• 26 feb 2020

  Storbyferie og vinsmagning i Bordeaux: forlænget weekend med fly, hotel og vinsmagning fra kun 922 kr.

  Er du bare det mindste frankofil, så spids ørerne. Turen går nemlig til den elegante storby Bordeaux i det sydvestlige hjørne af Frankrig ved Garonne-floden. Bordeaux regnes blandt fagfolk for at være noget så prestigefyldt som verdens vinhovedstad. Derfor kan du komme rigtig langt, hvis du øver dig lidt på det franske ord santé”, der betyder skål. God vin gør det dog ikke (altid) alene – heldigvis lever byens kulinariske scene fuldt ud op til alle ens forventinger om det velsmagende franske køkken. Og så har vi slet ikke snakket om byens shopping! Dét er nemlig et tredje område, hvor Bordeaux excellerer. Du finder således en overflod af eksklusive butikker i byens ‘gyldne trekant’ (Triangle d’Or). Bordeaux er i det hele taget et fantastisk charmerende bekendtskab – perfekt til en smuttur med lidt vinsmagning på programmet!

  Storbyvisit til Bordeaux
  marts - oktober
  fra922 kr.
  København og Hamborg
  Bordeaux
  Billige fly til Bordeaux
  298 kr.
  Fra København
  Fra Hamborg
  Hotel i Bordeaux
  f.eks. ibis Budget Bordeaux Est Lormont
  533 kr.
  Vinsmagning i Bordeaux
  91 kr.
  Hotel
  533 kr.
  Fly
  298 kr.
  Vintur
  91 kr.
  Total (pr.person)
  922 kr.

  Billige fly til Bordeaux

  Ryanair åbnede i foråret 2019 en ny rute mellem København og Bordeaux. I vinterhalvåret (november – marts) kan du finde afgange på tirsdage og lørdage, og i sommerhalvåret (april – oktober) kan du finde afgange på tirsdage, torsdage og lørdage.

   

  De billigste afgange finder du i øjeblikket fra marts til juni, hvor de billigste priser ligger mellem ca. 300 og 600 kr. I dette eksempel har jeg f.eks. fundet en afgang til en forlænget weekend fra lørdag den 28. marts til tirsdag den 31. marts til 298 kr.

   

  Det er desværre ikke muligt at finde tilsvarende billige og direkte fly fra Jylland. Som alternativ kan du i stedet finde billige fly hos easyJet fra Hamborg på tirsdage, torsdage og søndage fra april til oktober.

   

  Når du flyver med Ryanair, må du som udgangspunkt altid medbringe en mindre håndtaske. Hvis du ønsker at tilkøbe mere bagage, kan du med fordel læse min miniguide om Ryanairs bagageregler.

   

  Herunder har du nogle andre billige afgange (husk at hotelpriserne kan variere afhængig af rejsedatoen). Om din tur til Bordeaux skal være længere end mit eksempel er selvfølgelig helt op til dig.

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  København

  (afgange tirsdage og lørdage i marts – fra april også afgange på torsdage)

  • 21.03. – 24.03. – WE
  • 28.03. – 31.03. – WE
  • 11.04. – 16.04.
  • 18.04. – 21.04. – WE
  • 28.04. – 02.05.
  • 09.05. – 12.05. – WE
  • 12.05. – 16.05.
  • 20.06. – 23.06. – WE
  • 23.06. – 30.06.
  • Og flere


  Læs videre efter annoncen

  annonce

   

  Hotel i Bordeaux

  Fordi flybilletterne er så billige, blev jeg denne gang fristet til at se, hvor billigt man egentligt kunne lave rejsen. Derfor har jeg i Bordeaux fundet det meget budgetvenlige (men også anmelderroste) ibis Budget Bordeaux Est Lormont (4 ud af 5 på TripAdvisor og Certificate of Exellence), som du kan få rigtig billigt.

