Rejsespejder er en kommerciel side. Vi finder på daglig basis virkeligt gode rejsetilbud, og vi tjener penge på, at du i sidste ende booker tilbuddene m.fl. Dette har dog ingen indflydelse på priserne eller lignende.

I skolernes sommerferie ☀️ fra 877 kr.
Pravcice-porten-Tjekkiet-banner-1280-x-1280-1080x1080
Andet

Roadtrip i smukke Tjekkiet

1 uge med lejebil inkl. fly tur/retur

Andet |

Roadtrip i smukke Tjekkiet

Tjekkiet ligger midt i hjertet af Europa, men bliver nok ofte overset som feriedestination – med undtagelse af hovedstaden Prag. Og det er en skam! For landet har så meget at byde på, at det i dén grad bør indgå som et seriøst bud på dit næste (sommer)rejsemål. Tjekkiet imponerer nemlig med alt lige fra billedskønne nationalparker og kvalitetsøl til nogle af Europas allerhyggeligste byer. Længere nede kan du læse mere om, hvad Tjekkiet kan tilbyde ud over Prag. Og det er altså ikke så lidt! Herudover har Tjekkiet særligt én kæmpefordel – prisniveauet er utroligt lavt! Og det er noget, Rejsespejder kan lide ⛰️☀️

Fly & drive i Tjekkiet

april – oktober

fra

877 kr.

✈️ Fra København

🏞️ Smuk natur og hyggelige byer

💸 Lavt prisniveau – selv i sommerferien

Billige fly til Tjekkiet

380 kr.

Lejebil i Tjekkiet

497 kr.

Fly

380 kr.

Lejebil

497 kr.

Total (pr. person):

877 kr.

Billige fly til Tjekkiet

Har du selv bil, kan du vælge at køre ned til Tjekkiet. Fra den danske grænse er der ca. 8-9 timer ned til Prag.

Hvis ikke du har bil, skal du selvfølgelig først brug for nogle fly.

Og vil du gerne til Tjekkiet, kan du fra Danmark kun finde direkte fly fra København.

Fra april til oktober er der direkte afgange alle ugens dage, og typisk er Ryanair, Eurowings eller Norwegian billigst.

Prisniveauet er ofte meget lavt, og du vil ofte kunne finde returbilletter til mellem 400 og 1.000 kr. uden for højsæsonperioderne.

Men selv i skolernes sommerferie i juli og august – hvor priserne ellers normalt er på deres højeste – kan du finde billetterne til virkelig gode priser!

Ovenfor har jeg f.eks. fundet billetter fra tirsdag den 2. juli til tirsdag den 9. juli. På disse datoer koster billetterne kun 380 kr.

Når du flyver med Norwegian/Eurowings/Ryanair, må du som udgangspunkt altid medbringe en mindre håndtaske. Hvis du ønsker at tilkøbe mere bagage, kan du med fordel læse min miniguide om Ryanairs bagageregler.

Eksempler på billige rejsedatoer

København

  • Alle ugens dage

Lejebil i Tjekkiet

Med dejligt billige flybilletter i hus mangler du blot en billig lejebil – og det kan Tjekkiet selvfølgelig også klare!

Jeg har f.eks. fundet en lejebil i hele rejseperioden til i alt 993 kr. – hvilket svarer til kun 497 kr. pr. person ved en rejse for to.

Husk at de fleste biludlejningsfirmaer i Tjekkiet (og generelt i udlandet) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

Hoteller

Du får selvfølgelig også brug for et hotel (eller flere), når du tager til Tjekkiet.

I Prag, hvor du måske gerne vil overnatte den første aften, finder du et bredt udvalg af hoteller i alle prisklasser. Herunder kan du få et overblik over de forskellige hoteltilbud i hovedstaden.

Vil du gerne have overnatninger andre steder i Tjekkiet, skal du naturligvis være velkommen til at tilpasse hotelsøgningen derefter.

Hoteller i Prag

Rejseinspiration til Tjekkiet

Prag er uden tvivl Tjekkiets hovedattraktion, og du kan sagtens bruge et par dage i den fantastiske hovedstad. Men faktisk byder resten af Tjekkiet på en række fascinerende og forskelligartede oplevelser, du ikke må snyde dig selv for! Herunder kan du læse om et lille udvalg af dem.

Roadtrip i smukke Tjekkiet

Nationalparker

Tjekkiet gemmer på nogle bjergtagende smukke nationalparker! To af de mere kendte er Ceske Svycarsko (Det bøhmiske Schweiz) og Cesky Raj (Det bøhmiske Paradis), der begge ligger mindre end to timers kørsel fra Prag.

I Det bøhmiske Schweiz er hovedattraktionen uden tvivl Pravcice-porten, der ligger tæt på grænsen til Tyskland. Pravcice-porten (også kendt som Pravčická brána på tjekkisk) er en 27 meter lang naturskabt klippebro – endda den største af sin slags i Europa.

Udover de ovenstående nationalparker bør du helt sikkert også overveje en tur til Adršpach-Teplice Rocks. Disse kæmpestore, spektakulære klipper af sandsten dækker et 17 kvadratkilometer stort område, der i udpræget grad inviterer til fantastiske vandreture! Adršpach-Teplice-klipperne ligger i det nordlige Tjekkiet tæt på den polske grænse – ca. to timer og 40 minutters kørsel fra Prag. 

Så er du til ubeskriveligt smukke landskaber og fantastiske vandreture, kan en tur til både Pravcice-porten og Adršpach-Teplice-klipperne varmt anbefales!

Tjekkiet

Tjekkiet

Plzen

Tjekkiet er for mange synonym med øl! Landets rige ølkultur har resulteret i, at Tjekkiet i dag brygger noget af verdens bedste øl. Især byen Plzen har en tæt tilknytning til den gyldne drik. Det var nemlig her, at verdens allerførste undergærede øl blev produceret tilbage i 1842. Plzen har af samme grund lagt navn til det danske ord pilsner.

Byen ligger kun 90 km sydvest for Prag (ca. halvanden times kørsel), så skulle du få lyst til en særdeles velbrygget, kølig pilsner, vil Plzen helt sikkert være et besøg værd (selvom du nu sagtens kan finde rigtig god øl i det meste af Tjekkiet)!

Tjekkiet

Karlstejn Slottet

Karlstejn Slottet er et kæmpestort og imponerende gotisk slot fra det 14. århundrede. Slottet ligger mindre end én times kørsel fra Prag og tilbyder et udvalg af guidede ture, der klart kan anbefales. Fra parkeringspladsen i den nærliggende by er det endda muligt at køre med hestevogn op til slottet.

Tjekkiet

Cesky Krumlov

Elsker du små, charmerende, historiske byer, så er Cesky Krumlov lige noget for dig! Byens historiske bymidte blev optaget på UNESCO’s verdensarvsliste allerede tilbage i 1982 og er uden tvivl et af de mest hyggelige og charmerende steder i hele Tjekkiet. Cesky Krumlov ligger i det sydlige Tjekkiet, og det tager lidt over to timer at køre dertil fra Prag.

Tjekkiet

Spabyen Karlovy Vary

Karlovy Vary (også kendt under sit tyske navn Carlsbad) ligger i det vestlige Tjekkiet, ca. to timer og 20 minutters kørsel fra Prag. Og sikke en lille perle!

Byen har med sine varme kilder og gejsere været en spaby siden midten af 1300-tallet. Faktisk gik det så godt for Karlovy Vary, at byen i løbet af 1800-tallet var en af Europas mest attraktive spabyer, som royale og kendte valfartede til. Selvom Karlovy Vary i dag ikke har samme status, kan du stadig finde en del rigtig fine spa- og kurhoteller i byen.

Sørg også for at slå et smut forbi byens centrum, hvor du kan gå på opdagelse i hyggelige gågader, beundre klassisk arkitektur og shoppe i moderne butikker.

Hvis du i øvrigt synes, at Karlovy Vary virker en smule bekendt, har du måske set byen i en film. Den charmerende tjekkiske by har nemlig været benyttet i mange spillefilm. – f.eks. i James Bond-filmen Casino Royale. I denne Bond-film havde vores egen Mads Mikkelsen (Le Chiffre) en drabelig pokerduel mod James Bond på “Hotel Splendide” i “Montenegro”. I virkeligheden optog de scenerne i Karlovy Vary ved luksushotellet Grandhotel Pupp 😉

Tjekkiet

Tjekkiet

Oplevelser i Tjekkiet

Vil du gerne sondere terrænet yderligere for oplevelser i Tjekkiet, kan du kigge forbi getyourguide.dk.


Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

Roadtrip i smukke TjekkietRoadtrip i smukke Tjekkiet

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar

Log ind for at gemme hvad der inspirerer dig

Du kan tilføje op til 99 tilbud