• 19 May 2023

  Nordmakedoniens perle: Forlænget weekend med 3 dage ved Ohridsøen fra kun 1.061 kr. p.p. inkl. hoteller og fly

  Jeg har skrevet om Ohrid nogle gange før, og byen er efter min mening en af Europas skjulte skatte. Selvom Ohrid har været på bl.a. Lonely Planets årlige top 10-liste over verdens bedste rejsemål, så fortjener den stadig lidt ekstra opmærksomhed, hvis du spørger mig. For der er sikkert stadig mange, som endnu ikke kender Ohrid og Nordmakedonien. Men landet og byen byder på utrolig meget! Ohrid ligger direkte ved søen af samme navn, og netop søen udgør et imponerende syn med sin smukke blå farve og lokkende strande. Hele Nordmakedonien byder faktisk på meget smuk natur, en gæstfri befolkning og lækker mad! Og så må man heller ikke glemme, at det også er et af Europas allerbilligste lande.

  Billig ferie til smukke Ohrid
  maj - oktober
  fra1.061 kr.
  København
  Skopje og Ohrid
  Billige fly til Nordmakedonien
  567 kr.
  Fra København
  Hotel i Skopje (til første nat)
  f.eks. det 3* Hotel De KOKA
  203 kr.
  Hotel i Ohrid
  f.eks. det 4* Villa Dislievski
  291 kr.
  Prisen pr. nat
  Totalprisen for 2 personer (2 nætter)
  Hotel
  291 kr.
  Fly
  567 kr.
  Hotel i Skopje
  203 kr.
  Total (pr.person)
  1.061 kr.

  Fly til Nordmakedonien

  For at komme til Ohrid har du selvfølgelig brug for flybilletter.

   

  Fra Danmark kan du flyve direkte med Wizz Air fra København til den nordmakedonske hovedstad, Skopje (herfra kan du så tage videre til Ohrid med bus eller lejebil – mere om det senere).

   

  Fra København kan du flyve direkte til Skopje på mandage, onsdage og fredage. Prisniveauet for tur/retur-billetter ligger på mellem ca. 550 – 1.200 kr.

   

  Ovenfor har jeg f.eks. fundet billetter med afgang fra København fra fredag den 16. juni til mandag den 19. juni til kun 567 kr.

   

  Du lander desværre om natten, men det er sådan alle afgange fra Danmark til Skopje ser ud.

   

  Hos Wizz Air må du som udgangspunkt medbringe et stykke mindre håndbagage, der kan placeres under sædet foran dig. Vil du gerne have ekstra bagage med, vil det som regel altid være billigst at købe direkte gennem flyselskabet.

   

   

  Eksempler på billige rejsedatoer til Ohrid

  København 

  Afgange mandage, onsdage og fredage

  • 26.05. – 29.05.
  • 02.06. – 05.06.
  • 09.06. – 12.06.
  • 12.06. – 14.06.
  • 14.06. – 16.06.
  • 16.06. – 19.06.
  • Og flere

   

  Hotel i Skopje

  Fordi du lander så sent, har jeg valgt at finde et hotel i Skopje til den første nat. Og her har jeg fundet et lækkert og billigt trestjernet hotel.

   

  Hotellet hedder Hotel De KOKA og ligger i centrum af Skopje. Selve hotellet byder på fine værelser med aircondition, fladskærms-tv, wi-fi og minibar.

   

  Prisen for en enkelt nat i et topersoners værelse fra fredag den 16. juni til lørdag den 17. juni er 405 kr. – dvs. kun 203 kr. pr. person.

   

  Ohrid

   

   

  Hotel i Orhid

  Nordmakedonien er som sagt et af Europas billigste lande, og det afspejler sig tydeligt i hotelpriserne! Du kan nemlig finde en masse rigtig fine familiedrevne hoteller og pensioner til næsten ingen penge – f.eks. det superbillige og anmelderroste Villa Dislievski (4,5 ud af 5 på Tripadvisor).

   

  Dette trestjernede hotel er placeret i centrum af Ohrid, og du har 15 minutters gang ned til den nærmeste strand.

   

  Værelserne er indrettet i makedonisk stil, og har faciliteter som fladskærms-tv, aircondition og gratis wi-fi.

   

  I eksemplet har jeg fundet et 2-nætters ophold fra lørdag den 17. juni til mandag den 19. juni. På disse datoer koster et topersoners værelse i alt 581 kr. Dette svarer til kun 291kr. pr. person ved en rejse for 2 personer.

