• Seværdigheder på Mallorca

  5 fantastiske seværdigheder på Mallorca

  På Mallorca er det mest de lækre strande og de behagelige liggestole, som turisterne søger mod, når de besøger øen. Men øen gemmer også på mange andre interessante steder du kan besøge på din ferie. Har du en dag, hvor vejrudsigten ikke melder høj sol og skyfri himmel eller du bare gerne vil opleve noget andet på øen, så er det en oplagt mulighed at besøge én af øens mange attraktioner, som byder på både kultur, historie og interessante oplevelser. Jeg har fundet 5 af de bedste seværdigheder på Mallorca frem til dig, så du ved hvad du skal se på Mallorca, hvis du får brug for en pause fra den bagende sol ved poolkanten, eller har lyst til at få noget af Mallorcas kulturliv med hjem i bagagen.

  1. Drypstenshulen Cuevas Del Drach

  Drypstenshulen er én af de mest populære turistattraktioner på Mallorca, da stedet byder på oplevelser for både børn og voksne. Cuevas Del Drach, eller dragegrotterne er placeret ved Mallorcas østkyst ved byen Porto Cristo og besøger du stedet venter der dig en oplevelse 25 meter under jordens overflade.

  Under besøget ved dragegrotterne bliver du ført ned under jorden, hvor du bliver omgivet af tusindvis af drypsten, der hænger ned fra loftet og vokser op fra gulvet. I bunden af hulen vil du opleve en underjordisk sø ved navn “Lago Martel”, der er Europas største af slagsen. Mens du i et roligt tempo sejler på den underjordiske sø, bliver du præsenteret for grotterne i et lys, der kaster et fint farvespil over de mange drypsten, alt imens et orkester spiller en 10 minutters klassisk koncert for dig.

  2. Catedral de Mallorca

  Som så mange andre steder i Spanien, så byder Mallorca selvfølgelig også på både flotte og arkitektoniske katedraler og slotte, som du kan besøge.

  La Seu katedralen er nok den smukkeste på Mallorca, og er placeret i den historiske del af byen Palma de Mallorca. Katedralen er et sandt varemærke for Mallorca, og er et must-see, hvis du kommer på de kanter. La Seu er enorm og med sin gotiske stil har den mange detaljerede udformninger, der gør den til et spektakulært syn ved Palmas havnefront. Catedral de Mallorca er utrolig smuk både udefra, hvor den med sine høje gyldne sider skiller sig ud i sine omgivelser, som indefra, hvor et stort rosevindue pryder den ene endevæg. Vinduet er med sin 12 meters bredde ét af verdens største af sin slags, og består af ikke mindre end 1200 stykker farvet glas.

  3. Mallorcas berømte markeder

  På Mallorca skal du selvfølgelig heller ikke gå glip af at besøge nogle af de største markeder, som er berømte over hele Europa.

  Inca Marked er det største marked på øen. Markedet har åbent hver torsdag, og er placeret i Mallorcas 3. største by Inca, som ligger lige midt i mellem Palma og Alcúdia. Markedet er mest kendt for sine lædervarer, men du har også rig mulighed for at købe alt fra frugt og grønt til smykker, tøj og souvenirs.

  Sineu Marked afholdes hver onsdag morgen i byen ved samme navn i det centrale Mallorca. Markedet i Sineu adskiller sig fra Inca ved, at det også er et kvægmarked og der sælges derfor udover de sædvanlige varer som frugt, grønt, tøj og smykker også levende dyr. Gademusikanter spiller blandt boderne og er med til at skabe en autentisk stemning.

  I byen Alcúdia på den nordlige del af øen ligger også et marked, der har åbent hver tirsdag og søndag. Det helt særlige ved dette marked er at markedsboderne starter ved byens yderkant og fortsætter helt ind til midten af byen. Markedet har boder med det sædvanlige udvalg af tøj og lædervarer, hvor du også kan forvente en del plagiater af kendte varemærker. Bevæger du dig ind i de smallere gader og stræder kan du også være heldig at finde boder med mere lokalt håndværk og lokalt produceret råvarer.

  4. Naturskønne nationalparker

  Vil du nyde Mallorcas smukke natur er det oplagt at tage på udflugt til én af de mange nationalparker, der byder på oplevelser for både børn og voksne.

  Nær byen Alcúdia, på den nordlige del af øen, ligger nationalparken S’Albufera, der giver dig mulighed for at komme helt tæt på Mallorcas natur, og ikke mindst Mallorcas rige fugleliv. S’Albufera er ret stort og du kan sagtens bruge en hel dag i parken med både vandreture og picnic, og samtidig kan du jo besøge parkens museum for at få et større indblik i hvad der sker rundt omkring i parken.

  I byen Santanyí, på den sydlige del af øen i nærheden af Cala d’Or, finder du nationalparken Parc Natural Mondragó, der har afmærkede vandreruter. Parken er samtidig også kendt for sin flotte hvide sandstrand.

  Er du på ferie med din familie og har små børn med, er det oplagt at besøge naturparken La Reserva, som har en samling geder, ponyer og får som børnene kan få lov at klappe. Naturparken byder også på aktiviteter som svævebane og klatrevæg. I parken kan du sagtens købes mad, men du kan også vælge selv at medbringe mad, som du kan nyde i de rolige omgivelser – måske ved ét af de mere end 30 vandfald, som pryder parken. Parken ligger i det østlige Mallorca, 20 km fra Palma.

  5. Smukke hvide sandstrande

  Mallorca er placeret midt i middelhavet og kysterne er fyldt med gode strande, hvad enten du er til de store børnevenlige af slagsen i turistområderne, eller om du hellere vil besøge en strand omgivet af Mallorcas smukke natur.

  Playa de Alcúdia er én af Mallorcas mest populære og ligger på den nordlige del af øen ved byen Alcúdia. Med sine 14 kilometer føles den ikke overfyldt, selvom stranden er meget populær blandt turister. Vandet er meget roligt og du skal gå langt før der bliver dybt, hvilket gør den yderst børnevenlig.

  Drømmer du om at besøge en rigtig tropestrand, så kommer du tættest med Es Trenc, som ligger på det sydlige Mallorca. Stranden ligger i en nationalpark og er derfor den eneste på Mallorca, der ligger fuldstændig uspoleret af hoteller og restauranter. Vandet er fuldstændig krystalklart og turkisblåt, og omgivelserne er meget rolige og idylliske. Trods popularitet føles stranden ikke overfyldt grundet dens størrelse og bredde, men er derimod ét af de smukkeste steder som Mallorca har at byde på og er klart et besøg værd.