• 02 mar 2020

  Sommerferie i smukke og billige Albanien: 1 uge med fly, 3* hotel og morgenmad i skolernes sommerferie fra kun 2.174 kr.

  Hvor i Europa får du den bedste strandferie til den billigste pris i skolernes sommerferie? Svaret på dette spørgsmål må næsten være Albanien! Jep, Grækenlands naboland har en førsteklasses beliggenhed i middelhavsregionen, lige der hvor Adriaterhavet mødes med Det Ioniske Hav. Albanien har derfor en lang, lækker kyststrækning, hvor du finder et utal af kridhvide palmestrande med turkisblåt havvand, der mest af alt leder tankerne hen på langt mere eksotiske destinationer! Så selvom Albanien kun er på størrelse med Jylland, er landet stadig en af Sydeuropas allerbedste sol- og stranddestinationer. Især til de priser, du kan finde lige nu!

  Sol- og strandferie i Albanien
  juni - august
  fra2.174 kr.
  København
  Tirana
  Billige fly til Albanien
  1.154 kr.
  Hotel ved Sarandë
  f.eks. det billige Hotel Itaka
  1.020 kr.
  Hotel
  1.020 kr.
  Fly
  1.154 kr.
  0 kr.
  Total (pr.person)
  2.174 kr.

  Billige fly til Albanien

  Norwegian flyver henover sommeren (fra slut-juni til start-august) direkte mellem København og Albaniens hovedstad, Tirana. Der er direkte afgange hver onsdag, hvor tur/retur-billetter koster mellem ca. 1.150 kr. og 1.500 kr. Og det er vel at mærke inden for skolernes sommerferie.

   

  Selvom prisen på flybilletter måske ikke lyder voldsomt lav, så kan du stadig lave en virkelig billig rejse, da hoteller (og mange andre ting) generelt er superbillige i Albanien.

   

  Jeg har ovenfor fundet en afgang til kun 1.154 kr. fra den 29. juli til den 5. august. Norwegian-billetter inkluderer altid en lille taske (30 x 20 x 38 cm), som skal placeres under sædet foran dig. Vil du gerne tilkøbe ekstra bagage, er det billigst at tilkøbe direkte gennem Norwegian.

   

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  • onsdag til onsdag fra den 24. juni til den 12. august

   


  Læs videre efter annoncen

  annonce

   

  Hotel i Albanien

  Fordi Albanien kun er på størrelse med Jylland, kan du tillade dig at lede efter hoteller i hele landet. Især hvis du beslutter dig for at leje en bil (klart min anbefaling).

   

  Hvis du gerne vil finde et hotel med pool i den billige afdeling, bør du overveje det 3* Hotel Itaka (4,5 ud af 5 på TripAdvisor og 8,2 ud af 10 på booking). Hotel Itaka har stort set alt, hvad du har brug for. Der er en fin udendørs swimmingpool, en terrasse perfekt til at dase under solen og en lille bar. Herudover er der også gratis parkering. Værelserne på hotellet er desuden udstyret med aircondition.

   

  Prisen for en hel uge på et dobbeltværelse med haveudsigt i skolernes sommerferie er kun 2.040 kr. inkl. morgenmad – stik den, græske/spanske hoteller! Ved en rejse for 2 personer bliver prisen derfor kun 1.020 kr. pr. person.

   

  Hotel Itaka ligger i byen Lukovë lidt nord for Sarandë. Her befinder vi os altså i den sydligste del af landet (ca. 4 timer i bil). En lejebil vil altså være klart at foretrække. Hvis ikke du vil leje en bil, kan du alternativt tage bussen (ca. 4,5 timer i bussen) fra Tirana til Sarandë (og derfra med taxi). Den sidste bus kører dog kl. 22, så hvis det kommer det at knibe med at nå den, kan du evt. tage den første nat i Tirana og så tage bussen til Sarandë dagen efter. Du kan få overblikket over busafgangene på mellem Tirana og Sarandë på gjirafa.com.

   

   

  Lejebil

  Som jeg allerede har sagt, kan det være en rigtig god idé med en lejebil i Albanien – det åbner nemlig op for så mange flere muligheder og gør transporten til hotellet markant nemmere. Og det behøver ikke engang at være specielt dyrt – fra kun 712 kr. pr. person.

   

  Husk at de fleste biludlejningsfirmaer i Albanien (og generelt i udlandet) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

   

  Lejebiler

   

   

  Inspiration til strandferie i Albanien

  Nu har jeg efterhånden snakket en del om Albaniens mange strande. Og de ligger virkelig som perler på en snor – særligt fra storbyerne Durrës og Vlorë (hhv. Albaniens næst- og tredjestørste by) og syd mod den græske grænse. Derfor kan du herunder læse lidt mere om landets mange fantastiske stranddestinationer. Enjoy!

   

  Durrës er den nordligste by på denne liste og er derfor også tættest på hovedstaden Tirana, hvor du lander. Selvom det er en af landets største byer, finder du stadig glimrende strande i og omkring Durrës. De kan dog være ret befolkede – særligt i højsæsonen.

   

   

   

  Lidt syd for Vlorë finder du Dhërmi, der er et af Albaniens mest kendte strandområder. Og med god grund. Med bjerge i baggrunden, en lang, hvid strand og lokkende turkis badevand har Dhërmi hele pakken. Stranden er vel at mærke en af de mest besøgte i landet, men selv i højsæsonen burde du kunne finde en ledig plads.

   

   

  Vil du så vidt muligt gerne undgå for mange turister, finder du lidt syd for Dhërmi en lidt skjult perle – Gjipe. Denne strand ligger gemt bag bjergene og lidt væk fra vejen, hvilket betyder, at en rask vandretur på ca. 30 minutter er påkrævet, hvis du vil nyde en dag på denne strand.

   

   

  Himarë er et andet af Albaniens flittigt besøgte strandområder. Byen er charmerende som dagen er lang, og du finder adskillige gode strande i nærheden – bl.a. Livadhi.

   

   

  Syd for Himarë ligger Borsh, der holder rekorden som Albaniens længste strand. Her får du en 7 km lang kyststrækning langs den albanske riviera med omgivende natur, der varierer fra olivenlunde til højtragende bjergtoppe.

   

   

  Endnu længere nede, tæt på grænsen til Grækenland og lige ved siden af øen Korfu, ligger byen Sarandë, der ofte kaldes for den albanske rivieras hovedstad. I selve Sarandë får du altså mere by- end strandferie, men området omkring byen er stadig spækket med superlækre strande!

   

   

  Syd for Sarandë har du endnu en strandperle i form af Ksamil. Denne by ligger kun et stenkast fra græske Korfu. Ksamil bliver ofte kaldt den ioniske perle, fordi her er så smukt. Dog er her også ret turistet – særligt i august.

   

   

  Sidst på listen får du også lige et sted, som ikke er en strand ved havet – men en sø. En del af Ohrid-søen, som jeg har skrevet om før ifm. rejser til Makedonien, ligger nemlig i Albanien! Og den kan også være et superlækkert rejsemål.

   

   

  Priser i Albanien

  Albanien er som sagt meget billig, og jeg mener VIRKELIG billig! Nedenunder får du lige en lille liste med et par priseksempler.

  • Frokost (lokal restaurant) 35 kr.
  • 3-retters aftensmad 100 kr.
  • 0,5 l øl på restaurant 10 kr.
  • Latte på en café 10 kr.
  • Busbillet 3 kr.
  • 20-minutters taxitur 35 kr.

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  6 kommentarer til Sommerferie i smukke og billige Albanien: 1 uge med fly, 3* hotel og morgenmad i skolernes sommerferie fra kun 2.174 kr.

  1. Louise Overby says:

   Tak for de fine opslag. Er det muligt snorkle i Albanien?
   Mvh Louise

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Louise 🙂

    Tak for din kommentar og pæne ord 🙂

    Ja, du kan godt snorkle i Albanien 😉 Du kan evt. google “snorkeling albania” – så kan du i hvert fald få et indtryk af, hvilke snorkle-mulighederne du har 😉

  2. Stine says:

   Flypriserne passer var inde og ville bestille med afgang den 14/7-31/7 og de ligger på 6500kr pr person:0(

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Stine 🙂

    Priserne er desværre steget på nogle af datoerne. Men du kan i skrivende stund stadig finde afgange til ca. 1.500 kr. Jeg har netop skrevet et svar til Karsten om dette (se nedenfor) 😉

  3. Karsten says:

   Hej Rejsespejder Prisen holder ikke. Jeg forsøgte at bestille 6 billetter den 31-7 og prisen stod til 1000 kr. pr. stk. på momondo. Så bliver man viderestillet til f.eks. Travellink og gennemfører hele cirkusset med navne og alt uden tilvalg af nogen art giver kortoplysninger mv. og så siger siden at de har tjekket med rejseudbyder og prisen er steget til 2553 kr. vil du fortsætte

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Karsten 🙂

    Ja, jeg kan se, at Norwegian har sat prisen betydeligt op på den afgang, jeg brugte i eksemplet. Opslaget var også meget populært, og når der er så relativt få afgange som i dette tilfælde, vil priserne ret hurtigt stige, når folk booker billetter. Men du kan i skrivende stund stadig finde billetter til ca. 1.500 kr. (fx 03.07. – 10.07. og 17.07. – 24.07.), og selvom det umiddelbart lyder dyrt ift. eksemplet, så er det faktisk stadig rigtig fine sommerferiepriser – især fordi alt andet i Albanien er så billigt 🙂

  se fly se hotel