• 24 okt 2019

  Rundrejse i Sydfrankrig: 5 nætter i Marseille, St. Tropez og Nice fra kun 1.643 kr. inkl. fly og hoteller

  Bonjour! Er du klar på en lille rundrejse i det sydfranske, så skal du læse med her! Jeg har i dag sammensat en superbillig rundrejse, hvor du kommer rundt langs Frankrigs dejlige sydkyst og besøger byer som Marseille, St. Tropez og Nice. Lyder det ikke bare lækkert? På denne tur kan du se frem til alt fra dejlige landskaber til shopping. Jeg har nemlig sørget for, at du har tid til at gå rundt i nogle af Sydfrankrigs største byer og tjekke terrænet ud. Så du kan godt begynde at glæde dig til en masse sydfranske storbyoplevelser!

   

  Du starter din rundrejse i Marseille og slutter i Nice, men som med alle andre rundrejser, jeg skriver om her på bloggen, skal du selvfølgelig være velkommen til at præge din tur, som du vil. Rundrejsen i denne artikel er kun et eksempel, så du kan sagtens skræddersy rejsen og ruteplanen, så den passer til dine ønsker.

  Udforsk Frankrigs skønne kystlinje
  november - februar
  fra1.643 kr.
  København
  Marseille, St. Tropez og Nice
  Billige fly til Marseille
  96 kr.

  Fly til Marseille

  For at starte din rundrejse har du selvfølgelig brug for nogle flybilletter til Marseille – og jeg har fundet nogle billige nogen af slagsen! Det kan nemlig klares rigtig billigt med fly fra København, hvor du flyver med lavprisselskabet Ryanair. Frem til februar kan du finde flybilletter, der i skrivende stund ligger til 100 – 250 kr. Der er afgange på tirsdage og lørdage.

   

  I eksemplet her har jeg fundet en afgang fra København lørdag den 15. februar til kun 96 kr.! Det er virkelig en skarp pris. Du flyver som sagt med Ryanair, og deres bagageregler kan du læse mere om i min miniguide om Ryanairs bagageregler.

   

   

  Marseille

   

  Dit franske eventyr starter i intet mindre end skønne Marseille – Frankrigs næststørste by! Før i tiden døjede Marseille med et lidt blakket ry som Provence-egnens sorte får. Byen havde nemlig ikke den samme glamourøse appel som f.eks. Cannes eller St. Tropez (disse kan du læse meget mere om længere nede i artiklen). Men siden 2013, hvor Marseille var Europas kulturhovedstad, har byen været igennem en kulturel opblomstring. Marseille er frem for alt en havneby, så du bør helt sikkert opleve den gamle, charmerende havn Vieux Port, som du ser på billedet ovenfor. Her kan du suge den maritime stemning til dig og nyde en forrygende servering af bouillabaisse! Den klassiske franske fiskesuppe stammer nemlig fra netop Marseille.

   

  Til dit 2-nætters ophold fra lørdag den 15. februar til mandag den 17. februar har jeg fundet det budgetvenlige ibis budget Marseille Vieux-Port. Prisen for dette ophold bliver 747 kr. Ved en rejse for 2 bliver prisen derfor kun 374 kr. pr. person. Hotellet er af tidligere gæster særligt blevet rost for den fantastiske beliggenhed.

  Hotel i Marseille
  f.eks. ibis budget Marseille Vieux-Port
  374 kr.

   

  Hyéres

  Mellem Marseille og St. Tropez vil jeg anbefale dig at tage turen forbi Hyéres (1,5 time fra Marseille). Det er nemlig det sydligste og ældste vinterferiested. Byen har en helt fantastisk charme og er ikke nær så turistet, som Nice og Cannes kan være. Når du kommer til Héyres, vil du helt sikkert lægge mærke til alle de skønne palmer. Men disse er byen faktisk også kendt for. Der vil nemlig være store palmealléer, som fører dig ind til byen.

   

  Inde i selve Hyéres centrum vil du opleve snoede gader, middelalderlige porte og gamle, velrestaurerede huse. Der vil være masser af restauranter og cafeer, hvor du kan sidde og nyde nogle af mange franske specialiteter. Derudover byder Hyéres også på en 39 km lang kyststrækning, hvor du kan gå en tur og nyde den fantastiske udsigt. Om ikke andet, så kan du med sikkerhed få nogle lækre billeder med hjem i bagagen.

   

  Hyéres er helt sikkert en by, du vil kunne lide, hvis du gerne vil opleve den ældre del af Frankrig og gerne vil til en destination uden alt for mange turister.


  Læs videre efter annoncen

  annonce

   

  St. Tropez

  Dit næste stop er jetsetter-byen St. Tropez. Det er en af Rivieraens allerstørste turistattraktioner, og det er bl.a. grundet dem, du ser på billedet. Byen tiltrækker intet mindre end 100.000 feriegæster i højsæsonen – det siger altså noget om, hvor fed en by det er! St. Tropez startede i sin tid egentlig “bare” med at være en idyllisk og uberørt fiskerby – men fra 50’erne blev byen opdaget af filmstjerner og andre berømtheder, og så var byen pludselig ikke så uberørt mere.

