• 05 mar 2019

  Sommerferie i smukke og billige Albanien: Billige fly i juli og august fra kun 846 kr. – f.eks. 1 uge med hotel og fly til kun 1.753 kr.

  Hvor i Europa får du den bedste strandferie til den billigste pris i skolernes sommerferie? Svaret på dette spørgsmål må næsten være Albanien! Jep, Grækenlands naboland har en førsteklasses beliggenhed i middelhavsregionen, lige der hvor Adriaterhavet mødes med Det Ioniske Hav. Albanien har derfor en lang, lækker kyststrækning, hvor du finder et utal af kridhvide palmestrande med turkisblåt havvand, der mest af alt leder tankerne hen på langt mere eksotiske destinationer! Så selvom Albanien kun er på størrelse med Jylland, er landet stadig en af Sydeuropas allerbedste sol- og stranddestinationer. Især til de priser, du kan finde lige nu!

  Sol- og strandferie i Albanien
  juni - august
  fra846 kr.
  København
  Tirana
  Billige fly til Albanien
  inkl. 10 kg håndbagage
  kr.

  Billige fly til Albanien

  Norwegian flyver henover sommeren (fra slut-juni til start-august) direkte mellem København og Albaniens hovedstad, Tirana. Der er direkte afgange hver onsdag, hvor tur/retur-billetter koster helt ned til 846 kr.! Og det er vel at mærke inden for skolernes sommerferie! Jeg har f.eks. fundet en afgang til denne pris fra den 31.07. til den 07.08. Prisen er desuden inklusive de 10 kg håndbagage, som du altid får med hos Norwegian.

   

  Udover denne superbillige afgang kan du også finde en næsten lige så billig afgang fra den 24.07. til den 31.07. til kun 946 kr. På de fleste andre datoer ligger priserne mellem ca. 1.500 og 1.800 kr. (hvilket faktisk stadig er ret billigt i skolernes sommerferie, selvom det kan være svært at tro).

   

  Ovennævnte rejseeksempel er med afgang fra København d. 31.07. – 07.08. (husk at hotelpriserne kan variere afhængig af rejsedatoen) – her får du et udvalg af andre billige rejsedatoer.

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  • 19.06. – 26.06.
  • 26.06. – 03.07.
  • 03.07. – 10.07.
  • 17.07. – 24.07.
  • 24.07. – 31.07.
  • 31.07. – 07.08.

   

   

  Hoteller i Albanien

  Fordi Albanien kun er på størrelse med Jylland, kan du tillade dig at lede efter hoteller i hele landet. Især hvis du beslutter dig for at leje en bil (klart min anbefaling). En lejebil er dog ikke nødvendig, og jeg vil herunder komme med tre forskellige bud på hoteller forskellige steder i Albanien.

   

  Sarandë

  Hotel ved Sarandë
  f.eks. det billige Hotel Itaka
  907 kr.

  Det første hotel, jeg har fundet, er det 3* Hotel Itaka (5 ud af 5 på TripAdvisor og 8,4 ud af 10 på booking).

   

  Hotel Itaka har stort set alt, hvad du har brug for. Der er en fin udendørs swimmingpool, en terrasse perfekt til at dase under solen og en lille bar. Herudover er der også gratis parkering. Værelserne på hotellet er desuden udstyret med aircondition.

   

  Prisen for en hel uge på et dobbeltværelse med havudsigt i skolernes sommerferie er kun 1.813 kr. – stik den, græske hoteller! Ved en rejse for 2 personer bliver prisen derfor kun 907 kr. pr. person.

   

  Hotel Itaka ligger i byen Lukovë lidt nord for Sarandë. Her befinder vi os altså i den sydligste del af landet, og du får her den længste tur fra lufthavnen (4 timer i bil). En lejebil vil altså være klart at foretrække. Hvis ikke du vil leje en bil, kan du alternativt tage bussen (ca. 4,5 timer i bussen) fra Tirana til Sarandë. Den sidste bus kører dog kl. 22, så hvis det kommer det at knibe med at nå den, kan du evt. tage den første nat i Tirana og så tage bussen til Sarandë dagen efter. Du kan få overblikket over busafgangene på mellem Tirana og Sarandë på gjirafa.com.

