellet har en god placering og nem adgang til offentlig transport. Med blot 350 meter til metrostationen Wien Westbahnhof og 5 minutters gang til Gumpendorger Straße har du nem adgang til diverse seværdigheder. Derudover standser Hop On Hop Off-sightseeingbussen lige foran hotellet.

   

  Selvom ibis-hotellet hører til i den budgetvenlige afdeling, får du stadig moderne indrettede værelser med bl.a. aircondition, wi-fi og tv. Hotellet har også egen restaurant og bar, hvis du en aften ikke orker at tage i byen for at finde en restaurant.

   

  Og så er der prisen! Jeg har til dette ophold taget udgangspunkt i en forlænget weekend fra fredag den 5. november til mandag den 8. november. Her koster et topersoners ophold i alt 756 kr. – dvs. kun 378 kr. pr. person! Prisen for lignende ophold ligger ret stabilt på omkring 250-500 kr. pr. nat.

   

  Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde et andet hotel.

   

   

  Billeder af hotellet

  WienWienWien

   

  Fly til Wien

  I september, oktober og særligt november er du så heldig, at du kan finde billige flybilletter til Wien direkte fra Danmark – både fra Billund og København. Du flyver i øvrigt med Ryanair fra begge lufthavne.

   

  Fra Billund er de direkte afgange at finde på torsdage og søndage i september og oktober. Priserne ligger her typisk mellem 100 og 400 kr. for tur/retur. I november er der direkte afgange mandage, onsdage og fredage. Her kan du finde billetter mellem ca. 70 og 200 kr.

   

  Rejser du fra København, er priserne ofte en anelse højere (ofte mellem 200 og 600 kr.). Fra København er der direkte flyvninger på mandage, onsdage og fredage i september og oktober. I november er der ingen afgange med Ryanair til Wien.

   

  I mit eksempel har jeg taget udgangspunkt i en afgang fra Billund fra fredag den 5. november til mandag den 8. november. På disse datoer koster billetter kun 53 kr.

   

  Hos Ryanair må du som udgangspunkt altid medbringe en mindre håndtaske. Hvis du ønsker at tilkøbe mere bagage, kan du med fordel læse min miniguide om Ryanairs bagageregler.

   

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  Fra Billund

  • 03.10. – 07.10.
  • 24.10. – 28.10.
  • 05.11. – 08.11.
  • 10.11. – 12.11.
  • 12.11. – 15.11.
  • 19.11. – 22.11.
  • og flere.

   

  Fra København

  • 27.09. – 29.09.
  • 06.10 – 13.10.
  • 25.10. – 27.10.
  • 27.10. – 29.10.
  • og flere.

   

   

  Billeder af WienWien

  Wien

  Wien

   

  Transport til/fra lufthavnen

  Det billigste transport vil være at tage toget fra lufthavnen (Bahnhof Flughafen Wien) ind mod Wien Mitte. Her skal du skifte til Wien Hüttelttakring og stå af ved Westbahnhof. Turen vil cirka tage 50 min.

   

   

  Oplevelser i Wien

  Der er en masse at opleve i Wien, uanset om du er til historiske seværdigheder som Hofburg og Shönbrunn, eller om du er mere til hygge i Vienna Zoo og den traditionelle forlystelsespark Prater.

   

  Du må selvfølgelig heller ikke glemme at udforske det østrigske køkken. Wien er nemlig berømt for sin gastronomi og vin. En ting, du absolut bør prøve, er de wienske kaffehuse, hvor du kan smage nogle af de 40 kaffespecialiteter, der stammer fra Wien.

   

  Er du vild med vin? Så kan du da tilkøbe en lokal vinsmagning til dit ophold i Wien. På getyourguide kan du vælge mellem en lang række forskellige ture, hvor du kan besøge vingårde og smage på den lokale vin eller tage på guidede ture i Wiens gader.

  Oplevelser i Wien

   

  Østrig og Corona

  Østrig er i øjeblikket gul, så du skal blot huske dit coronapas, hvor det fremgår, at du er testet negativ/tidligere smittet/færdigvaccineret.

   

  Jeg vil som altid anbefale, at du holder dig opdateret om corona-situationen i Østrig på Udenrigsministeriets hjemmeside. Og på coronasmitte.dk kan du se, hvordan du skal forholde dig ved hjemrejse.

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  4 kommentarer til Forlænget weekend i Wien: 3 nætter på et 4* hotel fra kun 431 kr. inkl. fly

  1. TP says:

   All Ryanair customers are entitled to bring one small bag on board (40x20x25cm) free of charge. If you wish to bring additional cabin bags you can either purchase Priority & 2 Cabin Bags and bring both bags on board with you OR add a 10kg Check-in Bag and drop it off at the check-in desk before heading to security.

   Please note that the same cabin bag policy will be applicable to all Lauda flights booked as of 21st February from 31st March 2019.

  2. Jeanette says:

   Kan du anbefale en god vingård, der tilbyder vinsmagning? Eller et sted hvor der er en vingård med restaurant, der kan anbefales?

  se fly se hotel