Rejsespejder er en kommerciel side. Vi finder på daglig basis virkeligt gode rejsetilbud, og vi tjener penge på, at du i sidste ende booker tilbuddene m.fl. Dette har dog ingen indflydelse på priserne eller lignende.

placeholder
Andet

Rejsetip: Hvornår er det billigst at booke sin rejse

Andet |

Rejsetip: Hvornår er det billigst at booke sin rejse

Et spørgsmål, som de fleste rejsende stiller sig selv, er: ”hvornår skal jeg booke min rejse?”. Svaret er lidt komplekst og afhænger af mange faktorer, men her er en lille oversigt, som måske kan give dig lidt mere klarhed i forhold til, hvornår det er billigst at booke fly og rejser.

Hvornår er det billigst at booke rejser og fly?

Alle rejseentusiaster kender følesen: Du ser et godt tilbud, men er i tvivl om, hvorvidt tidspunktet er det rigtige. Bliver rejsen dyrere eller billigere? Kommer der andre og bedre tilbud til et andet hotel eller fra et andet flyselskab?

Lad mig starte med at sige, at der er forskel på flybilletter og charterrejser. Derfor beskriver jeg dem hver for sig i det følgende.

Hvornår skal man booke flybilletter

Det betaler sig næsten aldrig at vente til sidste minut med at booke flybilletter.

Flyselskaber har over det sidste årti udviklet avancerede bookingsystemer, som dagligt regulerer priserne, alt efter hvor stor efterspørgslen er. Derfor vil du oftest se en markant stigning i priser i løbet af de sidste par uger frem mod afgangen.

Flysøgemaskinen Skyscanner analyserede engang priserne på over 6 millioner flybilletter og udarbejde nogle grove tommelfingerregler.

De analyserede flybilletter var gennemsnitligt billigst 12 uger før afgang. Dog var der forskel på forskellige destinationer. F.eks. var det billigst at booke et fly til Barcelona 10 uger før afgangen, mens billetter til USA var billigst 19 uger før afgang.

Generelt kan man derfor sige: jo længere væk du skal flyve, jo tidligere skal du booke.

Herudover er der også prisforskelle på på måneder og ugedage. November var den billigste måned, mens priserne på fly fra juni til august kan være op til 54% dyrere. Fly er desuden dyrest om mandagen, fredagen og søndagen. Og du har største chance for at få et godt tilbud om tirsdagen og torsdagen. Jeg vil dog sige, at du ikke skal stirre dig blind på disse forskelle. Generelt er de nok bare et udtryk for, at weekendrejser er mere eftertragtede (og derfor dyrere) end hverdagsrejser. Og hvilke specifikke dage, der er billigst, afhænger som regel også af flyruter.

Du kan i øvrigt overveje at oprette en prisagent (f.eks. på skyscanner.dk). Prisagenten overvåger automatisk priserne på dit fly og sender dig en e-mail, hver gang der sker en prisændring. Dermed behøver du ikke selv at kigge hver eneste dag og tjekke priserne – og det bedste er, at denne service er gratis.

Den måde, som flyselskabernes billetsystemer fungerer på, gør, at man nogle gange kan få virkeligt gode tilbud. Dem, som har fulgt Rejsespejderen fra starten, kan måske huske det utrolige tilbud, jeg fandt til Cuba til 1.800 kr. for returbilletter. Bare følg med på bloggen og på Facebook og så skal jeg nok forsætte med at poste, hvis der kommer sådan et tilbud igen.

En anden måde at spare penge er ved at gå efter såkaldte Open-Jaw-Tickets. Med open-jaw-billetter flyver du til én by, men rejser hjem fra en anden.

Hvornår skal man booke charterrejser og hoteller

For flyselskaber gør det ikke den store forskel, om de fylder flyet til den sidste plads. Men for et hotel eller et rejseselskab betyder tomme værelser et kæmpe finansielt tab.

Derfor er der er to måder at spare penge på charterrejser og hoteller. Book meget tidligt eller vent til sidste øjeblik. Begge har sine fordele og ulemper.

Det dyreste tidspunkt at booke er dog omkring 2-5 uger før rejsen. Rejseselskaberne ved, at det er der, de fleste booker rejser. De ved også, at det er tidpunktet, hvor nogle folk går lidt i panik, fordi de frygter at priserne vil stige endnu mere og derfor bare bestiller.

Fordele ved at booke tidligt:

  • Stort udvalg af rejsedestinationer
  • Stort udvalg af hoteller
  • Større chance for at få specielle rabatter (børnerabat, seniorrabat, early bird osv.)
  • Større udvalg af værelser – dem som booker tidligt, får de bedste værelser til en god pris (havudsigt, tættere ved stranden osv.)
  • Bedre flytidspunkter – nogle rejsedestinationer bliver i højsæsonen fløjet til flere gange dagligt, dem som booker tidligt plejer at komme på de bedste fly (fly om morgenen – tilbage om aftenen)

Ulemper:

  • Man skal planlægge rejsen lang tid i forvejen for at få nogle rabatter (mindst 3 måneder før)
  • Man kunne have rejst billigere – selvom man kan spare penge ved at booke tidligt, finder man først de rigtige røverkøb til sidst 

Fordele ved at booke ”last-minute”:

  • Det er helt klart billigst, da der som sagt er store finansielle tab forbundet med at have tomme værelser på hotellerne. Derfor kan man få de bedste tilbud på de tilbageværende rejser ved at vente med at booke til sidste øjeblik.
  • Man kan rejse spontant – hvis du er typen, som ikke holder af at planlægge langt ud i fremtiden, er ”lastminute-” eller afbudsrejser til dig.

Ulemper:

  • Mindre udvalg
  • Større familier vil have det svært med at finde et godt tilbud

Kort sagt kan man sige, at hvis du ikke har en bestemt rejsedestination eller et særligt hotel, som du vil rejse til og du er ligeglad med nogle af de mindre detaljer ved din rejse (f.eks. værelsestype), vil jeg anbefale altid at vente og booke ”last-minute”.

Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder.

Denne artikel er ikke længere ny. Priser og tilgængelighed kan have ændret sig, siden artiklen blev offentliggjort.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar

Log ind for at gemme hvad der inspirerer dig

Du kan tilføje op til 99 tilbud