   

  Som jeg nævnte lige før, er det den gamle havn og havnekajen, som er en kæmpestor turistattraktion. Og det er den, fordi man kan se gamle fiskerbåde ligge side om side med vildt store luksusyachts, som du kan se på billedet. De ser virkelig også for vilde ud, hvis du spørger mig! Jeg er ret sikker på, der ikke mangler noget ombord på dem. I jetsetter-byen kan du også finde en masse små forretninger, restauranter og cafeer, hvor du kan nyde den skønne udsigt ud over havnen.

   

  I St. Tropez har jeg fundet en enkelt overnatning fra den mandag den 17. februar til tirsdag den 18. februar til kun 288 kr. pr. person (i alt 575 kr.). Overnatningen er på det 3* ibis Golfe de Saint-Tropez (4 ud af 5 på TripAdvisor og “Certificate of Exellence”), som roses for det venlige personale og den gode beliggenhed. Hotellet ligger en kort køretur (ca. 15 min.) fra centrum af St. Tropez.

  Hotel i St. Tropez
  f.eks. det 3* ibis Golfe de Saint-Tropez
  288 kr.

   

  Cannes

  Mellem St. Tropez og Nice vil jeg anbefale den eksklusive by, Cannes. Du har sikkert hørt om filmfestivalen i Cannes og de mange luksushoteller – men byen er meget mere end det. Du kan nemlig finde den smukkeste strandpromenade, La Croisette. Her vil du også kunne finde en solnedgang udover det sædvanlige! Du kan se frem til en by med en masse palmer, gode restauranter, designerbutikker, yachts langs havnen og meget mere.

   

  Cannes er en af de lidt dyrere byer at opholde sig i. På denne rundrejse har jeg derfor valgt, at Cannes kan være en destination, du kan besøge mellem St. Tropez og Nice. Det tager nemlig kun en 1,5 times tid at komme til Cannes fra St. Tropez. Byen er derfor et perfekt stop for at suge endnu mere af Frankrig til dig.

   

   

  Nice

  Rundrejsens sidste stop er Nice! Her befinder vi os i det sydøstligste hjørne Frankrig, hvor du næsten kan kigge over til Italien.

   

  Nice er på mange måder indbegrebet af sydfransk middelhavsferie ved den franske riviera. I Nice kan du slå dig løs med klassiske storbyaktiviteter som shopping og sightseeing. I Nice vil du møde strand og palmer, men hvis vejret ikke helt er til en dukkert, vil jeg alligevel anbefale dig at gå en tur langs vandet – det er simpelthen så skønt, og du har den lækreste udsigt! Der emmer generelt af god stemning i Nice, og det vil du helt sikkert også kunne mærke.

   

  De sidste nætter tilbringer du som sagt i dejlige Nice. Her har jeg fundet et 2-nætters ophold fra tirsdag den 18. februar til torsdag den 20 februar på det anmelderroste 3* Hotel du Midi med en superlækker beliggenhed (4 ud af 5 stjerner på Tripadvisor). Du får en supercentral beliggenhed i Nice – tæt på hovedbanegården, den charmerende gamle bydel, shopping og kun 12 minutters gang fra strandpromenaden! 2 nætter koster 808 kr., dvs. det bliver en pris på kun 404 kr. pr. person.

  Hotel i Nice
  f.eks. det anmelderroste 3* Hotel du Midi
  404 kr.

   

  Fly tilbage til Danmark

  6 dage er gået, og du har nu rejst langs den sydlige del af Frankrig! Fra Marseille til Nice med et enkelt stop i St. Tropez (og evt. Hyéres og Cannes). Som afslutning på rundrejsen mangler du nu blot en enkeltbillet tilbage til Danmark. Og her kan du finde billige billetter tilbage til København hos SAS. Jeg har f.eks. fundet en billet fra Nice torsdag den 20. februar til 481 kr. inkl. 8 kg håndbagage.

  Billige fly til København
  481 kr.

   

  Transport mellem byerne

  Hvordan du kommer fra a til b, når du er landet i Marseille, kan du læse meget mere om her. Når du skal til og fra de forskellige byer, vil jeg helt klart anbefale dig at tage offentlig transport. Du kan nemt og billigt finde afgange med bus og tog mellem de forskellige byer, og så slipper du for at skulle tænke på parkering. Jeg har undersøgt, hvad offentlig transport mellem Marseille – Hyeres – Saint Tropez – Cannes – Nice koster, og det vil koste omkring 200 – 250 kr. pr. person, hvilket er en virkelig god pris, hvis du spørger mig.

   

  Med offentlig transport slipper du som sagt for at tænke på parkering – og det er en billig mulighed, hvis du gerne vil opleve de 5 forskellige byer.


  Læs videre efter annoncen

  annonce

   

  Pris

  • Fly fra København til Marseille: 96 kr.
  • Hotel i Marseille: 374 kr.
  • Hotel i Saint-Tropez: 288 kr.
  • Hotel i Nice: 404 kr.
  • Fly fra Nice til København: 481
  • I alt pr. person: 1.643 kr.

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *