Log ind for at gemme hvad der inspirerer dig

Du kan tilføje op til 99 tilbud

1.371 kr.
Forlænget weekend i Apulien: 3 nætter i Bari på et centralt hotel fra kun 1.371 kr. p.p. inkl. fly
Korte rejser

Forlænget weekend i Apulien: 3 nætter i Bari på et centralt hotel fra kun 1.371 kr. p.p. inkl. fly

Korte rejser |

Forlænget weekend i Apulien: 3 nætter i Bari på et centralt hotel fra kun 1.371 kr. p.p. inkl. fly

Italien er så rig på eventyrlige rejseoplevelser, at det næsten kan tage pusten fra en. Desværre holder mange sig til de klassiske Italien-destinationer (Rom, Venedig, Milano og den slags). Og det er faktisk synd, når der er så mange andre fantastiske steder i det støvleformede land. Derfor håber jeg, at jeg i dag kan inspirere dig til at sætte kryds ud for en ny italiensk destination, der både kan levere byferie, strandferie og meget mere. Byen hedder Bari – beliggende i det sydligste Italien (Apulien) – og her kan du gå på opdagelse i en universitetsby fuld af liv, historie og adriaterhavscharme. Samtidig kan du med en rejse til Bari arrangere udflugter til et par ægte rejseperler i Apulien!  ☀️

Smuttur til Bari

april – oktober

fra

1.371 kr.

Billund ✈ Bari

Fly til Bari

342 kr.

Hotel

1.029 kr.

Fly

342 kr.

Total (pr. person):

1.371 kr.

Rejse til Bari – fly

Bari er Apuliens hovedstad – og lige netop Bari kan du flyve direkte til fra Billund.

Fra april til oktober er der direkte afgange på mandage og fredage. Prisniveauet for de billigste returbilletter ligger i øjeblikket ofte mellem ca. 350 og 800 kr.

I dette eksempel har jeg taget udgangspunkt i en rejse fra Billund til Bari fra fredag den 12. maj til mandag den 15. maj. På disse datoer koster flybilletter kun 342 kr.

Hos Ryanair må du som udgangspunkt altid medbringe en mindre håndtaske. Hvis du ønsker at tilkøbe mere bagage, kan du med fordel læse min miniguide om Ryanairs bagageregler.

Eksempler på billige rejsedatoer

  • 21.04. – 24.04.
  • 28.04. – 01.05.
  • 05.05. – 08.05.
  • 12.05. – 15.05.
  • 16.06. – 19.06.
  • 23.06. – 26.06.
  • Og flere

Rejse til Bari – hotel

Hvor i Apulien du har lyst til at bo på din forlængede weekend, bestemmer du jo selv. Jeg har i dette rejseeksempel fundet et hotel i Bari, da byen som sagt er Apuliens hovedstad.

I Bari har jeg fundet det anmelderroste InBlu (4,5 ud af 5 på Tripadvisor og 8,6 ud af 10 på booking.com).

Her får du en ganske fin, budgetvenlig lejlighed, der først og fremmest skiller sig ud i kraft af sin beliggenhed.

InBlu ligger nemlig i det centrale Bari – alle midtbyens butikker, barer, caféer, restauranter og seværdigheder vil således være i gåafstand fra hotellet. Samtidig har du ikke så langt hen til togstationen Brigata Bari og hovedbanegården Bari Centrale.

Selve lejlighederne tilbyder ikke den vilde luksus, men du får 50 kvadratmeter med eget køkken, badeværelse og en lille balkon.

Og i modsætning til hotellerne i Bari får du også en god pris. På de samme datoer som flybilletterne kan du booke et topersoners ophold fra i alt 2.057 kr. Det svarer således til kun 1.029 kr. pr. person.

Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Bari, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde et andet hotel.

Forlænget weekend i Apulien – inspiration

Apulien har en række anbefalelsesværdige seværdigheder. Så før du tager afsted, må du gøre op med dig selv, hvad du har mest lyst til. Alternativt kan du tage på en lidt længere ferie og leje en bil – så har du med ét konturerne til alletiders roadtrip i Apulien.

Herunder kommer jeg med en lille guide til, hvordan en forlænget weekend kunne se ud:

Dag 1: Bari

Du flyver til og bor i Bari – og derfor giver det jo god mening at starte weekenden med at se sig lidt omkring netop her. Og Bari byder faktisk ind med en hel del.

Først og fremmest må du ikke gå glip af byens gamle centrum. Bymidten er en historisk perle, hvor det føles, som om tiden har stået stille i et godt stykke tid. Her kan du gå på opdagelse i smalle, labyrintiske gader og vælge og vrage mellem en masse små, hyggelige caféer og restauranter.

Som en af Italiens største universitetsbyer besidder Bari også en ungdommelig livskraft. Særligt omkring den nye bydel Piazza del Ferrarese – og især om aftenen og natten – træder byens natteliv for alvor i karakter.

Bari ligger helt ude ved Adriaterhavet. Byen har derfor en skøn havnepromenade, hvor du kan suge den maritime stemning til dig, se en masse små fiskerbåde og nyde den skønne havudsigt.

Rejse til Bari

Dag 2: Alberobello

En af Apuliens allerstørste højdepunkter er Alberobello.

Denne by, der ligger ca. 50 km fra Bari, er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste på grund af sine finurlige trullihuse. Trulli (som er flertal for trullo) er en speciel type hvidkalkede huse med kegleformede tage.

Fordi trullihuse bygges uden mørtel, er de ret nemme at bygge – og fjerne igen – hvilket faktisk var hele idéen med husene. På den måde kunne borgerne i Alberobello nemlig hurtigt rydde husene af vejen, når Napolis konge kom forbi for at opkræve ejendomsskatter. Hvad gør man ikke for at undgå skattefar? 

Alberobello og dens mange trullihuse er derfor et ganske særligt sted, som jeg klart vil anbefale som en udflugt.

Rejse til Bari

Rejse til Bari

Dag 3: Matera

Byen Matera, som egentligt ligger i naboregionen Basilicata, er en af verdens ældste byer. Man mener, at byen blev grundlagt for over 9000 år siden – og det kan mærkes overalt. Det føles, som om man har taget en tur i en tidsmaskine.

Materas historiske skønhed er heller ikke gået ubemærket hen i filmbranchen. Senest blev Matera brugt i forbindelse med den nye James Bond-film – No Time To Die. Så hvis du har set den nyeste Bond-film, vil Matera nok virke en smule bekendt – også selvom du aldrig har besøgt byen.

Rejse til Bari

Strandene langs Adriaterhavet

Hvis vejret ellers tillader det (og i det sydligste Italien er chancerne altså temmeligt gode), vil det jo også være oplagt med en strandtur. Bari ligger som sagt ved Adriaterhavet, så du har en lang kyststrækning med en masse indbydende strande at vælge imellem.

F.eks. kan du overveje en tur til Lama Monachile ved byen Polignano a Mare. Denne by ligger kun en halv times bustur fra Bari hovedbanegård.

Rejse til Bari

Alle stederne på listen kan som sagt besøges med offentlig transport. Foretrækker du alligevel større frihed og mindre bøvl/planlægning, kan du også leje en bil.

Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

Forlænget weekend i Apulien: 3 nætter i Bari på et centralt hotel fra kun 1.371 kr. p.p. inkl. flyForlænget weekend i Apulien: 3 nætter i Bari på et centralt hotel fra kun 1.371 kr. p.p. inkl. fly

Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar