• 14 jun 2018

  Fly & drive til Tjekkiet: Flybilletter til Prag og lejebil en hel uge til kun 1.044 kr.

  Tjekkiet ligger midt i hjertet af Europa, men bliver nok ofte overset som feriedestination – på nær hovedstaden Prag. Og det er en skam. For landet har så meget at byde på, at det i den grad burde indgå som et seriøst bud sommerferiens rejsemål. Især hvis du i år er på udkig efter andre oplevelse end bare strand og hav. Længere nede kan du læse lidt om, hvad Tjekkiet kan tilbyde dig udover Prag. Og det er altså ikke så lidt! Og så har Tjekkiet særligt én kæmpe fordel – priserne er dejligt lave her – og det kan Rejsespejder altid lide 🙂

  Fly & drive i Tjekkiet
  juli og august
  1.044 kr.
  København og Aarhus
  Prag
  Billige fly til Prag i sommerferien
  inkl. 10 kg bagage
  669 kr.
  Fra København
  Fra Aarhus
  Lejebil
  inkl. fri kilometer, fair brændstofpolitik og afhentning i lufthavnsterminalen
  375 kr.
  Fly
  669 kr.
  Lejebil
  375 kr.
  Total (pr.person)
  1.044 kr.

  Fly

  På skyscanner.dk har jeg i dag fundet billige fly i sommerferien fra København og Aarhus til Prag. Du kan finde billige fly i både juli og august. Selv inden for skolernes sommerferie kan du finde billetterne rigtigt billigt til under 1.000 kr. Jeg har f.eks. fundet fly fra den 02.08. – 09.08. til kun 669 kr. hos Norwegian inkl. 10 kg håndbagage.

  Du kan også flyve fra Aarhus med Czech Airlines. Herfra starter priserne i skolernes sommerferie fra ca. 800 – 900 kr. Her får du også 10 kg håndbagage inkluderet.

  Ovennævnte rejseeksempel er med afgang fra København d. 02.08. – 09.08. – her er nogle andre billige afgange.

  Eksempler på billige rejsedatoer

  Fra København

  • 05.07. – 12.07.
  • 12.07. – 19.07.
  • 13.07. – 20.07.
  • 19.07. – 26.07.
  • 26.07. – 02.08.
  • 02.08. – 09.08.
  • 19.08. – 16.08.
  • 16.08. – 23.08.
  • Og flere

   

  Fra Aarhus

  • 02.07. – 09.07.
  • 05.07. – 12.07.
  • 12.07. – 19.07.
  • 20.07. – 27.07.
  • 30.07. – 06.08.
  • 02.08. – 09.08.
  • 03.08. – 10.08.
  • Og flere

   

   

  Lejebil

  skyscanner.dk kan du i den ovenstående rejseperiode leje en bil i en hel uge for bare 375 kr. pr. person (i alt 749 kr.). Bilen kommer endda med fair brændstofpolitik, afhentning i lufthavnsterminalen og fri kilometer! Dermed skulle du være ‘good to go’, så snart du har fået nøglerne i hånden!

  Husk at de fleste biludlejningsfirmaer i Tjekkiet (og generelt i udlandet) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

   

  Rejseinspiration

  Prag er uden tvivl Tjekkiets hovedattraktion, og du kan sagtens bruge et par dage i den fantastiske hovedstad. Men faktisk byder resten af Tjekkiet på en række fascinerende og forskelligartede oplevelser, du ikke må snyde dig selv for! Herunder kan du læse om et lille udvalg af dem.

   

  Nationalparker

  Tjekkiet gemmer på nogle bjergtagende smukke nationalparker! To af de mere kendte er Ceske Svycarsko (Det bøhmiske Schweiz) og Cesky Raj (Det bøhmiske Paradis), der begge ligger mindre end 2 timers kørsel fra Prag. I Det bøhmiske Schweiz er hovedattraktionen uden tvivl Pravcice-porten, der ligger tæt på grænsen til Tyskland. Pravcice-porten (også kendt som Pravčická brána på tjekkisk) er en 27 meter lang naturskabt klippebro – endda den største af sin slags i Europa.

  Udover de ovenstående nationalparker bør du helt sikkert også overveje en tur til Adršpach-Teplice Rocks. Disse kæmpestore, spektakulære klipper af sandsten dækker et 17 km2 stort område, der i udpræget grad inviterer til fantastiske vandreture! Adršpach-Teplice-klipperne ligger i det nordlige Tjekkiet tæt på den polske grænse – ca. 2 timer og 40 minutters kørsel fra Prag. 

  Er du til ubeskriveligt smukke landskaber og fantastiske vandreture, så kan en tur til både Pravcice-porten og Adršpach-Teplice-klipperne varmt anbefales! 

  Plzen

  Tjekkiet er for mange synonym med øl! Landets rige ølkultur har resulteret i, at Tjekkiet i dag brygger noget af verdens bedste øl. Især byen Plzen har en tæt tilknytning til den gyldne drik. Det var nemlig her, at verdens allerførste undergærede øl blev produceret tilbage i 1842. Plzen har af samme grund lagt navn til det danske ord pilsner. Byen ligger kun 90 km sydvest for Prag (ca. halvanden times kørsel), så skulle du få lyst til en særdeles velbrygget, kølig pilsner, vil Plzen helt sikkert være et besøg værd (selvom du nu sagtens kan finde rigtig god øl i det meste af Tjekkiet)!

   

  Karlstejn Slottet

  Karlstejn Slottet er et kæmpestort og imponerende gotisk slot fra det 14. århundrede. Slottet ligger mindre end 1 times kørsel fra Prag og tilbyder et udvalg af guidede ture, der klart kan anbefales. Fra parkeringspladsen i den nærliggende by er det endda muligt at køre med hestevogn op til slottet.

   

  Cesky Krumlov

  Elsker du små, charmerende, historiske byer, så er Cesky Krumlov lige noget for dig! Byens historiske bymidte blev optaget på UNESCO’s verdensarvsliste allerede tilbage i 1982 og er uden tvivl et af de mest hyggelige og charmerende steder i hele Tjekkiet. Cesky Krumlov ligger i det sydlige Tjekkiet, og det tager lidt over 2 timer at køre dertil fra Prag.

   

  Hoteller

  Du får selvfølgelig også brug for et hotel (eller flere), når du tager til Tjekkiet. I Prag, hvor du nok gerne vil overnatte den første aften, finder du et bredt udvalg af hoteller i alle prisklasser. På skyscanner.dk kan du få et overblik over de forskellige hoteltilbud. Vil du gerne have overnatninger andre steder i Tjekkiet, kan du også finde hoteller til det på skyscanner.

  Hoteller i Prag

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  2 kommentarer til Fly & drive til Tjekkiet: Flybilletter til Prag og lejebil en hel uge til kun 1.044 kr.

  1. Daniel says:

   Øv dine links virker ikke 🙁

  se fly se hotel