• 08 maj 2019

  Sol- og strandferie i Peloponnes: 1 uge på et fantastisk 3* strandhotel til kun 1.359 kr. inkl. fly

  Den bagende græske sol, de smukke strande og det azurblå havvand er svært at få nok af. Men hvis du alligevel gerne vil udforske andre dele af Grækenland end de mest besøgte øer, så skal du helt klart en tur til fortryllende Peloponnes! Denne historiske region i Grækenland byder både på byer som Sparta og Olympia samt nogle af Antikkens mest velbevarede bygninger. Herudover er Peloponnes en forførende blanding af bjergtagende landskaber, sydeuropæisk sol og græsk middelhavsidyl!

  Middelhavsferie i Peloponnes
  maj - oktober
  1.359 kr.
  Billund (og København)
  Athen

   

  Hotel i Peloponnes
  f.eks. det anmelderroste 3* Hotel Lido
  1.098 kr.
  Hotel
  1.098 kr.
  Fly
  261 kr.
  0 kr.
  Total (pr.person)
  1.359 kr.

  Hotel i Peloponnes

  Denne gang kan du godt glæde dig – jeg har fundet lidt af en hotelperle, hvis jeg selv skal sige det. Jeg har nemlig fundet det særdeles anmelderroste 3* Hotel Lido, der ligger i Xylokastro ved Den Korinthiske Bugt (flotte billeder længere nede!).

   

  Hotel Lido er en charmebombe af rang med en helt eventyrlig beliggenhed helt ud til stranden og det smukke azurblå Middelhav. Værelserne er lyse, pæne og rene og er alle udstyret med wi-fi, aircondition og balkon. Selvom Hotel Lido ligger klos op ad stranden, kan du også nyde livet og en afkølende dukkert ved det elegante udendørs poolområde. Hotellet har også en lille restaurant, hvor mange af ingredienserne faktisk stammer fra hotellets egen økologiske have.

   

  Jeg har i dette eksempel fundet et 7-nætters ophold fra tirsdag den 21. maj til tirsdag den 28. maj til 2.195 kr. Ved en rejse for 2 personer bliver prisen derfor kun 1.098 kr. pr. person. Prisniveauet for lignende ophold ligger i skrivende stund ret stabilt omkring 300-450 kr. pr. nat i maj og juni, mens priserne i juli og august ligger omkring 650 kr. pr. nat.

   

  Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Peloponnes, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde et andet hotel.

   

   

  Billige fly til Athen

  Peloponnes dækker et ret stort geografisk område. I dette eksempel har jeg fundet et hotel ved Den Korinthiske Bugt, og derfor er Athen den nærmeste lufthavn (andre steder i Peloponnes vil Kalamata Lufthavn være den nærmeste).

   

  Heldigvis er Athen som regel en ganske billig destination at flyve til. Især fra Billund hvor Ryanair flyver direkte mellem april og oktober. De direkte afgange ligger altid om tirsdagen, og priserne er i skrivende stund billigst i maj og juni. Her ligger prisniveauet mellem ca. 250 og 500 kr.

   

  Jeg har f.eks. fundet en afgang fra den 21. maj til den 28. maj til kun 261 kr. I skolernes sommerferie i juli og august er billetter i skrivende markant dyrere – de billigste afgange ligger omkring 1.200 kr.

   

  Hos Ryanair må du som udgangspunkt kun medbringe en mindre håndtaske. Hvis du vil have 10 kg håndbagage med, skal du booke billetten med prioritet. Dette koster mellem 45-75 kr. ekstra pr. vej (hvis du booker direkte gennem Ryanair).

   

  Du kan også flyve til Athen fra København med Norwegian. Herfra kan du finde billetter til omkring 800-900 kr. i maj og juni. I juli og august skal du dog regne med at give mindst 1.200 kr.

   

  Ovennævnte rejseeksempel er med afgang fra Billund d. 21.05. – 28.05. – her er nogle andre billige afgange. Husk dog, at hotelpriserne kan variere afhængig af rejsedatoerne.

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  • 14.05. – 21.05.
  • 21.05. – 28.05.
  • 28.05. – 04.06.
  • 04.06. – 11.06.
  • 11.06. – 18.06.
  • 18.06. – 25.06.
  • 25.06. – 02.07.
  • 20.08. – 27.08.
  • 03.09. – 10.09.
  • Og flere

   

   

  Transport mellem Athen og Xylokastro

  På en ferie til Peloponnes vil jeg som udgangspunkt altid anbefale en lejebil. Men vil du hellere være foruden, kan du stadig sagtens komme til hotellet med offentlig transport. Hotel Lido skriver nemlig på deres hjemmeside, at der kører en bus (Athens-Xylokastro) hver time fra busstationen Kifisos. Og bussen stopper endda lige uden for hotellet – du skal blot sige til chaufføren, at du gerne vil af ved Hotel Lido. Busturen tager ca. 1 time og 40 minutter.

   

  OBS: Du ankommer så sent til Athen, at der nok ikke kører flere busser til Xylokastro. Hvis ikke du vil leje en bil, må du i stedet tilbringe den første nat i Athen og så tage bussen dagen efter. På den måde kan du selvfølgelig også nå lidt sightseeing i den græske hovedstad 😉

   

   

  Lejebil

  Min anbefaling vil som sagt være en lejebil. Når du tager på ferie til en græsk landsby i Peloponnes, har du ikke så fordærdeligt meget inden for kort afstand – udover stranden selvfølgelig. Og her kan en lejebil altså gøre underværker, hvis du gerne vil udforske resten af halvøen. Husk at de fleste biludlejningsfirmaer i Grækenland (og mange andre lande) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

  Lejebil i 1 uge
  inkl. fri kilometer, fair brændstofpolitik og gratis forbindelsesbus
  195 kr.

   

  Hotel Lido

  😍

   

  Rejseinspiration til Peloponnes

  Har du interesse for sport eller historie (eller begge), så vil det være oplagt at besøge Olympia i det vestlige Peloponnes. Olympia beskrives nemlig ofte som De Olympiske Leges vugge.

   

  Peloponnes byder også på Antikkens mest velbevarede teater, som ligger i Epidauros. Teatret er lidt af en arkitektonisk perle – imponerende velkonstrueret og fuldstændig symmetrisk. Udsigten fra øverste række er desuden ganske fænomenal – et perfekt sted til et rejsebillede eller to!

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Et svar på Sol- og strandferie i Peloponnes: 1 uge på et fantastisk 3* strandhotel til kun 1.359 kr. inkl. fly

  1. LarsGaarnKristensen says:

   Vil det ikke være noget for et ungt ægtepar som jer

   Jeg for snart besøg af en dame fra Tyskland (Hamburg) Det er næsten Danmark. Hun arbejder som Hochzeit Agentur.

  se fly se hotel