• 20 jun 2019

  Rundrejse i Sydfrankrig: 12 dage til kun 673 kr. for alle fly og busser

  Er du bare det mindste frankofil, så siger jeg bare værsgo’! Jeg har i dag sammensat en hammerbillig og ualmindelig lækker rundrejse, hvor du kommer hele Sydfrankrig rundt for en slik! Med et par billige enkeltbilletter og fire endnu billigere busbilletter kan du begive dig afsted på en fortryllende rundrejse gennem de smukke sydfranske landskaber – og forbi Sydfrankrigs fem største byer. Turen starter i Bordeaux ved den franske atlanterhavskyst og ender i Nice ved middelhavskysten tæt på den italienske grænse! Så du kan godt begynde at glæde dig til sol, strand, hav, vin og sydfranske storbyoplevelser!

  Sydfrankrig rundt på 12 dage
  året rundt
  673 kr.
  København
  Bordeaux, Toulouse, Montpellier, Marseille og Nice

  Som det altid er tilfældet med rejser her på bloggen – og i særdeleshed rundrejser som denne – skal du være mere end velkommen til at sætte dit eget præg på ruten. Rundrejsen i denne artikel er kun et eksempel, så du kan sagtens skræddersy rejsen og ruteplanen, så den passer til dine ønsker.

   

   

  Bordeaux

   

  Dit sydfranske eventyr starter i Bordeaux i det sydvestlige Frankrig i regionen Nouvelle-Aquitaine. I kraft af sin beliggenhed ved Garonne-floden bliver der dyrket rigtig meget vin i hele området omkring Bordeaux. Faktisk bliver Bordeaux blandt eksperter regnet for at være verdens “vinhovedstad” – så selvfølgelig skal du smage lidt på de lokale druer, santé! (skål). Udover fremragende vin (og mad) kan du i Bordeaux også hygge dig med lidt shopping – f.eks. i de eksklusive butikker i byens ‘gyldne trekant’ kendt som Triangle d’Or.

   

  Transporten til Bordeaux kan klares meget billigt med fly fra København. Herfra har Ryanair nemlig åbnet en direkte rute, hvor priserne det meste af året holder sig mellem 100 og 200 kr. I juli skal du forvente at give lidt mere – men også her kan du stadig finde billetter til fornuftige priser. Der er afgange på alle tirsdage, torsdage og lørdage.

   

  I dette eksempel har jeg fundet en afgang fra København torsdag den 8. august til kun 145 kr. Hos Ryanair må du som udgangspunkt kun må medbringe en mindre håndtaske. Hvis du vil have 10 kg håndbagage med, skal du booke billetten med prioritet. Dette koster mellem 45-75 kr. ekstra pr. vej (hvis du booker direkte gennem Ryanair).

   

  Billige fly til Bordeaux

   

  Toulouse

  Fra charmerende Bordeaux sætter du nu kursen mod sydøst, hvor en ny sydfransk storby venter – Toulouse. Faktisk følger du Garonne-floden hele vejen. Garonne-floden løber nemlig også igennem Toulouse. Før i tiden hørte Toulouse til i regionen Languedoc-Roussillon, men denne region blev i 2016 slået sammen med Midi-Pyrénées til regionen Occitanie.

   

  Toulouse er bl.a. kendt for sin unikke arkitektur og kaldes ofte for la Ville Rose (den lyserøde by), fordi mange af byens bygninger er bygget med rødlige mursten. Udover to af byens mest fremtrædende attraktioner – Canal du Midi og Basilique Saint-Sernin (begge på UNESCO’s verdensarvsliste) – er jeg som rejsenørd også nødt til lige at gøre dig opmærksom på, at Toulouse faktisk er centrum for den europæiske flyindustri! Det er bl.a. her, du finder Airbus’ hovedsæde.

   

  Hvis du i øvrigt ønsker et lille madtip til Toulouse, så er byen kendt for den berømte gryderet cassoulet – så den må du endelig give et forsøg!

   

  Turen fra Bordeaux til Toulouse kan du nemt klare med bus. På flixbus kan du finde adskillige direkte afgange ned til 23 kr. Jeg har f.eks. fundet en afgang lørdag den 10. august til netop 23 kr.

  Bus til Toulouse

   

  Montpellier

  Næste stop på turen er endnu en by i Occitanie – Montpellier (før i tiden lå den også i Languedoc-Roussillon). Nu forlader vi derfor Garonne-floden, men vi begynder i stedet at kunne dufte Middelhavet og skimte Provence og Cote d’Azur.

   

  Montpellier er en forførende stilfuld og flot storby med mange historiske middelaldergader i byens midte. Faktisk finder du her Frankrigs allerstørste gågadezone – så ingen generende biltrafik! I øvrigt ligger Montpellier så tæt på Middelhavet, at du sagtens kan nyde en tur til stranden, hvis du får lyst til det (og ellers venter Nice jo forude!).

