• 17 okt 2018

  Sommerferie i Makedonien: 1 uge på et anmelderrost 4* hotel i smukke Ohrid til kun 1.392 kr. inkl. fly

  Makedoniens smukke by Ohrid – der har givet navn til den mindst lige så smukke Ohridsø – er efter min mening stadig en af Europa absolut mest oversete rejseperler! Samtidig kan du være heldig at finde hammerbillige rejser dertil, som kun er med til at sætte en tyk streg under det faktum, at Ohrid er en fremragende rejsedestination! Makedonien som land byder i øvrigt bl.a. på fantastisk smuk natur, en gæstfri befolkning og et særdeles velsmagende køkken!

  Sommerferie i Ohrid
  maj - september
  1.392 kr.
  Hamborg og Malmø/København
  Makedonien
  Hotel i Ohrid
  f.eks. det 4* Villa Veron
  758 kr.
  Billige fly til Makedonien
  634 kr.
  Hotel
  758 kr.
  Fly
  634 kr.
  0 kr.
  Total (pr.person)
  1.392 kr.

  Hotel i Ohrid

  I Ohrid har jeg fundet det flotte 4* Villa Veron (4,5 ud af 5 på TripAdvisor). Hotellet ligger kun små 100 meter fra den smukke Ohridsø, som er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste.

   

  Villa Veron byder på moderne værelser i en elegant og stilren indretning i sorte og hvide farver. Herudover får du gratis wi-fi, aircondition, balkon og mulighed for gratis parkering i de omkringliggende gader.

   

  Prisen for en hel uge midt i sommerferien på dette nydelige 4* hotel er kun 1.515 kr. Ved en rejse for 2 bliver prisen derfor kun 758 kr. pr. person. Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Ohrid, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde et andet hotel.

   

   

  Billige fly til Makedonien

  Leder du allerede nu efter billige fly til sommerferien 2019, så er Makedoniens hovedstad, Skopje, et billigt rejsemål. På onsdage og søndage flyver Wizzair direkte fra Hamborg, og du kan finde en håndfuld superbillige afgange midt i skolernes sommerferie. Jeg har f.eks. fundet billetter fra onsdag den 10.07. til onsdag den 17.07. til kun 634 kr.!

   

  Generelt kan du i skolernes sommerferie finde billetter til mellem ca. 650 og 1.200 kr. Hvis du har mulighed for at rejse uden for højsæsonen, kan du dog i månederne både før og efter sommerferien få billetter helt ned til ca. 500 kr (f.eks. maj, juni, september).

   

  Ift. bagage så har Wizzair nu fulgt i Ryanairs fodspor og afskaffet de 10 kg gratis håndbagage. Som udgangspunkt inkluderer billetterne ovenfor derfor kun en mindre personlig taske. Hvis du vil have 10 kg håndbagage med, koster det 8 euro (60 kr.) ekstra.

   

  Du kan også finde enkelte rimeligt billige afgange fra København og Malmø (til ca. 1.400 kr.). Hvis du vælger denne løsning, vil jeg i øvrigt anbefale dig at kombinere lufthavnene således, at du flyver derned fra Malmø og retur til København. På denne måde får du nemlig de bedste flytider. Hvis du booker billetter tur/retur fra København, lander du meget sent i Skopje. Derved får du brug for en overnatning i Skopje, og du “mister” en hel dag. Du kommer nemt til Malmø med bus fra København for ca. 100 kr. hos Neptunbus her.

   

  Ovennævnte rejseeksempel er med afgang fra Hamborg den 10.07. – 17.07. – her er nogle andre billige afgange (husk hotelpriserne kan variere afhængig af datoerne). Jeg har i øvrigt fokuseret på datoer i skolernes sommerferie – men du kan som sagt også sagtens finde markant billigere afgange i både maj, juni og september.

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  Fra Hamborg

  • 07.07. – 14.07.
  • 10.07. – 17.07.
  • 14.07. – 21.07.
  • 17.07. – 24.07.
  • 04.08. – 11.08.
  • Og flere

   

  Fra Malmø og retur til København

  • 02.07. – 09.07.
  • 09.07. – 16.07.
  • Og flere

   

   

  Rejseinspiration

  Din rejse starter i Skopje – Makedoniens hovedstad og det økonomiske og politiske centrum i landet. Udover en smuk, gammel bydel findes der et spændende natteliv og gode shoppingmuligheder. Også den gamle karavanestation Suli An med sin bazar er et besøg værd. I denne livlige del af byen finder du mange lækre restauranter og barer.

   

  Fra Skopje tager du bussen (eller kører selv) til et af Makedoniens absolutte highlights, Ohridsøen, der ligger i den vestlige del af landet. Hele Ohrid-regionen byder på uberørt natur omgivet af imponerende bjergkæder og en gæstfri befolkning. Den krystalklare sø er Europas dybeste og strækker sig hele vejen fra Makedonien til Albanien.

   

   

  Lejebil

  Jeg har efterhånden hørt fra en del, som er rejst til Ohrid med et lignende tilbud, som jeg tidligere har skrevet om her på bloggen. En erfaring som mange gjorde sig var, at en lejebil ville være en stor fordel. Selvom busturen mellem Skopje og Ohrid fungerer ganske fint, så ønskede de alligevel, at de havde haft en lejebil for at opleve lidt mere af området.

   

  Du kan f.eks. leje en bil i hele perioden til kun 726 kr. pr. person. Bilen får desuden en flot 9,3 ud af 10-rating på skyscanner og kommer med fri kilometer, fair brændstofpolitik og kan afhentes i lufthavnsterminalen. Herudover har den også forsikring (dog med selvrisiko – så tjek om din rejseforsikring dækker den).

   

  Husk at de fleste biludlejningsfirmaer i Makedonien (og generelt i udlandet) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

  Lejebil i 1 uge
  inkl. fri kilometer, fair brændstofpolitik og afhentning i lufthavnsterminalen
  726 kr.

   

   

  Transport

  Hvis du vælger lejebil fra, kan du fra lufthavnen tage en af de mange shuttlebusser ind til byen. Turen koster 21 kr., og du kan få mere informationer på lufthavnens hjemmeside. Fra Skopje tager du bussen til Ohrid. Turen tager omkring 3 timer og koster ca. 60 kr.

   

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  2 kommentarer til Sommerferie i Makedonien: 1 uge på et anmelderrost 4* hotel i smukke Ohrid til kun 1.392 kr. inkl. fly

  1. William says:

   Er helt vild med app’en. Kan I komme med flere alternativer til en uges sommerferie 2019?

   • Rejsespejder says:

    Hej William,
    mange tak! Ja da – jeg prøver at komme med nogle flere eksempler i løbet af de næste par uger :).

  se fly se hotel