• 11 jul 2019

  Vinsmagning i smukke Bordeaux: 3 dage inkl. hotel, fly og vinsmagning til kun 885 kr.

  Er du bare det mindste frankofil, så spids ørerne. Turen går nemlig til den elegante storby Bordeaux i det sydvestlige hjørne af Frankrig ved Garonne-floden! Bordeaux regnes blandt fagfolk for at være noget så prestigefyldt som verdens vinhovedstad. Derfor kan du komme rigtig langt, hvis du øver dig lidt på det franske ord santé”, der betyder skål! God vin gør det dog ikke (altid) alene – heldigvis lever byens kulinariske scene fuldt ud op til alle ens forventinger om det velsmagende franske køkken. Og så har vi slet ikke snakket om byens shopping! Dét er nemlig et tredje område, hvor Bordeaux excellerer. Du finder således en overflod af eksklusive butikker i byens ‘gyldne trekant’ (Triangle d’Or). Bordeaux er i det hele taget et fantastisk charmerende bekendtskab – perfekt til en smuttur med lidt vinsmagning på programmet!

  Storby-visit til Bordeaux
  året rundt
  885 kr.
  København
  Bordeaux
  Billige fly til Bordeaux
  315 kr.
  Hotel i Bordeaux
  f.eks. det centrale ibis Budget Bordeaux Centre Bastide
  479 kr.
  Vinsmagning i Bordeaux
  91 kr.
  Hotel
  479 kr.
  Fly
  315 kr.
  Vintur
  91 kr.
  Total (pr.person)
  885 kr.

  Billige fly til bordeaux

  Ryanair åbnede i foråret 2019 en ny rute mellem København og Bordeaux med afgange på tirsdage, torsdage og lørdage. Og lige nu kan du faktisk finde tur/retur-billetter på denne rute helt ned til mellem 300 og 600 kr. September lokker i øjeblikket med med de billigste priser (ca. 300 kr.), men det meste af året ligger priserne på et mere end fornuftigt niveau.

   

  I dette eksempel har jeg fundet en lækker afgang fra torsdag den 12. september til lørdag den 14. september til kun 315 kr. Hos Ryanair må du som udgangspunkt kun medbringe en mindre håndtaske. Hvis du vil have 10 kg håndbagage med, skal du booke billetten med prioritet. Dette koster mellem 45 og 75  kr. ekstra pr. vej (hvis du booker direkte gennem Ryanair).

   

  Herunder har du nogle andre billige afgange (husk at hotelpriserne kan variere afhængig af rejsedatoen).

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  • 15.08. – 20.08.
  • 20.08. – 22.08./24.08.
  • 27.08. – 29.08.
  • 07.09. – 10.09. – WE
  • 12.09. – 14.09.
  • 14.09. – 17.09. – WE
  • 19.09. – 21.09.
  • 21.09. – 24.09. – WE
  • 26.09. – 28.09.
  • 28.09. – 02.10. – WE
  • 12.10. – 15.10./17.10. – WE + uge 42
  • Og mange flere

   

   

  Hotel i Bordeaux

  I Bordeaux har jeg fundet det budgetvenlige og centrale ibis Budget Bordeaux Centre Bastide. Som det næsten altid er tilfældet med disse hoteller i budgetklassen, får du et lille men funktionelt værelse, der dækker ‘the basics’. Og så får du med dette hotel en superlækker beliggenhed på den østlige side af Garonne-floden! Derfor kan du på blot 10 minutter gå til centrum ved at krydse Pont de Pierre-broen.

   

  Et 2-nætters ophold fra den 12. til den 14. september koster 958 kr. Ved en rejse for 2 personer bliver prisen derfor kun 479 kr. pr. person. Prisniveauet for lignende ophold ligger i skrivende stund ret stabilt mellem 400 og 600 kr. pr. nat i de fleste måneder.

   

  Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Bordeaux, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde et andet hotel.

   

   

   

  Vin, vin og mere vin

  Jeg har allerede løftet sløret for, at Bordeaux er et fremragende valg til en getaway, hvis du gerne vil forkæle dig selv med fantastisk lækker mad, vin og shopping. Men jeg er simpelthen nødt til at uddybe vinområdet lidt – nu er byen trods alt verdens vinhovedstad!

   

  Bordeaux ligger som sagt ved den smukke Garonne-flod. Og Garonne-floden er for Bordeaux, hvad Douro-floden er for Porto. I hele Garonne-dalen kan du derfor finde en perlerække af Frankrigs og verdens allerbedste vingårde. Så hvis du er vinconnaisseur, vil du helt sikkert føle dig godt tilpas i Bordeaux! Regionen er ganske stor og byder på mere end 7.500 chateaux’er – så den største udfordring bliver helt sikkert at udvælge de rette vingårde for dig (det kan være svært at begrænse sig!).

   

  På getyourguide kan du finde et hav af vinture og vinsmagninger. Der findes flere, hvor transporten også er inkluderet i prisen til omkring 500 kr. Men jeg har i dette eksempel valgt en tur, hvor du selv står for transporten. Uden transport koster turen nemlig kun 91 kr. pr. person! Og så får du to vinsmagninger på to forskellige vingårde i Saint Emilion, der er en lille middelalderlandsby lidt uden for Bordeaux, som er kendt for sine mange vingårde. Desuden er det forholdsvist nemt at komme fra Bordeaux til Saint Emilion. Der kører både bus og tog dertil, og priserne ligger mellem 20 og 100 kr. Du kan få overblikket over transporten på siden rome2rio.com.

   

  Garonne-floden har en enorm betydning for Bordeaux som vin-region

   

  Saint Emilion er en fantastisk charmerende middelalderby (på UNESCO’s verdensarvsliste). Og så producerer de eminent vin her!

   

  Bordeaux Métropole CityPass

  Når du besøger Bordeaux, bør du overveje at købe et CityPass. Bordeauxs officielle turistbureau sælger nemlig et Bordeaux Métropole CityPass, der gælder i enten 24, 48 eller 72 timer. Med sådan et CityPass kan du frit benytte dig af byens sporvogne og busser, du får gratis entre til La Cité du Vin, en gratis city tour og rabat på forskellige muséer. Prisen for et CityPass er 29 euro (216 kr.), 39 euro (291 kr.) og 43 euro (321 kr.) for hhv. 24 timer, 48 timer og 72 timer.

   

   

  Transport til og fra lufthavnen

  Fra lufthavnen i Bordeaux kører der regelmæssigt busser ind til centrum. Du skal med buslinje 1+, hvor en enkeltbillet kun koster 1,70 euro (13 kr.). Tjek ruteplanen her (gyldig frem til 05.07. 2019).

   

  Alternativt kan du tage de lidt hurtigere shuttlebusser (Navette Shuttle 30′ Direct), men så skal du betale 8 euro (ca. 60 kr.) for en enkeltbillet.

   

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Et svar på Vinsmagning i smukke Bordeaux: 3 dage inkl. hotel, fly og vinsmagning til kun 885 kr.

  1. Susanne Perch-Nielsen says:

   Super fin

  se fly se hotel