• 14 jan 2020

  Nordmakedoniens perle: 4 nætter ved Ohridsøen på et skønt hotel fra kun 943 kr. inkl. fly

  Jeg har skrevet om Ohrid nogle gange før, og byen er efter min mening en af Europas skjulte skatte. Selvom Ohrid har været på bl.a. Lonely Planets årlige top 10-liste over verdens bedste rejsemål, så fortjener den stadig lidt mere opmærksomhed – hvis du spørger mig. For der er sikkert stadig mange, som (endnu ikke) kender Ohrid og Nordmakedonien. Men landet og byen byder på utrolig meget! Ohrid ligger direkte ved søen af samme navn, der udgør et imponerende syn med sin smukke blå farve og lokkende strande. Hele Nordmakedonien byder faktisk på en meget smuk natur, en gæstfri befolkning og lækker mad! Og så må man heller ikke glemme, at det også er et af Europas allerbilligste lande. Prikken over i’et må helt sikkert være, at du lige nu kan komme afsted til lidt over 900 kr.!

   

  Så hvad venter du på? Tag endelig ud og oplev en af verdens top-destinationer!

  Billig ferie til smukke Ohrid
  januar - oktober
  fra943 kr.
  Malmø (og København og Hamborg)
  Ohrid
  Billige fly til Nordmakedonien
  749 kr.
  Hotel i Ohrid
  f.eks. det anmelderroste Villa Ohrid Anastasia
  194 kr.
  Hotel
  194 kr.
  Fly
  749 kr.
  Total (pr.person)
  943 kr.

  Fly til Nordmakedonien

  For at komme til Ohrid har du selvfølgelig brug for flybilletter – og disse har jeg fundet til dig i dag! Det er muligt at flyve direkte til Ohrid fra Malmø med Wizz Air, og i skrivende stund ligger priserne mellem 300 – 1.200 kr. fra januar og helt frem til oktober. I januar, februar og marts bør du dog være opmærksom på, at der er risiko for et meget køligt klima i Nordmakedonien. Du kommer i øvrigt nemt til Malmø med bus fra København for ca. 100 kr. hos Neptunbus her.

   

  Du finder direkte afgange på onsdage og søndage, så der er både mulighed for en længere weekendtur eller en uges ferie. I eksemplet har jeg taget udgangspunkt i en rejse fra onsdag den 27. maj til søndag den 31. maj til kun 769 kr. Når du rejser med Wizz Air må du som udgangspunkt kun medbringe en mindre personlig taske. Hvis du vil have 10 kg håndbagage med, koster det omkring 6-10 euro ekstra (hvis du booker direkte gennem Wizz Air).

   

  Du kan desværre ikke finde billige eller direkte fly fra Jylland eller København til Ohrid, men du kan evt. overveje at flyve fra København eller Hamborg til Skopje (priser fra ca. 600 kr.) og så enten leje en bil eller tage bussen til Ohrid.

   

  Ovennævnte rejseeksempel er med afgang fra Malmø d. 27.05. – 31.05. – og her er nogle andre billige afgange (husk hotelpriserne kan variere afhængig af datoerne). I skolernes sommerferie stiger priserne på flybilletterne voldsomt (til omkring 2.000 kr.). Fra august og fremefter falder priserne dog igen til omkring 800 kr. tur/retur. Du er velkommen til selv at lege med datoerne. Der er som sagt billige afgange helt frem til oktober.

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  • 22.01. – 26.01.
  • 12.02. – 16.02. – i vinterferien
  • 19.02. – 26.02.
  • 04.03. – 08.03.
  • 15.03. – 22.03.
  • 01.04. – 05.04.
  • 12.04. – 19.04.
  • 10.05. – 13.05.
  • 17.05. – 20.05.
  • 27.05. – 03.06.
  • 03.06. – 10.06.
  • 10.06. – 17.06.
  • Og mange flere

   


  Læs videre efter annoncen

  annonce

   

  Hotel i Orhid

  Nordmakedonien er som sagt en af Europas billigste lande, og det afspejler sig tydeligt i hotelpriserne! Du kan nemlig finde en masse rigtig fine familiedrevet hoteller og pensioner til næsten ingen penge. Og netop en af disse har jeg fundet. Det er det superbillige og anmelderroste Villa Ohrid Anastasia (4,5 ud af 5 på TripAdvisor).

   

  Hotellet har en beliggenhed i topklasse, for det ligger centralt i Ohrid og er derfor kun en kort gåtur fra Ohridsøen. Der er gratis wi-fi og parkering, hvilket jo er helt perfekt, hvis du vælger at leje en bil (læs mere om det nedenfor). Herudover er der masser af restauranter, barer og indkøbsmuligheder lige ved hotellet.

   

  I eksemplet har jeg fundet et 4-nætters ophold fra onsdag den 27. maj til søndag den 31. maj til 388 kr., hvilket svarer til 194 kr. pr. person ved en rejse for 2. Med andre ord – det bliver ikke meget billigere! Dette tilbud er ikke med eget badeværelse – men derimod et delt badeværelse. Personligt har jeg ikke selv noget imod et delt badeværelse, da områderne ofte er rigtig pæne – men det er selvfølgelig helt op dig til, hvad du helst vil. Ønsker du dit eget badeværelse, kan dette sagtens lade sig gøre for 247 kr. pr. person ved en rejse for 2.

   

  Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Ohrid, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde et andet hotel.

   

   

  Transport

  Der er ca. 14 km fra Ohrid Lufthavn til hotellet. Du kan derfor overveje at tage en taxi. Turen tager omkring 20 minutter og koster 75 kr. Vil du gerne have mulighed for at opleve Ohrid på egen hånd uden at være afhængig af offentlig transport, vil jeg anbefale, du lejer en bil. Du kan læse mere om lejebil nedenfor.

   

   

  Lejebil

  Jeg har efterhånden hørt fra en del, som er rejst til Ohrid. En erfaring som mange har gjort sig var, at en lejebil ville være en stor fordel – særligt så de kunne opleve lidt mere af området.

   

  Du kan f.eks. leje en bil i hele perioden til kun 310 kr. pr. person. Bilen får desuden en flot 8,5 ud af 10-rating og kommer med fri kilometer, fair brændstofpolitik og kan afhentes i lufthavnsterminalen. Herudover har den også forsikring (dog med selvrisiko – så tjek om din rejseforsikring dækker den).

   

  Husk at de fleste biludlejningsfirmaer i Nordmakedonien (og generelt i udlandet) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

  Lejebil
  inkl. fri kilometer, fair brændstofpolitik og afhentning i lufthavnsterminalen
  310 kr.

   

  Rejseinspiration

   

  På din tur til Ohrid bør du helt sikkert tage en tur forbi kirken St. John Kaneo! Det er en af Ohrids allerstørste og mest fotograferede turistattraktioner – og det er jo helt forståeligt! Hvor er den dog bare superflot. Og bare vent til du ser udsigten over Ohridsøen – det er et syn, du sent vil glemme!

   

  Udover St. John Kaneo-kirken bør du også opleve Ohrids gamle bydel, der har sikret byen øgenavnet det slaviske Jerusalem. Her vrimler det med gamle kirker og kapeller, så husk endelig kameraet. Herudover findes der også et spændende natteliv og nogle supergode shoppingmuligheder. Og nu hvor du befinder dig i en by ved en kæmpestor sø, skal du helt sikkert også smage nogle af de lokale fiskespecialiteter 😉

   

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  7 kommentarer til Nordmakedoniens perle: 4 nætter ved Ohridsøen på et skønt hotel fra kun 943 kr. inkl. fly

  1. Mette says:

   Hejsa

   Har du selv været der ? Der er altså ikke rigtig noget, der minder om strand. Og man får endnu mindre lyst til at springe i vandet, når der lige kommer en søslange svømmende forbi .
   Men super skøn by, og mange hyggelige steder langs søen. Og gode muligheder for udflugter op i nationalparken.
   Turen fra lufthavnen er heller ikke bare en hyggelig lille køretur! Vi ankom ret sent, og havde ikke forberedt os på flere timers bjergkørsel.
   Husk kontanter til de uendelig mængder af vejtold standere.

  2. Ine says:

   Hej 🙂
   Jeg kan ikke se at du noget sted skriver at Wizzair nu også flyver fra Malmø direkte til Ohrid. Så skønt! Turen fra Skopje er kun spændende én gang 😉

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Ine 🙂

    Ej, hvor fedt at man nu kan flyve direkte fra MMX til Ohrid – tak for tippet 😉 Jeg opdaterer lige artiklen 🙂

  3. Suzan says:

   Prisen på fly fra Kbh d. 26 maj – 29 maj er 707,-

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Suzan,

    Ja, priserne er desværre steget lidt, da det var en del af Wizz Airs udsalg i onsdags 🙁

  4. Heidi says:

   Hvordan forsøger jeg at se billig priser i juli?

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Heidi,

    Så skal du bare ændre datoerne inde på momondo og trivago – du følger bare de links jeg har lagt op, og så ændre du datoerne i toppen. Du kan evt. tage udgangspunkt i de eksempler på billige rejsedatoer jeg har forslået 🙂

  se fly se hotel