• 19 aug 2019

  Rundrejse i Sydkorea: 10 dage med alle fly, hoteller og transport til kun 4.389 kr.

  Kæmpe metropoler, storslåede landskaber, 5000 års historie og kultur – du kan i sandhed opleve lidt af hvert i fascinerende Sydkorea! Og nu hvor tur/retur-flybilletter til hovedstaden Seoul i øjeblikket sælges til priser helt ned til under 2.700 kr., så er det i den grad værd at overveje, om dit næste rundrejse-eventyr ikke skal foregå i den sydligste del af Den Koreanske Halvø. Og fordi Sydkorea har en dejlig kompakt størrelse, behøver du ikke bruge alverdens tid på transport!

   

  I dag har jeg sammensat et eksempel på, hvordan en 10-dages rundrejse i Sydkorea kunne se ud – uden på nogen måde at vælte budgettet.

  Sydkorea rundt på 10 dage
  november - april
  4.389 kr.
  Billund, Aalborg, København
  Seoul
  Billige fly til Sydkorea
  inkl. 12 kg håndbagage
  2.646 kr.
  Fra Billund
  Fra Aalborg
  Fra København

  Billige fly til Sydkorea

  Rundrejsen tager udgangspunkt i billige tur/retur-billetter til Sydkoreas hovedstad Seoul. Og der er gode nyheder. Lige nu kan du nemlig finde superbillige KLM- og Air France-billetter fra både Billund, Aalborg og København til under 3.000 kr. Du kan finde billetterne fra november til april.

   

  Jeg har f.eks. fundet billetter fra søndag den 17. november til torsdag den 28. november fra Billund til kun 2.646 kr. Hos både KLM og Air France må du gratis medbringe 12 kg håndbagage. Hver vej har du en enkelt mellemlanding i Amsterdam eller Paris – alt efter hvem du flyver med.

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  • 10.11. – 21.11.
  • 12.11. – 26.11.
  • 17.11. – 28.11.
  • 27.11. – 12.12.
  • 01.12. – 12.12.
  • 09.01. – 22.01.
  • 14.01. – 28.01.
  • 16.01. – 30.01.
  • 09.02. – 22.02.
  • 01.03. – 10.03.
  • 03.03. – 13.03.
  • 09.03. – 19.03.
  • 12.03. – 25.03.
  • 19.03. – 30.03.
  • 02.04. – 14.04.
  • Og flere

   

   

  Rundrejse

  Seoul (dag 1-2)

  Rundrejsen starter på spektakulær vis. Du tilbringer nemlig de første to dage i Sydkoreas højteknologiske hovedstad – Seoul! At kalde Seoul en storby ville næppe være fyldestgørende. For Seoul er en ægte metropol og et af Østasiens mest betydningsfulde omdrejningspunkter for kultur, underholdning og forskning. Du finder derfor alt lige fra historiske seværdigheder som Gwanghwamun-pladsen til verdens største underjordiske shoppingcenter (COEX Mall) og fantastiske naturparker som Bukhansan National Park. Kort sagt kan du det hele i Seoul – du skal blot beslutte sig for, hvad du vil helst vil se og opleve!

   

  Seoul

   

  Gwanghwamun

   

  Til den førset nat i Seoul har jeg fundet det meget anmelderroste 3* Hotel Icon med en Travellers’ Choice Award på TripAdvisor. Prisen for et 2-personersværelse i 1 nat (18.11. – 19.11.) er kun 238 kr. – dvs. 119 kr. pr. person ved en rejse for 2. På Hotel Icon får du bl.a. en døgnåben reception og en central beliggenhed tæt på både Changdeokgung-paladset og metrostationen Anguk.

  Hotel i Seoul
  f.eks. det anmelderroste 3* Hotel Icon
  119 kr.

   

  Suncheon (dag 2-4)

  Fra Seoul i den nordlige del af landet går turen først sydpå. Fra Yongsan Station kan du tage toget til Suncheon for ca. 200 kr. Selvom du rejser hele vejen fra nord til syd, tager togturen kun ca. 2 timer og 20 minutter.

   

  I Suncheon kan du se frem til en helt anden oplevelse end Seoul. Et par af de attraktioner, du helt klart skal se, er den idylliske Naganeup-seong Folk Village og vådområderne ved Suncheon Bay. Naganeup-seong Folk Village er på UNESCO’s verdensarvsliste, og her kan du virkelig få et fascinerende indblik i livet i en lokal koreansk landsby. Suncheon Bay er især for de naturinteresserede, og du kan være stensikker på at komme hjem med en række fantastiske naturbilleder af vådområderne.

   

  Naganeup-seong Folk Village

   

  Suncheon Bay Ecological Park

   

  I og med at Suncheon ikke er en de helt store byer i Sydkorea, er hoteludvalget ikke specielt prangende. Men det er stadig muligt at finde fine budgetløsninger. Jeg har f.eks. fundet det billige Castle fra den 19.11. til den 21.11. til kun 227 kr. pr. person (454 kr. i alt). Her får du et lille, rent værelse med eget badeværelse.

  Hotel i Suncheon
  f.eks. det budgetvenlige Castle
  227 kr.

   

  Gwangju (dag 4-6)

  Lidt over en 1 times bustur fra Suncheon ligger byen Gwangju. Gwangju er bl.a. kendt som en moderne by med en spirende ungdomskultur og et fortrinligt udvalg af klubber, diskoteker, barer og restauranter. Vil du gerne opleve mere af Sydkoreas historie, kan du dog også sagtens gøre det i Gwangju – du kan f.eks. besøge templerne ved Yaksaam, Jeungsimsa, og Wonhyosa eller det imponerende Namhansanseong Fortress.

   

  Namhansanseong Fortress

   

  I Gwangju har jeg fundet det 3* og ganske anmelderroste F&T Hotel fra den 21.11. til den 23.11. til kun 372 kr. pr. person (i alt 743 kr.). Her får du et hotel med en dejlig central beliggenhed, døgnåben reception og fine værelser.

  Hotel i Gwangju
  f.eks. det fine 3* F&T Hotel
  372 kr.

   

  Jeju (sag 6-8)

  Efter et par dage i hippe Gwangju er det på tide at forlade fastlandet for en stund. Lidt syd for Sydkorea ligger landets største ø. Den hedder Jeju, og det er faktisk her, at mange sydkoreanere selv holder ferie. Jeju er en vulkanø, der både byder på naturoplevelser såvel som klassisk strandferie (når vejret er til det). Er du til naturoplevelserne, så skal du helt klart hike til Mount Hallasan eller besøge Cheonjeyeon Falls. Og ved Sunrise Peak (Seongsan Ilchulbong) kan du – naturligvis – opleve en fantastisk solopgang! Skulle du besøge Jeju i sommermånederne, skal du helt sikkert også smutte forbi den berømte Jungmun Beach.

   

  Seongsan Ilchulbong

   

  Cheonjeyeon Falls

   

  Det er helt klart nemmest (og billigst) at flyve fra Gwangju til Jeju. Lørdag den 23. november kan du finde en enkeltbillet hos Jeju Air til kun 94 kr. inkl. håndbagage.

   

  Ift. hoteller har jeg på Jeju fundet det budgetvenlige Elin Hotel fra den 23.11. til den 25.11. til kun 283 kr. pr. person (i alt 566 kr.). Det ligger centralt i Jeju by (hvor lufthavnen også ligger) og byder på fine værelser med standardfaciliteter som aircon, wi-fi, lydisolering osv.

  Hotel på Jeju
  f.eks. det billige Elin Hotel
  283 kr.

   

  Seoul (dag 8-10)

  For at fuldende rundrejsen slutter jeg den af med endnu et par dage i hovedstaden Seoul. Her kan du nå at opleve alt det, du ikke nåede i første omgang, og det vil også give god mening at nå lidt shopping, før returflyet mod Danmark letter 😉

  Jeg har fundet en enkeltbillet fra Jeju til Seoul mandag den 25.11. til kun 168 kr. hos Jeju Air inkl. 10 kg håndbagage.

  Billige fly til Seoul
  kr.

   

  Til de sidste to nætter kan du passende benytte dig af Hotel Icon igen. To nætter fra den 25.11. til den 27.11. koster kun 239 kr. pr. person (i alt 477 kr.).

  Hotel i Seul
  239 kr.

   

  Som altid med rundrejser som denne skal du være mere end velkommen til at skræddersy ruten, som du vil.

   

   

  Pris

  • Tur/retur-fly til Seoul: 2.646 kr.
  • Hotel i Seoul: 119 kr.
  • Tog til Suncheon: ca. 200 kr.
  • Hotel i Suncheon: 227 kr.
  • Bus til Gwangjang: ca. 41 kr.
  • Hotel Gwangjang: 372 kr.
  • Fly til Jeju: 94 kr.
  • Hotel i Jeju: 283 kr.
  • Fly til Seoul: 168 kr.
  • Hotel i Seoul: 239 kr.
  • I alt: 4.389 kr.

   

   

  Pas og visum

  Sydkorea er visumfrit i op til 90 dage. Dit pas skal dog være gyldigt i 3 måneder ud over opholdets varighed.

   

   

  Vaccination

  I forbindelse med langdistancerejser er det som regel en god idé at få styr på sine vaccinationer. Og det kan desværre være lidt af en jungle at finde rundt i. I den forbindelse kan jeg dog varmt anbefale siden sikkervaccination.dk.

   

   

  Oplevelser i Sydkorea

  Savner du mere inspiration? Så kan du blive meget klogere herunder!

  Ture og aktiviteter

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  8 kommentarer til Rundrejse i Sydkorea: 10 dage med alle fly, hoteller og transport til kun 4.389 kr.

  1. Helle says:

   Du bliver min økonomiske ruin med alt det ferie jeg skal have i år!!
   Et lille tip hvis man vil gerne vil læse lidt om sine rejsemål i papirudgave: Lonely Planet har 3 for 2 tilbud på alle deres rejsebøger på hjemmesiden og fri fragt ved køb for over 25 £.
   Bogen om Korea er hermed bestilt, rejsemakkeren fundet, og nu glæder jeg mig bare til at udforske endnu et asiatisk land med udgangspunkt i det fine tilbud og rundrejseforslag du har lavet.

   Jeg synes klart også det ville være en god idé med et forum til at søge rejsemakker. Flere af dem der har været på rejseselskabernes hjemmesider er blevet lukket ned desværre.
   Sådan et forum kunne evt. også bruges til at dele rejseoplevelser/tips på.

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Helle 🙂

    Tusind tak for din kommentar og tippet om bogudsalget 😉 Og hvor er det fedt, at du skal en tur til Sydkorea! Jeg synes også selv, at det kunne være en god idé, men nu må vi se, om/hvordan det kan lade sig gøre.

    Jeg håber, at du får den skønneste tur til Asien 😉

  2. Zunja says:

   Hej
   Det kunne være dejligt, hvis du på en eller anden måde kunne lave et forum på din hjemneside, hvor man kunne finde rejsemakkere til dine foreslåede ture, for som du selv skriver, så er rejseverdenen lagt an på mindst 2 rejsende og ikke singler, som kommer til at betale for 2, selv om vi rejser alene.

   Så Inge, med mindre du ønsker at rejse alene, er jeg også interesseret i at rejse

   Mvh Zunja

   • Rejsespejder_CL says:

    Hej Zunja 🙂

    Tak for din kommentar. Det er en rigtig god idé! Jeg har faktisk allerede tænkt tanken med at oprette et forum, hvor det er muligt at finde rejsemakkere. Men hvornår det bliver en realitet på hjemmesiden, det kan jeg desværre ikke sige noget om endnu 🙂

  3. Inge says:

   Rejserne er ofte regnet ud som værende to der rejser. Hvad hvis man rejser alene ?

   • Rejsespejder_CL says:

    Hej Inge 🙂

    Stort set alle mine rejseeksempler tager udgangspunkt i en rejse for to personer, hvor prisen bliver udregnet pr. person. Dette er det mest almindelige i rejsebranchen. I langt de fleste tilfælde er det dog også muligt at tilpasse rejsen til solorejsende – prisen vil dog næsten altid stige en smule. Langt de fleste hoteller tilbyder nemlig dobbeltværelser som deres mindste værelser. Når man rejser alene, er man derfor nødt til at betale hele prisen for et dobbeltværelse, hvorimod man normalt vil være to om at dele den udgift. Men prøv evt. at søge efter enkeltværelser på momondo/trivago og se, hvad du kan finde 🙂

  4. Kitt says:

   Fed rejse!
   Hvordan er koreanernes engelskkundskaber? Er det nemt nok at rejse rundt?

   • Rejsespejder_CL says:

    Hej Kitt 🙂

    Af hvad jeg kunne læse mig frem til, så er koreanernes engelskkundskaber på et minimum. Det er selvfølgelig individuelt, hvad man har det bedst med i forhold til sproget – men jeg vil mene, du godt kan rejse rundt. Igen, det er en individuel vurdering, så jeg kan ikke rigtig svare på, hvad du har det bedst med 🙂