• 17 Mar 2023

  Opdag strandparadiset Albanien: Fly til Tirana fra kun 365 kr. tur/retur

  Hvor i Europa får du den bedste strandferie til færrest penge? Svaret på dette spørgsmål må næsten være Albanien! Jep, Grækenlands naboland har en førsteklasses beliggenhed i middelhavsregionen, lige der hvor Adriaterhavet mødes med Det Ioniske Hav. Albanien har derfor en kanonlækker kyststrækning, hvor du finder et utal af kridhvide palmestrande med turkisblåt havvand, der mest af alt leder tankerne hen på langt mere eksotiske destinationer! Så selvom Albanien kun er på størrelse med Jylland, er landet stadig en af Sydeuropas allerbedste sol- og stranddestinationer. Og lige nu kan du altså finde en lang række superbillige fly til Albanien! 🏖☀️

  Sol- og strandferie i Albanien
  april og maj
  fra365 kr.
  Malmø
  Tirana
  Fly til Albanien

  Fly til Albanien

  Hvis du nu er begyndt at drømme om en solrig rejse til Albanien, så er vi to 😉

   

  Desværre er der i øjeblikket ingen direkte afgange fra Danmark til Albanien – det er der til gengæld fra Malmø. Og de er billige.

   

  Fra Malmø tilbyder ungarske Wizz Air en lang række flybilletter til Tirana (hovedstaden). Og priserne er ikke til at klage over.

   

  I både april og maj kan du p.t. vælge og vrage mellem adskillige billige afgange. Billetterne koster i disse måneder typisk mellem ca. 300 og 1.000 kr. I juni stiger priserne så til mellem ca. 1.100 og  2.300 kr.

   

  I flyboksen ovenfor har jeg – blot som et eksempel – linket til flybilletter fra torsdag den 4. maj til torsdag den 11. maj. På disse datoer koster billetterne kun 365 kr.

   

  Nu tænker du måske, at det virker en anelse besværligt at skulle rejse til og fra Malmø, men det kunne faktisk ikke være lettere. Du kan nemlig nemt booke bustransfer mellem København og Malmø Lufthavn hos Neptunbus.

   

   

  Hos Wizz Air må du medbringe en mindre taske som håndbagage – vil du gerne have mere bagage med, kan det tilkøbes under bookingprocessen (billigst at gøre direkte gennem flyselskabet).

   

   

  Fly til Albanien – billige rejsedatoer

  • Torsdage og søndage i april og maj

   

   

  Hotel i Albanien

  Fordi Albanien kun er på størrelse med Jylland, kan du tillade dig at lede efter hoteller i hele landet. Især hvis du beslutter dig for at leje en bil (klart min anbefaling).

   

  Hvis du bare gerne vil fra lufthavnen og hen til nærmeste stranddestination, kan du f.eks. søge efter hotel omkring byen Durrës (ca. 30 km fra lufthavnen). Så kan du nøjes med en taxi.

   

  Vil du gerne lige sondere strandterrænet, før du beslutter dig, finder du i øvrigt lidt inspiration længere nede.

  Hoteller i Albanien

   

  Lejebil

  Som jeg allerede har sagt, kan det være en rigtig god idé med en lejebil i Albanien – det åbner nemlig op for mange muligheder og gør transporten til hotellet markant nemmere.

   

  Husk at de fleste biludlejningsfirmaer i Albanien (og generelt i udlandet) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

   

  Lejebiler

   

   

  Fly til Albanien – inspiration

  Nu har jeg efterhånden snakket en del om Albaniens mange strande. Og de ligger virkelig som perler på en snor – især på strækningen fra storbyerne Durrës og Vlorë ned mod den græske grænse længere sydpå. Derfor kan du herunder læse lidt mere om landets mange fantastiske stranddestinationer. Enjoy! 🏖

   

  Durrës er den nordligste by på denne liste og er derfor også tættest på hovedstaden Tirana, hvor du lander. Selvom det er en af landets største byer, finder du stadig glimrende strande i og omkring Durrës. De kan dog være ret befolkede – særligt i højsæsonen.

   

  Fly til Albanien

   

   

  Lidt syd for Vlorë finder du Dhërmi, der er et af Albaniens mest kendte strandområder. Og med god grund. Med bjerge i baggrunden, en lang, hvid strand og lokkende turkis badevand har Dhërmi hele pakken. Stranden er vel at mærke en af de mest besøgte i landet, men selv i højsæsonen burde du kunne finde en ledig plads.

   

  Fly til Albanien

   

  Vil du så vidt muligt gerne undgå for mange turister, finder du lidt syd for Dhërmi en lidt skjult perle – Gjipe. Denne strand ligger gemt bag bjergene og lidt væk fra vejen, hvilket betyder, at en rask vandretur på ca. 30 minutter er påkrævet, hvis du vil nyde en dag på denne strand.

   

  Fly til Albanien

   

  Himarë er et andet af Albaniens flittigt besøgte strandområder. Byen er charmerende, som dagen er lang, og du finder adskillige gode strande i nærheden – bl.a. Livadhi.

   

  Fly til Albanien

   

  Syd for Himarë ligger Borsh, der holder rekorden som Albaniens længste strand. Her kan du nyde en 7 km lang kyststrækning langs den albanske riviera med omgivende natur, der varierer fra olivenlunde til højtragende bjergtoppe.

   

  Fly til Albanien

   

  Endnu længere nede, tæt på grænsen til Grækenland og lige ved siden af øen Korfu, ligger byen Sarandë, der ofte kaldes for den albanske rivieras hovedstad. I selve Sarandë får du altså mere by- end strandferie, men området omkring byen er stadig spækket med superlækre strande!

   

  Fly til Albanien

   

  Sarandë er uden tvivl en af Albaniens mest populære feriebyer, men du kan faktisk stadig finde superbillige hoteller. Hvis du vil bo i Sarandë, kræver det dog nok, at du tilbringer den første nat tættere på lufthavnen, da du ankommer sent til Tirana. Det tager nemlig ca. 4 timer at køre ned til Sarandë fra Tirana.

  Hoteller i Sarandë

   

  Syd for Sarandë har du endnu en strandperle i form af Ksamil. Denne by ligger kun et stenkast fra græske Korfu. Ksamil bliver ofte kaldt den ioniske perle, fordi den er så smuk. Dog er her også ret turistet – særligt i august.

   

  Fly til Albanien

   

  Sidst på listen får du også lige et sted, som ikke er en strand ved havet – men en sø. En del af Ohrid-søen, som jeg har skrevet om før ifm. rejser til Nordmakedonien, ligger nemlig i Albanien! Og den kan også være et superlækkert rejsemål.

   

   

  Albanien og corona

  Udenrigsministeriet oplyser, at alle COVID-19-indrejseregler til Albanien er bortfaldet.

   

  OBS: Disse oplysninger er fundet efter bedste evne. Jeg vil derfor altid anbefale, at du selv undersøger reglerne og holder dig opdateret om corona-situationen på Udenrigsministeriets hjemmeside.

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  22 kommentarer til Opdag strandparadiset Albanien: Fly til Tirana fra kun 365 kr. tur/retur

  1. Anne Marie Hansen says:

   Vi har været yderst uheldige med billetter til Albanien, fra Billund til Tirana. Første fejl var vi bookede gennem supersaver. Wizz Air har 3 gange lavet om på flytider, enda til nye dage så vi har måttet ombooke hotel. Vi har døjet vildt med Supersaver for at de skal acceptere ændringerne ved Wizz Air. Her torsdag, 13 dage og 1 time før vores afgang bliver det meddelt at afgangen er aflyst. Nu har jeg betalt Supersaver 784 kr, for at ansøge om vi kan få vores penge igen, og har gået at vide at vil tage lang tid, og vi ikke skal kontakte dem. Så vi venter spændt på 13000 kr. Bare en advarsel.

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Anne Marie 🙂

    Tak for din kommentar – og hvor er jeg ked af at høre, at I har været forfulgt af uheld på den måde.

    Hvis aflysningen sker mindre end 14 dage før afrejse, skal man have en alternativ rejse uden meromkostninger plus kompensation ifølge EU-regler. Det lyder til, at I får SuperSaver til at håndtere ansøgningen om at få penge retur.

    Jeg krydser fingre for, at det går problemfrit 🙂

  2. P says:

   Jeg har prøvet at vælge afgang fx. 14 august, men det bliver stadig til 1.400kr pr person

  3. P says:

   Jeg har forsøgt at finde flybilletter til Albanien til så gode tilbud som du nævner her.. men jeg kan kun finde de “billige” i oktober måned. August måned koster ihvertfald 3-4.000 pr person.. kigger jeg forkert?

   • Rejsespejder_JB says:

    Hej P 🙂

    Tak for din kommentar.

    Du kigger måske på de forkerte datoer. Som jeg skriver i artiklen, kan du i august finde de billige flybilletter på søndage.

    Så længe du holder dig til søndage, koster stort set alle billetterne under 600 kr. tur/retur 😉

  4. Mona thorup says:

   Vi havde allerede planlagt at vi skulle til Albanien med wizz Sir. Men vores fly blev aflyst uden forklaring og nu tør vi ikke tro på det kan lykkes igen i denne sæson

   • Rejsespejder_JB says:

    Hej Mona 🙂

    Øv, hvor surt :/

    Det har faktisk været et generelt problem i flybranchen i år, at flyselskaber aflyser afgange.

    Der har været overraskende stor efterspørgsel på rejser, og flyselskaberne har haft svært ved at finde nok bemanding m.m.

    Som forbruger skal man vide følgende:

    Hvis aflysningen sker mindre end 14 dage før afrejse, skal man have en alternativ rejse uden meromkostninger plus kompensation ifølge EU-regler.

    Hvis rejsen aflyses mere end 14 dage før afrejse (hvilket flyselskabet er i deres gode ret til), får man blot sine penge retur.

    Jeg håber, at I alligevel finder den rette rejse denne sæson 🙂

  5. Carsten Svendsen says:

   Hejsa. Altid gode tilbud fra Jer ! MEN : Læs lige anmeldelser af Wizz Air……!
   Hilsen Carsten Svendsen. (Dine tilbud med KLM er altid gode… Er blevet “Blue” medlem !

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Carsten 🙂

    Tak for din kommentar – og rosende ord 😀

    Det er rigtigt, at Wizz Air ikke ligefrem får gode anmeldelser (fx på trustpilot). Men dette er helt almindeligt inden for rejsebranchen.

    Faktisk er det reglen snarere end undtagelsen, at flyselskaber får dårlige eller middelmådige anmeldelser på sider som trustpilot. Selv mange af de allerstørste og mest troværdige flyselskaber får decideret dårlige anmeldelser.

    I den forstand er der intet “unormalt” i Wizz Airs anmeldelser. Hvis man sammenligner med fx SAS, Norwegian, easyJet, Vueling, Lufthansa, British Airways osv. osv., får de alle lignende anmeldelser. Selv KLM, som du har haft gode oplevelser med, har en rød 1,6-rating på Trustpilot.

    Derfor opfordrer jeg altid til, at man tager anmeldelserne med et gran salt (det samme gælder faktisk også for rejsebureauer og bookingsider) 🙂

  6. Anna says:

   Kære Rejsespejder
   Tusind tak for dine tips! Mon du også har et par gode råd til vandring og kultur i Albanien? Jeg har hørt at vandreruterne eftersigende skulle være fantastiske.
   Jeg håber du har et par tips i ærmet!
   Mange hilsner
   Anna

  7. Mette Larsen says:

   Wow hvis taxa er så billigt, så er der vist ingen grund til at booke privat transfer, for det billigste jeg har fundet er 199,- og hotellet ligger 23 km fra lufthavnen, noget vi skal være obs på ang taxa??? Taxameter?? Veksle Euro til deres valuta i lufthavn eller tager de imod Euro

  Se fly-tilbud her