Rejsespejder er en kommerciel side. Vi finder på daglig basis virkeligt gode rejsetilbud, og vi tjener penge på, at du i sidste ende booker tilbuddene m.fl. Dette har dog ingen indflydelse på priserne eller lignende.

fra 635 kr.
Preikestolen-Stavanger-Lysefjord-Norge-banner-1280-x-1280-1080x1080
Fly

Oplev Preikestolen

Fly tur/retur til Stavanger

Fly |

Oplev Preikestolen

Vores kære nabo Norge er uden tvivl et af Europas allerbedste rejsemål, hvis du leder efter naturrejser og udendørs aktiviteter. Det aflange land, der strækker sig ca. 1.770 kilometer fra nord til syd, kan bedst beskrives som et nordisk naturparadis. Og man må sige, at nordmændene har pladen fuld, hvad angår naturseværdigheder – dybe fjorde, sneklædte bjerge, strømmende elve, høje fjelde, grønne skove osv. osv.

Et af Norges mest berømte naturvartegn er Preikestolen. Denne specielle klippeformation tiltrækker hvert år mere end 300.000 vandrere – og interessen er kun stigende. Spørgsmålet er bare, om du i år skal være en af dem, der tager turen til toppen? Hvis det lyder som noget for dig, viser jeg dig her, hvordan du booker en billig rejse til Preikestolen! ✈️🏔️

Rejs til Norge og opdag Preikestolen

fra

635 kr.

✈️ Fra København

🏞️ Fantastisk fjeldvandring ved Lysefjorden

Fly til Stavanger

Rejse til Preikestolen – fly & færge

Fly

Preikestolen ligger ved Lysefjorden i det sydvestlige Norge – ca. 40 kilometers kørsel fra Stavanger.

Bor du på Sjælland (eller Fyn), vil det nok være nemmest at flyve fra København til Stavanger. Især når Norwegian lige nu tilbyder rigtig billige returbilletter – på mange weekend-datoer kan du flyve tur/retur for under 1.000 kr.!

Jeg har f.eks. fundet billetter til en forlænget weekend fra torsdag den 23. maj til søndag den 26. maj. På disse datoer koster flybilletter kun 635 kr.!

Færge/bil

Bor du i Jylland, kan du naturligvis også flyve fra København (især hvis du ikke har bil).

Men hvis du gerne vil have bilen med, vil det smarteste nok være at sejle med færgen fra Hirtshals til Kristiansand. Fra Kristiansand har du så ca. 4 timers kørsel videre til Stavanger (eller hvor du nu vil bo).

Du kan booke færgebillet hos både Fjordline og Color Line. Prisen for to voksne plus bil ligger som regel omkring 900 kr.


Eksempler på billige fly

 • 23.05. – 26.05.
 • 24.05. – 27.05.
 • 30.05. – 02.06.
 • 31.05. – 03.05.
 • 06.06. – 09.06.
 • 07.06. – 10.06.
 • 13.06. – 16.06.
 • 14.06. – 17.06.
 • 22.08. – 25.08.
 • 23.08. – 26.08.
 • 29.08. – 01.09.
 • 30.08. – 02.09.
 • Og flere


Rejse til Preikestolen – overnatning

Stavanger

Tager du afsted på en smuttur eller forlænget weekend, vil det være oplagt at bo i Stavanger, der faktisk er en rigtig hyggelig by. Stavanger har et fint udvalg af hoteller. Og selvom sådan cirka alt i Norge er dyrt, kan du faktisk finde hoteller til ganske fornuftige priser.

Hoteller i Stavanger

Stavanger

Stavanger

Preikestolen Base Camp

Hvis du ikke har det store behov for sightseeing i Stavanger, og du i stedet foretrækker en mere rendyrket naturferie, kan du booke et ophold hos f.eks. Preikestolen Basecamp (4 ud af 5 på Tripadvisor).

Her skal du ikke forvente en traditionel hoteloplevelse. Til gengæld får du et rigtig fint ophold på en veldrevet lejrplads, der ligger lige ved starten af vandreruten. Preikestolen Basecamp er desuden omgivet af den mest storslåede norske natur, og du får de perfekte forudsætninger for et hav af udendørs aktiviteter – bl.a. vandring, lystfiskeri, kanosejlads osv.

Preikestolen Base Camp

Preikestolen Base Camp

Preikestolen Base Camp

Preikestolen Base Camp

Preikestolen Base Camp


Info om vandreruten

Som et af Norges mest kendte naturvartegn har du måske allerede set billeder af Preikestolen.

Når man ser billeder fra den imponerende klippeformation med fjeldlandskaber og Lysefjorden i baggrunden, får man lyst til at finde de gode vandresko frem og tage afsted med det samme! Det gør jeg i hvert fald.

Preikestolen er et fantastisk valg til en fjeldvandring af flere grunde. I modsætning til andre fjeldvandringer (f.eks. Trolltunga) slipper du nemlig for at gå på den gode side af 20 kilometer for at gennemføre ruten. Hele turen – frem og tilbage – kræver “kun” en vandring på omkring 8 kilometer (ca. 4 timer i alt).

Turen derop er bestemt ikke for dårligt gående, men omvendt behøver du heller ikke være toptrænet – så de fleste kan være med. Også store børn.

Netop fordi vandringen har en tilpas længde og middel sværhedsgrad, er Preikestolen blevet en af Norges mest berømte fjeldvandringer. Den skal med andre ord på bucketlisten 😉

Turen starter ved Preikestolen Fjellstue (hvor der også er parkering). Vandresæsonen for Preikestolen strækker sig sædvanligvis fra maj til og med oktober, og du kan læse mere om den fantastiske tur på visitnorway.dk.


What a view!

Preikestolen


Vandringen op til Preikestolen er markeret med skilte, så det er nemt at finde vej

Preikestolen


Undervejs skal du forcere ujævnt klippeterræn – uden det dog bliver bjergbestigning

Preikestolen


Naturen undervejs er også fantastisk – du kan bl.a. finde kødædende planter af soldug-slægten

Preikestolen


Fik jeg sagt, at udsigten fra toppen er vild?!

Preikestolen


Transport mellem Stavanger og Preikestolen

Preikestolen ligger som sagt ca. 40 kilometer fra Stavanger.

Har du ikke selv køretøj med, kan du fra Stavanger centrum tage Preikestolen Express Bus.

Denne bus kører direkte fra Radisson Blu Atlantic Hotel til Preikestolen Fjellstue – og tilbage igen. Så det kunne ikke være nemmere.

Returbilletter koster 476 norske kroner pr. person (ca. 314 danske kroner). Turen tager ca. 60 minutter hver vej, og undervejs kører bussen igennem Ryfylketunnelen. Denne 14,3 kilometer lange tunnel befinder sig på sit laveste punkt hele 292 meter under havets overflade – hvilket faktisk gør den til verdens længste undersøiske tunnel!

Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

Oplev PreikestolenOplev Preikestolen

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar

Log ind for at gemme hvad der inspirerer dig

Du kan tilføje op til 99 tilbud