   

  Transporten fra Toulouse til Montpellier kan du igen løse billigt med bus. Jeg har f.eks. fundet en busbillet mandag den 12. august til kun 39 kr. hos Flixbus.

   

  Bus til Montpellier

   

  Marseille

  Fjerde stop på rundrejsen er havnebyen Marseille – Frankrigs næststørste by. Her rammer vi turens tredje og sidste region i form af Provence-Alpes-Côte d’Azur.

   

  Før i tiden døjede Marseille med et lidt blakket ry som Provence-egnens sorte får. Byen havde nemlig ikke den samme glamourøse appel som f.eks. Cannes eller St. Tropez. Men siden 2013, hvor Marseille var Europas kulturhovedstad, har byen været igennem en kulturel opblomstring. Marseille er frem for alt en havneby, så du bør helt sikkert opleve den gamle, charmerende havn Vieux Port. Her kan du suge den maritime stemning til dig og nyde en forrygende servering af bouillabaisse! Den klassiske franske fiskesuppe stammer nemlig fra netop Marseille.

   

  De godt 170 km fra Montpellier til Marseille kan du nemt klare i bus. Jeg har f.eks. fundet en afgang onsdag den 14. august til kun 39 kr. hos Flixbus.

  Bus til Marseille

   

  Nice

  Efter Marseille er det blevet tid til rundrejsens sidste stop – middelhavsperlen Nice! Her befinder vi os i det sydøstligste hjørne Frankrig, hvor du næsten kan kigge over til Italien.

   

  Nice er på mange måder indbegrebet af sydfransk middelhavsferie ved den franske riviera. I Nice kan du slå dig løs med klassiske storbyaktiviteter som shopping og sightseeing eller slappe af med en omgang solbadning på stranden. På denne rundrejse har der indtil videre været en overvægt af storbydestinationer, så hvis du hælder mest til strand, hav og palmer, kan jeg egentligt godt forstå dig.

   

  Transporten fra Marseille til Nice er turens tidsmæssigt længste rejse. Med bus tager køreturen lidt under 3,5 time. Jeg har igen fundet en billig busbillet hos flixbus til kun 55 kr. fredag den 16. august.

  Bus til Nice

   

  Hjem til Danmark

  12 dage er gået, og du har nu rejst på tværs af hele det sydlige Frankrig! Fra Bordeaux til Nice via Toulouse, Montpellier og Marseille. Som afslutning på rundrejsen mangler du nu blot en enkeltbillet tilbage til Danmark. Og her kan du finde billige billetter tilbage til København hos Norwegian. Jeg har f.eks. fundet en billet fra Nice mandag den 19. august til kun 372 kr. inkl. 10 kg håndbagage.

  Billige fly til København
  inkl. 10 kg håndbagage

   

  OBS: Nu har jeg jo allerede sagt, at du skal være velkommen til at designe ruten, som du vil. Men du kan faktisk også arrangere den ovenstående rejse i modsat retning – altså fra Nice til Bordeaux. Men det kan du selv lege lidt med! Herudover behøver du selvfølgelig ikke holde dig til storbyerne, som jeg har gjort i dette eksempel. Hele Sydfrankrig er spækket med charmerende byer – bl.a. Arcachon, Carcassonne, Béziers, Cannes, Antibes, Monaco, Menton og mange flere. Så der er rig mulighed for adskillige afstikkere! Og hvis du hellere vil nøjes med færre byer og tilbringe lidt længere tid hvert sted, kan du også det.

   

   

  Pris

  • Fly til Bordeaux: 145 kr.
  • Bus til Toulouse: 23 kr.
  • Bus til Montpellier: 39 kr.
  • Bus til Marseille: 39 kr.
  • Bus til Nice: 55 kr.
  • Fly til København: 372 kr.
  • I alt: 673 kr.

   

   

  Hoteller

  Ingen rundrejse uden overnatningssteder. Og uanset om du foretrækker billige budgetløsninger, hoteller i middelklassen eller de lidt mere luksuriøse hoteller (eller en blanding), kan du finde et omfattende hoteludvalg i hele Sydfrankrig. Herunder kan du lede efter hoteller i Bordeaux til de første to nætter – men du kan selvfølgelig tilpasse søgningen til din egen ruteplan.

   

  Oplevelser i Sydfrankrig

  Frankrig har et enormt udvalg af fantastiske rejseoplevelser. Så hvis du undervejs gerne vil afsted på udflugter, bådture eller lignende,  er der rig mulighed for det. I den sammenhæng kan jeg anbefale, at du sondere terrænet på getyourguide.dk.

  Ture og aktiviteter

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *