• 20 feb 2020

  Rundrejse i Bosnien-Hercegovina: 4 nætter fra kun 791 kr. inkl. fly, lejebil og alle hoteller

  Hvis du elsker at rejse til lidt anderledes steder, så er jeg sikker på, at du vil være vild med den her rejse til Bosnien-Hercegovina. Landet er utroligt gæstfrit og meget smukt. Naturen er noget helt for sig selv, så hvis du elsker at vandre, rafte eller opleve smuk natur med bl.a. vandfald og gamle ruiner, så er det her stedet for dig! Du kan besøge hyggelige markedspladser med økologisk frugt og grønt, og hvis du elsker kød, så kan du kaste dig ud i nogle af lokalretterne som gullasch eller fyldt kalvekød. Og det bedste er, at det er utrolig billigt at rejse i Bosnien, så du kan komme på en meget spændende tur til næsten ingen penge!

   

  Nedenfor kommer jeg med lidt rejseinspiration, som tager dig til nogle af Bosnien-Hercegovinas smukkeste byer og områder. Dette er blot inspiration, og det er helt op til dig, hvordan du sammensætter din rejse.

  Oplev spændende Bosnien-Hercegovina
  april - oktober
  fra791 kr.
  Billund og Malmø
  Tuzla
  Billige fly til Tuzla
  311 kr.
  Fly fra Billund
  Fly fra Malmø
  Lejebil i Bosnien-Hercegovina
  inkl. fri kilometer, fair brændstofpolitik og afhentning i lufthavnen
  196 kr.
  Hotel
  284 kr.
  Fly
  311 kr.
  Lejebil
  196 kr.
  Total (pr.person)
  791 kr.

  Fly til Bosnien-Hercegovina

  Du kan flyve direkte til Bosnien-Hercegovina året rundt fra både Billund og Malmø. Lige nu finder du de billigste billetter hos Wizz Air til byen Tuzla. Særligt i april, maj og juni er prisniveauet lavt – mellem ca. 300 og 700 kr. for tur/retur-billetter.

   

  Jeg har f.eks. fundet en afgang fra Billund tirsdag 5. maj til lørdag den 9. maj til kun 311 kr. I april kan du finde afgange på mandage og fredage, mens du fra maj til oktober kan finde direkte afgange på alle tirsdage, torsdage og lørdage.

   

  I skolernes sommerferie kan du selvfølgelig også finde billetter – her skal du regne med priser fra ca. 1.200 kr.

   

  Det er desværre ikke muligt at finde lige så billige billetter fra København, men hvis du i stedet flyver fra Malmø Lufthavn, kan du finde billetter til priser, der minder om dem fra Billund. Transporten fra København til Malmø Lufthavn kan du nemt booke hos Neptun busselskab, der tager lidt over 100 kr. for busbilletter (som tilmed er tilrettelagt efter flyafgangene).

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  Fra Billund

  (afgange april: mandage og fredage & maj-oktober: tirsdage, torsdage og lørdage)

  • 16.04. – 21.04.
  • 23.04. – 28.04.
  • 05.05. – 09.05.
  • 12.05. – 16.05.
  • 16.05. – 21.05.
  • 26.05. – 30.05.
  • 02.06. – 06.06.
  • 06.06. – 13.06.
  • 09.06. – 16.06.
  • Og mange flere

   

  Fra Malmø

  (afgange mandage, onsdage, fredage og søndage)

  • 19.04. – 24.04.
  • 24.04. – 29.04.
  • 08.05. – 15.05.
  • 11.05. – 15.05.
  • 18.05. – 22.05.
  • 25.05. – 29.05.
  • 01.06. – 05.06./08.06.
  • 10.06. – 17.06.
  • Og mange flere

   


  Læs videre efter annoncen

  annonce

   

  Lejebil i Bosnien-Hercegovina

  På en rundrejse i smukke Bosnien får du selvfølgelig også brug for en lejebil. Jeg har ovenfor fundet en bil i hele rejseperioden til kun 392 kr. – dvs. 196 kr. pr. person ved en rejse for 2.

   

  Bilen kommer med fri kilometer, fair brændstofpolitik og kan afhentes i lufthavnen. Herudover har den også forsikring (dog med selvrisiko – så tjek om din rejseforsikring dækker den). Husk, de fleste biludlejningsfirmaer i Bosnien-Hercegovina og generelt i udlandet kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

   

   

  Rejseinspiration

  Dette er som sagt bare et eksempel på, hvordan du kan sammensætte din rundrejse. Jeg har lavet en rute, hvor du kommer igennem nogle af Bosnien-Hercegovinas flotteste byer og seværdigheder. Som en lille bonusinfo er det meget billigt at leve her – du kan spise et måltid mad for så lidt som 20 kr. og drikke en øl til 10 kr.

   

  I øvrigt vil jeg fra start gøre opmærksom på, at jeg herunder har taget udgangspunkt i helt billige overnatningssteder. Du kan dog sagtens skrue op for hotelstandarden uden at vælte budgettet.

   

  Tuzla

  Du lander relativt sent i Tuzla Lufthavn (kl. 22.35), og derfor har jeg valgt at tilbringe den første nat her. Du kan dog sagtens sætte kurs mod en anden by og overnatte der, hvis du hellere vil det.

   

  Du kan bo virkelig billigt i Bosnien-Hercegovina – og Tuzla er ikke nogen undtagelse. Du kan f.eks. bo på Guesthouse Denis til kun ca. 71 kr. pr. person ved en rejse for 2.

  Hotel i Tuzla
  71 kr.

  Sarajevo

   

  Efter en god nats søvn i Tuzla går turen nu videre til Sarajevo. Sarajevo er Bosniens hovestad, og her kan du opleve en smuk og spændende by med flot arkitektur og god stemning. Du kan bl.a. besøge et af de mange hyggelige markeder, hvor du kan købe alt fra frugt og grønt til souvenirs og prøvesmage lokale specialiteter. Nogle af Sarajevos highlights tæller bl.a. Gallery 11/07/95 (meget rørende udstilling om borgerkrigen), Bascarsija (en smuk del af den gamle bydel), Sarajevo War Tunnel og Latin Bridge.

   

  Ifm. Sarajevo bør du helt klart også overveje at køre et smut forbi “de bosniske pyramider”. Her finder du bakken Visočica, som i midten af 00’erne blev genstand for en del international opmærksomhed. En amerikansk-bosnier, Semir Osmanagić, påstod nemlig, at bakken i virkeligheden var en forhistorisk pyramide – opført 12.000 år f.Kr. Og selvom påstanden viste sig ikke at holde vand, har de bosniske pyramider lige siden været en af landets største attraktioner. Faktisk har Discovery Science også lavet en lille dokumentar om bakken.

   

   

  I Sarajevo har jeg fundet det fine Pansion Stari Konak til ca. 67 kr. pr. person ved en rejse for 2.

  Hotel i Sarajevo
  67 kr.

  Mostar

   

  Efter en dag i Sarajevo går turen videre til Mostar. Denne by er fantastisk smuk, og midt i byen finder du den flotteste bro. Det er i øvrigt også fra denne bro, at der hver sommer bliver afholdt verdens længste ”bridge diving”-konkurrence. Herudover byder Mostar på utrolig flot arkitektur. Hvis du er til naturoplevelser, kan du tage til Blagaj, hvor du bl.a. kan rafte i floden Buna. Nogle af de ting du bør opleve, når du er i området, er Koski Mehmed-Pasha’s moske, Karadoz-Bey Moschee og måske en kanotur på Neretva-floden. Du kan også overveje et stop ved Kravica vandfaldene – så smukt et naturområde med fantastiske vandfald.

   

   

  I denne hyggelige by har jeg fundet Apartments & Hostel Zdrava Hrana. Her kan du bo til kun 141 kr., dvs. ca. 71 kr. pr. person ved en rejse for 2.

  Hotel i Mostar
  71 kr.

  Jajce

   

  I Jajce finder du superflot natur med smukke vandfald – besøg f.eks. Pliva Waterfall. Du kan også tage ud og opleve de gamle borge Jajce Castle og Tesanj Castle, som minder om noget fra Game of Thrones.

   

  Din sidste nat tilbringer du i Jajce, inden du kører videre mod lufthavnen næste dag. Det tager ca. 4 timer, og du skal flyve ved 17-tiden. I Jajce har jeg fundet Rooms Cobra II til kun ca. 75 kr. pr. person ved en rejse for 2.

  Hotel i Jajce
  75 kr.

   

   

  Prisoversigt

  • Fly tur/retur Tuzla: 311 kr.
  • Lejebil: 196 kr.
  • Hotel Tuzla: 71 kr.
  • Hotel Sarajevo: 67 kr.
  • Hotel Mostar: 71 kr.
  • Hotel Jajce: 75 kr.
  • Pris i alt (pr. person): 791 kr.

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  13 kommentarer til Rundrejse i Bosnien-Hercegovina: 4 nætter fra kun 791 kr. inkl. fly, lejebil og alle hoteller

  1. Mette says:

   Hej 🙂
   Min kæreste og jeg vil til Bosnien-Hercegovina og Montenegro til sommer. Vi vil gerne leje bil, men vi kan simpelthen ikke se nogle steder, om det er lovligt at tage lejebil med fra Tuzla (den rute, du beskrev) til Dubrovnik og videre til Montenegro?
   Når vi søger på selskaberne, kan vi leje en bil i Tuzla som vi afleverer i Tivat 13 dage senere til 2600kr. Har du nogen ide om det?
   Hilsen Mette

   • Rejsespejder PK says:

    Hej Mette,

    Fedt med en tur til både Bosnien, Kroation og Montenegro. Jeg tænker bestemt det er lovligt, når du kan leje en bil i Tuzla og aflevere den i Tivat. Når du har fundet en bil du godt vil leje, bør du kunne læse under “terms and conditions”, hvilke lande din bil ikke må køre til – det har jeg i hvert fald haft held med. Jeg har svært ved at forestille mig, at Kroatien skulle være et af dem, men tjek hellere for en sikkerheds skyld 😉 I øvrigt betaler man oftest et gebyr for at tage en lejebil med til et andet land, blot så I er opmærksomme på det 🙂

  2. Ditte says:

   Hej Rejsespejder,
   vi har lige bestilt flybilletter til turen til Bosnien, nu kigger vi så på muligheder af billeje. Vi vil derfor høre om du har erfaringer eller ved noget omkring det selskab du har sat ind på denne rejse – firmaet Nur? Om det skulle være “ordentligt”. Håber du kan hjælpe. Mvh.

   • Rejsespejder_CL says:

    Hej Ditte 🙂

    Jeg er helt sikker på, at firmaet Nur er ordentligt. Det er faktisk et meget almindeligt fænomen inden for rejsebranchen, at både flyselskaber, rejsebureauer og bookingsider får dårlige/middelmådige anmeldelser på sider som trustpilot. Selv mange af de allerstørste og mest troværdige selskaber får decideret dårlige anmeldelser (fx SAS, Expedia, TUI og mange flere). Derfor skal man altid tage anmeldelserne med et gran salt. I øvrigt er sider som Momondo jo heller ikke interesseret i at sende deres kunder videre til snydesider. Så du kan sagtens stole på Nur 🙂

    Det man skal være opmærksom på, når man lejer bil er, at dem du lejer bilen af ofte vil være ihærdige ift. at sælge mere. Men her skal du/I selvfølgelig gøre op med jer selv, hvad I har brug for og knap så meget brug for.
    Sig endelig til, hvis du har nogen spørgsmål 🙂

  3. AA says:

   Hej Rejsespejder,

   Jeg kan simpelthen ikke bestemme mig, om jeg skal tage denne roadtrip til Bosnien (hvor jeg smider en ekstra dag til Dubrovnik i mikset) eller om jeg skal lave en storbyferie til Budapest.

   Det er en bryllupsrejse i fra slutjuli på 4 dage for mig og min kone, som også er vores første rejse sammen.

   Jeg ved selvfølgelig at det er to forskellige rejser, og kommer an på, hvad vi vil. Men vil alligevel spørge dig, om du måske har input der kan hjælpe os med at vælge?

   Bedste hilsner,

   Et spændt bryllupspar

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej 🙂
    Tillykke med det kommende bryllup 🙂
    Du har helt ret – det er 2 forskellige rejser og det kommer meget an på, hvad man er til.
    4 dage er måske ikke alverden, så på baggrund af det, ville jeg personligt selv vælge en storbyferie til Budapest. Så man har tid til at spise noget god mad, slentre ned af gaderne hånd i hånd og bare nyde byens hyggelige stemning.
    Jeg håber I får alletiders bryllupsrejse 🙂

  4. Maria says:

   Hej.

   Jeg sidder lige og kigger på rejse til Bosnien – har kigget på de datoer du har lagt op. Jeg prøver og vælge d. 28/5-1/6 men det er meget dyre priser i forhold til hvad du har skrevet det koster? Hvordan kan det være?

   Hilsen Maria

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Maria,
    Som skrevet i artiklen, så har jeg fundet billetter i prislejet 270 – 420 kr. 🙂
    Jeg kan dog godt se, at billetterne på den dato du har søgt på er steget til 470 kr. – priserne er desværre ikke stabile og kan ændre sig.

  5. Stine says:

   Uh! Det ser pragtfuldt ud
   Vi tænker at køre selv til Kroatien – og også et smut om Monte negro til sommer.
   Har du gode fif i stil med ovenstående beskrivelse liggende?
   Så fedt m inspiration
   Mvh
   Stine

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Stine,
    Tusind tak for skøn feedback 🙂
    Hvor fedt med Kroatien og Montenegro til sommer – det tror jeg I bliver glade for!
    Jeg har en ældre artikel, hvor jeg skriver lidt om naturen i Montenegro. Den kan du læse her.
    Hvis I er til natur, så skal I helt sikkert også besøge Plitvicesøerne når I er i Kroatien. Det kan du læse mere om her.
    Rigtig god sommerferie til jer når I kommer dertil og du må altid gerne vende tilbage med gode tips når I har været afsted 🙂

   • Radmila says:

    Fra Aarhus kan man flyve til Zadar i Kroatien (Adriatehavet ) til ca. 400 kr og så leje en bil on line via autoeurope. Så kan man køre derfra til Montenegro og besøge både Split, Dubrovnik og mange andre smukke steder. kh Radmila Suslovski

  6. Merete says:

   Vil gerne inviterer men datter på denne tur i september, kom gerne med dato forslag!

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Merete 🙂

    Du kan finde de billige billetter på stort set alle tirsdage og lørdage i september. Så du burde kunne finde billige flybilletter på f.eks. alle tirsdag-til-lørdag-rejser 🙂