Log ind for at gemme hvad der inspirerer dig

Du kan tilføje op til 99 tilbud

866 kr.
Nordmakedoniens perle: Forlænget weekend med 3 dage ved Ohridsøen fra kun 866 kr. p.p. inkl. hoteller og fly
Korte rejser

Nordmakedoniens perle: Forlænget weekend med 3 dage ved Ohridsøen fra kun 866 kr. p.p. inkl. hoteller og fly

Korte rejser |

Nordmakedoniens perle: Forlænget weekend med 3 dage ved Ohridsøen fra kun 866 kr. p.p. inkl. hoteller og fly

Jeg har skrevet om Ohrid nogle gange før, og byen er efter min mening en af Europas skjulte skatte. Selvom Ohrid har været på bl.a. Lonely Planets årlige top 10-liste over verdens bedste rejsemål, så fortjener den stadig lidt ekstra opmærksomhed, hvis du spørger mig. For der er sikkert stadig mange, som endnu ikke kender Ohrid og Nordmakedonien. Men landet og byen byder på utrolig meget! Ohrid ligger direkte ved søen af samme navn, og netop søen udgør et imponerende syn med sin smukke blå farve og lokkende strande. Hele Nordmakedonien byder faktisk på meget smuk natur, en gæstfri befolkning og lækker mad! Og så må man heller ikke glemme, at det også er et af Europas allerbilligste lande ☀️

Billig ferie til smukke Ohrid

april – oktober

fra

866 kr.

✈️ fra København

🤑 Et af Europas allerbilligste lande!

✨ Se smukke Ohridsøen

Fly til Nordmakedonien

Hotel i Skopje (til første nat)

103 kr.

Hotel i Ohrid

337 kr.

Fly

426 kr.

Hotel i Skopje

103 kr.

Total (pr. person):

866 kr.

Fly til Nordmakedonien

For at komme til Ohrid har du selvfølgelig også brug for flybilletter.

Fra Danmark kan du flyve direkte med Wizz Air fra København til den nordmakedonske hovedstad, Skopje (herfra kan du så tage videre til Ohrid med bus eller lejebil – men mere om det senere).

Fra april er der direkte afgange på alle tirsdage, torsdage og lørdage. Prisniveauet ligger ofte mellem 400 og 1.100 kr.

Ovenfor har jeg f.eks. fundet billetter med afgang fra København fra lørdag den 20. april til tirsdag den 23. april til kun 426 kr.

Du lander desværre ca. kl. halv to om natten, men det gør sig gældende for samtlige afgange.

Hos Wizz Air må du som udgangspunkt medbringe et stykke mindre håndbagage, der kan placeres under sædet foran dig. Vil du gerne have ekstra bagage med, vil det som regel altid være billigst at købe flybilletterne og bagagen direkte gennem flyselskabet.

Eksempler på billige rejsedatoer til Ohrid

København 

  • 06.04. – 09.04.
  • 13.04. – 16.04.
  • 20.04. – 23.04.
  • 27.04. – 30.04.
  • 11.05. – 14.05.
  • 18.05. – 21.05.
  • 01.06. – 04.06.
  • 08.06. – 11.06.
  • Og flere

Hotel i Skopje

Fordi du lander så sent, har jeg valgt at finde et hotel i Skopje til den første nat. Og her har jeg fundet et godt, billigt trestjernet hotel.

Hotellet hedder Hotel Hamburg (4 ud af 5 på Tripadvisor) og ligger i centrum af Skopje. Det er ikke det mest luksuriøse hotel, men der er, hvad man kunne få brug for som gratis wi-fi, eget badeværelse, minibar og fladskærms-tv.

Hotellet har desuden døgnåben reception, så den sene indtjekning burde ikke blive et problem.

Prisen for en enkelt nat i et topersoners værelse fra lørdag den 20. april til søndag den 21. april er i alt 205 kr. – dvs. kun 103 kr. pr. person.

