• 25 feb 2020

  Solferie i Nordmakedonien: 1 uge ved Ohridsøen fra kun 1.198 kr. inkl. fly og hotel

  I dag har jeg fundet en ferie til en af Europas lidt oversete rejsedestinationer. Det dejlige område omkring Ohrid i Nordmakedonien sneg sig i 2017 ind på Lonely Planets top 5 over de bedste byer i verden. Man kunne derfor frygte, at stedet her nogle år senere ville være overbefolket af turister, og at prisniveauet ville være steget – men det er langt fra tilfældet! Ohrid er nemlig en af Europas allerbilligste destinationer, hvis du gerne vil nyde en sydeuropæisk solferie. Ohrid er tilmed også på UNESCO’s verdensarvsliste – og som ét ud af kun 28 steder i hele verden optræder området både på naturarv- og kulturarvslisten!

   

  Jeg har fundet en skøn forårstur til denne perle i sydeuropa. I maj kan du sagtens regne ned temperaturer over de 20 grader, så hvad venter du på? Pak kufferten og gør dig klar til at opleve en helt fantastisk destination!

  Smukke Ohrid i Nordmakedonien
  februar - oktober
  fra1.198 kr.
  Malmø (og København og Hamborg)
  Ohrid
  Billige fly til Ohrid
  714 kr.
  Hotel i Ohrid
  f.eks. Villa Ohrid Anastasia
  484 kr.
  OBS: Husk at booke værelset med eget badeværelse
  Hotel
  484 kr.
  Fly
  714 kr.
  Total (pr.person)
  1.198 kr.

  Fly til Nordmakedonien

  Jeg har før skrevet om Ohrid, hvor jeg tog udgangspunkt i billetter til hovedstaden Skopje. Nu er det dog blevet muligt at flyve direkte fra Malmø til Ohrid med Wizz Air, og i skrivende stund kan du finde fly fra februar til oktober fra ca. 300 – 1.200 kr. tur/retur (i skolernes sommerferie er flybilletterne væsentlig dyrere – fra 2.000 kr.). Du kan i øvrigt nemt komme til Malmø med bus fra København for ca. 100 kr. Neptunbus.

   

  Der er direkte afgange på onsdage og søndage, så du kan både arrangere en længere weekendtur eller en længere rejse. Jeg har i dette eksempel fundet billetter fra onsdag den 6. maj til onsdag den 13. maj til kun 714 kr. Når du rejser med Wizz Air, må du som udgangspunkt kun medbringe en mindre personlig taske. Hvis du vil have 10 kg håndbagage med, koster det omkring 6-10 euro ekstra (hvis du booker direkte gennem Wizz Air).

   

  Du kan desværre ikke finde billige fly fra Jylland, men du kan evt. overveje at flyve fra København til Skopje (priser fra ca. 350 kr.) og så enten leje en bil eller tage bussen til Ohrid.

   

  Ovennævnte rejseeksempel er med afgang fra Malmø d. 06.05. – 13.05. – og her er nogle andre billige afgange (husk hotelpriserne kan variere afhængig af datoerne).

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  • 26.02. – 04.03.
  • 01.03. – 08.03.
  • 11.03. – 18.03.
  • 25.03. – 01.04.
  • 01.04. – 08.04.
  • 12.04. – 19.04.
  • 15.04. – 22.04.
  • 03.05. – 10.05.
  • 10.05. – 17.05.
  • 13.05. – 20.05.
  • 03.06. – 10.06.
  • Og flere

   


  Læs videre efter annoncen

  annonce

   

  Hotel i Ohrid

  Området omkring Ohrid har – som man tit ser det i Balkan – en masse familiedrevet hoteller og pensioner. Og de er ofte meget billige. Jeg har f.eks. fundet det ganske charmerende og superbillige Villa Ohrid Anastasia (4,5 ud af 5 på TripAdvisor).

   

  Hotellet ligger centralt i Ohrid – tæt på den gamle bydel og kun en kort gåtur fra Ohridsøen. Der er gratis wi-fi og parkering, og du finder restaurant- og indkøbsmuligheder lige rundt om hjørnet.

   

  Jeg har i dette eksempel fundet et 7-nætters ophold fra onsdag den 6. maj til onsdag den 13. maj til 967 kr. Ved en rejse for 2 personer bliver prisen derfor kun 484 kr. pr. person. Prisniveauet i Ohrid og Nordmakedonien i al almindelighed er virkelig lavt. Så det burde altid være muligt at finde budgetvenlige overnatningsmuligheder.

   

  Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Ohrid, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde et andet hotel.

   

   

  Lejebil

  Hvis du flyver fra København til Skopje, vil det virkelig være en fordel med en lejebil. Men selv hvis du lander i Ohrid, vil du kunne få meget gavn af en bil. Herunder kan du booke en lejebil – bare sørg for at vælge den lufthavn, du ankommer til. Husk også at de fleste biludlejningsfirmaer i Nordmakedonien (og generelt i udlandet) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

  Lejebil en hel uge
  inkl. fri kilometer, fair brændstofpolitik og afhentning i lufthavnsterminalen
  487 kr.

   

  Rejseinspiration

   

  En af Ohrids allerstørste (og mest fotograferede) turistattraktioner er kirken St. John Kaneo. Og når man ser billeder af den smukke kirke, forstår man godt hvorfor. Kirken er i sig selv lidt af en arkitektonisk perle, og beliggenheden på kanten af en klippe med udsigt over Ohridsøen er blændende smuk!

   

  Udover St. John Kaneo-kirken bør du også opleve Ohrids gamle bydel, der har sikret byen øgenavnet det slaviske Jerusalem. Her vrimler det med gamle kirker og kapeller, så husk endelig kameraet. Og nu hvor du befinder dig i en by ved en kæmpestor sø, skal du helt sikkert også smage nogle af de lokale fiskespecialiteter 😉

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  24 kommentarer til Solferie i Nordmakedonien: 1 uge ved Ohridsøen fra kun 1.198 kr. inkl. fly og hotel

  1. Mette says:

   Er der mulighed for at bade ???

  2. Jeanette Hauger Nielsen says:

   Kan man booke til 20 på en gang. Eller skal folk ind og booke 2 og 2??
   Jeg glædes altid over dine skarpe øjne som finder gode tilbud for enhver smag. Tak for det Rejsespejder❤️

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Jeanette 🙂

    Mange tak for din kommentar og pæne ord 😉

    Hvis I er 20 personer, der skal afsted sammen, vil jeg anbefale jer at kontakte et rejsebureau eller flyselskab direkte. For på rigtig mange søgesider som travelmarket, momondo osv. er det kun muligt at booke billetter til maks. 9 personer ad gangen. Og hvis I skal til at booke 2 og 2, er det langt fra sikkert, at der er pladser nok til alle.

  3. Frank Dammand Nielsen says:

   Det ser fantastisk ud, men lidt bøvlet når man er jyde, men vil helt klart rejse fra København eller Hamburg, men koster en taxi ikke mere end 60 kr. fra lufthavnen til Ohrid??? Men godt gået med alle de fine tilbud du finder, man bliver fristet hele tiden.
   Hvad med Slovenien fra Jylland?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Frank 🙂

    Tak for din kommentar 😉

    Ja, det er desværre bøvlet fra Jylland. Sådan er det desværre bare med rejser. Nogle vil passe sjællænderne bedre, mens andre vil passe jyderne bedre. Og ja, en taxi fra Ohrid Lufthavn ind til centrum af Ohrid koster omkring 60 kroner (ca. 500 makedonske denarer) – det oplyser lufthavnen selv på deres egen hjemmeside 😉

  4. Frank Dammand Nielsen says:

   Det ser fantastisk ud, men lidt bøvlet når man er jyde, men vil helt klart rejse fra København eller Hamburg, men koster en taxi ikke mere end 60 kr. fra lufthavnen til Ohrid??? Men godt gået med alle de fine tilbud du finder, man bliver fristet hele tiden.

  5. Bettina says:

   Du gør et fantastisk stykke arbejde Stort skuldre klap herfra.
   jeg er børnefri i uge 29 og 30 og er spændt på hvad du byder ind med til den tid. Har besluttet at prøve en single rejse

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Bettina 🙂

    Tak for de pæne ord 😉

    Skolernes sommerferie er selvfølgelig en dyr periode, men jeg holder selvfølgelig skarpt øje med netop den periode. Når man rejser solo, bliver rejsen dog uundgåeligt dyrere, end hvis man rejser 2 sammen.

