Rejsespejder er en kommerciel side. Vi finder på daglig basis virkeligt gode rejsetilbud, og vi tjener penge på, at du i sidste ende booker tilbuddene m.fl. Dette har dog ingen indflydelse på priserne eller lignende.

fra 2.230 kr.
Mljet-Dubrovnik-Kroatien-banner
Pakkerejser

Kroatisk ø-ferie: 1 uge på naturparadiset Mljet fra kun 2.230 kr. p.p. inkl. fly og ferievilla med infinity-pool

Pakkerejser |

Kroatisk ø-ferie: 1 uge på naturparadiset Mljet fra kun 2.230 kr. p.p. inkl. fly og ferievilla med infinity-pool

Så er der dømt kroatisk ø-ferie! Hele den kroatiske riviera er spækket med gyldne strande, hyggelige byer, idyllisk natur – og en hulens masse øer. Én af disse øer hedder Mljet. Mljet er måske ikke det mest mundrette navn i verden – men hvad gør det, når øen er et sandt lille ferieparadis! I Kroatien er Mljet kendt som en af landets mest naturskønne øer – bl.a. byder øen på en eventyrlig nationalpark, skovklædte bjerge, søer og solbadede middelhavsstrande. En rejse til Mljet sender dig med andre ord afsted til en lækker, lille adriaterhavsoase, der bare venter på at blive opdaget! 🏖☀️

Og denne gang har jeg endda fundet et feriehus, der har plads hele familien eller venneflokken 😉

Rejse til Mljet

maj – september

fra

2.230 kr.

København ✈ Dubrovnik

Fly til Dubrovnik

591 kr.

Feriehus på Mljet

1.639 kr.

Hotel

1.639 kr.

Fly

591 kr.

Total (pr. person):

2.230 kr.

Rejse til Mljet – fly

Før du giver dig i kast med at udforske Mljet, skal du lige have styr på transporten derned. Og den starter med et par flybilletter til Dubrovnik, hvor den nærmeste lufthavn ligger.

Fra Danmark kan du flyve direkte til Dubrovnik fra København.

Du kan finde direkte fly fra april til oktober. Norwegian tilbyder i øjeblikket de billigste billetter. I april er der kun afgange på lørdage, men fra maj til oktober er der to ugentlige afgange på alle lørdage og tirsdage.

Især forårsmånederne tilbyder i øjeblikket gode priser – her koster de billigste tur/retur-billetter mellem ca. 500 til ca. 900 kr. Vil du hellere afsted i skolernes sommerferie, kan du finde billetter i juli fra ca. 1.500 kr. – hvilket også er rimeligt billigt for højsæsonen.

Ovenfor har jeg f.eks. fundet et eksempel på en rejse fra tirsdag den 17. maj til tirsdag den 24. maj. På disse datoer koster flybilletterne kun 591 kr.

Norwegian tillader altid en lille taske under sædet (maks. 30×20×38 cm). Vil du gerne tilføje håndbagage (til bagagehylden), kan du tilkøbe dette i bookingprocessen (billigst hvis du booker direkte hos Norwegian).

Eksempler på billige rejsedatoer

 • 23.04. – 30.04.
 • 30.04. – 07.05.
 • 03.05. – 10.05.
 • 10.05. – 17.05.
 • 14.05. – 21.05.
 • 17.05. – 24.05.
 • 28.05. – 04.06.
 • 31.05. – 07.06.
 • 14.06. – 21.06.
 • 21.06. – 28.06.
 • 25.06. – 02.07.
 • 28.06. – 05.07.
 • 09.08. – 16.08.
 • 16.08. – 23.08.
 • Og flere

Rejse til Mljet – hotel

Mljet er en tynd, aflang ø, der kun måler ca. 45 kilometer fra ende til den anden. Herudover har øen kun ca. 1.000 fastboende indbyggere. Så du finder ingen rendyrkede hoteller på øen. Men som så ofte i Kroatien kan du finde en god håndfuld familiedrevede ferielejligheder til pæne priser.

Men hvorfor nøjes med en lille ferielejlighed, når man kan bestille en hel ferievilla med tre soveværelser og egen pool? Så er der jo også plads til hele familien eller venneflokken 😉

Feriehuset hedder Villa Korta og ligger i landsbyen Babino Polje. Villaen har bl.a. egen terrasse med en lille pool. Så her kan du både nyde den flotte udsigt og en kølende dukkert i poolen.

Herudover har Villa Korta hele tre badeværelser, sengelinned, håndklæder, fladskærms-tv med satellitkanaler, spiseplads og et fuldt udstyret køkken.

At dømme ud fra billederne ser villaen også ud til at være i rigtig god stand, og de få anmeldelser, tidligere gæster har efterladt, er virkeligt positive.

Prisen er bestemt også god. Jeg har som sagt lavet et eksempel på en rejse fra tirsdag den 17. maj til tirsdag den 24. maj. På disse datoer koster villaen i alt 9.836 kr. – dvs. kun 1.639 kr. pr. person ved en rejse for seks personer.

Kroatisk ø-ferie: 1 uge på naturparadiset Mljet fra kun 2.230 kr. p.p. inkl. fly og ferievilla med infinity-pool

Kroatisk ø-ferie: 1 uge på naturparadiset Mljet fra kun 2.230 kr. p.p. inkl. fly og ferievilla med infinity-pool

Kroatisk ø-ferie: 1 uge på naturparadiset Mljet fra kun 2.230 kr. p.p. inkl. fly og ferievilla med infinity-pool

Kroatisk ø-ferie: 1 uge på naturparadiset Mljet fra kun 2.230 kr. p.p. inkl. fly og ferievilla med infinity-pool

Rejse til Mljet – transport

Lufthavnstransport: Fra lufthavnen skal du først ind til Dubrovnik. Der er en lufthavnsbus, som kører hver halve time fra lufthavnen ind til midtbyen. En billet koster omkring 55 kuna, som svarer til cirka 55 danske kroner. Du kan dog også hoppe på en af de “almindelige” busser, som kun koster 28 kuna. Du kan læse mere på lufthavnens hjemmeside.

Færge: I højsæsonen fra april til oktober er der færgeforbindelse fra Dubrovnik til Pomena på Mljet. I maj er der to daglige afgange (kl. 08.00 og kl. 16.00). Færgeoverfarten tager ca. halvanden time, og en billet koster ca. 100 kroatiske kuna (ca. 99 kr.). Du kan tjekke afgangstider m.m. på croatiaferries.com.

OBS: Du lander kl. 14.35, og færgen sejler som sagt kl. 16.00. Synes du, at det bliver for presset, kan du også sagtens tilbringe den første nat (eller flere) i Dubrovnik 🙂

På øen: Fra Pomena til Babino Polje er der ca. 20 kilometer. Mljet har to busruter, og den ene skulle forbinde disse to byer. Du kan dog også altid snuppe en taxi.

Mljet er i øvrigt en oplagt ø at udforske på cykel, scooter eller i lejebil. Cykler og scootere kan du leje på øen. Lejer du en bil, som du vil have med til øen, skal du være opmærksom på, at du ikke kan sejle fra Dubrovnik. I stedet skal du sejle fra Prapratno til Sobra.

Inspiration til Mljet

Mljet er den perfekte ø-destination, hvis du gerne vil væk fra det hele. Adriaterhavets skvulpende bølger er aldrig langt væk, der er grønne fyrretræer og bakkede landskaber overalt – ja, naturen på øen er i det hele taget bare ganske speciel. Samtidig har du en lang, fortryllende kyststrækning, der gemmer på adskillige strande.

Mljet er også ret kendt for sine to saltvandssøer (forbundet af en lille kanal) – Malo Jezero og Veliko Jezero. Sidstnævnte har i øvrigt sin egen lille ø (Sveta Marija), hvor du finder et charmerende, gammelt benediktinerkloster fra det 12. århundrede.

Som sagt har Mljet også sin egen nationalpark af samme navn. Den ligger klos op ad de to saltvandssøer i den vestlige del af øen. Nationalparken Mljet er et oplagt sted til en vandre- eller cykeltur. Og ved kanalen, der forbinder de to søer, kan du leje kajakker. Så området omkring nationalparken er oplagt til mange forskellige udendørs aktiviteter.

Du kan læse mere om Mljet på www.mljettravel.com.

Her kan du se benediktinerklostret på Sveta Marija

Rejse til Mljet

Rejse til Mljet

Mljets kyststrækning gemmer på idylliske bugter og strande

Rejse til Mljet

Her ses Saplunara beach i øens østlige ende

Rejse til Mljet

Mljet har det hele – bjerge, søer, skove og strande

Rejse til Mljet

Corona

Indrejse i Kroatien kræver blot et gyldigt EU-coronapas.

Herudover opfordrer de kroatiske myndigheder til, at man udfylder en online rejseformular – men dette er altså ikke et krav.

OBS: Disse oplysninger er fundet efter bedste evne. Jeg vil derfor altid anbefale, at du selv undersøger reglerne og holder dig opdateret om corona-situationen på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

Kroatisk ø-ferie: 1 uge på naturparadiset Mljet fra kun 2.230 kr. p.p. inkl. fly og ferievilla med infinity-poolKroatisk ø-ferie: 1 uge på naturparadiset Mljet fra kun 2.230 kr. p.p. inkl. fly og ferievilla med infinity-pool

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar

Log ind for at gemme hvad der inspirerer dig

Du kan tilføje op til 99 tilbud