• 11 dec 2018

  Strand og storby i Portugal: 7 dage til Algarvekysten og Lissabon til kun 1.462 kr.

  Nogle gange er den største udfordring at skulle vælge mellem to lokkende rejsemål – for at sammenligne rejser kan tit føles som at sammenligne pærer og æbler. Tag nu f.eks. de to skønne portugisiske rejseklassikere Algarvekysten og Lissabon. Det er på ingen måde et let valg at skulle vælge mellem Algarvekystens smukke natur og strande og Lissabons storbycharme! Heldigvis er der en ligetil løsning. Du kan nemlig kombinere de to rejsemål i én og samme ferie! Det har jeg i dag lavet et eksempel på, som forhåbentligt kan inspirere dig lidt til din næste rejse til Portugal!

  Portugal rundrejse
  januar - marts
  1.462 kr.
  København
  Faro og Lissabon
  Billige fly til Portugal
  inkl. håndbagage
  791 kr.
  Fra København til Algarvekysten
  Fra Lissabon til København
  Hotel ved Algarvekysten
  f.eks. det anmelderroste Villas Barrocal
  402 kr.
  Hotel i Lissabon
  f.eks. det centrale 3* Lisbon City Apartments & Suites
  269 kr.
  Hotel
  671 kr.
  Fly
  791 kr.
  0 kr.
  Total (pr.person)
  1.462 kr.

  Billige fly til Portugal

  Hvordan kringler man så lige en kombitur til både Algarvekysten og Lissabon? Jo, den klarer du blot med to billige enkeltbilletter – én fra København til Faro (lufthavnsbyen ved Algarvekysten) og én fra Lissabon tilbage til København. Du kan selvfølgelig også gøre det i omvendt rækkefølge. Og transporten mellem de to byer kommer jeg ind på lidt senere.

   

  Ovenfor har jeg først fundet billige enkeltbilletter hos SAS fra København til Faro den 12.01. til kun 391 kr. Derefter har jeg fundet enkeltbilletter hos Norwegian fra Lissabon til København til kun 399 kr.

   

  Både SAS og Norwegian inkluderer håndbagage i deres billetter (hhv. 8 og 10 kg).

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  (eksemplerne her er for CPH –> FAO – LIS –> CPH)

  • 12.01. – 18.01.
  • 19.01. – 25.01.
  • 26.01. – 01.02.
  • 02.02. – 08.02.
  • 16.02. – 25.02.
  • 23.02. – 04.03.
  • 13.03. – 21.03.
  • 20.03. – 25.03.
  • Og flere

   

   

  Hotel ved Algarvekysten

  Algarvekysten dækker hele Portugals sydlige kyststrækning, og du har derfor et ret stort udvalg af hoteller at vælge imellem (især hvis du lejer en bil). Jeg har fundet det anmelderroste 3* Villas Barrocal (4,5 ud af 5 på TripAdvisor). Hotellet ligger i byen Pêra, kun 2 km fra den fabelagtige strand Praia Grande de Pera.

   

  Ferielejlighederne på Villas Barrocal har alle aircondition og et køkken med opvaskemaskine og mikrobølgeovn. Herudover er der både mulighed for et slag tennis (dog mod et gebyr) eller lidt vandpjaskeri ved swimmingpoolen (selvom det nok er for koldt i januar).

   

  Desuden har du det smukke naturreservat Lagoa dos Salgados lige i nærheden. Og de livlige feriebyer Albufeira (mod øst) og Portimão (mod vest) ligger begge mindre end 15 minutters kørsel væk.

   

  Prisen for en lejlighed i 4 nætter er 804 kr. Ved en rejse for 2 bliver prisen derfor kun 402 kr. pr. person.

   

  Hotel i Lissabon

  I hovedstaden Lissabon har jeg også fundet et 3* hotel. Her er der tale om det supercentrale Lisbon City Apartments & Suites (4 ud af 5 på TripAdvisor).

   

  Værelserne er moderne indrettet og udstyret med både aircondition og wi-fi. Hotellets helt store fordel er dog uden tvivl, at det ligger så centralt, som det gør. Udover den centrale placering har du tilmed også to metrostationer inden for meget kort rækkevidde fra hotellet (Anjos og Intendente).

   

  Prisen for 2 nætter er 537 kr. Ved en rejse for 2 bliver prisen derfor kun 269 kr. pr. person. Er hotellerne udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Lissabon eller ved Algarvekysten, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde nogle andre hoteller.

   

   

  Transport mellem Algarve og Lissabon

  Du kan både tage en bus eller toget. Toget er hurtigst, mens bussen er billigst. Du kan f.eks. tage en bus med selskabet Rede-Expressos fra Albufeira eller Faro til Lissabon til kun 18,50 euro (138 kr.). Turen fra Albufeira tager ca. 3 timer, mens turen fra Faro ca. tager 4 timer.

   

  Du kan også tage toget fra Albufeira eller Faro. Her kan du vælge mellem Alfa Pendular (AP) eller Intercidades (IP). AP er lidt hurtigere og dyrere end IP. Togpriserne starter som regel fra ca. 20 euro (ca. 150 kr.).

   

  Du kan se køreplaner for busser her og toge her.

   

   

  Lejebil

  I Lissabon har du ikke meget at bruge en lejebil til, men ved Algarvekysten kan en lejebil være nøglen til en masse oplevelser i det omkringliggende område. Og de er som regel meget billige. I de 4-5 dage du er ved Algarvekysten, kan du f.eks. leje en bil til kun 49 kr. pr. person. Husk at de fleste biludlejningsfirmaer i Portugal og generelt i udlandet kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

   

  Lejebil
  inkl. fri kilometer, fair brændstofpolitik og gratis forbindelsesbus
  49 kr.

   

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *