• 23 mar 2018

  Portugal kombi-rejse: 1 uge i Porto og Lissabon til kun 1.658 kr. inkl. alle hoteller og fly

  Lissabon eller Porto? Hvilken af Portugals to største byer, skal man besøge? Jeg har gjort valget nemt for dig. I dag har jeg nemlig sammensat en tur til Portugal, hvor du får begge byer med! Porto er en af Europas ældste og absolut mest charmerende havnebyer. Det er desuden portvinens hjemby, så du kan virkelig få lov at udleve din indre portvinsconnaisseur her! Lissabon er også en by med masser af historie. Når du besøger Lissabon, skal du helt sikkert besøge fæstningstårnet Belém og Castelo de São Jorge, en gammel borg, der byder på den smukkeste udsigt over hele byen!

  Porto og Lissabon
  april - juni
  1.658 kr.
  København
  Porto
  Hotel i Porto
  f.eks. det 3* Star Inn Porto
  519 kr.
  Hotel i Lissabon
  f.eks. Residencial Joao XXI
  708 kr.
  Billige fly til Porto
  inkl. 10 kg håndbagage
  431 kr.
  Hotel
  1.227 kr.
  Fly
  431 kr.
  0 kr.
  Total (pr.person)
  1.658 kr.

  Hotel

  Porto

  Du lander i Porto, hvor du tilbringer de første 3 dage af rejsen. Her har jeg på skyscanner.dk fundet det 3* Star Inn Porto (4 ud af 5 på TripAdvisor). Star Inn skulle være Portos første lavpris-designhotel. Du får derfor moderne værelser med aircondition og et flot badeværelse. Hotellet tilbyder desuden gratis parkering (meget rart, hvis I vælger at booke en lejebil).

  Prisen for et værelse i 3 nætter er 1.038 kr. Ved en rejse for 2 personer bliver prisen derfor kun 519 kr. pr. person.

  Vil du hellere selv finde et hotel i Porto, skal du være velkommen til det. Du kan finde en hoteloversigt her. Og leder du efter et enkeltværelse eller et større værelse, kan du ændre antallet af personer i søgefeltet.

   

  Lissabon

  I Lissabon har jeg fundet det centralt beliggende Residencial Joao XXI (3,5 ud af 5 på TripAdvisor). Her får du en placering 300 m fra metrostationen Picoas og 15 minutters gang fra Lissabons smukke historiske centrum. Hotellet har en døgnåben reception og gratis wifi.

  Prisen for et dobbeltværelse i 4 nætter er 1.415 kr. Ved en rejse for 2 bliver prisen derfor kun 708 kr. pr. person.

  Vil du hellere selv finde et hotel i Lissabon, skal du være velkommen til det. Du kan finde en hoteloversigt her. Og leder du efter et enkeltværelse eller et større værelse, kan du ændre antallet af personer i søgefeltet.

   

  Fly

  skyscanner.dk har jeg i dag fundet billige fly til fra København til Porto. Det er Ryanair, der udbyder billige billetter fra april til juni. Jeg har f.eks. fundet billetter fra København den 11.04. – 18.04. til 431 kr. inkl. 10 kg bagage.

  Det er desværre ikke muligt at finde tilsvarende billige flybilletter fra Jylland. Ryanair flyver dog også til Porto fra Hamborg, dog er billetterne herfra lidt dyrere.

  Ovennævnte rejseeksempel er med afgang fra København d. 11.04. – 18.04. (husk at hotelpriserne kan variere afhængig af rejsedatoen) – her får du et udvalg af andre billige rejsedatoer.

  Eksempler på billige rejsedatoer

  • 04.04. – 11.04.
  • 11.04. – 18.04.
  • 18.04. – 25.04.
  • 25.04. – 04.05.
  • 23.05. – 30.05.
  • 30.05. – 06.06.
  • 08.06. – 15.06.
  • Og flere

   

  Porto

  Turen begynder i Porto. Især byens gamle bydel er meget smukt. Floden Douro deler byen i to, og jeg anbefaler, at du tager en sejltur langs floden. Der findes rigtig mange udbydere, og de fleste ture starter ved bredden af Douro-floden ved Ponte Luis I-broen. Sejlturen tager ca. en time, og fra båden får du en helt anden udsigt over Portos farverige huse!

  Og ja, portvinen kommer selvfølgelig fra Porto, så en vinsmagning er næsten et must. Her har jeg et lille rejsetip: lad være med at købe nogle pakke-tilbud fra de forskellige sejltur-udbydere – det er meget mere autentisk med en tur til en af de mange små private vingårde. Jeg kan virkelig anbefale vingården Porto Augusto, som tilbyder byens bedste vinsmagning (og det er der nok mange, der er enige med mig i – de får 5 ud af 5 på TripAdvisor fra over 600 anmeldelser).

   

  Lissabon

  Turens næste stop er Lissabon. Det europæiske modsvar til San Francisco – byens mange stejle gader, den snoede gamle bydel, de store broer, mange hyggelige barer og caféer og en meget afslappet stemning kendetegner denne metropol ved Atlanten. Lissabons smukke gamle bydel Alfama er en af Europas smukkeste og helt klart et must-see i Lissabon. Her finder du mange små barer og restauranter. Det er også her, du får den smukkeste udsigt over hele byen og 25. april-broen, som ligner Golden Gate Bridge på en prik. Igennem de mange farverige huse kører sporvogn-linje 28, som du kan tage til nogle af byens andre seværdigheder. Det koster kun 2 euro, og turen er en oplevelse i sig selv.

  Men Lissabon er meget mere end bare en flot storby. Fra banegården Cais do Sodre kan du tage toget til en af de mange strandbyer tæt på Lissabon. Cascais, Estoril og Paco de Arcos er de 3 mest kendte og byder på lange, brede strande. Jeg kan også anbefale en tur til kystbyen Sintra, som ligger på en klippe direkte ved havet.

  Når du er i Lissabon, anbefaler jeg, at du køber et chip-kort til deres meget velfungerende offentlige transportnetværk. Kortet koster 0,50 cent, og så kan du købe dagsbilleter til 8 euro (60 kr.), som gælder for al offentlig transport i Lissabon-området!

   

  Transport mellem Porto og Lissabon

  Der er rigtig fine muligheder for at komme frem og tilbage mellem Porto og Lissabon med offentlig transport. Du kan både tage tog eller bus fra Porto til Lissabon. Togturen tager omkring 2,5 time, og prisen er ca. 25 euro (186 kr.). Busturen tager ca. 4,5 timer, og billetter kan købes for 19 euro (142 kr.). Alternativt kan du også leje en bil.

   

  Lejebil

  Hvis du gerne vil leje en bil, vil jeg anbefale dig at kigge forbi skyscanner.dk. Her kan du faktisk leje en bil i en hel uge for 93 kr. pr. person. Husk at de fleste biludlejningsfirmaer i Island (og generelt i udlandet) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  6 kommentarer til Portugal kombi-rejse: 1 uge i Porto og Lissabon til kun 1.658 kr. inkl. alle hoteller og fly

  1. Axel Hansen says:

   Gælder disse tilbud også i juli 2019

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Axel 🙂

    Du kan sagtens arrangerer denne rejse i juli, men rejsen vil uundgåeligt blive dyrere pga. skolernes sommerferie 🙂

  2. Jens fonnesbech says:

   Kan dette tilbud også findes i marts

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Jens 🙂

    Desværre begynder Ryanair først at flyve til Porto i april. Så du kan ikke finde afgange i marts fra Danmark :/ Du kan godt finde fly fra Hamborg, men de er temmelig dyre i marts.

  3. Helle koldsø says:

   Vi vil gerne på denne rejse omkring den 17.09 og en uge frem, hvad vil den rejse koste?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Helle 🙂

    Det kan du finde ud af ved at klikke dig ind på de forskellige link, og indtaste de nye datoer 😉 De billigste datoer til flybilletter vil nok i den periode være 19.09. – 26.09. 😉