Log ind for at gemme hvad der inspirerer dig

Du kan tilføje op til 99 tilbud

fra 2.185 kr.
Rejse til Matera: 4-nætters forlænget weekend fra kun 2.185 kr. p.p. inkl. "grottehotel" og fly
Weekendophold

Rejse til Matera: 4-nætters forlænget weekend fra kun 2.185 kr. p.p. inkl. “grottehotel” og fly

Weekendophold |

Rejse til Matera: 4-nætters forlænget weekend fra kun 2.185 kr. p.p. inkl. “grottehotel” og fly

Buongiorno! Vinteren venter forude, men hvis du nu har noget at se frem til på den anden side, kan det være, at det hele går lidt nemmere. Og i dag vil jeg i den grad give dig noget at se frem til! Jeg vil nemlig tage dig med på en rejse til magiske Matera i Basilicata i det sydlige Italien! Denne oldgamle by menes at være en af verdens allerældste bosættelser, hvor der fortsat bor mennesker. Maleriske Matera er uden tvivl kronjuvelen i Basilicata. Byen er en historisk skattekiste og besidder en iøjefaldende skønhed, og især området Sassi di Matera emmer af romantik og historisk charme. Her begyndte mennesker for flere tusinder af år siden at bygge grotter. Igennem historien blev grotterne så udbygget til boliger, kirker og templer, og områdets enestående historie sikrede i 1993 Matera en plads på UNESCO’s verdensarvsliste. En rejse til Matera skal derfor på bucketlisten. Det vil du helt sikkert ikke fortryde!  ☀️

For at få logistikken til at gå helt op på denne rejse tilbringer du i øvrigt den sidste nat i Bari. Så kan du også nå lidt sightseeing, før du flyver hjem 

Oplev magiske Matera

april – oktober

fra

2.185 kr.

Billund ✈ Bari

Fly til Bari

601 kr.

Hotel i Matera

1.330 kr.

Hotel i Bari (sidste nat)

254 kr.

Hotel

1.330 kr.

Fly

601 kr.

Andet

254 kr.

Total (pr. person):

2.185 kr.

Rejse til Matera – fly

Lad os først lige få styr på transporten derned.

Matera ligger som sagt i regionen Basilicata. Den nærmeste større lufthavn finder du i Bari, der ligger i naboregionen Apulien.

Og Bari kan du heldigvis flyve direkte til fra Danmark. I sommerhalvåret opererer Ryanair en direkte rute til Bari fra Billund.

Fra april til og med oktober er der direkte afgange på alle onsdage og søndage. Prisniveauet for returbilletter uden for højsæsonperioderne ligger i øjeblikket typisk mellem ca. 600 og 1.200 kr.

Ovenfor linker jeg f.eks. til flybilletter fra Billund til Bari fra onsdag den 3. april til søndag den 7. april. På disse datoer koster flybilletterne kun 601 kr.

Hos Ryanair må du som udgangspunkt altid medbringe en mindre håndtaske. Hvis du ønsker at tilkøbe mere bagage, kan du med fordel læse min miniguide om Ryanairs bagageregler.

Eksempler på billige rejsedatoer

  • Onsdage og søndage

Rejse til Matera – hotel

Som du sikkert kunne fornemme i introen, er Matera et ganske specielt rejsemål. Og derfor har jeg denne gang fundet et ganske specielt hotel!

Jeg har nemlig fundet et vildt godt tilbud på det trestjernede “grottehotel” Locanda di San Martino – Hotel e Thermae (4,5 ud af 5 på Tripadvisor og Travellers’ Choice 2023).

Du finder næppe noget bedre hotel i Matera, hvis du for alvor vil indleve dig i byens oldgamle historie. Hotellet ligger nemlig i Sassi di Matera, der som sagt er på UNESCO’s verdensarvsliste.

Samtidig er hotelværelserne bygget direkte ind i klippevæggene og er derfor meget “huleagtige” – på den virkeligt hyggelige måde. Uden tvivl en speciel oplevelse!

Sidst, men ikke mindst, har Locanda di San Martino også et spacenter (som dog kræver gebyr for entré). Her får du også hule-vibes for alle pengene – det ser ret vildt ud.

Priser og bestilling

Locanda di San Martino er normalt et vanvittigt dyrt hotel. Så er du advaret. Men af en eller anden grund kan du på enkelte datoer i starten af april kan booke et ophold virkelig billigt!

Fra onsdag den 3. april til lørdag den 6. april kan du booke et topersoners værelse til i alt 2.660 kr. inkl. morgenmad og gratis afbestilling. Det svarer til kun 1.330 kr. pr. person ved en rejse for to personer.

Denne pris svarer til en per-nat-pris på knap 900 kr. for værelset. Og det er markant billigere end normalpriserne. På langt de fleste andre datoer koster hotellet omkring 1.500-2.500 kr. pr. nat!

Så hvis du kan rejse på de førnævnte datoer, skal du bare slå til!

OBS: Hvis du rigtig gerne vil opleve Locanda di San Martino, men er nødt til at rejse på andre (og dyrere) datoer, kan du overveje at booke en enkelt nat på hotellet. Så kan du altid finde et billigere hotel i Matera til de resterende dage.

Rejse til Matera

Rejse til Matera

Rejse til Matera

Rejse til Matera

Rejse til Matera

Rejse til Matera

Rejse til Matera – hotel i Bari

Fordi returflyvningen fra Bari til Billund foregår kl. 06.30 søndag morgen ( ), har jeg valgt at finde et hotel i Bari til den sidste overnatning.

Så kan du lige nå lidt sightseeing i Bari, og du har ikke så langt til lufthavnen søndag morgen.

Til denne ene overnatning er jeg blot gået efter et billigt og centralt hotel. Og det har jeg fundet i form af B&B Le Coccinelle.

Her får du et lille, funktionelt værelse uden de store dikkedarer. Du får en seng, eget badeværelse og central adresse i Bari til billige penge. Ikke så meget mere. Men til en enkelt nat er Le Coccinelle mere end tilstrækkeligt.

Prisen for et topersoners værelse fra lørdag den 6. april til søndag den 7. april er i alt 508 kr. – hvilket svarer til kun 254 kr. pr. person.

Som altid skal du også være mere end velkommen til selv at finde det eller de hoteller, du synes bedst om 😉

Rejse til Matera

Transport mellem Bari og Matera

Bari og Matera ligger kun ca. en times kørsel fra hinanden, og der er en direkte busforbindelse mellem de to byer.

omio.dk kan du få overblikket over busafgangene og booke billet. Returbilletter koster ofte mellem ca. 150 og 170 kr.

Du kan naturligvis også leje en bil (bare vær opmærksom på, at man ikke kan parkere ved Locanda di San Martino).

Lejebil vil helt klart være den bedste løsning, hvis du gerne vil ud at opleve, hvad Basilicata og Apulien ellers har at byde på – f.eks. fabelagtige Alberobello.

Alberobello – og meget mere – kan du læse nærmere om i min artikel om et roadtrip i Apulien.

Flere billeder fra Matera

Rejse til Matera

Rejse til Matera

Rejse til Matera

Rejse til Matera

Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

Rejse til Matera: 4-nætters forlænget weekend fra kun 2.185 kr. p.p. inkl. "grottehotel" og flyRejse til Matera: 4-nætters forlænget weekend fra kun 2.185 kr. p.p. inkl. "grottehotel" og fly

Denne artikel er ikke længere ny. Priser og tilgængelighed kan have ændret sig, siden artiklen blev offentliggjort.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar