Log ind for at gemme hvad der inspirerer dig

Du kan tilføje op til 99 tilbud

Også billig i efterårsferien! 🍂 273 kr.
Opdag strandparadiset Albanien: Fly til Tirana fra kun 273 kr. tur/retur
Fly

Opdag strandparadiset Albanien: Fly til Tirana fra kun 273 kr. tur/retur

Fly |

Opdag strandparadiset Albanien: Fly til Tirana fra kun 273 kr. tur/retur

Hvor i Europa får du den bedste strandferie til færrest penge? Svaret på dette spørgsmål må næsten være Albanien! Jep, Grækenlands naboland har en førsteklasses beliggenhed i middelhavsregionen, lige der hvor Adriaterhavet mødes med Det Ioniske Hav. Albanien har derfor en kanonlækker kyststrækning, hvor du finder et utal af kridhvide palmestrande med turkisblåt havvand, der mest af alt leder tankerne hen på langt mere eksotiske destinationer! Så selvom Albanien kun er på størrelse med Jylland, er landet stadig en af Sydeuropas allerbedste sol- og stranddestinationer. Og lige nu kan du altså finde en række superbillige fly til Albanien!  ☀️

Sol- og strandferie i Albanien

september og oktober

fra

273 kr.

Malmø ✈ Tirana

Fly til Albanien

Fly til Albanien

Hvis du nu er begyndt at drømme om en solrig rejse til Albanien, så er vi to 😉

Desværre er der i øjeblikket ingen direkte afgange fra Danmark til Albanien – det er der til gengæld fra Malmø. Og de er billige.

Fra Malmø tilbyder ungarske Wizz Air en lang række flybilletter til Tirana (hovedstaden). Og priserne er ikke til at klage over.

Du kan finde direkte afgange i september og oktober. Og p.t. er begge måneder billige at rejse i – selv i efterårsferien kan du finde fly tur/retur fra under 1.300 kr.!

Jeg kan i øvrigt lige tilføje, at temperaturerne i Albanien sidste år i uge 42 lå mellem 23 og 27 grader ☀

I flyboksen ovenfor har jeg f.eks. linket til flybilletter fra søndag den 8. oktober til søndag den 15. oktober. På disse datoer koster billetterne kun 273 kr.

Nu tænker du måske, at det virker en anelse besværligt at skulle rejse til og fra Malmø, men det kunne faktisk ikke være lettere. Du kan nemlig nemt booke bustransfer mellem København og Malmø Lufthavn hos Neptunbus.

Hos Wizz Air må du medbringe en mindre taske som håndbagage – vil du gerne have mere bagage med, kan det tilkøbes under bookingprocessen (billigst at gøre direkte gennem flyselskabet).

Fly til Albanien – billige rejsedatoer

  • Torsdage og søndage i september og oktober

Hoteller i Albanien

Fordi Albanien kun er på størrelse med Jylland, kan du tillade dig at lede efter hoteller i hele landet. Især hvis du beslutter dig for at leje en bil (klart min anbefaling).

Hvis du bare gerne vil fra lufthavnen og hen til nærmeste stranddestination, kan du f.eks. søge efter hotel omkring byen Durrës (ca. 30 km fra lufthavnen). Så kan du nøjes med en taxi.

F.eks. kan du overveje det femstjernede Palace Hotel & SPA (4 ud af 5 på Tripadvisor) i Durrës. Her får du et luksuriøst spahotel lige ved stranden. Og prisen for både fly og hotel inkl. morgenmad og gratis afbestilling ender på under 3.000 kr. pr. person 😉

Der er dog også mange andre muligheder – f.eks. ferieperlen Sarandë. Den (og flere andre destinationer) kan du læse mere om nedenfor.

Hoteller i Albanien

Lejebil

Medmindre du vælger et hotel i nærheden (som ovenfor), vil det være en rigtig god idé med en lejebil i Albanien – det åbner nemlig op for mange muligheder og gør transporten til hotellet markant nemmere.

Husk at de fleste biludlejningsfirmaer i Albanien (og generelt i udlandet) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

Fly til Albanien – inspiration

Nu har jeg efterhånden snakket en del om Albaniens mange strande. Og de ligger virkelig som perler på en snor – især på strækningen fra storbyerne Durrës og Vlorë ned mod den græske grænse længere sydpå. Derfor kan du herunder læse lidt mere om landets mange fantastiske stranddestinationer. Enjoy! 

Durrës er den nordligste by på denne liste og er derfor også tættest på hovedstaden Tirana, hvor du lander. Selvom det er en af landets største byer, finder du stadig glimrende strande i og omkring Durrës. De kan dog være ret befolkede – særligt i højsæsonen.

Fly til Albanien

Lidt syd for Vlorë finder du Dhërmi, der er et af Albaniens mest kendte strandområder. Og med god grund. Med bjerge i baggrunden, en lang, hvid strand og lokkende turkis badevand har Dhërmi hele pakken. Stranden er vel at mærke en af de mest besøgte i landet, men selv i højsæsonen burde du kunne finde en ledig plads.

Fly til Albanien

Vil du så vidt muligt gerne undgå for mange turister, finder du lidt syd for Dhërmi en lidt skjult perle – Gjipe. Denne strand ligger gemt bag bjergene og lidt væk fra vejen, hvilket betyder, at en rask vandretur på ca. 30 minutter er påkrævet, hvis du vil nyde en dag på denne strand.

Fly til Albanien

Himarë er et andet af Albaniens flittigt besøgte strandområder. Byen er charmerende, som dagen er lang, og du finder adskillige gode strande i nærheden – bl.a. Livadhi.

Fly til Albanien

Syd for Himarë ligger Borsh, der holder rekorden som Albaniens længste strand. Her kan du nyde en 7 km lang kyststrækning langs den albanske riviera med omgivende natur, der varierer fra olivenlunde til højtragende bjergtoppe.

Fly til Albanien

Endnu længere nede, tæt på grænsen til Grækenland og lige ved siden af øen Korfu, ligger byen Sarandë, der ofte kaldes for den albanske rivieras hovedstad. I selve Sarandë får du altså mere by- end strandferie, men området omkring byen er stadig spækket med superlækre strande!

Fly til Albanien

Sarandë er uden tvivl en af Albaniens mest populære feriebyer, men du kan faktisk stadig finde superbillige hoteller. Hvis du vil bo i Sarandë, kræver det dog nok, at du tilbringer den første nat tættere på lufthavnen, da du ankommer sent til Tirana. Det tager nemlig ca. 4 timer at køre ned til Sarandë fra Tirana. Men hvis du bare gerne vil derned hurtigst muligt, kan du også køre om natten. Det styrer du selv.

Hoteller i Sarandë

Syd for Sarandë har du endnu en strandperle i form af Ksamil. Denne by ligger kun et stenkast fra græske Korfu. Ksamil bliver ofte kaldt den ioniske perle, fordi den er så smuk. Dog er her også ret turistet – særligt i august.

Fly til Albanien

Sidst på listen får du også lige et sted, som ikke er en strand ved havet – men en sø. En del af Ohrid-søen, som jeg har skrevet om før ifm. rejser til Nordmakedonien, ligger nemlig i Albanien! Og den kan også være et superlækkert rejsemål.

Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

Opdag strandparadiset Albanien: Fly til Tirana fra kun 273 kr. tur/retur

Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar