• 06 Feb 2023

  Luksusferie i Grækenland: 1 uge i Halkidiki på et 5* luksushotel fra kun 2.544 kr. p.p. inkl. fly og halvpension

  Det danske forår er ikke altid så tiltalende. Sol og luksus i Grækenland lyder til gengæld straks meget bedre! Derfor har jeg i dag fundet en lækker rejse til Grækenlands smukke Halkidiki-region. En rejse til Halkidiki leverer efter min mening noget af det bedste, det græske fastland har at byde på. Regionen består af et opland og tre halvøer (Kassandra, Sithonia og Athos), der rager ud i Ægæerhavet. Især ferie på Halkidikis halvøer indeholder alt det, der gør Grækenland så fantastisk som rejsedestination – bakkede landskaber, idylliske landsbyer, smukke sandstrande og billedskønne bugter ved det azurblå Middelhav. Smid så et veldrejet luksushotel oveni, og det begynder at se mere end lovende ud! ☀️🌴

  Sol og luksus i Grækenland
  april - oktober
  fra2.544 kr.
  København
  Thessaloniki
  Fly til Thessaloniki
  429 kr.
  Hotel i Halkidiki
  f.eks. det 5* Alia Palace Hotel - Adults only
  2.115 kr.
  Prisen pr. nat for et 2-personers værelse
  Totalprisen for 2 personer (7nætter) - OBS: jeg har her valgt et ophold inkl. halvpension
  Hotel
  2.115 kr.
  Fly
  429 kr.
  Total (pr.person)
  2.544 kr.

  Rejse til Halkidiki – fly

  Første skridt på vejen mod en rejse til Halkidiki er et par flybilletter. Og i den del af Grækenland vil det tit give mest mening at flyve til storbyen Thessaloniki.

   

  Ofte vil du kunne booke ganske billige returbilletter hos Ryanair, der opererer en direkte rute mellem København og Thessaloniki.

   

  Du kan finde direkte afgange fra april til oktober på alle tirsdage og fredage. Og lige nu kan du finde gode priser på en god håndfuld datoer særligt i maj og juni – faktisk kan du nøjes med at slippe mellem ca. 500 kr. og 1.000 kr. tur/retur.

   

  I eksemplet ovenfor har jeg f.eks. fundet en afgang fra tirsdag den 23. maj til tirsdag den 30. maj. På disse datoer koster billetterne kun 429 kr.

   

  Det er desværre ikke muligt at finde tilsvarende billige fly fra Jylland.

   

  Hos Ryanair må du som udgangspunkt altid må medbringe en mindre håndtaske (40 x 20 x 25 cm). Hvis du ønsker at tilkøbe mere bagage, kan du med fordel læse min miniguide om Ryanairs bagageregler.

   

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  • 02.05. – 09.05.
  • 05.05. – 12.05.
  • 09.05. – 16.05.
  • 12.05. – 19.05.
  • 19.05. – 26.05.
  • 23.05. – 30.05.
  • 26.05. – 02.06.
  • 30.05. – 06.06.
  • Og flere

   

   

  Rejse til Halkidiki – hotel

  Faste læsere af bloggen vil vide, at jeg denne gang har fundet et hotel, jeg har skrevet om før. Der er tale om det femstjernede Alia Palace Hotel (4 ud af 5 på Tripadvisor og Travellers’ Choice 2022), som ligger i Pefkohori på den østlige kyst af halvøen Kassandra. Og her får du bare et rigtig godt hotel til en rigtig god pris!

   

  Selvom du har mindre end 10 minutters gang til stranden, tilbyder hotellet alligevel gratis bustransport dertil. Det er vel et femstjernet hotel. Alia Palace byder på grund af sin skønne beliggenhed desuden på en eminent udsigt over den smukke Kassandrabugt.

   

  Hotellet har naturligvis også et superlækkert poolområde med en elegant infinity-pool, som tidligere gæster har været meget begejstret for. Du har fri adgang til et veludstyret fitnesscenter og kan mod et gebyr også benytte dig af hotellets wellnesscenter med jacuzzi, tyrkisk bad og sauna.

   

  Jeg har i dette eksempel som sagt fundet et topersoners ophold fra tirsdag den 23. maj til tirsdag den 30. maj. På disse datoer koster et dobbeltværelse i alt 4.229 kr. inkl. halvpension (du kan vælge mellem flere forskellige tilbud inde på bookingsiden). Prisen bliver således kun 2.115 kr. pr. person.

   

  OBS: Du har også mulighed for at bestille opholdet med all inclusive 🍹

   

  Og bare til info, hvis du rejser med børn – der findes mange lækre børnevenlige hoteller i området. Du kan finde en oversigt over andre hoteller i Halkidiki ved at klikke på “andre hoteller” ovenfor.

   

  Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Halkidiki, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde et andet hotel.

   

   

  Billeder af Hotel Alia Palace Hotel

  Rejse til Halkidiki

  Rejse til Halkidiki

  Rejse til Halkidiki

  Rejse til Halkidiki

   

  Transport til/fra lufthavnen

  Jeg vil anbefale, at du enten booker en taxi fra lufthavnen til hotellet eller lejer en bil.

   

  En taxi til hotellet vil koste omkring 400 kr. pr. person hver vej. Lejebil kan du læse mere om nedenfor.

   

  Det er også muligt at tage offentlig transport til hotellet. Det er dog en noget længere tur. Først skal du med lufthavnsbussen X1 ind til Thessaloniki. Lufthavnsbussen kører hver halve time, og en enkeltbillet koster 2 euro. Denne tur tager ca. 40-50 minutter.

   

  Fra Thessaloniki kan du så tage en bus videre til til Pefkohori. Turen tager ca. 95 minutter og koster 11,80 euro hver vej. Du kan se køreplanen og bestille billetter på ktel-chalkidikis.gr.

   

   

  Lejebil

  Det kan varmt anbefales at leje en bil i Halkidiki. Denne del af landet giver en smag på det “ægte” Grækenland med smukke landsbyer, små bugter med skønne strande og en gæstfri lokalbefolkning.

   

  Lejebiler

   

   

  Rejse til Halkidiki – CORONA

  Der er ingen COVID-19-relaterede restriktioner for indrejse til Grækenland.

   

  OBS: Disse oplysninger er fundet efter bedste evne. Jeg vil derfor altid anbefale, at du selv undersøger reglerne og holder dig opdateret om corona-situationen på Udenrigsministeriets hjemmeside og de græske myndigheders coronaside.

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  32 kommentarer til Luksusferie i Grækenland: 1 uge i Halkidiki på et 5* luksushotel fra kun 2.544 kr. p.p. inkl. fly og halvpension

  1. Birgitte says:

   Vil gerne til Lesbos, og gerne byen Petra på nordsiden. Har i noget dertil?

  2. joel says:

   Hvad er de bedste bud på en uges ferie i påsken til overkommelig pris?

  se fly se hotel