• 17 Aug 2023

  Sicilien-rundrejse: 1 uges rundrejse med fly, hoteller og lejebil fra kun 2.560 kr. p.p.

  Du kan godt gøre dig klar til lidt af et rundrejse-eventyr! Pilen peger i dag mod det sydlige Italien. Ikke fastlandet, men skønne Sicilien! Som Middelhavets største ø er Sicilien et rejsemål, der egner sig ualmindelig godt til en rundrejse. Med sine godt 25.000 kvadratkilometer gemmer den store, solbeskinnede ø på et fascinerende skatkammer af fantastiske rejseoplevelser. Og der er i den grad noget for enhver smag – Sicilien byder bl.a. på fortryllende natur med bjerge og vulkaner, oldgammel historie, en rig kulturarv fra forskellige civilisationer og verdensklasse gastronomi. Herudover er Sicilien naturligvis også kendt for sit varme, solrige klima og sine utallige strande, der hører til blandt Middelhavets allerbedste. En rundrejse på Sicilien kan kort sagt alt – og du bestemmer selv, hvordan din Sicilien-rundrejse skal se ud! 🏝🇮🇹

   

  Herunder har jeg blot lavet et eksempel på en rundrejse, der tager dig forbi nogle af øens mest berømte byer og vartegn. Men den præcise rute vil jeg klart anbefale, at du selv skræddersyr efter dine egne ønsker 🚙

  Rundrejse på Sicilien
  august, september og oktober
  fra2.560 kr.
  Billund (og København)
  Trapani
  Fly til Sicilien
  408 kr.
  Fly fra Billund

  Sicilien-rundrejse – fly

  Din rundrejse på Sicilien starter med et par flybilletter.

   

  Og fra Danmark kan du flyve direkte til Sicilien fra Billund og København.

   

  Fra Billund kan du finde direkte billetter hos Ryanair fra august til oktober. De har to ugentlige afgange – onsdage og lørdage – til Trapani på Siciliens vestlige kyst.

   

  Uden for højsæsonen koster returbilletter typisk mellem 400 og 1.000 kr.

   

  I tilbudsboksen ovenfor har jeg – blot som et eksempel – fundet en afgang fra Billund fra onsdag den 20. september til onsdag den 27. september. På disse datoer koster billetterne kun 408 kr.

   

  Fra København har Norwegian direkte afgange til Catania fra august til oktober. Afgangene ligger på mandage, tirsdage, onsdage og lørdage.

   

  Flybilletter fra København er dog en markant dyrere løsning end at rejse fra Billund. Derfor vil jeg helt klart anbefale at flyve fra Billund, da du nemt kommer til at betale 2.000+ kr. for returbilletter fra København.

   

  BAGAGE: Langt de fleste lavprisflyselskaber inkluderer altid et styk mindre håndbagage, som skal placeres under sædet foran dig. Vil du gerne tilkøbe ekstra bagage, er det som regel billigst at tilkøbe bagagen direkte gennem flyselskabet.

   

   

  Fly til Sicilien – eksempler på billige rejsedatoer

  Fra Billund

  • Direkte afgange onsdage og lørdage (august- oktober)

   

   

  Fra København

  • Direkte afgange mandage, tirsdage onsdage og lørdage

   

   

  Sicilien-rundrejse – lejebil

  Lejebil
  592 kr.
  Totalprisen for bilen i en hel uge

  Sicilien er som sagt en ordentlig klods af en ø. Så en lejebil kan virkelig gøre underværker.

   

  En hel uges billeje (fra Trapani Lufthavn) på de samme datoer som flybilletterne ovenfor koster i alt 1.183 kr.

   

  Så hvis man er to afsted på rundrejsen, skal man således kun betale 592 kr. pr. person.

   

  Husk, de fleste biludlejningsfirmaer i Italien og generelt i udlandet kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

   

   

  Sicilien-rundrejse – ruten og hoteller

  Rundrejsen herunder er som sagt kun et eksempel, der er tænkt som inspiration. Du skal derfor være mere end velkommen til at tilpasse rejsen, som du har lyst til.

   

  Hvis du flyver fra København til Catania, kan du i øvrigt lave en lignende rundrejse – så skal du blot sammensætte ruten i en anderledes rækkefølge 😉

   

   

  Palermo

  Som du kan se fra flybilletterne ovenfor, ankommer du til byen Trapani onsdag aften.

   

  Herfra sætter du straks kursen mod rundrejsens første stop – Palermo.

   

  Palermo er en ægte syditaliensk storby. På godt og ondt.

   

  Byen har i mange år haft et lidt blakket ry som støjende, hektisk og beskidt. Men det må du altså ikke lade dig skræmme af!

   

  For Palermo er samtidig en by med masser af sjæl og syditaliensk charme. Og især efter byen i 2018 var Italiens kulturhovedstad, har byen fået et løft.

   

  Palermo er desuden en fascinerende by at gå på opdagelse i. Med en broget historie bag sig har den sicilianske hovedstad gennem årene udviklet sig til en smeltedigel, der bærer tydeligt præg af forskellige kulturer – bl.a. græsk, byzantinsk, normannisk og arabisk. Og netop den slags byer er altid spændende at udforske.

   

  Mens du er i Palermo, skal du også sørge for at smage på den lokale streetfood på byens markeder og pladser. Når man er på Sicilien – og i Italien i al almindelighed – spiller maden uundgåeligt en stor rolle.

   

  Herudover inkluderer nogle af byens største attraktioner bl.a. Monreale Katedralen og byens normannerborg med det smukke Cappella Palatina.

   

  Palermo

  Sicilien-rundrejse

   

  Katedralen i Palermo

  Sicilien-rundrejse

   

  Cappella Palatina, Palermo

  Sicilien-rundrejse

   

  I Palermo tilbringer du på denne rundrejse én nat (onsdag den 20. september til torsdag den 21. september). Det kan du f.eks. gøre på det trestjernede B&B Montecarlo for kun 276 kr. pr. person.

  Hotel i Palermo
  276 kr.
  Totalprisen for 2 personer

   

  Catania og Taormina

  Efter en nat i Palermo sætter vi nu kursen mod Taormina og Catania mod øst. Turen tager knap fire timer, og du kører langt det meste af vejen langs Middelhavet på Siciliens nordlige kyst.

   

  Undervejs bør du overveje at lave et stop ved den billedskønne by Cefalú. Byens historiske kerne er et yderst charmerende bekendtskab med stemningsfulde gader, der bugner med caféer, restauranter og butikker.

   

  Om du tager til Cefalú eller ej, bestemmer du selv. Men Taormina bør helt sikkert være på din ruteplan.

   

  Taormina er en af Siciliens mange små, idylliske perler. Med en nærmest guddommelig beliggenhed på en bjergskråning ved Middelhavet (og med Etna i baggrunden) tager Taormina fuldstændig pusten fra dig. Taorminas største attraktion er byens fine, gamle amfiteater, som blev bygget af romerne til deres gladiatorkampe.

   

  En lille køretur syd for Taormina ligger storbyen Catania, der er Siciliens næststørste by (efter Palermo). Catania er derfor oplagt til en byrundtur. Catanias allerstørste attraktion ligger dog ikke i selve byen – men uden for byen. Catania hænger nemlig uløseligt sammen med vulkanen Etna, der helt klart skal med på din Sicilien-rundrejse.

   

  Med en højde på 3.323 meter er Etna Europas største aktive vulkan. Det er sjovt at opleve landskabets forvandling, når du besøger Etna – fra frodige landskaber med små, hyggelige byer til øde, vulkansk terræn.

   

  Taormina (med Etna i baggrunden)

  Sicilien-rundrejse

   

  Amfiteatret i Taormina

  Sicilien-rundrejse

   

  Catania (med Etna i baggrunden)

  Sicilien-rundrejse

   

  Etna

  Sicilien-rundrejse

   

  Du kan selv bestemme, om du helst vil bo i/omkring Taormina eller Catania. På denne rundrejse tilbringer du to nætter (torsdag den 21. september til lørdag den 23. september) på Hotel Milomax for kun 399 kr. pr. person.

  Hotel ved Catania/Taormina
  399 kr.
  Totalprisen for 2 personer

  Siracusa

  Fra Catania finder du næste stop på rundrejsen en lille times køretur længere nede af kysten.

   

  Her ligger Siracusa – en UNESCO-fredet perle af en by! Siracusa er en af Middelhavets ældste byer – grundlagt af grækerne i år 734 f.Kr. – og det fornemmer man tydeligt.

   

  Byen byder bl.a. på et græsk amfiteater (Teatro Greco) og Apollontemplet (eller resterne af det).

   

  Siracusas centrum ligger faktisk ude på en lille ø – Isola de Ortigia. Og når du bevæger dig gennem byens smalle, snoede gader og beundrer al den historiske arkitektur, får du fuldstændig fornemmelsen af at være taget på en tidsrejse tilbage i tiden.

   

  Fordi du på denne rundrejse har to nætter i Siracusa-området, bør du også overveje at besøge Noto, der er en skøn, lille barokby med prægtige bygninger – perfekt til en lille udflugt. Marzamemi kunne også være et godt bud på en lille udflugt.

   

  Du kan også vælge at udskifte den ene nat i Siracusa med en enkelt nat i Ragusa på vej til Agrigento, der er næste stop på turen.

   

  Siracusa

  Sicilien-rundrejse

   

  Ortigia, Siracusa

  Sicilien-rundrejse

   

  Noto

  Sicilien-rundrejse

   

  På denne rundrejse tilbringer du to nætter ved Siracusa (lørdag den 23. september – mandag den 25. september). Det kan du f.eks. gøre på Hotel San Marciano for kun 468 kr. pr. person.

  Hotel ved Siracusa
  468 kr.
  Totalprisen for 2 personer

   

  Agrigento

  Næstsidste stop på rundrejsen hedder Agrigento. Her befinder vi os på den sydlige kyst.

   

  Agrigento har i lighed med Siracusa græsk oprindelse. Byen er særligt kendt for Tempeldalen (Valle dei Templi), der er et af Siciliens mest berømte vartegn.

   

  Tempeldalen er noget af det allerbedste, arkæologiens verden har at byde på. En rundrejse på Sicilien ville altså ikke være fuldendt uden en tur forbi Tempeldalen.

   

  Udover Tempeldalen byder Agrigento-området også på en af Siciliens mest berømte strande. Og indtil videre har der ikke været nogen strande på programmet – så det er vel også på tide. Dog skal det siges, at du under hele rundrejsen til enhver tid har mulighed for at køre ud til en strand – for du vil aldrig være specielt langt væk fra en.

   

  Der er dog særligt én bestemt strand på Sicilien, du bør overveje at slå et smut forbi. Den hedder Scala dei Turchi (“tyrkernes trappe”) og ligger tæt ved Agrigento. Scala dei Turchi er en imponerende smuk klippestrand med store, hvide klipper og lokkende, azurblåt havvand – et perfekt sted til en middelhavsdukkert!

   

  Agrigento

  Sicilien-rundrejse

   

  Tempeldalen

  Sicilien-rundrejse

   

  Scala dei Turchi

  Sicilien-rundrejse

   

  På denne rundrejse tilbringer du en nat ved Agrigento (mandag den 25. september – tirsdag den 26. september). Det kan du f.eks. gøre på B&B Pastello for kun 221 kr. pr. person (som altså ikke er femstjernet, selvom søgemaskinen siger det).

  Hotel ved Agrigento
  221 kr.
  Totalprisen for 2 personer

   

  Trapani

  Du flyver hjem onsdag den 23. august. Derfor vil jeg anbefale at tilbringe den sidste nat i eller omkring Trapani.

   

  Her kan du så (endelig) få lov at udforske byen, hvor det hele startede. Og i Trapani kan du både vælge at tage på opdagelse i byen eller slappe af på en af de strande, du finder lige ved byen.

   

  Har du mod på et lille ø-eventyr, kan du også overveje at tage ud til den lille, idylliske ø Favignana.

   

  Trapani

  Sicilien-rundrejse

   

  På denne rundrejse tilbringer du en nat ved Trapani (tirsdag den 26. september – onsdag den 27. september). Det kan du f.eks. gøre på B&B Vecchio Messina for kun 196 kr. pr. person.

  Hotel ved Trapani
  196 kr.
  Totalprisen for 2 personer

   

  Hermed er rundrejsen ovre! Som sagt skal du være mere end velkommen til selv at vælge de hoteller, du bedst kan lide.

   

  Du kan desuden få en idé om, hvordan ruten for denne Sicilien-rundrejse ser ud på kortet herunder.

   

   

   

  Sicilien-rundrejse – prisoversigt (pr. person)

  • Fly tur/retur til Sicilien: 408 kr.
  • Lejebil hele rejsen: 592 kr.
  • Hotel, Palermo: 276 kr.
  • Hotel, Catania/Taormina: 399 kr.
  • Hotel, Siracusa: 468 kr.
  • Hotel, Agrigento: 221 kr.
  • Hotel, Trapani: 196 kr.
  • I alt: 2.560 kr.

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  5 kommentarer til Sicilien-rundrejse: 1 uges rundrejse med fly, hoteller og lejebil fra kun 2.560 kr. p.p.

  1. Sanne Egedal says:

   Wow det lyder helt fantastisk. Jeg søger en solferie med mulighed for en blanding af kultur og solferie. Hvilken del af øen er mest solsikker ved afrejse sidst i september. Vi tænker ca. 10 dage.
   Tak og god dag til dig.
   Hilsen Sanne

   • Rejsespejder_amp says:

    Hej Sanne 🙂

    Tak for din kommentar.

    Vejret på Sicilien i slut september er solrigt og varmt men uden den bagende varme, der er i sommermånederne. Og efter min mening er det jo meget dejligt, hvis man gerne vil kunne bade i havet og samtidig gerne vil ud og se ting på øen uden at gå til af varme 🙂

    Sicilien er generelt kendt for sit solrige klima, men særligt steder som Catania og Palermo er kendt for at have mange solskinstimer. Hvis man kigger på temperaturerne i Palermo sidste år i slut september, så lå temperaturerne typisk på mellem ca. 25 til 30 grader. Du kan se oversigten på Accuweather her: https://www.accuweather.com/en/it/palermo/215609/september-weather/215609?year=2022

  2. Pingback:Billige rejser, fly og all-inclusive ferier – Rejsespejder

  3. Pingback:Billige rejser, fly og all-inclusive ferier – Rejsespejder

  4. Pingback:Billige rejser, fly og all-inclusive ferier – Rejsespejder

  Webview: false