• 02 okt 2019

  Winter Wonderland: forlænget weekend i Finland på et lækkert 4* slotshotel fra 1.511 kr. inkl. morgenmad, spaadgang, fly og bagage

  Der er få ting i verden, som er smukkere end synet af nyfalden sne, der på nærmest magisk vis kan omdanne store områder til blændende hvide snelandskaber. Det skaber en speciel atmosfære, der lægger op til hygge og gåture! Og findes der noget mere afslappende end at gå tur igennem sådan et stille vinterlandskab, hvor man hører ingenting andet end den beroligende lyd af knusende sne under sine sko.

   

  I dag har jeg netop fundet en tur til sådan et sandt winter wonderland. Turen går til Finland, hvor du bor på et lækkert 4* slotshotel med spa- og wellness-faciliteter. Perfekte omgivelser til en tur på langrendskiene eller en udflugt til det flotte Imatra-strømfald!

  Winter Wonderland i Finland
  oktober - februar
  fra1.511 kr.
  København (og Billund)
  Helsinki
  Hotel i Imatra
  f.eks. 4* Scandic Imatran Valtionhotelli
  1.015 kr.
  272 euro svarer til 2.030 danske kroner
  Billige fly til Helsinki
  inkl. 20 kg bagage
  496 kr.
  Der er mange forskellige afgange i løbet af dagen, så du vælger selvfølgelig bare den afgang, der passer dig bedst
  Hotel
  1.015 kr.
  Fly
  496 kr.
  Total (pr.person)
  1.511 kr.

  Hotel i Imatra

  Hvad siger du til at bo på et slot? Jeg har nemlig fundet det superlækre 4* slotshotel Scandic Imatran Valtionhotelli i Imatra i Finland (4 ud af 5 på TripAdvisor). På trods af hotellets historiske og slotlignende ydre byder det på indendørs swimmingpool, tyrkisk bad, spa/jacuzzi, sauna og motionscenter! Herudover kan du mod et gebyr få en række skønheds- og kropsbehandlinger. Du kan altså efter en hel dag ude i sneen komme ind og være i virkelig lækre omgivelser, hvor luksus og velvære er i fokus.

   

  Er du naturelsker, vil du sikkert også blive glad for at høre, at hotellet kun ligger 300 meter fra det smukke Imatra-strømfald. Yderligere er der også mulighed for en sejltur på Vuoksi-floden eller en tur til en af de mange øer i Saimaa-søen.

   

  Man kan enten bo på luksuriøse værelser på slottet eller superkomfortable værelser i tilbygningen. Her har jeg fundet et dobbeltværelse i tilbygningen fra fredag den 6. december til mandag den 9. december, hvor prisen for 3 nætter er 2.030 kr. inkl. morgenmad. Ved en rejse for 2 personer bliver prisen derfor kun 1.015 kr. pr. person.

   

  Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Imatra, er du selvfølgelig velkommen til det.


  Læs videre efter annoncen

  annonce 

   

  Fly til Helsinki

  I dag har jeg fundet billige billetter fra København til Finlands hovedstad Helsinki. Og du kan faktisk finde de billige billetter til Finland fra oktober og helt frem til februar, hvis du flyver fra København. Priserne ligger i skrivende stund mellem 490 – 620 kr. Du kan også flyve fra Billund, men fra Billund er billetterne væsentligt dyrere. Priserne ligger i skrivende stund fra omkring 1.300 kr.

   

  Jeg har i eksemplet fundet en forlænget weekend, hvor du flyver fra København fra fredag den 6. december til mandag den 9. december til kun 496 kr. Der findes mange forskellige afgangstidspunkter på dagen – så det er selvfølgelig helt op til dig, hvornår du vil flyve.

   

  Fordi du flyver med Sichuan Airlines, er 20 kg indchecket bagage med i prisen. Tager du afsted efter nytår, kommer du til at flyve med Finnair, og med Finnair er bagage ikke inkluderet i prisen.

   

  Ovennævnte rejseeksempel er med afgang fra København d. 06.12. – 09.12. – her er nogle andre billige afgange (husk hotelpriserne kan variere afhængig af datoerne).

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  • 04.10. – 07.10. – WE
  • 11.10. – 14.10. – WE (efterårsferien)
  • 18.10. – 21.10. – WE (efterårsferien)
  • 01.11. – 04.11. – WE
  • 08.11. – 11.11. – WE
  • 22.11. – 25.11. – WE
  • 29.11. – 02.12. – WE
  • 13.12. – 16.12. – WE
  • 20.12. – 23.12. – WE
  • 10.01. – 13.01. – WE
  • 17.01. – 20.01. – WE
  • 24.01. – 27.01. – WE
  • 31.01. – 03.02. – WE
  • 07.02. – 10.02. – WE
  • Og mange flere

   

   

  Imatra og omegn

  Imatra ligger i Østfinland tæt på grænsen til Rusland og er mest kendt for “Imatra strømfaldet”. Vuoksi-floden falder her fra omkring 500 meter ind i en smal granitkløft. Området er belyst året rundt, hvilket giver dig mulighed for at se et pragtfuld naturspil. Området omkring Imatra giver også masser af muligheder for gå på vandreture eller endda mulighed for en langrendstur.

   

   

  Transport til/fra lufthavnen

  Fra Helsinki Lufthavn er der ca. 250 km nord til Imatra. Jeg vil derfor anbefale dig at leje en bil. Dog kan du også komme dertil med offentlig transport. Du kan f.eks. tage toget fra Helsinki til Imatra – det tager omkring 4 timer og koster mellem 20o – 300 kr. Alternativt kan du hoppe på en bus. Det er billigere, men det tager selvfølgelig også længere tid. Prisen ligger omkring 150 kr., og turen tager ca. 5 timer.


  Læs videre efter annoncen

  annonce

   

  Billeje i Finland

  Hvis du vil slippe for besværet med offentlig transport og have muligheden for at køre til Imatra, så kan du leje en bil. Jeg har f.eks. fundet en bil fra fredag den 6. december til mandag den 9. december til kun 676 kr., dvs. 338 kr. pr. person ved en rejse for 2.

   

  Du skal være opmærksom på, at de fleste biludlejningsfirmaer i Finland (og mange andre lande) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

  Lejebil i Finland
  inkl. fri kilometertal, fair brændstofpolitik og afhentning i lufthavnen

   

  Hotel-indtryk

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

   

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  3 kommentarer til Winter Wonderland: forlænget weekend i Finland på et lækkert 4* slotshotel fra 1.511 kr. inkl. morgenmad, spaadgang, fly og bagage

  1. Sascha Gundesen says:

   Jeg ville høre om der kommer sne i efterårsferien? Eller om det ville være bedre at vente til vinterferien?

   • Rejsespejder_CL says:

    Hej Sascha 🙂

    Jeg kan selvfølgelig ikke spå om vejret i efterårsferien, men jeg vil mene, at chancerne for sne er markant større i vinterferien 😉 Så hvis du vil have de største chancer for sne, så ville jeg vente til vinterferien.

  se fly se hotel