Log ind for at gemme hvad der inspirerer dig

Du kan tilføje op til 99 tilbud

fra 1.420 kr.
Forlænget weekend til Bilbao: 3 nætter på anmelderrost 4* hotel fra kun 1.420 kr. p.p. inkl. fly
Weekendophold

Forlænget weekend til Bilbao: 3 nætter på anmelderrost 4* hotel fra kun 1.420 kr. p.p. inkl. fly

Weekendophold |

Forlænget weekend til Bilbao: 3 nætter på anmelderrost 4* hotel fra kun 1.420 kr. p.p. inkl. fly

Gør dig klar til en lækker weekend-getaway! Jeg har nemlig fundet en billig forlænget weekend til Bilbao, hvor den står på spektakulær arkitektur, kulinariske specialiteter og masser af sightseeing! Bilbao er Baskerlandets største by, og byen er nok mest berømt for at være hjemsted for Frank Gehrys titaniumsbeklædte Guggenheim Museum. Så tager du på weekendrejse til Bilbao, er Guggenheim naturligvis et absolut must. Men det samme kan siges om byens lokale madscene og den gamle, historiske bykerne. En forlænget weekend i Bilbao er med andre ord den perfekte getaway til dig med hang til romantik, arkitektur og gastronomi ☀️

Weekendrejse til Bilbao

december – marts

fra

1.420 kr.

København ✈ Bilbao

Hotel i Bilbao

829 kr.

Fly til Bilbao

Hotel

829 kr.

Fly

591 kr.

Total (pr. person):

1.420 kr.

Weekendrejse til Bilbao – hotel

Lad os starte med hvor du skal bo, for et lækkert hotel det fortjener du.

 

Jeg har fundet et herligt hotel i Bilbao. Det er det firstjernede Sercotel Coliseo Bilbao (4 ud af 5 på Tripadvisor og Travellers’ Choice 2023).

 

Hotellet ligger dejligt centralt og har til huse i Bilbaos tidligere operahus, blot 5 minutters gang fra metrostationen Abando og Bilbao Togstation. Guggenheim-museet ligger desuden kun 1 kilometer fra hotellet. Så beliggenheden kan bestemt et eller andet.

Foruden en ganske fornuftig beliggenhed får du på Sercotel Coliseo Bilbao også rigtigt nydelige og moderne værelser med alt, hvad du har brug for såsom tv, gratis wi-fi, aircondition og minibar. Så mon ikke du kommer til at sove godt her. 

Der er desuden fitnesscenter og kasino på hotellet.

 

Sidst, men ikke mindst, er der prisen. Fra torsdag den 29. februar til søndag den 3. marts koster et topersoners værelse i alt 1.658 kr. inkl. gratis afbestilling. Ved en rejse for to personer bliver prisen derfor kun 829 kr. pr. person.

 

Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Bilbao, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde et andet hotel.

Forlænget weekend til Bilbao: 3 nætter på anmelderrost 4* hotel fra kun 1.420 kr. p.p. inkl. fly

Forlænget weekend til Bilbao: 3 nætter på anmelderrost 4* hotel fra kun 1.420 kr. p.p. inkl. fly

Weekendrejse til Bilbao – fly

Før du kan gå på opdagelse i Bilbao, skal du lige have fikset et par flybilletter først.

Og her kan spanske Vueling stå til rådighed. Det spanske lavprisflyselskab betjener en direkte rute fra København til Bilbao.

Der er direkte afgange torsdage og søndage til og med marts. Fra april er der afgange mandage, onsdage og fredage. Prisniveauet for returbilletter kan svinge en del. Uden for højsæsonperioderne kan du dog som regel finde billetter til mellem 500 og 1.000 kr. tur/retur.

I flyboksen ovenfor har jeg – blot som et eksempel – fundet billetter fra torsdag den 29. februar til søndag den 3. marts. På disse datoer koster flybilletterne kun 591 kr.

Hos Vueling må du som udgangspunkt medbringe en mindre taske (40 x 20 x 30 cm), der kan være under sædet. Vil du gerne have ekstra håndbagage til bagagehylden, skal det tilkøbes ved siden af.

Eksempler på billige rejsedatoer

  • 11.01. – 14.01.
  • 18.01. – 21.01.
  • 25.01. – 28.01.
  • 01.02. – 04.02.
  • 08.02. – 11.02.
  • 22.02. – 25.02.
  • 29.02. – 03.03.
  • 07.03. – 10.03.
  • 14.03. – 17.03.
  • Og flere

Weekendrejse til Bilbao – inspiration

Bilbao er nok for mange en lidt ukendt størrelse. Så her får du lige et lille udpluk af, hvad den baskiske by har at byde på.

Guggenheim

Bilbaos allerstørste attraktion er Guggenheim Museum Bilbao. Dette ikoniske museum – tegnet af den verdensberømte arkitekt Frank Gehry – har siden sin indvielse i 1997 været Bilbaos mest fremtrædende seværdighed og er i dag et af de lettest genkendelige museer i verden.

At kalde noget for et arkitektonisk mesterværk er efterhånden blevet lidt af en floskel – men lige med Guggenheim-museet i Bilbao er det så sandt, som det er sagt. Uanset om du nøjes med at beundre museet udefra eller gerne vil betale for entré, så sørg for at slå et smut forbi museet. Det må du simpelthen ikke gå glip af!

Guggenheim er et must-see i Bilbao

Weekendrejse til Bilbao

Uden for Guggenheim kan du også hilse på blomsterhunden Puppy

Weekendrejse til Bilbao

Baskiske specialiteter

Bilbao er det perfekte sted at udforske det baskiske køkken. Byen bugner med restauranter, caféer og barer, og udvalget spænder alt lige fra Michelin-restauranter til små, familiedrevede restauranter og pintxos-barer. Pintxos er i øvrigt Baskerlandets svar på tapas – og dem kan du godt glæde dig til. Det samme gælder diverse baskiske kød- og fiskeretter, der ofte tilberedes over glohede grillkul 😉

Resten af Spanien har tapas, men i Baskerlandet serverer de Pintxos – traditionelle baskiske snacks

Weekendrejse til Bilbao

Casco Viejo

Bilbao er en historierig by – med mere end 700 år på bagen – og det kan du tydeligt fornemme i byens gamle bydel Casco Viejo.

I Casco Viejo anbefaler Bilbaos turistbureau en gåtur, der lægger vejen forbi Jardins del Arenal (“indgangen” til den historiske del af byen), Plaza Nueva (byens hjerte), Plaza Miguel de UnamunoPortal de ZamudioCalle SomeraMercado de la Ribera (byens gamle marked), Calle la RiberaPalacio YhonPlaza de Santiago og Calle Coreo.

Nervión-floden deler Bilbao i to – her kan du se Ribera-markedet i den gamle bydel til venstre

Weekendrejse til Bilbao

San Mamés

Baskerne er, ligesom de fleste andre spaniere, tossede med fodbold (og sport i al almindelighed). Og i Bilbao holder de med Athletic Bilbao, der spiller deres hjemmekampe i La Liga på San Mamés med plads til godt 53.000 tilskuere. Er der en smule interesse for sport gemt i dig, så må du endelig smutte fobi dette flotte stadion.

Athletics største rivaler er i øvrigt Baskerlandets andet store fodboldhold – Real Sociedad – der holder til i San Sebastian.

San Mamés er Atletic Bilbaos hjemmebane for Athletic Bilbao

Weekendrejse til Bilbao

San Sebastian

Billige flybilletter til Bilbao kan også sagtens bruges til at sammensætte en rejse til San Sebastián. Ved den smukke kystby kan du opleve alt fra flot natur, lækre strande og lokale specialiteter.

Er du mere interesseret i San Sebastian end Bilbao, bør du i stedet kigge nærmere på denne rejse til San Sebastián.

Weekendrejse til Bilbao

Vil du gerne inspireres yderligere, kan du smutte ind på GetYourGuide. Der finder du en masse spændende ture og udflugter – alt lige fra byvandringer og cykelture til tapas-ture og vinsmagning i La Rioja!

Lufthavnstransport

Taxi er naturligvis den hurtigste løsning, men lufthavnen i Bilbao er også velforbundet til centrum via buslinje A3247 Bilbao – Airport.

Fra lufthavnen kører busserne ca. hvert 20. minut fra kl. 06.00 om morgenen til midnat, og en enkeltbillet koster kun 3 euro (der er billetkontor i lufthavnen).

Du kan læse nærmere på lufthavnens hjemmeside.

Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

Forlænget weekend til Bilbao: 3 nætter på anmelderrost 4* hotel fra kun 1.420 kr. p.p. inkl. flyForlænget weekend til Bilbao: 3 nætter på anmelderrost 4* hotel fra kun 1.420 kr. p.p. inkl. fly

Denne artikel er ikke længere ny. Priser og tilgængelighed kan have ændret sig, siden artiklen blev offentliggjort.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar