• 25 sep 2020

  Roadtrip i Apulien: 5 dage med fly tur/retur og lejebil fra kun 698 kr.

  Hvis du simpelthen elsker Italien, men samtidig gerne vil prøve en ny region, så skal du helt sikkert en tur til Apulien! Navnet Apulien ringer måske ikke så mange klokker. Men jeg kan starte med at fortælle dig, at regionen udgør Italiens ‘hæl’. Vi befinder os med andre ord i den sydlige del af det støvleformede land, hvor Adriaterhavet møder Det Ioniske Hav. Fordi vi har med Italien at gøre, behøver jeg vel næppe sige, at du kan se frem til at smage fantastisk lokal vin og olivenolie – og mad i det hele taget. Sydeuropæisk sol og afstressende landidyl giver vist også sig selv. Men herudover har Apulien faktisk en række andre enestående oplevelser. Dem kan du godt glæde dig til at høre mere om senere i artiklen!

  Opdag maleriske Apulien
  oktober 2020 - oktober 2021
  fra698 kr.
  København
  Napoli
  Billige fly til Syditalien
  367 kr.
  Lejebil
  inkl. fri kilometer, fair brændstofpolitik m.m.
  331 kr.

   

  Fly
  367 kr.
  Lejebil
  331 kr.
  Total (pr.person)
  698 kr.

  Billige fly til Syditalien

  Apuliens hovedstad er kystbyen Bari – og det burde egentligt være lufthavnen, du sigter efter, hvis du vil til Apulien. Der findes dog ingen direkte afgange til Bari fra danske lufthavne.

   

  Til gengæld kan du finde billige tur/retur-fly hos Ryanair fra København til Napoli (som ligger i naboregionen Campania). Disse billetter koster typisk et sted mellem ca. 300 og 700 kr.

   

  Der findes desværre ikke direkte/billige afgange fra Jylland til Napoli.

   

  I dette eksempel har jeg taget udgangspunkt i en rejse fra København til Napoli fra torsdag den 1. oktober til tirsdag den 6. oktober til kun 367 kr.

   

  Hos Ryanair må du som udgangspunkt altid medbringe en mindre håndtaske. Hvis du ønsker at tilkøbe mere bagage, kan du med fordel læse min miniguide om Ryanairs bagageregler.

   

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  (Direkte afgange tirsdage og torsdage i oktober. Herefter alle lørdage t.o.m. marts)

  • 01.10. – 06.10./08.10.
  • 06.10. – 13.10.
  • 08.10. – 13.10./15.10.
  • 15.10. – 20.10./22.10.
  • 31.10. – 07.11.
  • 07.11. – 14.11.
  • 21.11. – 28.11.
  • Og flere

   

   

  Lejebil i Apulien

  Som jeg ser det, er en lejebil et must til en ferie som denne. Regionen har så mange fantastiske attraktioner rundt omkring, og en lejebil vil bare gøre livet så meget lettere (og rejsen så meget federe). Desuden bliver transporten til og fra lufthavnen også løst med en lejebil.

   

  Fra torsdag den 1. oktober til tirsdag den 6. oktober kan du leje en bil til kun 661 kr. – dvs. 331 kr. pr. person. Bilen kommer med fri kilometer, fair brændstofpolitik og gratis shuttlebus til udlejningsstedet. Herudover har den også forsikring (dog med selvrisiko – så tjek om din rejseforsikring dækker den). Vær i øvrigt obs på, at prisniveauet for lejebiler følger turistsæsonen – dvs. dyrest i juli/august.

   

  Du skal være opmærksom på, at de fleste biludlejningsfirmaer i Italien (og mange andre lande) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

   


  Læs videre efter annoncen

  annonce

   

  Hoteller i Apulien

  Apulien dækker et ret stort område (hele hælen af Italien), så du har et stort geografisk område at søge i. Hvis du gerne vil have en lidt speciel hoteloplevelse, kan du prøve at finde et hotel ved byen Alberobello, der er kendt for sine trullihuse (se nedenfor)!

