• 11 nov 2017

  Winter Wonderland: 4 dage i Finland på et lækkert 4* slothotel til 1.603 kr. inkl. morgenmad, adgang til spa’et og fly

  Der er få ting i verden, som er smukkere end synet af nyfalden sne, der på nærmest magisk vis kan omdanne store områder til blændende hvide snelandskaber. Det skaber en speciel atmosfære, der lægger op til hygge og gåture i den knirkende sne! Og findes der noget mere afslappende end at gå tur i gennem sådan et stille vinterlandskab, hvor man hører ingenting andet end den beroligende lyd af knusende sne under dine sko.

  I dag har jeg netop fundet en tur til sådan et sandt winter wonderland. Turen går til Finland, hvor du bor på et lækkert 4* slothotel med spa- og wellness-faciliteter. perfekte omgivelser til en tur på langrendskiene eller en udflugt til det flotte Imatra-strømfald!

  Winter Wonderland og slothotel
  januar - februar
  1.603 kr.
  København, Billund
  Helsinki
  Hotel i Imatran
  f.eks. det 4* slothotel Cumulus Resort
  1.050 kr.
  Billige fly til Helsinki
  inkl. 10 kg håndbagage
  553 kr.
  OBS! Der findes forskellige afgange med både Norwegian og Finland men meget forksellige rejsetider!- sørg for at vælge fly med gode flytider, så du får 4 hele dage! Du skal derfor scrolle lidt ned for at finde tilbuddet her.
  Hotel
  1.050 kr.
  Fly
  553 kr.
  Total (pr.person)
  1.603 kr.

  Hotel

  Hvad siger du til at bo på et slot? Jeg har nemlig fundet det superlækre 4* slothotel Cumulus Resort (4 ud af 5 på TripAdvisor og “Travellers’ Choice Award“) i Imatra. På trods af hotellets historiske og slotlignende ydre byder det på indendørs swimmingpool, tyrkisk bad, spa/jacuzzi, sauna og motionscenter! Herudover kan du mod et gebyr få en række skønheds- og kropsbehandlinger. Er du naturelsker vil du sikkert også blive glad for at høre, at hotellet kun ligger 300 meter fra det smukke Imatra-strømfald. Yderligere er der også mulighed for en sejltur på Vuoksi-floden eller en tur til en af de mange øer i Saimaa-søen.

  Man kan enten bo på luksuriøse værelser på slottet eller superkomfortable værelser i spabygningen. Her har jeg fundet et værelse til to i spabygningen. Prisen for 3 nætter på et værelse med to enkeltsenge er 2.099 kr. inkl. morgenmad. Ved en rejse for 2 personer bliver prisen derfor 1.603 kr. inkl. morgenmad. Vil du hellere selv finde et hotel i Imatra, kan du gøre det her. Og enkeltværelser finder du her.

   

  Fly

  skyscanner.dk har jeg fundet billige billetter fra København til Finlands hovedstad Helsinki. Det er både Norwegian og Finn Air, der udbyder superbillige billetter til omkring 500 kr. inkl. håndbagage. F.eks. har jeg fundet en weekendtur med Finair fra den 19.01. – 22.01. til 533 kr. Der er flere forskellige afgange på de samme dage (og tit til samme pris) – så sørg for at vælge en med gunstige flytider!

  Du kan også flyve fra Billund, hvor priserne ligger omkring 800-1.000 kr. for en tur/retur-billet.

  Der er masser af billige billetter hele januar og marts (og også derefter – dog bliver det nok ikke så meget et “winter wonderland” efter marts).

   

  Imatra og omegn

  Imatra ligger i Østfinland tæt på grænsen til Rusland og er mest kendt for “Imatra vandfaldet”. Vuoksi-floden falder her fra omkring 500 meter ind i en smal granitkløft. Området er belyset året rundt, hvilket giver dig mulighed for at se et pragtfuld naturspil.

  Området omkring Imatra giver også masser af muligheder for gå på vandreture eller edda kom på en langrends-tur.

   

  Transport til/fra lufthavnen

  Fra Helsinki Lufthavn er der ca. 250 km nord til Imatra. Jeg vil derfor anbefale dig at leje en bil. Dog kan du også komme dertil med offentlig transport. Du kan f.eks. tage toget (linje 1) fra Helsinki til Imatra – det tager ca. 2½ time og koster mellem 170 og 260 kr. Alternativt kan du hoppe på en bus. Det er billigere men også langsommere. Prisen ligger omkirng 80 kr., og turen tager 3 timer og 45 minutter. Du kan lære mere om dine transportmuligheder på rome2rio.com.

   

  Billeje

  Hvis du vil slippe for besværet med offentlig transport og have muligheden for at køre til Imatra, så kan du leje en bil på holidaycars.comF.eks. en VW Up til 699 kr. – dvs. 350 kr. pr. person, hvis er er to, der splejser. Du skal være opmærksom på, at de fleste biludlejningsfirmaer i Finland (og mange andre lande) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

   

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  se fly se hotel