Rejsespejder er en kommerciel side. Vi finder på daglig basis virkeligt gode rejsetilbud, og vi tjener penge på, at du i sidste ende booker tilbuddene m.fl. Dette har dog ingen indflydelse på priserne eller lignende.

fra 2.791 kr.
Banner-Sicilien-1080x1080
Sol og strand

Sicilien-rundrejse – Palermo, Catania/Taormina, Siracusa, Agrigento og Trapani

1 uge med alle fly, hoteller og lejebil

Sol og strand |

Sicilien-rundrejse – Palermo, Catania/Taormina, Siracusa, Agrigento og Trapani

Du kan godt gøre dig klar til lidt af et rundrejse-eventyr! Pilen peger i dag mod det sydlige Italien. Ikke fastlandet, men skønne Sicilien! Som Middelhavets største ø er Sicilien et rejsemål, der egner sig ualmindelig godt til en rundrejse.

Med sine godt 25.000 kvadratkilometer gemmer den store, solbeskinnede ø på et fascinerende skatkammer af fantastiske rejseoplevelser. Og der er i den grad noget for enhver smag – Sicilien byder bl.a. på fortryllende natur med bjerge og vulkaner, oldgammel historie, en rig kulturarv fra forskellige civilisationer og verdensklasse gastronomi. Herudover er Sicilien naturligvis også kendt for sit varme, solrige klima og sine utallige strande, der hører til blandt Middelhavets allerbedste. En rundrejse på Sicilien kan kort sagt alt – og du bestemmer selv, hvordan din Sicilien-rundrejse skal se ud! ☀️

Herunder har jeg blot lavet et eksempel på en rundrejse, der tager dig forbi nogle af øens mest berømte byer og vartegn. Men den præcise rute vil jeg klart anbefale, at du selv skræddersyr efter dine egne ønsker 😉

Rundrejse på Sicilien

april – oktober

fra

2.724 kr.

✈️ Fra Billund og København

🌄 Oplev fortryllende bjerge og vulkaner

☀️ Fantastiske strande og solrigt klima

Fly til Sicilien

378 kr.

Sicilien-rundrejse – fly

Din rundrejse på Sicilien starter med et par flybilletter.

Og fra Danmark kan du flyve direkte til Sicilien fra Billund og København.

Fra Billund kan du finde direkte billetter hos Ryanair frem til oktober. De har to ugentlige afgange – tirsdage og lørdage – til Trapani på Siciliens vestlige kyst.

Uden for højsæsonen koster returbilletter typisk mellem 400 og 1.000 kr.

I tilbudsboksen ovenfor har jeg – blot som et eksempel – fundet en afgang fra Billund fra tirsdag den 18. juni til tirsdag den 18. juni. På disse datoer koster billetterne kun 378 kr.

Fra København betjener Norwegian en direkte rute til lufthavnene i Catania (mandage, onsdage og lørdage) og Palermo (onsdage og lørdage).

Prisniveauet er ofte lidt højere end fra Billund, men du kan godt finde enkelte afgange fra under 1.000 kr.

BAGAGE: Langt de fleste lavprisflyselskaber inkluderer altid et styk mindre håndbagage, som skal placeres under sædet foran dig. Vil du gerne tilkøbe ekstra bagage, er det som regel billigst at tilkøbe bagagen direkte gennem flyselskabet.

Fly til Sicilien – eksempler på billige rejsedatoer

Fra Billund

 • Til Trapani (TPS): Tirsdage og lørdage

Fra København

 • Til Catania (CTA): Mandage, onsdage og lørdage
 • Til Palermo (PMO): Onsdage og lørdage

Sicilien-rundrejse – lejebil

Lejebil

622 kr.

Sicilien er som sagt en ordentlig klods af en ø. Så en lejebil kan virkelig gøre underværker.

En hel uges billeje (fra Trapani Lufthavn) på de samme datoer som flybilletterne ovenfor koster i alt 1.243 kr.

Så hvis man er to afsted på rundrejsen, skal man således kun betale 622 kr. pr. person.

Husk, de fleste biludlejningsfirmaer i Italien og generelt i udlandet kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

Sicilien-rundrejse – ruten og hoteller

Rundrejsen herunder er som sagt kun et eksempel, der er tænkt som inspiration. Du skal derfor være mere end velkommen til at tilpasse rejsen, som du har lyst til.

Hvis du flyver fra København til Catania, kan du i øvrigt lave en lignende rundrejse – så skal du blot sammensætte ruten i en anderledes rækkefølge 🥰

Palermo

Som du kan se fra flybilletterne ovenfor, ankommer du til byen Trapani lørdag aften.

Herfra sætter du straks kursen mod rundrejsens første stop – Palermo.

Palermo er en ægte syditaliensk storby. På godt og ondt.

Byen har i mange år haft et lidt blakket ry som støjende, hektisk og beskidt. Men det må du altså ikke lade dig skræmme af!

For Palermo er samtidig en by med masser af sjæl og syditaliensk charme. Og især efter byen i 2018 var Italiens kulturhovedstad, har byen fået et løft.

Palermo er desuden en fascinerende by at gå på opdagelse i. Med en broget historie bag sig har den sicilianske hovedstad gennem årene udviklet sig til en smeltedigel, der bærer tydeligt præg af forskellige kulturer – bl.a. græsk, byzantinsk, normannisk og arabisk. Og netop den slags byer er altid spændende at udforske.

Mens du er i Palermo, skal du også sørge for at smage på den lokale streetfood på byens markeder og pladser. Når man er på Sicilien – og i Italien i al almindelighed – spiller maden uundgåeligt en stor rolle.

Herudover inkluderer nogle af byens største attraktioner bl.a. Monreale Katedralen og byens normannerborg med det smukke Cappella Palatina.

Palermo

Sicilien-rundrejse

Katedralen i Palermo

Sicilien-rundrejse

Cappella Palatina

Sicilien-rundrejse

I Palermo tilbringer du på denne rundrejse én nat (tirsdag den 18. juni til onsdag den 19. juni). Det kan du f.eks. gøre på det flotte Hotel Bel 3 for kun 279 kr. pr. person.

Hotel i Palermo

279 kr.

Catania og Taormina

Efter en nat i Palermo sætter vi nu kursen mod Taormina og Catania mod øst. Turen tager knap fire timer, og du kører langt det meste af vejen langs Middelhavet på Siciliens nordlige kyst.

Undervejs bør du overveje at lave et stop ved den billedskønne by Cefalú. Byens historiske kerne er et yderst charmerende bekendtskab med stemningsfulde gader, der bugner med caféer, restauranter og butikker.

Om du tager til Cefalú eller ej, bestemmer du selv. Men Taormina bør helt sikkert være på din ruteplan.

Taormina er en af Siciliens mange små, idylliske perler. Med en nærmest guddommelig beliggenhed på en bjergskråning ved Middelhavet (og med Etna i baggrunden) tager Taormina fuldstændig pusten fra dig. Taorminas største attraktion er byens fine, gamle amfiteater, som blev bygget af romerne til deres gladiatorkampe.

En lille køretur syd for Taormina ligger storbyen Catania, der er Siciliens næststørste by (efter Palermo). Catania er derfor oplagt til en byrundtur. Catanias allerstørste attraktion ligger dog ikke i selve byen – men uden for byen. Catania hænger nemlig uløseligt sammen med vulkanen Etna, der helt klart skal med på din Sicilien-rundrejse.

Med en højde på 3.323 meter er Etna Europas største aktive vulkan. Det er sjovt at opleve landskabets forvandling, når du besøger Etna – fra frodige landskaber med små, hyggelige byer til øde, vulkansk terræn.

Taormina (med Etna i baggrunden)

Sicilien-rundrejse
Amfiteatret i Taormina

Sicilien-rundrejse
Catania med Etna i baggrunden

Sicilien-rundrejse
Etna

Sicilien-rundrejse

Du kan selv bestemme, om du helst vil bo i/omkring Taormina eller Catania. På denne rundrejse tilbringer du to nætter (onsdag den 19. juni til fredag den 21. juni) på det smukke og autentiske Hotel Il Gattopardo House for kun 557 kr. pr. person.

Hotel ved Catania/Taormina

557 kr.

Siracusa

Fra Taormina finder du næste stop på rundrejsen en god times køretur længere nede af kysten.

Her ligger Siracusa – en UNESCO-fredet perle af en by! Siracusa er en af Middelhavets ældste byer – grundlagt af grækerne i år 734 f.Kr. – og det fornemmer man tydeligt.

Byen byder bl.a. på et græsk amfiteater (Teatro Greco) og Apollontemplet (eller resterne af det).

Siracusas centrum ligger faktisk ude på en lille ø – Isola de Ortigia. Og når du bevæger dig gennem byens smalle, snoede gader og beundrer al den historiske arkitektur, får du fuldstændig fornemmelsen af at være taget på en tidsrejse tilbage i tiden.

Fordi du på denne rundrejse har to nætter i Siracusa-området, bør du også overveje at besøge Noto, der er en skøn, lille barokby med prægtige bygninger – perfekt til en lille udflugt. Marzamemi kunne også være et godt bud på en lille udflugt.

Du kan også vælge at udskifte den ene nat i Siracusa med en enkelt nat i Ragusa på vej til Agrigento, der er næste stop på turen.

Siracusa

Sicilien-rundrejse
Ortigia

Sicilien-rundrejse
Noto

Sicilien-rundrejse

På denne rundrejse tilbringer du to nætter ved Siracusa (fredag den 21. juni til søndag den 23. juni). Det kan du f.eks. gøre på Hotel Terrauzza Sul Mare Di Renata Emollo for kun 484 kr. pr. person.

Hotel ved Siracusa

484 kr.

Agrigento

Næstsidste stop på rundrejsen hedder Agrigento. Her befinder vi os på den sydlige kyst.

Agrigento har i lighed med Siracusa græsk oprindelse. Byen er særligt kendt for Tempeldalen (Valle dei Templi), der er et af Siciliens mest berømte vartegn.

Tempeldalen er noget af det allerbedste, arkæologiens verden har at byde på. En rundrejse på Sicilien ville altså ikke være fuldendt uden en tur forbi Tempeldalen.

Udover Tempeldalen byder Agrigento-området også på en af Siciliens mest berømte strande. Og indtil videre har der ikke været nogen strande på programmet – så det er vel også på tide. Dog skal det siges, at du under hele rundrejsen til enhver tid har mulighed for at køre ud til en strand – for du vil aldrig være specielt langt væk fra en.

Der er dog særligt én bestemt strand på Sicilien, du bør overveje at slå et smut forbi. Den hedder Scala dei Turchi (“tyrkernes trappe”) og ligger tæt ved Agrigento. Scala dei Turchi er en imponerende smuk klippestrand med store, hvide klipper og lokkende, azurblåt havvand – et perfekt sted til en middelhavsdukkert!

Agrigento

Sicilien-rundrejse
Tempeldalen

Sicilien-rundrejse
Scala dei Turchi

Sicilien-rundrejse

På denne rundrejse tilbringer du en nat ved Agrigento (søndag den 23. juni til mandag den 24. juni). Det kan du f.eks. gøre på den hyggelige B&B Salita Metello for kun 206 kr. pr. person.

Hotel ved Agrigento

206 kr.

Trapani

Du flyver hjem tirsdag den 25. juni. Derfor vil jeg anbefale at tilbringe den sidste nat i eller omkring Trapani.

Her kan du så (endelig) få lov at udforske byen, hvor det hele startede. Og i Trapani kan du både vælge at tage på opdagelse i byen eller slappe af på en af de strande, du finder lige ved byen.

Har du mod på et lille ø-eventyr, kan du også overveje at tage ud til den lille, idylliske ø Favignana.

På denne rundrejse tilbringer du en nat ved Trapani (mandag den 24. juni til tirsdag den 25. juni). Det kan du f.eks. gøre på Hotel Residence Casale Verderame for kun 265 kr. pr. person.

Hotel ved Trapani

265 kr.

Hermed er rundrejsen ovre!

Som sagt skal du være mere end velkommen til selv at vælge de hoteller, du bedst kan lide.

Du kan desuden få en idé om, hvordan ruten for denne Sicilien-rundrejse ser ud på kortet herunder.

Vil du gerne se flere tilbud til Sicilien, kan du læse min guide om rejser til Sicilien.

Sicilien-rundrejse – prisoversigt (pr. person)

 • Fly tur/retur til Sicilien: 378 kr.
 • Lejebil hele rejsen: 622 kr.
 • Hotel, Palermo: 279 kr.
 • Hotel, Catania/Taormina: 557 kr.
 • Hotel, Siracusa: 484 kr.
 • Hotel, Agrigento: 206 kr.
 • Hotel, Trapani: 265 kr.
 • I alt: 2.791 kr.


Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

Sicilien-rundrejse - Palermo, Catania/Taormina, Siracusa, Agrigento og Trapani

Sicilien-rundrejse - Palermo, Catania/Taormina, Siracusa, Agrigento og Trapani

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar

Log ind for at gemme hvad der inspirerer dig

Du kan tilføje op til 99 tilbud