• 28 jul 2018

  Road trip i Bulgarien: 1 uge til kun 1.160 kr. inkl. fly, alle hoteller og lejebil

  Road trip i Bulgarien? Din første tanke er måske ”hvad snakker du om?” og måske er Bulgarien heller ikke lige på din top 3 over drømmedestinationer, men jeg tror godt, at jeg kan ændre din mening! Bulgarien er nemlig meget mere end Sunny Beach og fester til langt ud på natten – dette storslået land byder på så meget! Med denne rejse kommer du til at se flotte bjergkæder, smukke klare søer, bygningsværker ud over det sædvanlige og klippeformationer og grotter, der kan tage pusten fra de fleste. På med ja-hatten og kørebrillen og tag til naturskønne Bulgarien.

  Oplev smukke Bulgarien
  slut august - oktober
  1.160 kr.
  København
  Sofia
  Billige fly til Bulgarien
  inkl. håndbagage
  358 kr.
  Lejebil
  268 kr.
  Hotel
  534 kr.
  Fly
  358 kr.
  Lejebil
  268 kr.
  Total (pr.person)
  1.160 kr.

  Fly til Bulgarien

  momondo.dk har jeg fundet billige flybilletter til Sofia i Bulgarien. Jeg har f.eks. fundet en afgang fra København d. 06.09. – 13.09. til kun 358 kr. inkl. håndbagage. Du kan finde de billige billetter fra slutningen af august til oktober (også henover noget af efterårsferien) og priserne ligger mellem 330 – 530 kr. Med mit eksempel rejser du i 1 uge, men du kan sagtens forlænge eller forkorte din tur – det er helt op til dig.

  Ovennævnte rejseeksempel er med afgang fra København d. 06.09. – 13.09. – her er nogle andre billige afgange (husk hotelpriserne kan stige eller falde en smule alt afhængig af datoerne).

  Eksempler på billige rejsedatoer

  • 30.08. – 06.09.
  • 06.09. – 11.09.
  • 11.09. – 18.09.
  • 15.09. – 20.09.
  • 18.09. – 21.09.
  • 22.09. – 27.09.
  • 06.10. – 11.10.
  • 18.10. – 23.10.
  • Og flere

   

  Lejebil i Bulgarien

  Du har selvfølgelig brug for en bil på din tur rundt i Bulgarien. På skyscanner.dk finder du et stort udvalg af lejebiler – jeg har f.eks. fundet en lejebil til kun 535 kr., dvs. 268 kr. pr. person ved en rejse for 2. Bilen får en 10 ud af 10-rating på skyscanner og kommer blandt andet med fri kilometer og gratis aflysning. Herudover har den også forsikring (dog med selvrisiko – så tjek om din rejseforsikring dækker den).

  Husk at de fleste biludlejningsfirmaer i Bulgarien (og generelt i udlandet) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

   

  Rundrejse-inspiration

  Herunder kommer jeg med et eksempel på, hvad du kan se på din rejse rundt i Bulgarien – som sagt er dette kun et eksempel, og det er helt op til dig hvordan du sammensætter din rejse. Med denne tur har jeg også fundet overnatningssteder, hvor langt de fleste er hostels. Personligt har jeg ikke selv noget imod at bo på hostel med privat værelse og fælles bad, hvis blot det er for et par overnatninger, men igen, det er helt op til dig, hvad du vælger af overnatningsmuligheder – det kan sagtens gøres både dyre og billigere end hvad jeg har fundet.

   

  Sofia

  Din tur starter i Sofia, Bulgariens hovedstad. Her er et skønt mix af gammelt og nyt! Sporvogne der finder vej gennem gaderne, smukke bygninger, museer og imponerende kirker (f.eks. Aleksandar Nevski kirken eller Boyana kirken, der er med på UNESCOs verdensarvsliste) er alt sammen noget du kan opleve i byen. Men der er også plads til lækre madoplevelser, hyggelige cafébesøg og masser af shopping – besøg f.eks. Zhenski Pazars marked eller den store shopping gade Vitosha Boulevarden.

   

  skyscanner.dk har jeg fundet det super fine 10 Coins Hostel (4,5 ud af 5 på TripAdvisor). Her får du et dobbeltværelse med fælles bad i 2 nætter til kun 282 kr., dvs. 141 kr. pr. person ved en rejse for 2.

  Hotel i Sofia
  f.eks. 10 Coins Hostel
  141 kr.
  Totalprisen er 282 kr.