Hotel Hamburg i Skopje, Nordmakedonien


Hotel i Orhid

Nordmakedonien er som sagt et af Europas billigste lande, og det afspejler sig tydeligt i hotelpriserne!

Du kan nemlig finde en masse rigtig fine familiedrevne hoteller og pensioner til næsten ingen penge – f.eks. det superbillige og anmelderroste Villa Varosh (5 ud af 5 på Tripadvisor og Travellers’ Choice 2023).

Dette firstjernede hotel er placeret i centrum af Ohrid – og kun 150 meter fra Saraiste-stranden og Ohridsøen! Bedre beliggenhed skal du altså lede længe efter 😉

Værelserne er både flotte og hyggelige med en elegant indretning i rolige naturfarver. Hvad angår faciliteter, fejler værelserne heller intet. De er bl.a. udstyret med fladskærms-tv, aircondition og gratis wi-fi.

Sidst, men ikke mindst, er prisen absurd billig. I dette eksempel har jeg fundet et 2-nætters ophold fra søndag den 21. april til tirsdag den 23. april. På disse datoer koster et topersoners værelse i alt 673 kr. Dette svarer således kun til 337 kr. pr. person ved en rejse for to personer.

Er hotellerne udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde andre hoteller.

Villa Varosh i Ohrid, Nordmakedonien


Transport fra Skopje til Ohrid

Din rejse starter i Skopje – Makedoniens hovedstad og det økonomiske og politiske centrum i landet.

Udover en smuk, gammel bydel findes der et spændende natteliv og gode shoppingmuligheder i Skopje. Også den gamle karavanestation Suli An med sin bazar er et besøg værd. I denne livlige del af byen finder du mange lækre restauranter og barer.

Fra Skopje tager du bussen til et af Makedoniens absolutte højdepunkter – Ohridsøen – der ligger i den sydvestlige del af landet.

Hele Ohrid-regionen byder på uberørt natur omgivet af imponerende bjergkæder og en gæstfri befolkning. Den krystalklare sø er Europas dybeste og strækker sig hele vejen fra Makedonien til Albanien.

Lejebil

Jeg har efterhånden hørt fra en del, som er rejst til Ohrid. En erfaring, som mange har gjort sig, var, at en lejebil ville være en stor fordel – særligt så de kunne opleve lidt mere af området.

Husk at de fleste biludlejningsfirmaer i Nordmakedonien (og generelt i udlandet) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

Rejseinspiration til Ohrid

Ohrid

På din tur til Ohrid bør du helt sikkert tage en tur forbi kirken St. John Kaneo!

Det er en af Ohrids allerstørste og mest fotograferede turistattraktioner – og det er jo helt forståeligt! Hvor er den dog bare superflot. Og bare vent til du ser udsigten over Ohridsøen – det er et syn, du sent vil glemme!

Udover St. John Kaneo-kirken bør du også opleve Ohrids gamle bydel, der har sikret byen øgenavnet det slaviske Jerusalem. Her vrimler det med gamle kirker og kapeller, så husk endelig kameraet.

Herudover findes der også et spændende natteliv og nogle supergode shoppingmuligheder. Og nu hvor du befinder dig i en by ved en kæmpestor sø, skal du helt sikkert også smage nogle af de lokale fiskespecialiteter Nordmakedoniens perle: Forlænget weekend med 3 dage ved Ohridsøen fra kun 866 kr. p.p. inkl. hoteller og fly

Oplevelser i Nordmakedonien

Vil du gerne sondere terrænet yderligere for oplevelser i Ohrid, kan du kigge forbi getyourguide.dk.

Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

Nordmakedoniens perle: Forlænget weekend med 3 dage ved Ohridsøen fra kun 866 kr. p.p. inkl. hoteller og flyNordmakedoniens perle: Forlænget weekend med 3 dage ved Ohridsøen fra kun 866 kr. p.p. inkl. hoteller og fly

Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar