Rejsespejder er en kommerciel side. Vi finder på daglig basis virkeligt gode rejsetilbud, og vi tjener penge på, at du i sidste ende booker tilbuddene m.fl. Dette har dog ingen indflydelse på priserne eller lignende.

fra 2.124 kr.
Cala-Rossa-Favignana-Trapani-Sicilien-banner-1280-x-1280-1080x1080
Sol og strand

Opdag fantastiske Favignana – siciliansk ø-getaway

Forlænget weekend med 3 nætter på 4* hoteller inkl. fly og færge

Sol og strand |

Opdag fantastiske Favignana – siciliansk ø-getaway

Du kan allerede godt begynde at gøre plads i kalenderen! For i dag vil jeg præsentere dig for en varm og solrig rejse til et af Middelhavets mere ukendte ø-paradiser. Destinationen hedder Favignana (som sådan cirka udtales: Fa-vii-nja-na) – en lille, italiensk middelhavsø beliggende ud for Siciliens vestlige kyst. Og mamma mia, hvor kan italienerne være glade for deres lille, fredfyldte ø-oase! Favignana forkæler nemlig sine gæster med hele paletten af middelhavsherligheder. Billedskøn natur, krystalklart vand (perfekt til snorkling), imponerende kystlandskaber og formfuldendte strande – alt sammen akkompagneret af den bagende, sicilianske sol! Samtidig kan du nyde øens rolige atmosfære, hvor stress og jag er fremmedord. Jeg ved ikke med dig, men jeg er i hvert fald mere end klar til en rejse til Favignana. Det håber jeg også, at du er! ☀️🏝️

Rejse til Favignana

april – oktober

fra

2.124 kr.

✈️ Fra Billund

Lækre firstjernede hoteller

🏖️ Middelhavsstrande og smukke landskaber

Rejse til Favignana

For at få logistikken til at gå op kræver denne rejse til Favignana fire bookinger:

1) Fly tur/retur til Trapani på Sicilien

2) Hotel i Trapani til den første nat

3) Færgebilletter tur/retur mellem Trapani og Favignana

4) Hotel på Favignana

Herunder har jeg opbygget rejsen kronologisk – og derfor starter vi med flybilletterne.

1) Fly til Sicilien

Fly til Trapani

418 kr.

Sicilien er en stor ø (Middelhavets største). Og vil du gerne til Favignana, giver det klart mest mening at flyve til Trapani på den vestlige kyst. Fra Trapani har du nemlig glimrende færgeforbindelser ud til Favignana – men mere om det senere.

Eneste direkte flyforbindelse til Trapani finder du fra Billund, hvor Ryanair fra april til oktober har to ugentlige afgange – tirsdage og lørdage.

Prisniveauet uden for højsæsonperioderne ligger ofte under 1.000 kr. tur/retur.

I tilbudsboksen ovenfor har jeg f.eks. fundet en afgang fra lørdag den 1. juni til tirsdag den 4. juni. På disse datoer koster billetterne kun 418 kr.

OBS: Ønsker du at se nærmere på fly fra København, kan du finde mere info i min artikel om forlænget weekend på Sicilien.

Eksempler på billige fly

  • Lørdage og tirsdage (april – oktober)

Hos Ryanair (og de fleste andre lavprisflyselskaber) må du som udgangspunkt altid medbringe en mindre håndtaske. Hvis du ønsker at tilkøbe mere bagage, kan du med fordel læse min miniguide om Ryanairs bagageregler.

2) Trapani

Opdag fantastiske Favignana - siciliansk ø-getaway

Velkommen til Sicilien og Trapani!

Sicilien er i sig selv en kæmpe skattekiste af forrygende ferieoplevelser. Men resten af Sicilien må vente til en anden gang (hvis ikke du kan vente, så læs om min Sicilien-rundrejse).

Du ankommer til Trapani omkring klokken seks om aftenen. Og du vil sådan set nok godt kunne nå den sidste færge til Favignana, der sejler kl. 21. Men hvis du snupper en enkelt overnatning i Trapani, behøver du ikke stresse. Og det fiver dig muligheden for at se dig lidt omkring i Trapani, der også er en skøn by. Således kan du sagtens nå lidt sightseeing, før du sejler mod Favignana dagen efter.

Til denne overnatning har jeg fundet det lækre Residence La Gancia (4,5 ud af 5 på Tripadvisor og Travellers’ Choice 2023).

Dette firstjernede hotel har en vidunderlig placering kun et stenkast fra stranden og kun 5 minutters gang fra Trapani centrum. Fra hotellet er der også under 500 meter til to af de mest populære seværdigheder i Trapani – nemlig Bastione Conca Trapani og Cattedrale di San Lorenzo.

Du kan nyde de fantastiske omgivelser på hotellets tagterrasse, hvor du har en skøn havudsigt over Middelhavet. Derudover har Residence La Gancia et fitnesscenter, så du nemt kan holde dig fit på ferien!

Med dette tilbud får du en lille lejlighed med tekøkken og eget badeværelse, aircondition, fladskærms-tv og gratis wi-fi.

Sidst, men ikke mindst, er prisen også god.

Fra lørdag den 1. juni til søndag den 2. juni koster et topersoners værelse i alt 864 kr. Ved en rejse for to personer bliver prisen derfor kun 432 kr. pr. person. 

Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Trapani, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde et andet hotel.

Hotel i Trapani

432 kr.

Rejse til Favignana

3) Færge til Favignana

Færge til Favignana

180 kr.

Efter en god nats søvn i Trapani sætter du nu kursen mod Favignana!

Færgeruten mellem Trapani og Favignana betjenes af rederiet Liberty Lines ⛴️

De har talrige afgange fra morgen til aften, og heldigvis har de en yderst brugervenlig hjemmeside, som endda findes på engelsk! Så det er supernemt at booke færgebilletter.

Priserne ligger meget stabilt mellem ca. 9 og 16 euro pr. vej, og færgeoverfarten tager ca. 30-40 minutter.

I dette rejseeksempel har jeg f.eks. fundet færgebilletter fra søndag den 2. juni til tirsdag den 4. juni til i alt 24,04 euro pr. person – hvilket svarer til ca. 180 kr.

4) Favignana

Rejse til Favignana - kystlandskabet på øen

Så blev det endelig tid til Favignana! ☀️

Lille, skønne Favignana vil være klar til at hilse dig velkommen med masser af middelhavscharme – og sikkert også fantastisk vejr, destinationen taget i betragtning.

Men før du for alvor kan udforske øen, ville det måske være smart at tjekke ind på hotellet først. Og fordi du tilbringer størstedelen af rejsen på Favignana, vil det da give meget god mening at skrue lidt op for hotelstandarden. Så det har jeg gjort ✨

Jeg har nemlig fundet det flotte og anmelderroste Villaggio Cala la Luna (4 ud af 5 på Tripadvisor), hvor du får noget nær den ideelle base på Favignana!

Cala la Luna er et af de eneste firstjernede resorter på øen, og i forhold til mange af de andre hoteller får du altså et rigtig lækkert hotel med glimrende faciliteter.

De 40 kvadratmeter store lejligheder er rummelige og lyse og har udsyn til enten haven eller poolområdet. Og de er naturligvis udstyret med aircondition, eget badeværelse, minibar, fladskærms-tv osv.

Udenfor vil poolområdet helt sikkert være det perfekte sted til en stille stund under den sicilianske sol. Solsenge, parasoller, palmer og grønne planter skaber sammen med den indbydende swimmingpool den perfekte pool-oase. Det ser bare lækkert ud! 🏊‍♂️

Cala la Luna har faktisk også egen restaurant, der serverer lokale, sicilianske retter til både frokost og aften. Så hvis du vil udforske det lokale køkken, kan du sagtens gøre det på hotellet.

Sidst, men ikke mindst, får du også en god beliggenhed i byen Favignana, der er øens eneste reelle by (og som deler navn med øen).

Tre nætter i et dobbeltværelse fra søndag den 2. juni til tirsdag den 4. juni koster i alt 2.187 kr. Således bliver prisen kun 1.094 kr. pr. person ved en rejse for to.

Ligesom i Trapani skal du også her være mere end velkommen til selv at sondere hotel-terrænet.

Hotel på Favignana

1.094 kr.

Villaggio Cala la Luna - poolområde

Villaggio Cala la Luna - poolområde

Villaggio Cala la Luna - poolområde

Villaggio Cala la Luna - hotelværelse

Villaggio Cala la Luna - Middelhavet

Prisudregning (pr. person)

  • Fly til Trapani tur/retur: 418 kr.
  • Hotel i Trapani: 432 kr.
  • Færge tur/retur: 180 kr.
  • Hotel på Favignana: 1.094 kr.
  • I alt: 2.124 kr.

Oplevelser på Favignana

En stor del af fornøjelsen ved at opleve Favignana er naturligvis, at du kan få lov at opdage den lille ø for dig selv. Favignana er som sagt ikke nogen stor ø (mindre end Læsø), og du kan faktisk gå på tværs af hele øen på bare et par timer.

Alligevel er der et par attraktioner, du ikke må snyde dig selv for.

(Det vil i øvrigt være oplagt at leje en cykel eller scooter og udforske øen på den måde).

Cala Rossa er nok Favignanas mest berømte bugt – kendt for sit fuldstændigt klare, turkisfarvede vand og sine rødlige klippeformationer. Denne imponerende kombination af hav og klipper har gjort Cala Rossa til et yndet rejsemål for folk, der ønsker at svømme, solbade eller snorkle.

Cala Rossa - den nok mest berømte bugt på Favignana

Castle of Santa Caterina er en attraktion i den historiske afdeling. Borgen – eller det, der er tilbage af den – er et vidnesbyrd om Favignanas rige fortid. Borgen blev bygget i det 13. århundrede og blev senere udvidet i det 16. århundrede. Og selvom turen derop går opad bakke (no shit, Sherlock), så kan du glæde dig til den strålende panoramaudsigt fra toppen, mens benene får et hvil.

Castle of Santa Caterina

Favignana by må du naturligvis heller ikke gå glip af. Favignana er en idyllisk lille by med ægte italiensk charme og maritime undertoner – især nede ved havneområdet. Kort sagt er byen forførende middelhavsstemning kogt ned til en skøn, lille by. Og selvom Favignana på ingen måder er en stor by, har den et fornuftigt udvalg af barer, caféer, restauranter og indkøbsmuligheder.

Favignana by

Kystlandskaberne og strandene rundt omkring på øen vil også være oplagte at udforske. Cala Rossa er som sagt det mest berømte sted, men der er mange flere skønne steder!

Strand på Favignana

Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

Opdag fantastiske Favignana - siciliansk ø-getawayOpdag fantastiske Favignana - siciliansk ø-getaway

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar

Log ind for at gemme hvad der inspirerer dig

Du kan tilføje op til 99 tilbud