• 15 jul 2019

  Forlænget weekend ved stranden: 3 nætter ved Costa Brava på charmerende hotel til kun 869 kr. inkl. fly og morgenmad

  Det er ikke altid nemt at forene drømme om sol og strand med et budget, der er strammere end Rasmus Paludans udlændingepolitik. Men der er lys for enden af tunnelen! For jeg har i dag fundet en budgetvenlig solrejse/forlænget weekend til Costa Brava ved Spaniens skønne nordøstlige middelhavskyst! Her får du ikke blot sydeuropæisk sol og palmeklædte middelhavsstrande men også muligheden for at krydre din ferie med en storbyudflugt til fortryllende Barcelona!

  Budgetvenlig sol- og strandferie
  august - oktober
  869 kr.
  Billund og København
  Costa Brava
  Hotel i Costa Brava
  f.eks. det charmerende Hotel Ninays
  519 kr.
  Jeg har her valgt et ophold med morgenmad
  Billige fly til Costa Brava
  350 kr.
  Fra Billund
  Fra København
  Hotel
  519 kr.
  Fly
  350 kr.
  Total (pr.person)
  869 kr.

  Hotel ved Costa Brava

  Når du rejser på et budget, er det naturligvis ikke de 4* og 5* luksushoteller, du kommer til at bo på. Men mindre kan også gøre det! I dette eksempel har jeg f.eks. fundet det superbillige Hotel Ninays i Lloret de Mar.

   

  Det byder som sagt ikke på den vilde luksus, men du får alt det vigtigste – en simpel men fin lejlighed, et indbydende poolområde og en god beliggenhed tæt centrum og 10 minutters gang fra stranden. På en relativt kort miniferie som denne har man sjældent brug for mere. Og så får man tre nætter til en megabillig pris – inklusive morgenmad.

   

  Jeg har i dette eksempel fundet et 3-nætters ophold i weekenden fra lørdag den 7. september til tirsdag den 10. september til 1.038 kr. inkl. morgenmad. Ved en rejse for 2 personer bliver prisen derfor kun 519 kr. pr. person. Prisniveauet for lignende ophold ligger i skrivende stund ret stabilt omkring 600-700 kr. pr. nat i august, mens det falder til omkring 300-400 kr. pr. nat i september. Dog er hotellet udsolgt på en del datoer efter midt-september, men her begynder det generelle prisniveau på Costa Brava til gengæld at falde en del. Så her har du masser af muligheder ift. at finde andre hoteller.

   

  Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel ved Costa Brava, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde et andet hotel.

   

   

  Billige fly til Costa Brava

  Skal du til Costa Brava, kan du både flyve fra Jylland og Sjælland. Billund vil fra april til oktober typisk have de billigste afgange, da Ryanair flyver direkte til Girona på tirsdage, torsdage og lørdage. Prisniveauet fra Billund ligger generelt mellem 300 og 600 kr. Fra København (og Aalborg) kan du i stedet finde fly til Barcelona hos bl.a. Vueling og Norwegian året rundt, men til en lidt højere pris (Aalborg er markant dyrere).

   

  I eksemplet her har jeg f.eks. fundet en rejse fra Billund lørdag den 7. til tirsdag den 10. september til kun 350 kr. Hos Ryanair må du som udgangspunkt kun medbringe en mindre håndtaske. Hvis du vil have 10 kg håndbagage med, skal du booke billetten med prioritet, hvilket koster mellem 45 og 75 kr. hver vej (hvis du booker direkte gennem Ryanair). Hos Norwegian og Vueling får du 10 kg håndbagage inkluderet i prisen.

   

  Ovennævnte rejseeksempel er med afgang fra Billund d. 07.09. – 10.09. (husk at hotelpriserne kan variere afhængig af rejsedatoen) – her får du et udvalg af andre billige rejsedatoer.

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  Fra Billund

  • 13.08. – 20.08.
  • 15.08. – 20.08.
  • 17.08. – 20.08. – WE
  • 24.08. – 27.08. – WE
  • 31.08. – 03.09. – WE
  • 07.09. – 10.09. – WE
  • 14.09. – 17.09. – WE
  • 28.09. – 01.10. – WE
  • Og flere

   

  Fra København

  • 19.08. – 24.08.
  • 07.09. – 10.09. – WE
  • 14.09. – 17.09. – WE
  • 21.09. – 24.09. – WE
  • 28.09. – 01.10. – WE
  • 05.10. – 08.10. – WE
  • Og flere

   

   

  Transport til/fra lufthavnen

  Som du nok kan se, flyver du til Girona og ikke Barcelona. Lufthavnen i den catalonske provins ligger lidt over en times kørsel med bus fra Barcelona og ca. en halv time fra de fleste turistbyer ved Costa Brava. Der kører busser direkte fra Girona Lufthavn til hhv. Barcelona, Blanes og Lloret de Mar.

   

  Du kan læse mere om, hvordan du kommer fra lufthavnen til de forskellige steder på Girona Lufthavns hjemmeside.

   

   

  Lejebil

  Hvis du hellere vil have mulighed for at køre selv, så kan du superbilligt leje en bil. Du skal være opmærksom på, at de fleste biludlejningsfirmaer i Spanien (og mange andre lande) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

  Lejebil
  inkl. fri kilometer, fair brændstofpolitik og afhentning i lufthavnsterminalen
  141 kr.

   

  Oplevelser i Barcelona/Costa Brava

  Vil du gerne inspireres til nogle spændende aktiviteter på din ferie, så kan du med fordel smutte forbi getyourguide.dk.

  Oplevelser i Barcelona og Costa Brava

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  2 kommentarer til Forlænget weekend ved stranden: 3 nætter ved Costa Brava på charmerende hotel til kun 869 kr. inkl. fly og morgenmad

  1. Sandra says:

   Erfaringer med at ankomme så sent på eksempelvis et lejlighedshotel som du beskriver her.

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Sandra 🙂

    Det plejer at gå, hvis man gør hotellet opmærksom på det i forvejen 😉 Du kan fx skrive en mail til dem, hvor du forklarer, at du først ankommer sent om aftenen. Så er min erfaring i hvert fald, at det ikke er det store problem.

  se fly se hotel