• 01 jan 2020

  Winter Wonderland: forlænget weekend i Finland på et lækkert 4* slotshotel fra 1.617 kr. inkl. fly, bagage, morgenmad og spafaciliteter

  Der er få ting i verden, som er smukkere end synet af nyfalden sne, der på nærmest magisk vis kan omdanne store områder til blændende hvide snelandskaber. Det skaber en speciel atmosfære, der lægger op til hygge og gåture! Og findes der noget mere afslappende end at gå en tur igennem sådan et stille vinterlandskab, hvor man kun kan høre den beroligende lyd af “knirkende” sne under skoene? I dag har jeg netop fundet en tur til sådan et ægte winter wonderland. Turen går til Finland, hvor du bor på et lækkert 4* slotshotel med spa- og wellnessfaciliteter. Perfekte omgivelser til en tur på langrendskiene eller en udflugt til det flotte Imatra-strømfald!

  Winter Wonderland i Finland
  januar - marts
  fra1.617 kr.
  København (og Billund)
  Helsinki
  Hotel i Imatra
  f.eks. 4* Scandic Imatran Valtionhotelli
  1.210 kr.
  324 euro svarer til 2.420 kroner (dvs. 1.210 kr. pr. person)
  Billige fly til Helsinki
  inkl. 23 kg bagage
  407 kr.
  Hotel
  1.210 kr.
  Fly
  407 kr.
  Total (pr.person)
  1.617 kr.

  Fly til Helsinki

  I dag har jeg fundet billige billetter fra København til Finlands hovedstad Helsinki. Du kan finde de billige billetter til Finland fra januar til marts (og senere – men så er chancerne for sne ikke længere så gode). Priserne ligger i skrivende stund ofte under 500 kr.

   

  Jeg har i dette eksempel fundet en forlænget weekend, hvor du flyver fra København fra fredag den 31. januar til mandag den 3. februar til kun 407 kr. Der findes mange forskellige afgangstidspunkter på dagen – så det er selvfølgelig helt op til dig, hvornår du vil flyve. Fordi du flyver med Sichuan Airlines, er indchecket bagage med i prisen. Du kan også finde billetter hos bl.a. SAS, Finnair og Norwegian, men de inkluderer “kun” håndbagage.

   

  Du kan i teorien også flyve fra Billund og Aalborg, men herfra er billetterne væsentligt dyrere og med mellemlanding. Priserne ligger i skrivende stund fra omkring 1.300 kr. Så det kan stort set ikke betale sig.

   

  Nedenunder er jeg kommet med nogle eksempler på billige datoer. Jeg har haft fokus på weekenddatoer og i vinterperioden. Men du kan selvfølgelig også finde hotellet og fly i hverdagene – og også om sommeren.

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  • 10.01. – 13.01. – WE
  • 17.01. – 20.01. – WE
  • 24.01. – 27.01. – WE
  • 31.01. – 03.02. – WE
  • 07.02. – 10.02. – WE
  • 14.02. – 17.02. – WE
  • 21.02. – 24.02. – WE
  • 28.02. – 03.03. – WE
  • 06.03. – 09.03. – WE
  • Og mange flere

   


  Læs videre efter annoncen

  annonce

   

  Hotel i Imatra

  Hvad siger du til at bo på et slot? Jeg har nemlig fundet det superlækre 4* slotshotel Scandic Imatran Valtionhotelli i Imatra (4 ud af 5 på TripAdvisor og Certificate of Excellence).

   

  På trods af hotellets historiske og slotlignende ydre byder det på både indendørs swimmingpool, tyrkisk bad, spa/jacuzzi, sauna og motionscenter! Herudover kan du mod et gebyr nyde en række skønheds- og kropsbehandlinger.

   

  Er du naturelsker, vil du sikkert også blive glad for at høre, at hotellet kun ligger 300 meter fra det smukke Imatra-strømfald. Herudover er der også mulighed for en sejltur på Vuoksi-floden eller en tur til en af de mange øer i Saimaa-søen.

   

  På Scandic Imatra kan du enten bo på luksuriøse værelser på selve slottet eller mere almindelige værelser i tilbygningen. Her har jeg fundet et dobbeltværelse i tilbygningen fra fredag den 31. januar til mandag den 3. februar, hvor prisen for 3 nætter er 324 euro (dvs. 2.420 kr.) inkl. morgenmad. Ved en rejse for 2 personer bliver prisen derfor kun 1.210 kr. pr. person. Prisen for lignende ophold ligger i skrivende stund omkring 800-1.000 kr. pr. nat.

   

  Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Imatra, er du selvfølgelig velkommen til det.

   

  OBS: Fordi du flyver hjem tidligt om morgenen, bør du overveje at tage den sidste overnatning i Helsinki – medmindre du vil meget tidligt op. Du kan selvfølgelig også finde flybilletter med en senere returflyvning.

   

   

  Imatra og omegn

  Imatra ligger i Østfinland tæt på grænsen til Rusland og er mest kendt for “Imatra strømfaldet”. Vuoksi-floden falder her fra omkring 500 meter ind i en smal granitkløft. Området er belyst året rundt, hvilket giver dig mulighed for at se et pragtfuld naturspil. Området omkring Imatra giver også masser af muligheder for gå på vandreture eller endda mulighed for en langrendstur.

   

   

  Transport til/fra lufthavnen

  Fra Helsinki Lufthavn er der ca. 250 km nord til Imatra. Jeg vil derfor anbefale dig at leje en bil (tager lidt under 3 timer). Dog kan du også komme dertil med offentlig transport. Du kan f.eks. tage toget fra Helsinki til Imatra – det tager omkring 4 timer og koster mellem 20o og 300 kr. Alternativt kan du hoppe på en bus. Det er billigere, men det tager selvfølgelig også længere tid. Prisen ligger omkring 150 kr., og turen tager ca. 5 timer.

   


  Læs videre efter annoncen

  annonce

   

  Billeje i Finland

  Hvis du vil slippe for besværet med offentlig transport og have muligheden for at køre til Imatra, så kan du leje en bil. Jeg har f.eks. fundet en lejebil i hele rejseperioden til 533 kr. – dvs. kun 267 kr. pr. person ved en rejse for 2.

   

  Du skal være opmærksom på, at de fleste biludlejningsfirmaer i Finland (og mange andre lande) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

  Lejebil i Finland
  inkl. fri kilometertal, fair brændstofpolitik og lufthavnstransport

   

  Scandic Imatran Valtionhotelli

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  7 kommentarer til Winter Wonderland: forlænget weekend i Finland på et lækkert 4* slotshotel fra 1.617 kr. inkl. fly, bagage, morgenmad og spafaciliteter

  1. Søren says:

   Hej.

   Kan man booke fly og hotel igennem jer? På datoen 21/2-24/2

   Kan ikke finde det til den pris i har skrevet? Vi vil gerne flyve fra Kastrup.

   Mvh

   • Rejsespejder_CL says:

    Hej Søren 🙂

    Tak for din kommentar. Du kan desværre ikke booke fly og hotel gennem os – men du kan tro, jeg gerne vil hjælpe dig på vej.

    Det kan ofte være en udfordring at finde billige tilbud, hvis man kun kan rejse på nogle helt bestemte dage. Det er også noget tid siden, jeg skrev artiklen, så priserne kan sagtens have ændret sig siden da. Men jeg har lige tjekket, hvad turen vil koste på de datoer, du skriver – og den samlede pris bliver 1.695 kr. (78 kr. dyrere end den rejse, jeg skrev om). Jeg linker til fly og hotel nedenfor 🙂

    Fly: https://rejsespejder.dk/go/200124/

    Hotel: https://rejsespejder.dk/go/200124-2/

    Sig endelig til, hvis du har nogen spørgsmål.

  2. Nicolas says:

   Halløj 🙂

   Jeg (vi) kunne godt være int . I 6-9 Dec ….. Er der stadig ledige pladser på de datoer ?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Nicolas 🙂

    Ja, det er der 😉

    Hvis du klikker på fly- og hotellinkene, så kan du selv ændre datoerne til 6.-9. december og trykke søg. I skrivende stund koster flybilletterne 461 kr. og hotellet 802 kr. pr. nat på de datoer 😉

  3. Sascha Gundesen says:

   Jeg ville høre om der kommer sne i efterårsferien? Eller om det ville være bedre at vente til vinterferien?

   • Rejsespejder_CL says:

    Hej Sascha 🙂

    Jeg kan selvfølgelig ikke spå om vejret i efterårsferien, men jeg vil mene, at chancerne for sne er markant større i vinterferien 😉 Så hvis du vil have de største chancer for sne, så ville jeg vente til vinterferien.

  se fly se hotel