Rejsespejder er en kommerciel side. Vi finder på daglig basis virkeligt gode rejsetilbud, og vi tjener penge på, at du i sidste ende booker tilbuddene m.fl. Dette har dog ingen indflydelse på priserne eller lignende.

fra 891 kr.
NiceSydfrankrig-Banner-1280-x-1280-1080x1080
Andet

Rundrejse i Sydfrankrig: 10 dage fra kun 891 kr. for alle fly og busser

Andet |

Rundrejse i Sydfrankrig: 10 dage fra kun 891 kr. for alle fly og busser

Er du bare det mindste frankofil, så siger jeg værsgo’! Jeg har i dag sammensat en hammerbillig og ualmindelig lækker rundrejse, hvor du kommer hele Sydfrankrig rundt for en slik! Med et par billige enkeltbilletter og fire endnu billigere busbilletter kan du begive dig afsted på en fortryllende rundrejse gennem de smukke sydfranske landskaber – og forbi Sydfrankrigs fem største byer. Turen starter i Bordeaux ved den franske atlanterhavskyst og ender i Nice ved middelhavskysten tæt på den italienske grænse! Så du kan godt begynde at glæde dig til sol, strand, hav, vin og sydfranske storbyoplevelser!  ☀️

Sydfrankrig rundt på 10 dage

februar – november

891 kr.

✈️ fra København

🗺️📍 Bordeaux, Toulouse, Montpellier, Marseille og Nice

Som det altid er tilfældet med rejser her på bloggen – og i særdeleshed rundrejser som denne – skal du være mere end velkommen til at sætte dit eget præg på ruten. Rundrejsen i denne artikel er kun et eksempel, så du kan sagtens skræddersy rejsen og ruteplanen, så den passer til dine ønsker.

Rundrejse i Sydfrankrig – Bordeaux

Sydfrankrig

Dit sydfranske eventyr starter i Bordeaux i det sydvestlige Frankrig i regionen Nouvelle-Aquitaine.

I kraft af sin beliggenhed ved Garonne-floden bliver der dyrket rigtig meget vin i hele området omkring Bordeaux. Faktisk bliver Bordeaux blandt eksperter regnet for at være verdens “vinhovedstad” – så selvfølgelig skal du smage lidt på de lokale druer, santé! (skål).

Udover fremragende vin (og mad) kan du i Bordeaux også hygge dig med lidt shopping – f.eks. i de eksklusive butikker i byens ‘gyldne trekant’ kendt som Triangle d’Or.

Transporten til Bordeaux kan klares meget billigt med fly fra København. Herfra opererer easyJet nemlig en direkte rute, og der er direkte afgange på alle torsdage og søndage i februar og marts. Derefter er der afgange på alle mandage og fredage.

Priserne holder sig det meste af året mellem 200 og 700 kr. I højsæsonen skal du forvente at betale lidt mere.

I dette eksempel har jeg f.eks. fundet en afgang fra København fredag den 12. april til kun 194 kr.

Billige fly til Bordeaux

Rundrejse i Sydfrankrig – Toulouse

Sydfrankrig

Fra charmerende Bordeaux sætter du nu kursen mod sydøst, hvor en ny sydfransk storby venter – Toulouse.

Faktisk følger du Garonne-floden hele vejen. Garonne-floden løber nemlig også igennem Toulouse.

Før i tiden hørte Toulouse til regionen Languedoc-Roussillon, men denne region blev i 2016 slået sammen med Midi-Pyrénées til regionen Occitanie.

Toulouse er bl.a. kendt for sin smukke arkitektur og kaldes ofte for la Ville Rose (den lyserøde by), fordi mange af byens bygninger er bygget med rødlige mursten.

Udover to af byens mest fremtrædende attraktioner – Canal du Midi og Basilique Saint-Sernin (begge på UNESCO’s verdensarvsliste) – er jeg som rejsenørd også nødt til lige at gøre dig opmærksom på, at Toulouse faktisk er centrum for den europæiske flyindustri! Det er bl.a. her, du finder Airbus’ hovedsæde.

Hvis du i øvrigt ønsker et lille kulinarisk tip til Toulouse, så er byen kendt for den berømte gryderet cassoulet – så den må du endelig give et forsøg!

Turen fra Bordeaux til Toulouse foregår med bus. Hos Flixbus kan du finde adskillige direkte afgange ned til 59 kr. Jeg har f.eks. fundet en afgang søndag den 14. april til netop 59 kr.

Bus til Toulouse

Rundrejse i Sydfrankrig – Montpellier

Sydfrankrig

Næste stop på din rundrejse i Sydfrankrig er endnu en by i Occitanie – Montpellier (før i tiden lå den også i Languedoc-Roussillon).

Nu forlader vi derfor Garonne-floden, men begynder i stedet så småt at kunne dufte Middelhavet og skimte Provence og Cote d’Azur.

Montpellier er en forførende flot og stilfuld storby med mange historiske middelaldergader i byens centrum. Faktisk finder du her Frankrigs allerstørste gågadezone – så ingen generende biltrafik!

I øvrigt ligger Montpellier tæt på Middelhavet, så rejser du i de varmere forårs- og sommermåneder kan du også nyde en tur til stranden, hvis du får lyst til det (og ellers venter Nice jo forude!).