   

  Er hotellerne udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde andre hoteller.

   

  Ohrid

   

   

  Transport fra Skopje til Ohrid

  Din rejse starter i Skopje – Makedoniens hovedstad og det økonomiske og politiske centrum i landet. Udover en smuk, gammel bydel findes der et spændende natteliv og gode shoppingmuligheder. Også den gamle karavanestation Suli An med sin bazar er et besøg værd. I denne livlige del af byen finder du mange lækre restauranter og barer.

   

  Fra Skopje tager du bussen til et af Makedoniens absolutte højdepunkter, Ohridsøen, der ligger i den sydvestlige del af landet. Hele Ohrid-regionen byder på uberørt natur omgivet af imponerende bjergkæder og en gæstfri befolkning. Den krystalklare sø er Europas dybeste og strækker sig hele vejen fra Makedonien til Albanien.

   

   

  Lejebil

  Jeg har efterhånden hørt fra en del, som er rejst til Ohrid. En erfaring, som mange har gjort sig, var, at en lejebil ville være en stor fordel – særligt så de kunne opleve lidt mere af området.

   

  På knappen under kan du finde lejebil fra Skopje.

   

  Lejebil

   

  Husk at de fleste biludlejningsfirmaer i Nordmakedonien (og generelt i udlandet) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

   

   

  Rejseinspiration til Ohrid

  Ohrid

   

  På din tur til Ohrid bør du helt sikkert tage en tur forbi kirken St. John Kaneo! Det er en af Ohrids allerstørste og mest fotograferede turistattraktioner – og det er jo helt forståeligt! Hvor er den dog bare superflot. Og bare vent til du ser udsigten over Ohridsøen – det er et syn, du sent vil glemme!

   

  Udover St. John Kaneo-kirken bør du også opleve Ohrids gamle bydel, der har sikret byen øgenavnet det slaviske Jerusalem. Her vrimler det med gamle kirker og kapeller, så husk endelig kameraet. Herudover findes der også et spændende natteliv og nogle supergode shoppingmuligheder. Og nu hvor du befinder dig i en by ved en kæmpestor sø, skal du helt sikkert også smage nogle af de lokale fiskespecialiteter 

   

   

  Oplevelser i Nordmakedonien

  Vil du gerne sondere terrænet yderligere for oplevelser i Skopje eller Ohrid, kan du kigge forbi getyourguide.dk.

  Ture og aktiviteter

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  12 kommentarer til Nordmakedoniens perle: Forlænget weekend med 3 dage ved Ohridsøen fra kun 1.061 kr. p.p. inkl. hoteller og fly

  1. Cv says:

   Har lige taget turen og vil gerne advare mod wizz Air. Det var ikke muligt at tjekke ind hjemmefra, da deres hjemmeside gav fejl. Det kostede os 1200 kr. I ekstraregning i lufthavnen, hvor de ellers sagde at ekstraregningen ville blive refunderet. Men wizz Air afviste efterfølgende fuldstændig at refundere til trods for dokumentation i form af skærmprint. Jeg ville ikke fortsætte med at anbefale wizz Air. Altså dobbelt op på flybilletterne. Vi mødte flere, der var ude for det samme i lufthavnen.

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Cv 🙂

    Tak for din kommentar.

    Det lyder godt nok surt. Man kan ikke ligefrem sige, at Wizz Air er verdensmestre i kundeservice, men dette lyder alligevel groft nok. Især hvis du har dokumenteret fejlen med skærmprint.

    Hvis man vil afsted på denne tur, er der dog desværre ingen direkte alternativer til Wizz Air :/

   • Taner says:

    Det skal du ikke være ked af har selv prøvet det og kom ikke med flyet fordi jeg kom forsendt selvom der var 20 min til afgang ville de ikke tag os med. Har 2-3 andre sager fra dem os en med flyet blev aflyst de vil engang refundere de penge de kommer med den ene undskyldning efter den anden

  2. Claus says:

   Obs. Wizz air har lige afbestilt samtlige afgange efter den 15 september

   • Rejsespejder_amp says:

    Hej Claus 🙂

    Tak for din kommentar.

    Du har ret i at afgangene med Wizz Air ikke dukker op på diverse søgemaskiner, hvilket jeg heller ikke forstår. Men hvis du søger efter billetterne inde på skyscanner.dk, skulle de meget gerne dukke op. Du kan også finde dem inde på Wizz Airs egen lavpriskalender 🙂

  se fly se hotel
  Webview: false