   

   

  Belogradchik

  Efter et par dage i Bulgariens hovedstad går turen videre til smukke Belogradchik og det sted er for vildt! Du skal helt klart besøge Belogradchik Rocks. Mine tanker ledes straks hen på USA, det vilde vesten og Grand Canyon. For enden af disse bjergformationer ligger Belogradchik Fortress helt tilbage fra romertiden. I området kan du blandt andet også besøge Venetsa Cave eller Magurata Cave.

   

  Her får du selvfølgelig også brug for en overnatning og den har jeg fundet på skyscanner.dk. Du kan bo på Guesthouse Geto (5 ud af 5 på TripAdvisor), hvor du fået et dobbeltværelse med eget bad til kun 171 kr., dvs. 86 kr. pr. person ved en rejse for 2.

  Hotel i Belogradchik
  f.eks. Guesthouse Geto
  86 kr.
  Totalprisen er 171 kr.

   

  Devetaki

  På vej til Devetaki kan du gøre et stop ved Skaklia vandfaldet og Ledenikagrotten. Når du kommer til Devetaki er det helt klart Devetaki grotten, der er højdepunktet. Dette er en af Bulgariens største grotter – den er 2,5 km lang og 35 meter i højden. Det er simpelthen noget af en syn, der møder en. Flagermus og solens stråler, der trænger igennem de 7 forskellige åbninger i grotten, skaber en hel unik stemning. Udover Devetaki grotten, så skal du næsten også opleve Krushuna Waterfalls – en gåtur tager dig til disse smukke vandfald i et område, der minder lidt om noget fra et eventyr.

   

  skyscanner.dk har jeg fundet The Old House (9,3 ud af 10 på Booking.com). Her får du et 1-værelses hus med eget bad i 1 nat til kun 181 kr., dvs. 91 kr. pr. person ved en rejse for 2.

  Hotel ved Devetaki
  f.eks. The Old House
  91 kr.
  Totalprisen er 181 kr.

   

   

  Plovdiv

  Plovdiv er Bulgariens næststørste by – her kommer kultur og historie virkelig til sin ret. Hele 7 folkeslag har angiveligt kæmpet om byen gennem tiden, hvilket har sat sine spor. Du finder f.eks. en gammel fæstning og et romersk amfiteater, hvor du nu kan nyde en skøn udsigt over by og bjerge. Tag på en gåtur gennem byens hyggelige gader – der er masser af skønne butikker, caféer, flotte bygninger og spændende museer.

   

  Overnatningen har jeg fundet på skyscanner.dk – du kan f.eks. bo på Bike Hostel Plovdiv (9,2 ud af 10 på Booking.com). Her koster et dobbeltværelse med fællesbad i 1 nat 134 kr., dvs. 67 kr. pr. person ved en rejse for 2.

  Hotel i Plovdiv
  f.eks. Bike Hostel Plovdiv
  67 kr.
  Totalprisen er 134 kr.

   

  Rila

  Hele dette område er bare så naturskønt! Rila National Park er Bulgariens største national park med over 120 søer og 100 bjergtoppe er der rigeligt at se – virkelig et paradis for folk der elsker at vandre og folk, der elsker at tage billeder af naturen. Den højeste bjergtop er Musala (2.925 meter). Ellers kan du også se ”Seven Rila Lakes” og Rilaklosteret – så smukt alt sammen!

   

  Jeg har fundet et guesthouse, der ligger tæt på Rilaklosteret – hvis du har tænkt dig at bruge det meste af tiden i nationalparken, så kan det være du skal finde et andet overnatningssted, da dette ligger ca. 1 times kørsel fra parken. På skyscanner.dk har jeg fundet det dejlige Guesthouse Argacho (5 ud af 5 på TripAdvisor), hvor du får 2 overnatninger med eget bad og morgenmad til kun 298 kr., dvs. 149 kr. pr. person ved en rejse for 2.

  Hotel ved Rila
  f.eks. Guesthouse Argacho
  149 kr.

  Efter et par dage i den smukke natur er det på tide at sætte kursen mod lufthavnen og vende snuden hjemad.

   

   

  Prisudregning

  • Fly t/r til Sofia: 358 kr.
  • Lejebil: 268 kr.
  • Hotel i Sofia: 141 kr.
  • Hotel i Belogradchik: 86 kr.
  • Hotel i Devetaki: 91 kr.
  • Hotel i Plovdiv: 67 kr.
  • Hotel i Rila: 149 kr.
  • Pris i alt (pr. person): 1.160 kr.

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  2 kommentarer til Road trip i Bulgarien: 1 uge til kun 1.160 kr. inkl. fly, alle hoteller og lejebil

  1. Thomas says:

   Fedt at I laver en hel rejsevejledning. Uden den ville det virke ret uoverskueligt for de fleste