Transporten fra Toulouse til Montpellier kan du igen løse billigt med bus. Jeg har f.eks. fundet en busbillet tirsdag den 16. april til kun 79 kr. hos Flixbus.

Bus til Montpellier

Rundrejse i Sydfrankrig – Marseille

Sydfrankrig

Fjerde stop på rundrejsen er havnebyen Marseille – Frankrigs næststørste by. Her rammer vi turens tredje og sidste region i form af Provence-Alpes-Côte d’Azur.

Før i tiden døjede Marseille med et lidt blakket ry som Provence-egnens sorte får. Byen havde nemlig ikke den samme glamourøse appel som f.eks. Cannes eller St. Tropez. Men siden 2013, hvor Marseille var Europas kulturhovedstad, har byen været igennem en kulturel opblomstring.

Marseille er dog stadig frem for alt en havneby, så du bør helt sikkert opleve den gamle, charmerende havn Vieux Port. Her kan du suge den maritime stemning til dig og nyde en forrygende servering af bouillabaisse! Den klassiske franske fiskesuppe stammer nemlig fra netop Marseille.

De godt 170 km fra Montpellier til Marseille kan du nemt klare i bus. Jeg har f.eks. fundet en afgang torsdag den 18. april til kun 54 kr. hos Flixbus.

Bus til Marseille

Rundrejse i Sydfrankrig – Nice

Sydfrankrig

Efter Marseille er det blevet tid til rundrejsens sidste stop – middelhavsperlen Nice! Her befinder vi os i det sydøstligste hjørne af Frankrig, hvor du næsten kan kigge over til Italien.

Nice er på mange måder indbegrebet af sydfransk middelhavsferie ved den franske riviera.

I Nice kan du slå dig løs med klassiske storbyaktiviteter som shopping og sightseeing. Rejser du i de varmere forårs- eller sommermåneder kan du også vælge at slappe af med en omgang solbadning på stranden.

På denne rundrejse i Sydfrankrig har der indtil videre været en overvægt af storbydestinationer. Så hvis du hælder mest til strand, hav og palmer, kan jeg egentligt godt forstå dig.

Transporten fra Marseille til Nice foregår – som du måske kan gætte – med bus. Køreturen tager lidt under tre timer. Jeg har igen fundet en billig busbillet hos Flixbus til kun 129 kr. lørdag den 20. april.

Bus til Nice

Rundrejse i Sydfrankrig – Hjem til Danmark

10 dage er gået, og du har nu rejst på tværs af hele det sydlige Frankrig! Fra Bordeaux til Nice via Toulouse, Montpellier og Marseille.

Som afslutning på rundrejsen mangler du nu blot en enkeltbillet fra Nice tilbage til Danmark. Og her kan du finde billige flybilletter til København hos selskaber som SAS, Norwegian og easyJet.

Der er direkte afgange alle ugens dage. Og selvom priserne kan svinge en del, burde det være muligt at finde enkeltbilletter til mellem ca. 300 og 800 kr. på langt de fleste dage.

Jeg har f.eks. fundet en billet fra Nice til København mandag den 22. april til kun 376 kr.

Billige fly til København

OBS: Nu har jeg jo allerede sagt, at du skal være velkommen til at designe ruten, som du vil. F.eks. skal du også være velkommen til at arrangere den ovenstående rejse i modsat retning – altså fra Nice til Bordeaux. Men det kan du selv lege lidt med!

Herudover behøver du selvfølgelig ikke holde dig til storbyerne, som jeg har gjort i dette eksempel. Hele Sydfrankrig er spækket med charmerende byer – bl.a. Arcachon, Carcassonne, Béziers, Cannes, Antibes, Monaco, Menton og mange flere. Så der er rig mulighed for adskillige afstikkere! Og hvis du hellere vil nøjes med færre byer og tilbringe lidt længere tid hvert sted, kan du også det.

Pris

  • Fly til Bordeaux: 194 kr.
  • Bus til Toulouse: 59 kr.
  • Bus til Montpellier: 79 kr.
  • Bus til Marseille: 54 kr.
  • Bus til Nice: 129 kr.
  • Fly til København: 376 kr.
  • I alt: 891 kr.

Rundrejse i Sydfrankrig – Hoteller

Ingen rundrejse uden overnatningssteder. Og uanset om du foretrækker billige budgetløsninger, hoteller i middelklassen eller de lidt mere luksuriøse hoteller (eller en blanding), kan du finde et omfattende hoteludvalg i hele Sydfrankrig.

Herunder kan du lede efter hoteller i Bordeaux til de første to nætter – men du kan selvfølgelig tilpasse søgningen til din egen ruteplan.

Rundrejse i Sydfrankrig – Oplevelser

Frankrig har et enormt udvalg af fantastiske rejseoplevelser. Så hvis du undervejs gerne vil afsted på udflugter, bådture eller lignende, er der rig mulighed for det. I den sammenhæng kan jeg anbefale at sondere terrænet på getyourguide.dk.

Til inspiration kan jeg også anbefale at læse mine guides til rejser til Nice og rejser til Bordeaux samt min artikel om rejser til den franske middelhavskyst.


Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

Rundrejse i Sydfrankrig: 10 dage fra kun 891 kr. for alle fly og busserRundrejse i Sydfrankrig: 10 dage fra kun 891 kr. for alle fly og busser

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar

Log ind for at gemme hvad der inspirerer dig

Du kan tilføje op til 99 tilbud