• 03 jul 2019

  Road trip i smukke Tjekkiet: 1 uge med fly og lejebil til kun 644 kr.

  Tjekkiet ligger midt i hjertet af Europa, men bliver nok ofte overset som feriedestination – på nær hovedstaden Prag. Og det er en skam! For landet har så meget at byde på, at det i den grad burde indgå som et seriøst bud sommerens rejsemål. Især hvis du i år er på udkig efter andre oplevelse end bare strand og hav. Længere nede kan du læse lidt om, hvad Tjekkiet kan tilbyde ud over Prag. Og det er altså ikke så lidt! Og så har Tjekkiet særligt én kæmpefordel – prisniveauet er utroligt lavt! Og det er noget, Rejsespejder kan lide 🙂

  Fly & drive i Tjekkiet
  året rundt
  644 kr.
  Billund og København
  Prag
  Billige fly til Tjekkiet
  294 kr.
  Fly fra Billund
  Fly fra København
  Lejebil i Tjekkiet
  inkl. fri kilometer, fair brændstofpolitik og afhentning i lufthavnsterminalen
  350 kr.
  Fly
  294 kr.
  Lejebil
  350 kr.
  Total (pr.person)
  644 kr.

  Billige fly til Tjekkiet

  Vil du gerne til Tjekkiet, er det helt klart billigst at flyve til hovedstaden Prag. Hertil kan du finde billige flybilletter hele året – både fra København og Billund. Selv inden for skolernes sommerferie kan du finde billetterne rigtigt billigt til mellem 300 og 900 kr. Jeg har f.eks. fundet en billig afgang hos Ryanair fra Billund fra torsdag den 1. august til torsdag den 8. august til kun 294 kr.

   

  Hos Ryanair må du som udgangspunkt kun må medbringe en mindre håndtaske. Hvis du vil have 10 kg håndbagage med, skal du booke billetten med prioritet. Dette koster mellem 45-75 kr. ekstra pr. vej (hvis du booker direkte gennem Ryanair).

   

  Ovennævnte rejseeksempel er med afgang fra Billund d. 01.08. – 08.08. – her er nogle andre billige afgange.

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

   

  Fra København

  (afgange alle ugens dage)

  • 16.07. – 23.07.
  • 19.07. – 26.07.
  • 24.07. – 31.07.
  • 27.07. – 03.08.
  • 29.07. – 05.08.
  • 30.07. – 06.08.
  • 02.08. – 09.08.
  • 03.08. – 10.08.
  • 04.08. – 11.08.
  • Og mange flere

   

  Fra Billund

  (afgange tirs-, tors- og lørdage)

  • 11.07. – 18.07.
  • 25.07. – 01.08.
  • 30.07. – 06.08.
  • 01.08. – 08.08.
  • 03.08. – 10.08.
  • 06.08. – 13.08.
  • Og mange flere

   

   

  Lejebil i Tjekkiet

  Med dejligt billige flybilletter i hus mangler du blot en billig lejebil – og det kan Tjekkiet selvfølgelig også klare! I den ovenstående periode kan du f.eks. leje en bil til kun 699 kr., hvilket svarer til kun 350 kr. pr. person.

   

  Bilen får endda en flot 8,5 ud af 10-rating på momondo og kommer med fri kilometer, fair brændstofpolitik og kan afhentes i lufthavnsterminalen.

   

  Husk at de fleste biludlejningsfirmaer i Tjekkiet (og generelt i udlandet) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

   

   

  Hoteller

  Du får selvfølgelig også brug for et hotel (eller flere), når du tager til Tjekkiet. I Prag, hvor du måske gerne vil overnatte den første aften, finder du et bredt udvalg af hoteller i alle prisklasser. Herunder kan du få et overblik over de forskellige hoteltilbud i hovedstaden. Vil du gerne have overnatninger andre steder i Tjekkiet, skal du naturligvis være velkommen til at tilpasse hotelsøgningen derefter.

  Hoteller i Prag

   

   

  Rejseinspiration til Tjekkiet

  Prag er uden tvivl Tjekkiets hovedattraktion, og du kan sagtens bruge et par dage i den fantastiske hovedstad. Men faktisk byder resten af Tjekkiet på en række fascinerende og forskelligartede oplevelser, du ikke må snyde dig selv for! Herunder kan du læse om et lille udvalg af dem.

   

  Nationalparker

  Tjekkiet gemmer på nogle bjergtagende smukke nationalparker! To af de mere kendte er Ceske Svycarsko (Det bøhmiske Schweiz) og Cesky Raj (Det bøhmiske Paradis), der begge ligger mindre end 2 timers kørsel fra Prag. I Det bøhmiske Schweiz er hovedattraktionen uden tvivl Pravcice-porten, der ligger tæt på grænsen til Tyskland. Pravcice-porten (også kendt som Pravčická brána på tjekkisk) er en 27 meter lang naturskabt klippebro – endda den største af sin slags i Europa.

   

  Udover de ovenstående nationalparker bør du helt sikkert også overveje en tur til Adršpach-Teplice Rocks. Disse kæmpestore, spektakulære klipper af sandsten dækker et 17 km2 stort område, der i udpræget grad inviterer til fantastiske vandreture! Adršpach-Teplice-klipperne ligger i det nordlige Tjekkiet tæt på den polske grænse – ca. 2 timer og 40 minutters kørsel fra Prag. 

   

  Så er du til ubeskriveligt smukke landskaber og fantastiske vandreture, så kan en tur til både Pravcice-porten og Adršpach-Teplice-klipperne varmt anbefales! 

   

  Plzen

  Tjekkiet er for mange synonym med øl! Landets rige ølkultur har resulteret i, at Tjekkiet i dag brygger noget af verdens bedste øl. Især byen Plzen har en tæt tilknytning til den gyldne drik. Det var nemlig her, at verdens allerførste undergærede øl blev produceret tilbage i 1842. Plzen har af samme grund lagt navn til det danske ord pilsner. Byen ligger kun 90 km sydvest for Prag (ca. halvanden times kørsel), så skulle du få lyst til en særdeles velbrygget, kølig pilsner, vil Plzen helt sikkert være et besøg værd (selvom du nu sagtens kan finde rigtig god øl i det meste af Tjekkiet)!

   

  Karlstejn Slottet

  Karlstejn Slottet er et kæmpestort og imponerende gotisk slot fra det 14. århundrede. Slottet ligger mindre end 1 times kørsel fra Prag og tilbyder et udvalg af guidede ture, der klart kan anbefales. Fra parkeringspladsen i den nærliggende by er det endda muligt at køre med hestevogn op til slottet.

   

  Cesky Krumlov

  Elsker du små, charmerende, historiske byer, så er Cesky Krumlov lige noget for dig! Byens historiske bymidte blev optaget på UNESCO’s verdensarvsliste allerede tilbage i 1982 og er uden tvivl et af de mest hyggelige og charmerende steder i hele Tjekkiet. Cesky Krumlov ligger i det sydlige Tjekkiet, og det tager lidt over 2 timer at køre dertil fra Prag.

   

   

  Vil du gerne sondere terrænet yderligere, kan du kigge forbi getyourguide.dk.

  Oplevelser i Tjekkiet

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  se fly se hotel