   

   

   

  Vlorë

  Hotel ved Vlorë
  f.eks. det 3* Nika tæt på stranden
  1.273 kr.

  Det næste hotel er det 3* strandhotel Nika (4,5 ud af 5 på TripAdvisor).

   

  Hotel Nika har en lækker beliggenhed små 100 meter fra stranden i Vlorë, og du kan se frem til pæne, rene værelser med aircondition, gratis wi-fi og balkon/terrasse. Hotellet har desuden en stor fælles terrasse, en legeplads og grillfaciliteter til fri afbenyttelse.

   

  Prisen for en hel uge er 2.545 kr., hvilket svarer til 1.273 kr. pr. person ved en rejse for 2.

   

  Med en beliggenhed ved Vlorë får du her et hotel, som kun ligger ca. 2 timers kørsel fra Tirana. Igen vil det altså være rart med en lejebil, men du kan også tage bussen. Dog ser det ud til, at der kun er afgange fra Tirana til Vlorë om morgenen, så du bliver muligvis nødt til at tilbringe den første nat i Tirana (medmindre du tager turen i taxi). Du kan få overblikket over busafgangene mellem Tirana og Vlorë på gjirafa.com.

   

   

   

   

  Durrës

  Hotel ved Durrës
  f.eks. det 3* Hotel Aleksiona
  914 kr.

  Det sidste hotel er det 3* Aleksiona (4 ud af 5 på TripAdvisor).

   

  Her får du endnu et budgetvenligt 3* hotel med alle de vigtigste faciliteter: flot udendørs pool, gratis wi-fi og parkering og fine, rene værelser.

   

  Prisen for et dobbeltværelse i en hel uge er 1.828 kr., hvilket giver en pris på 914 kr. pr. person ved en rejse for 2.

   

  Durrës ligger tættest på Tirana af de tre byer, jeg har inkluderet i denne artikel. Derfor vil den være det oplagte bud, hvis ikke du vil leje en bil. Hotellet ligger kun lidt over 30 km fra lufthavnen, så den tur kan klares meget billigt med en taxi.

   

   

  Er hotellerne udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Albanien, skal du naturligvis også være velkommen til det.

   

   

  Lejebil

  Som jeg allerede har sagt, kan det være en rigtig god idé med en lejebil i Albanien – det åbner nemlig op for så mange flere muligheder og gør transporten til hotellet markant nemmere. Og det behøver ikke engang at være specielt dyrt. Jeg har f.eks. fundet en lejebil i en hel uge til kun 532 kr. pr. person.

   

  Bilen får en 9,8 ud af 10-rating på skyscanner og kommer med fri kilometer, fair brændstofpolitik og kan afhentes i lufthavnsterminalen. Herudover har den også forsikring (dog med selvrisiko – så tjek om din rejseforsikring dækker den).

   

  Husk at de fleste biludlejningsfirmaer i Albanien (og generelt i udlandet) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

  Lejebil i 1 uge
  inkl. fri kilometer, fair brændstofpolitik og afhentning i lufthavnsterminalen
  532 kr.

  Inspiration til strandferie i Albanien

  Nu har jeg efterhånden snakket en del om Albaniens mange strande. Og de ligger virkelig som perler på en snor – særligt fra storbyerne Durrës og Vlorë (hhv. Albaniens næst- og tredjestørste by) og syd mod den græske grænse. Derfor kan du herunder læse lidt mere om landets mange fantastiske stranddestinationer. Enjoy!

   

  Durrës er den nordligste by på denne liste og er derfor også tættest på hovedstaden Tirana, hvor du lander. Selvom det er en af landets største byer, finder du stadig glimrende strande i og omkring Durrës. De kan dog være ret befolkede – særligt i højsæsonen.

   

   

   

  Lidt syd for Vlorë finder du Dhërmi, der er et af Albaniens mest kendte strandområder. Og med god grund. Med bjerge i baggrunden, en lang, hvid strand og lokkende turkis badevand har Dhërmi hele pakken. Stranden er vel at mærke en af de mest besøgte i landet, men selv i højsæsonen burde du kunne finde en ledig plads.

   

   

  Vil du så vidt muligt gerne undgå for mange turister, finder du lidt syd for Dhërmi en lidt skjult perle – Gjipe. Denne strand ligger gemt bag bjergene og lidt væk fra vejen, hvilket betyder, at en rask vandretur på ca. 30 minutter er påkrævet, hvis du vil nyde en dag på denne strand.

   

   

  Himarë er et andet af Albaniens flittigt besøgte strandområder. Byen er charmerende som dagen er lang, og du finder adskillige gode strande i nærheden – bl.a. Livadhi.

   

   

  Syd for Himarë ligger Borsh, der holder rekorden som Albaniens længste strand. Her får du en 7 km lang kyststrækning langs den albanske riviera med omgivende natur, der varierer fra olivenlunde til højtragende bjergtoppe.

   

   

  Endnu længere nede, tæt på grænsen til Grækenland og lige ved siden af øen Korfu, ligger byen Sarandë, der ofte kaldes for den albanske rivieras hovedstad. I selve Sarandë får du altså mere by- end strandferie, men området omkring byen er stadig spækket med superlækre strande!

   

   

  Syd for Sarandë har du endnu en strandperle i form af Ksamil. Denne by ligger kun et stenkast fra græske Korfu. Ksamil bliver ofte kaldt den ioniske perle, fordi her er så smukt. Dog er her også ret turistet – særligt i august.

   

   

  Sidst på listen får du også lige et sted, som ikke er en strand ved havet – men en sø. En del af Ohrid-søen, som jeg har skrevet om før ifm. rejser til Makedonien, ligger nemlig i Albanien! Og den kan også være et superlækkert rejsemål.

   

   

  Priser i Albanien

  Albanien er som sagt meget billig, og jeg mener VIRKELIG billig! Nedenunder får du lige en lille liste med et par priseksempler.

  • Frokost (lokal restaurant) 35 kr.
  • 3-retters aftensmad 100 kr.
  • 0,5 l øl på restaurant 10 kr.
  • Latte på en café 10 kr.
  • Busbillet 3 kr.
  • 20-minutters taxitur 35 kr.

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  4 kommentarer til Sommerferie i smukke og billige Albanien: Billige fly i juli og august fra kun 846 kr. – f.eks. 1 uge med hotel og fly til kun 1.753 kr.

  1. Stine says:

   Flypriserne passer var inde og ville bestille med afgang den 14/7-31/7 og de ligger på 6500kr pr person:0(

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Stine 🙂

    Priserne er desværre steget på nogle af datoerne. Men du kan i skrivende stund stadig finde afgange til ca. 1.500 kr. Jeg har netop skrevet et svar til Karsten om dette (se nedenfor) 😉

  2. Karsten says:

   Hej Rejsespejder Prisen holder ikke. Jeg forsøgte at bestille 6 billetter den 31-7 og prisen stod til 1000 kr. pr. stk. på momondo. Så bliver man viderestillet til f.eks. Travellink og gennemfører hele cirkusset med navne og alt uden tilvalg af nogen art giver kortoplysninger mv. og så siger siden at de har tjekket med rejseudbyder og prisen er steget til 2553 kr. vil du fortsætte

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Karsten 🙂

    Ja, jeg kan se, at Norwegian har sat prisen betydeligt op på den afgang, jeg brugte i eksemplet. Opslaget var også meget populært, og når der er så relativt få afgange som i dette tilfælde, vil priserne ret hurtigt stige, når folk booker billetter. Men du kan i skrivende stund stadig finde billetter til ca. 1.500 kr. (fx 03.07. – 10.07. og 17.07. – 24.07.), og selvom det umiddelbart lyder dyrt ift. eksemplet, så er det faktisk stadig rigtig fine sommerferiepriser – især fordi alt andet i Albanien er så billigt 🙂

  Se fly-tilbud her