• 18 dec 2018

  Winter Wonderland: forlænget weekend i Finland på et lækkert 4* slothotel til 1.464 kr. inkl. morgenmad, spaadgang og fly

  Der er få ting i verden, som er smukkere end synet af nyfalden sne, der på nærmest magisk vis kan omdanne store områder til blændende hvide snelandskaber. Det skaber en speciel atmosfære, der lægger op til hygge og gåture! Og findes der noget mere afslappende end at gå tur i gennem sådan et stille vinterlandskab, hvor man hører ingenting andet end den beroligende lyd af knusende sne under sine sko.

  I dag har jeg netop fundet en tur til sådan et sandt winter wonderland. Turen går til Finland, hvor du bor på et lækkert 4* slothotel med spa- og wellness-faciliteter. Perfekte omgivelser til en tur på langrendskiene eller en udflugt til det flotte Imatra-strømfald!

  Winter Wonderland og slothotel
  januar - marts (og marts - august) 2019
  1.464 kr.
  København (og Billund)
  Helsinki
  Hotel i Imatra
  f.eks. 4* Scandic Imatran Valtionhotelli
  947 kr.
  Billige fly til Helsinki
  inkl. håndbagage
  517 kr.
  Der er mange forskellige afgange i løbet af dagen, så scroll lidt op og ned for at finde det tidspunkt, der passer dig bedst
  Hotel
  947 kr.
  Fly
  517 kr.
  Total (pr.person)
  1.464 kr.

  Hotel i Imatra

  Hvad siger du til at bo på et slot? Jeg har nemlig fundet det superlækre 4* slothotel Scandic Imatran Valtionhotelli (4 ud af 5 på TripAdvisor) i Imatra i Finland. På trods af hotellets historiske og slotlignende ydre byder det på indendørs swimmingpool, tyrkisk bad, spa/jacuzzi, sauna og motionscenter! Herudover kan du mod et gebyr få en række skønheds- og kropsbehandlinger. Er du naturelsker vil du sikkert også blive glad for at høre, at hotellet kun ligger 300 meter fra det smukke Imatra-strømfald. Yderligere er der også mulighed for en sejltur på Vuoksi-floden eller en tur til en af de mange øer i Saimaa-søen.

   

  Man kan enten bo på luksuriøse værelser på slottet eller superkomfortable værelser i tilbygningen. Her har jeg fundet et dobbeltværelse i tilbygningen, hvor prisen for 3 nætter er 1.893 kr. inkl. morgenmad. Ved en rejse for 2 personer bliver prisen derfor 947 kr. inkl. morgenmad. Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Imatra, er du velkommen til det.

   

  Fly til Helsinki

  I dag har jeg fundet billige billetter fra København til Finlands hovedstad Helsinki. Du kan f.eks. tage afsted på en forlænget weekend d. 25.01. – 28.01. til kun 517 kr. Der findes mange forskellige afgangstidspunkterne på dagen – jeg har valgt et, hvor du ankommer tidligt og flyver sent hjem, så du får mest muligt ud af din rejse. Det er selvfølgelig helt op til dig, hvornår du vil flyve. Scroll lidt op og ned for at finde den bedste afgang for dig.

   

  Billetterne koster omkring 517-590 kr. (i vinterferien d. 14.02. – 17.02. kan du komme afsted til 729 kr.) og de findes fra januar til marts 2019. Faktisk kan du finde de billige billetter helt frem til august, men fra slutningen af marts og fremad bliver det måske bare ikke så meget “winter wonderland” – men stedet er helt klart stadig et besøg værd. Du kan også flyve fra Billund, hvor priserne ligger omkring 1.100 kr.

   

  Ovennævnte rejseeksempel er med afgang fra København d. 25.01. – 28.01. – her er nogle andre billige afgange (husk hotelpriserne kan variere afhængig af datoerne).

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  • 03.01. – 06.01.
  • 10.01. – 13.01.
  • 17.01. – 20.01.
  • 01.02. – 04.02.
  • 07.02. – 10.02.
  • 22.02. – 25.02.
  • 01.03. – 05.03.
  • 07.03. – 10.03.
  • 15.03. – 18.03.
  • 29.03. – 01.04.
  • og mange flere

   

  Imatra og omegn

  Imatra ligger i Østfinland tæt på grænsen til Rusland og er mest kendt for “Imatra strømfaldet”. Vuoksi-floden falder her fra omkring 500 meter ind i en smal granitkløft. Området er belyst året rundt, hvilket giver dig mulighed for at se et pragtfuld naturspil. Området omkring Imatra giver også masser af muligheder for gå på vandreture eller endda kom på en langrends-tur.

   

  Transport til/fra lufthavnen

  Fra Helsinki Lufthavn er der ca. 250 km nord til Imatra. Jeg vil derfor anbefale dig at leje en bil. Dog kan du også komme dertil med offentlig transport. Du kan f.eks. tage toget (linje 1) fra Helsinki til Imatra – det tager ca. 2½ time og koster mellem 170 og 260 kr. Alternativt kan du hoppe på en bus. Det er billigere men også langsommere. Prisen ligger omkirng 80 kr., og turen tager 3 timer og 45 minutter.

   

  Billeje i Finland

  Hvis du vil slippe for besværet med offentlig transport og have muligheden for at køre til Imatra, så kan du leje en bil. Jeg har f.eks. fundet en bil i hele perioden til kun 737 kr., dvs. 369 kr. pr. person ved en rejse for 2.

   

  Du skal være opmærksom på, at de fleste biludlejningsfirmaer i Finland (og mange andre lande) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

  Lejebil i Finland

   

  Hotel-indtryk

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

   

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  se fly se hotel