  Hoteller i Apulien

   

  Rejseinspiration til Apulien

  Hvad skal du så se og opleve i Apulien? Jeg kommer nedenfor med nogle rigtig gode bud!

   

  Alberobello

   

  Nu nævnte jeg byen Alberobello i forbindelse med afsnittet om hoteller. Men uanset om du ender med at finde et hotel i byen eller ej, så skal Alberobello på din to-do-liste for dit Apulien-eventyr! Byen er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste på grund af sine helt igennem fantastiske trullihuse. Trulli (som er flertal for trullo) er en helt unik type hvidkalkede huse med kegleformede tage. Fordi trullihuse bygges uden mørtel, er de ret nemme at bygge – og fjerne igen – hvilket faktisk var hele idéen med husene. På den måde kunne borgerne i Alberobello nemlig hurtigt rydde husene af vejen, når Napolis konge kom forbi for at opkræve ejendomsskatter. Mon ikke Glistrup ville have været fan af den løsning! Alberobello og dens mange trullihuse er derfor et helt og aldeles unikt sted, som du i den grad ikke må snyde dig selv for!

   

   

  Matera

   

  En anden by, der også bør stå højt på to-do-listen, er den historiske og supercharmerende by Matera. Faktisk ligger Matera ikke i Apulien, men i naboregionen Basilicata. Dog er der kun små 70 km mellem Alberobello og Matera. Med sin smukke, historiske arkitektur og en dramatisk beliggenhed på en klippetop er Matera en lille historisk juvel af en by (det fremgår vel også med al tydelighed af billedet!). Derfor kan det næppe komme bag på nogen, at Matera er blevet brugt som kulisse til en række spillefilm. Traileren til den nye James Bond-film “No Time To Die” er bl.a. indspillet i Matera. I øvrigt er Matera et af de steder i hele verden, hvor mennesker for første gang slog sig ned og siden har levet. Forskere mener, at de første mennesker slog lejr i Matera for ca. 7.000 år siden!

   

   

  Lecce

   

  Fra de lidt mindre byer går vi nu over til en lidt større én af slagsen. Men igen har vi med en arkitektonisk lækkerbisken at gøre! Lecce bugner nemlig med især barok arkitektur – faktisk i et sådan omfang, at byen ofte kaldes Syditaliens Firenze. Og hvis du nogensinde har været i Firenze, så ved du, at dette er et stort kompliment!

   

   

  Polignano a Mare

   

  Hvad er det det nu, vi mangler på listen? Nårh jo, det smukke Middelhav! Apulien ligger jo omgivet af både Adriaterhavet og Det Ioniske Hav, så man skulle da være et skarn, hvis ikke man inddrog en smule hav og strand. Og i denne sammenhæng er den malerisk smukke kystby Polignano a Mare et supergodt valg. Denne lille charmerende by ca. 34 km syd for Bari ligger helt ude på kanten af en klippe til Adriaterhavet. Og det er bare et næsten guddommeligt syn at se bølgerne slå ind mod klipperne ved en af Apuliens smukkeste kyststrækninger! Muligheden for at nyde en dukkert i Adriaterhavet (hvis ellers vejret er til det) trækker jo heller ikke ned.

   

  Nu ved du i hvert fald lidt om nogle af Apuliens største attraktioner. Men regionen gemmer naturligvis også på adskillige andre fantastiske oplevelser. F.eks. er Apulien den region i Italien, som producerer allermest olivenolie og vin – så sørg endelig for at smage på de lokale varer! F.eks. ved at besøge lokale vingårde eller lignende. Den smukke by Gravina kunne bestemt også være et besøg værd. Og hvis du ønsker en decideret strandferie, har Apulien også en masse superlækre steder – f.eks. Baia delle Zagare!

   

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  se fly se hotel