• 24 jul 2019

  Sensommer i smukke Halkidiki: 1 uge på et flot 5* strandresort til kun 2.049 kr. inkl. fly og halvpension

  Vi kender alle til Kreta, Rhodos, Athen osv., men hvad med Halkidiki? Denne region er kendt for at være den perfekte kombination af uspolerede landskaber og strande som du ikke finder ret mange andre steder i Grækenland. Samtidig er Halkidiki en oplagt rejsedestination i sensommeren og efteråret, da temperaturerne hernede typisk ligger på 20+ grader helt frem til november på grund af et subtropisk klima og det varme Middelhav.

  Luksusferie til Halkidiki
  september - november
  2.049 kr.
  København
  Thessaloniki
  5* Xenios Anastasia Resort & Spa
  inkl. halvpension
  1.568 kr.
  Billige fly til Halkidiki
  481 kr.
  Hotel
  1.568 kr.
  Fly
  481 kr.
  Total (pr.person)
  2.049 kr.

  Billige fly til Thessaloniki

  Turen fra Danmark til Halkidiki kan du klare med Ryanair, der opererer en direkte rute mellem København og Thessaloniki året rundt (sidste år var det kun fra april til oktober). Lige for tiden ligger priserne i f.eks. september og oktober mellem ca. 450 kr. og 650 kr.

   

  I eksemplet ovenfor har jeg taget udgangspunkt i en afgang fra København fra onsdag den 2. oktober til onsdag den 9. oktober til kun 481 kr. Det er desværre ikke muligt at finde tilsvarende billige fly fra Jylland.

   

  Hos Ryanair må du som udgangspunkt kun må medbringe en mindre håndtaske. Hvis du vil have 10 kg håndbagage med, skal du booke billetten med prioritet. Dette koster mellem 45 og 75 kr. ekstra pr. vej (hvis du booker direkte via Ryanair). Det er desværre ikke muligt at finde tilsvarende billige direkte fly fra Jylland.

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  • 04.09. – 11.09.
  • 07.09. – 14.09.
  • 11.09. – 18.09.
  • 14.09. – 21.09.
  • 18.09. – 25.09.
  • 21.09. – 28.09.
  • 25.09. – 02.10.
  • 02.10. – 09.10.
  • 09.10. – 16.10.
  • 16.10. – 23.10.
  • 19.10. – 23.10.
  • 23.10. – 30.10.
  • Og flere

   

   

  Hotel i Halkidiki

  Halkidiki har et rigtig fint udvalg af hoteller. Og denne gang har jeg fundet et af de mere luksuriøse af slagsen! For at være helt præcis snakker vi om det 5* Xenios Anastasia Resort & Spa. Her får du et lækkert strandresort, der både har stort poolområde, en velforsynet poolbar, wellnesscenter, buffetrestaurant, tennisbane og fitnesscenter. At opholdet inkluderer halvpension, gør kun det hele meget bedre!

   

  Jeg har i dette eksempel fundet et 7-nætters ophold fra onsdag den 2. oktober til onsdag den 9. oktober til 3.136 kr. inkl. halvpension. Ved en rejse for 2 personer bliver prisen derfor kun 1.568 kr. pr. person. Prisniveauet for lignende ophold kan groft sagt deles op i to – i august og starten af september ligger priserne oppe omkring 900 kr. pr. nat. Herefter falder de markant til under 500 kr. pr. nat. Så i det meste af september og oktober kan du virkelig komme billigt afsted.

   

  Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Halkidiki, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde et andet hotel.

   

   

  Transport til/fra lufthavnen

  Min anbefaling vil være at leje en bil. Hvis hellere du vil med offentlig transport, kan du dog også det (selvom du måske så skal tilbringe din sidste nat i Thessaloniki).

   

  Med offentlig transport skal du først fra Thessaloniki Lufthavn ind til Thessaloniki by. Bus nr. 78 kører ind til byen hvert 45. minut og koster kun 0,60 euro (ca. 4 kr.). Fra Thessaloniki busstation skal du så videre med en bus til Nea Skioni, hvorfra du har 3 km til hotellet. Der er tre daglige afgange kl. 9, 13 og 17, og en enkeltbillet koster 13,10 euro (ca. 98 kr.). Du kan se køreplanen på www.ktel-chalkidikis.gr.

   

   

  Lejebil

  Vil du gerne slippe for alt besværet med offentlig transport, så er det også superbilligt at leje en bil. Husk at de fleste biludlejningsfirmaer i Grækenland (og generelt i udlandet) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

  Lejebil i 1 uge
  inkl. fri kilometer, fair brændstofpolitik og afhentning i lufthavnsterminalen
  376 kr.

   

  Xenios Anastasia Resort & Spa

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  6 kommentarer til Sensommer i smukke Halkidiki: 1 uge på et flot 5* strandresort til kun 2.049 kr. inkl. fly og halvpension

  1. Ilyas says:

   Hvis man bruger dit eksempel med at rejse den 9/8 til 16/8 koster værelset 3000 kr per nat. Hvordan kan det være?

   • Rejsespejder_CS says:

    Hej Ilyas,
    jeg kan godt se at hotellet stiger helt vildt i pris til denne afgang – grunden til at jeg havde skrevet datoerne med er fordi der er billige flybilletter den dag, men hvis du gerne vil afsted i august kan du evt undersøge et andet hotel 🙂

  2. Daniel says:

   Kan du få denne rejse den 5/6 august

   • Rejsespejder_CS says:

    Du kan prøve at følge fly-linket til momondo og ændre til de datoer der passer dig og se om der også findes billige flybilletter der, men desværre stiger hotellet helt vildt i prisen i august så kan du evt lede efter et andet hotel 🙂

  3. Simon Maansen says:

   Hvis du benytter dit eksempel med afrejse d. 09/08-16/08 så koster værelset 3000kr pr. Nat

   • Rejsespejder_CS says:

    Hej Simon,
    jeg kan godt se at hotellet stiger helt vildt i pris til denne afgang – grunden til at jeg havde skrevet august-datoerne med er fordi der er billige flybilletter den dag, men hvis du gerne vil afsted i august kan du evt undersøge et andet hotel – disse datoer er slettet fra artiklen igen

  se fly se hotel