   

  Som det næsten altid er tilfældet med disse hoteller i budgetklassen, får du et lille men funktionelt værelse, der dækker ‘the basics’ og har eget badeværelse. Og selvom hotellet ligger lidt uden for centrum, har du en sporvognsstation (Lauriers) små 600 meter fra hotellet, der bringer dig direkte ind til centrum på ca. 25 minutter.

   

  Et 3-nætters ophold fra lørdag den 28. marts til tirsdag den 31. marts koster 1.065 kr. Ved en rejse for 2 personer bliver prisen derfor kun 533 kr. pr. person. Prisniveauet for lignende ophold ligger i skrivende stund ret stabilt på de ca. 360 kr. pr. nat.

   

  Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Bordeaux, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde et andet hotel.

   

   

  Vin, vin og mere vin

  Jeg har allerede løftet sløret for, at Bordeaux er et fremragende valg til en getaway, hvis du gerne vil forkæle dig selv med fantastisk lækker mad, vin og shopping. Men jeg er simpelthen nødt til at uddybe vinområdet lidt – nu er byen trods alt verdens vinhovedstad!

   

  Bordeaux ligger som sagt ved den smukke Garonne-flod. Og Garonne-floden er for Bordeaux, hvad Douro-floden er for Porto. I hele Garonne-dalen kan du derfor finde en perlerække af Frankrigs og verdens allerbedste vingårde. Så hvis du er vinconnaisseur, vil du helt sikkert føle dig godt tilpas i Bordeaux! Regionen er ganske stor og byder på mere end 7.500 chateaux’er – så den største udfordring bliver helt sikkert at udvælge de rette vingårde for dig (det kan være svært at begrænse sig!).

   

  getyourguide.dk kan du finde et hav af vinture og vinsmagninger. Der findes flere, hvor transporten også er inkluderet i prisen til omkring 500 kr. Men jeg har i dette eksempel valgt en tur, hvor du selv står for transporten. Uden transport koster turen nemlig kun 91 kr. pr. person! Og så får du to vinsmagninger på to forskellige vingårde i Saint Emilion, der er en lille middelalderlandsby lidt uden for Bordeaux, som er kendt for sine mange vingårde. Desuden er det forholdsvist nemt at komme fra Bordeaux til Saint Emilion. Fra Bordeaux togstation (St. Jean) kan du købe togbilletter til Saint Emilion til 9,60 euro (71 kr.). Turen tager desuden kun lidt over en halv time.

   

  Garonne-floden har en enorm betydning for Bordeaux som vin-region

   

  Saint Emilion er en fantastisk charmerende middelalderby (på UNESCO’s verdensarvsliste). Og så producerer de eminent vin her!

   

  Bordeaux Métropole CityPass

  Når du besøger Bordeaux, bør du overveje at købe et CityPass. Bordeauxs officielle turistbureau sælger nemlig et Bordeaux Métropole CityPass, der gælder i enten 24, 48 eller 72 timer. Med sådan et CityPass kan du frit benytte dig af byens sporvogne og busser, du får gratis entre til La Cité du Vin, en gratis city tour og rabat på forskellige muséer. Prisen for et CityPass er 29 euro (216 kr.), 39 euro (291 kr.) og 43 euro (321 kr.) for hhv. 24 timer, 48 timer og 72 timer.

   


  Læs videre efter annoncen

  annonce

   

  Transport til og fra lufthavnen

  Fra lufthavnen i Bordeaux kører der regelmæssigt busser ind til centrum. Du skal med buslinje 1+, hvor en enkeltbillet kun koster ca. 1,70 euro (13 kr.). Alternativt kan du også tage de lidt hurtigere shuttlebusser (Navette Shuttle 30′ Direct). De koster 8 euro (ca. 60 kr) for en enkeltbillet.

   

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Et svar på Storbyferie og vinsmagning i Bordeaux: forlænget weekend med fly, hotel og vinsmagning fra kun 922 kr.

  1. Susanne Perch-Nielsen says:

   Super fin

  se fly se hotel