• 05 mar 2020

  Roadtrip i naturskønne Bulgarien: 1 uge fra kun 991 kr. inkl. fly, alle hoteller og lejebil

  Roadtrip i Bulgarien? Din første tanke er måske ”Hvad i alverden snakker du om?”, og måske er Bulgarien heller ikke lige på din top 3 over drømmedestinationer, men jeg tror godt, at jeg kan ændre din mening! Bulgarien er nemlig meget mere end Sunny Beach og fester til langt ud på natten – dette storslået land byder på så meget! Med denne rejse kommer du til at se flotte bjergkæder, smukke klare søer, bygningsværker ud over det sædvanlige og klippeformationer og grotter, der kan tage pusten fra de fleste. På med ja-hatten og kørebrillen og tag til naturskønne Bulgarien.

  Oplev smukke Bulgarien
  marts - oktober
  fra991 kr.
  Billund og København
  Sofia
  Billige fly til Bulgarien
  261 kr.
  Fra Billund
  Fra København
  Lejebil
  inkl. fri kilometer, fair brændstofpolitik og afhentning i lufthavnen
  173 kr.
  Hotel
  557 kr.
  Fly
  261 kr.
  Lejebil
  173 kr.
  Total (pr.person)
  991 kr.

  Fly til Bulgarien

  For at komme på roadtrip i Bulgarien, har du brug for flybilletter – og jeg har i dag fundet de billige af slagsen. Du kan flyve til Sofia i Bulgarien fra både Billund og København. Fra begge lufthavne kan du finde fly til priser mellem 250 – 700 kr. tur/retur (inkl. skolernes sommerferie). Du kan finde afgange fra Billund fra juni – oktober på onsdage og søndage. Og fra København kan du finde afgange fra marts – oktober på alle ugens dage undtagen mandage og fredage (fra juni er der afgange på tirsdage, torsdage og lørdage).

   

  I dette eksempel har jeg fundet en afgang med Wizz Air fra Billund fra onsdag den 10. juni til onsdag den 17. juni til kun 261 kr. tur/retur. Når du rejser med Wizz Air, må du som udgangspunkt kun medbringe en mindre personlig taske. Hvis du vil have 10 kg håndbagage med, koster det omkring 6-10 euro ekstra (hvis du booker direkte gennem Wizz Air).

   

  Ovennævnte rejseeksempel er med afgang fra Billund d. 10.06. – 17.06. – her er nogle andre billige afgange (husk hotelpriserne kan stige eller falde en smule alt afhængig af datoerne).

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  Fra Billund

  • 03.06. – 10.06.
  • 07.06. – 14.06.
  • 17.06. – 24.06.
  • 24.06. – 01.07.
  • 08.07. – 15.07. – i skolernes sommerferie
  • 22.07. – 29.07. – i skolernes sommerferie
  • 05.08. – 12.08. – en del af skolernes sommerferie
  • 12.08. – 19.08.
  • 26.08. – 02.09.
  • 09.09. – 16.09.
  • Og flere

   

  Fra København

  • 22.03. – 29.03.
  • 01.04. – 08.04.
  • 11.04. – 18.04.
  • 21.04. – 28.04.
  • 06.05. – 13.05.
  • 12.05. – 19.05.
  • 02.06. – 09.06.
  • 06.06. – 13.06.
  • 09.06. – 16.06.
  • 18.08. – 25.08.
  • 10.09. – 17.09.
  • 19.09. – 26.09.

   


  Læs videre efter annoncen

  annonce

   

  Lejebil i Bulgarien

  Du har selvfølgelig også brug for en bil på din tur rundt i Bulgarien. Og du kan finde lejebiler i Bulgarien utrolig billigt. I perioden fra torsdag den 11. juni til onsdag den 17. juni har jeg fundet en bil til 343 kr., dvs. 173 kr. pr. person ved en rejse for 2.

   

  Bilen får en 9 ud af 10-rating og kommer blandt andet med fri kilometer, fair brændstofpolitik og afhentning ved lufthavnen. Herudover har den også forsikring (dog med selvrisiko – så tjek om din rejseforsikring dækker den).

   

  Husk at de fleste biludlejningsfirmaer i Bulgarien (og generelt i udlandet) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

   

   

  Rundrejseinspiration

  Herunder kommer jeg med et eksempel på, hvad du kan se på din rejse rundt i Bulgarien. Dette er kun et eksempel, og det er derfor helt op til dig, hvordan du sammensætter din rejse. Med denne tur har jeg også fundet overnatningssteder, hvor langt de fleste er budgethoteller eller hostels. Personligt har jeg ikke selv noget imod at bo på hostel med privat værelse og fælles bad, hvis blot det er for et par overnatninger. Igen, så er det helt op til dig, hvad du vælger af overnatningsmuligheder – det kan sagtens gøres både dyre og billigere, end hvad jeg har fundet.

   

  Sofia

   

  Din tur starter i Sofia, Bulgariens hovedstad. Her er et skønt mix af gammelt og nyt! Sporvogne der finder vej gennem gaderne, smukke bygninger, museer og imponerende kirker (f.eks. Aleksandar Nevski kirken eller Boyana kirken, der er med på UNESCOs verdensarvsliste) er alt sammen, noget du kan opleve i byen. Men der er også plads til lækre madoplevelser, hyggelige cafébesøg og masser af shopping – besøg f.eks. Zhenski Pazars marked eller den store shopping gade Vitosha Boulevarden.

   

  Til dit ophold i Sofia har jeg fundet det superfine easyHotel Sofia. Her får du et dobbeltværelse med eget bad i 2 nætter fra d. 10.06 – 12.06 til kun 298 kr. Ved en rejse for 2 bliver prisen derfor kun 149 kr. pr. person.

  Hotel i Sofia
  f.eks. easyHotel Sofia
  149 kr.

  Belogradchik

   

  Efter et par dage i Bulgariens hovedstad går turen videre til smukke Belogradchik, og det sted er simpelthen for vildt! Du skal helt klart besøge Belogradchik Rocks. Mine tanker ledes straks hen på USA, det vilde vesten og Grand Canyon. For enden af disse bjergformationer ligger Belogradchik Fortress helt tilbage fra romertiden. I området kan du blandt andet også besøge Venetsa Cave eller Magurata Cave.

   

  Her får du selvfølgelig også brug for en overnatning. Du kan f.eks. bo på Guesthouse Geto, hvor du kan få et dobbeltværelse (med eget bad) i 1 nat fra 12.06 – 13.06 til kun 86 kr. pr. person (ialt 172 kr.).

  Hotel i Belogradchik
  f.eks. Guesthouse Geto
  86 kr.

  Devetaki

   

  På vej til Devetaki kan du gøre et stop ved Skaklia vandfaldet og Ledenikagrotten. Når du kommer til Devetaki, er det helt klart Devetaki grotten, der er højdepunktet. Dette er en af Bulgariens største grotter – den er 2,5 km lang og 35 meter i højden. Det er simpelthen noget af en syn, der møder en. Flagermus og solens stråler, der trænger igennem de 7 forskellige åbninger i grotten, skaber en hel unik stemning. Udover Devetaki grotten, så skal du næsten også opleve Krushuna Waterfalls – en gåtur tager dig til disse smukke vandfald i et område, der minder lidt om noget fra et eventyr.

   

  Ved Devetaki har jeg fundet det hyggelige Hotel Bilyana, hvor du kan få en enkelt overnatning i et dobbeltværelse med eget badeværelse fra 13.06. – 14.06 til 191 kr., dvs. kun 96 kr. pr. person ved en rejse for 2.

  Hotel ved Devetaki
  f.eks. Hotel Bilyana
  96 kr.

  Plovdiv

   

  Plovdiv er Bulgariens næststørste by – her kommer kultur og historie virkelig til sin ret. Hele 7 folkeslag har angiveligt kæmpet om byen gennem tiden, hvilket har sat sine spor. Du finder f.eks. en gammel fæstning og et romersk amfiteater, hvor du nu kan nyde en skøn udsigt over by og bjerge. Tag på en gåtur gennem byens hyggelige gader – der er masser af skønne butikker, caféer, flotte bygninger og spændende museer.

   

  I Plovdiv kan du f.eks. bo i en central lejlighed (og disse er der en del at vælge imellem). Jeg har fundet Apartment Belona, hvor en lejlighed i 1 nat (14.06. – 15.06) koster 191 kr. Det giver en pris på kun 96 kr. pr. person.

  Lejlighed i Plovdiv
  f.eks. Apartment Belona
  96 kr.

  Rila

   

  Hele dette område er bare så naturskønt! Rila National Park er Bulgariens største nationalpark, og med over 120 søer og 100 bjergtoppe er der rigeligt at se – virkelig et paradis for folk der elsker at vandre og folk, der elsker at tage billeder af naturen. Den højeste bjergtop er Musala (2.925 meter). Ellers kan du også se ”Seven Rila Lakes” og Rilaklosteret – så smukt alt sammen!

   

  Jeg har fundet et guesthouse, der ligger tæt på Rilaklosteret – hvis du har tænkt dig at bruge det meste af tiden i nationalparken, så kan det være du skal finde et andet overnatningssted, da dette ligger ca. 1 times kørsel fra parken. Jeg har fundet det dejlige Guest House Lorian, hvor du får 2 overnatninger med fælles bad til 260 kr., dvs. 130 kr. pr. person ved en rejse for 2.

  Hotel ved Rila
  f.eks. Guest House Lorian
  130 kr.

   

  Efter et par dage i den smukke natur er det på tide at sætte kursen mod lufthavnen og vende snuden hjemad.

   

   

  Prisoversigt

  • Fly t/r til Sofia: 261 kr.
  • Lejebil: 173 kr.
  • Hotel i Sofia: 149 kr.
  • Hotel i Belogradchik: 86 kr.
  • Hotel i Devetaki: 96 kr.
  • Hotel i Plovdiv: 96 kr.
  • Hotel i Rila: 130 kr.
  • Pris i alt (pr. person): 991 kr.

   

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  4 kommentarer til Roadtrip i naturskønne Bulgarien: 1 uge fra kun 991 kr. inkl. fly, alle hoteller og lejebil

  1. Heidi says:

   Fantastisk rundtur som vi fulgte sidste sommer. Vi opgraderede dog en smule på overnatningsstederne men havde stadig en helt afsindig billig ferie. Virkelig fantastisk natur og søde mennesker. Tusind tak for rejseforslaget 🙂

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Heidi 🙂

    Tusind tak for din kommentar. Det er jeg bare så glad for at høre! Også fedt at høre, at I opgraderede hotellerne. Mine artikler er jo netop tiltænkt som inspiration, og man skal derfor altid være velkommen til at tilpasse rejsen, som man har lyst til – ligesom I har gjort 😀

  2. Thomas says:

   Fedt at I laver en hel rejsevejledning. Uden den ville det virke ret uoverskueligt for de fleste