    Du kan evt. overveje at downloade rejsespejder-appen. Med den kan du nemlig sætte en rejsealarm. På den måde får du automatisk besked, når/hvis der kommer en rejse, som matcher dine ønsker 😉

    Du kan downloade den her: https://rejsespejder.dk/apps/

  6. Louise says:

   Kære Rejsespejder

   Hvor ser det dejligt ud! Ville man kunne tage en forlænget weekend (fredag til mandag) eller ville I mene at det var for kort tid? Og hvordan ville I anbefale man kom fra lufthavnen til byen? Med taxa?

   Mange hilsner

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Louise 🙂

    Tak for din kommentar 🙂

    Du kan sagtens tage derned en forlænget weekend. Flere af de datoer, jeg angiver i listen med eksempler på billige rejsedatoer, er fredag-til-mandag-rejser 😉

    Ift. transport til og fra lufthavnen vil jeg helt klart anbefale en taxi (hvis ikke du lejer en bil). Der er ikke så meget offentlig transport, men en taxi fra lufthavnen til Ohrid centrum koster kun ca. 500 makedonske denarer, hvilket svarer til ca. 60 danske kroner 😉

  7. Nicholas says:

   Ville klart vælge at flyve københavn-Skopje hvor de billigste billetter ligger på 398 t/r (7.-14. maj) og så tage bus (3 timer) til Ohrid 7€. Så får man også set Skopje og man slipper for tage til Malmø.
   Man kan selvfølgelig også leje bil som du foreslår.

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Nicholas 🙂

    Tak for din kommentar.

    Du skal altid være velkommen til at tilpasse rejsen, som du vil 😉 Og det er selvfølgelig også muligt at flyve fra CPH til Skopje med Wizz Air. Før den direkte rute mellem Malmø og Ohrid åbnede, skrev jeg faktisk netop om rejsen, hvor jeg tog udgangspunkt i fly til Skopje. Hvis du gerne vil flyve til Skopje, kan du i øvrigt overveje at flyve fra MMX til SKP og hjem fra SKP til CPH – så får du nemlig bedre flytider end tur/retur fra CPH 😉

   • Ine says:

    Det vil jeg til gengæld på ingen måde anbefale. Skopje er i mine øjne ikke de 2×3 timers bustur værd. Hvis man er så heldig at slippe med så lidt. Vi missede vores fly fordi bussen brød sammen på vej til Skopje.
    Hvis man ikke har været i Makedonien før og meget gerne vil til Skopje først, så vil jeg leje bil og selv køre til/fra Ohrid. Så har man mulighed for at stoppe undervejs, og også køre gennem Mavroro nationalpark på vejen.
    Vi har prøvet både bus, ‘taxa’ og lejet bil og vil anbefale det sidste. Men fremover kommer vi til at flyve direkte til Ohrid!!! <3

  8. silvana bro says:

   Hej Rejsespejder
   Er der ikke noget med at man skal have en overnatning i malmø for ellers kan man ikke nå det billige morgenfly med Neptunbus?
   Vh

   • Jonas says:

    Du skal tage flygbussarna fra malmö C.
    De kører ca. hver 40 min mellem malmö c og lufthavn. Koster ca 105 kr pr vej.

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej silvana og Jonas 🙂

    Tak for svar, Jonas 😉

    Hvis du gerne vil have en enkelt overnatning i Malmø, kan man selvfølgelig sagtens det – men du behøver ikke. Du kan nemlig godt tage Neptun-bussen om morgenen. Nu prøvede jeg selv at indtaste datoen i eksemplet ovenfor (6. maj). Herefter valgte jeg “Copenhagen” i feltet “pick up”, “Malme Airport” i feltet “drop off” og “Ohrid” i feltet “transfer for flight to/from”. Hvis du indtaster disse informationer, kan du booke en billet til en bus med afgang kl. 05.30 til 108 kr. 🙂

    Du kan se et screenshot her: https://ibb.co/1M5pQNz 🙂

  9. Flemming says:

   Det er helt men hvordan bestiller jeg

   • Flemming says:

    Helt fint mener jeg

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Flemming 🙂

    Du bestiller rejsen via de links, der er i artiklen. Du booker ikke noget via Rejsespejder – jeg oplyser blot om, hvor jeg har fundet billige flybilletter, hoteller osv. Med denne rejse skal du booke fly og hotel separat – men det skulle meget gerne fremgå af de links du finder i artiklen. I dette tilfælde skal du altså booke 2 enkeltbilletter og 1 hotelophold. Sig endelig til, hvis der opstår nogle spørgsmål

  10. Helle says:

   gode tilbud

  se fly se hotel