• 01 sep 2019

  Tur til Tjernobyls dødszone: weekendtur i Kiev fra kun 1.573 kr. inkl. hotel, fly og guidet tur til Tjernobyl

  Verden stod stille d. 26. april 1986, da atomreaktoren i Tjernobyl eksploderede. Alt inden for en radius på 30 km blev evakueret, og 350.000 mennesker måtte forlade området og deres hjem inden for 4 timer. Huse, lejligheder, butikker, sygehuse – alt skulle forlades omgående – og det, der blev ladt tilbage, var nærmest spøgelsesagtige byer, der stadig den dag i dag står tilbage med efterladte hjem, som om folk lige skulle ud af døren efter en pakke smør.

   

  I dag, 33 år efter ulykken, er det muligt at besøge området på guidede ture. Og måske kan intet andet sted give mulighed for en “tidsrejse” som dette. Forlystelsesparker, sygehuse, skoler, hvor opgaver stadig ligger på bordene – alt er, som det var i 1986 og ligner det, man måske har set i en zombie-film.

   

  Hvis du nu tænker, hvad med strålingen? Så kan jeg fortælle dig, at, hvis man opholder sig der en hel dag, er den lavere, end det man ville få ved en røntgenundersøgelse.

   

  I dag viser jeg dig, hvordan man kan komme på sådan en (weekendtur)tur inkl. fly og hotel til under 1.600 kr.!

  Oplev Tjernobyl
  september - april
  fra1.573 kr.
  København og Billund
  Kiev
  Billige fly til Kiev
  576 kr.
  Fly fra København
  Fra København. For 158 kr. ekstra er det muligt at flyve direkte til Kiev.
  Fly fra Billund
  Hotel i Kiev
  f.eks. 3* Premier Hotel Lybid
  327 kr.
  Tur til Tjernobyl
  inkl. transport og guide
  670 kr.
  Hotel
  327 kr.
  Fly
  576 kr.
  Tjernobyl tur
  670 kr.
  Total (pr.person)
  1.573 kr.

  Tjernobyl guide-tur

  Der findes mange forskellige udbydere af ture til Tjernobyl. Jeg har taget udgangspunkt i en heldagstur udbudt af Get Your Guide. Men de fleste udbydere har ture i nogenlunde samme prisleje. Der findes både 1-dagsture, private ture, ture med frokost osv. Den tur jeg har fundet er en heldagsgruppetur til 670 kr. Med i prisen er både transport, tilladelser og en (engelsktalende) guide. Vær opmærksom på, at aldersgrænsen for en tur til Tjernobyl er 18 år.

   

  Turen starter i Kiev, hvor du har en 2 timers køretur i en minivan, før du når Tjernobyl. Det er meget vigtigt, at du husker dit pas (ellers kan du ikke komme ind på området). Det er en heldagstur (varighed cirka 11 timer), hvor du kører fra Kiev kl. 07:20. Under turen kommer du helt tæt på. Du kommer blandt andet til at se og opleve forladte bygninger, huse, skovområder, selve atomkraftværket og byen Pripjat, hvor du kan se en forladt svømmehal, et øde hotel og det ikoniske pariserhjul fra en forlystelsespark, der aldrig nåede at åbne (se billeder længere nede i artiklen).

   

  Eksemplet jeg har fundet er i november-måned. Jeg vil anbefale, du husker at tage den tykke jakke med, da der på denne årstid kan være koldt i Kiev. Men der findes ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning – er det ikke det, man siger?

   


  Læs videre efter annoncen

  annonce

   

  Hotel i Kiev

  Til din weekend i Kiev har jeg fundet et godt og centralt hotel – det anmelderroste 3* Premier Hotel Lybid. Her får du et centralt hotel, tæt på banegården og en kort gåtur fra masser af restauranter, barer og indkøbsmuligheder.

   

  Du bliver indlogeret på et velindrettet værelse med tv og moderne badeværelse. Mange af værelserne tilbyder endda panoramaudsigt over byen!

   

  Jeg har fundet 2 nætter på Premier Hotel Lybid fra fredag d. 1 november til søndag d. 3 november. Prisen for 2 nætter på et dobbeltværelse er kun 654 kr. Ved en rejse for 2 personer bliver prisen derfor kun 327 kr. pr. person. Prisen for hotellet ligger i skrivende stund generelt mellem 250 – 350 kr. pr. nat. Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Kiev, skal du naturligvis være velkommen til det.

   

   

  Fly til Kiev

  Hvis du vil opleve Tjernobyl, så er det nemmeste at flyve til skønne Kiev. Her findes der billige billetter fra både København og Billund, hvor der er billige afgange fra september – december. Fra København skal du regne med priser mellem 500 – 800 kr. Hvis du vil rejse fra Billund kan du finde billetter fra 480 – 800 kr. og her er der afgange på tirsdage og lørdage.

   

  Jeg har f.eks. fundet en afgang fra København i en weekend fra fredag d. 1. november til søndag d. 3. november til kun 576 kr. Fra både Billund og København finder du de billigste afgange med Wizz Air, hvor en mindre håndbagage er inkluderet. Vil du have mere bagage med, kan du tilkøbe 10 kg håndbagage for mellem 60 – 80 kr. (hvis du booker direkte gennem Wizz Air).

   

  Ovennævnte rejseeksempel er med afgang fra København d. 01.11. – 03.11. Her får du et udvalg af andre billige rejsedatoer (husk at hotelpriserne kan variere afhængig af rejsedatoen).

   

   

  Transport til/fra hotellet

  Fra lufthavnen kan du enten tage en bus eller et tog til Kiev Station, hvorfra du har 15-20 minutters gang til hotellet. Du kan selvfølgelig også vælge at tage en taxa fra lufthavnen og direkte til hotellet. Der er lige under 39 km og koster omkring 170 kr.

   

   

  Pakkerejse til Tjernobyl

  Mange af jer har efterspurgt en pakkerejse til Tjernobyl. Så det har jeg fundet til jer. Med dette pakketilbud er der både inkluderet fly tur/retur, 3-4 nætter på et skønt 3* hotel og en guidet tur til Tjernobyl inkl. frokost.

  Pakkerejse til Tjernobyl
  inkl. fly, 3* hotel og guidet tur til Tjernobyl
  2.298 kr.

  Turen til Tjernobyl starter i Kiev, hvor du har en 2 timers køretur i en minivan. Det er meget vigtigt, at du husker dit pas, ellers kan du ikke komme ind på området (vær opmærksom på, at aldersgrænsen for en tur til Tjernobyl er 18 år). Det er en heldagstur (varighed cirka 11-12 timer). Under turen kommer du helt tæt på. Du kommer blandt andet til at se og opleve forladte bygninger, huse, skovområder, Dytyatky checkpioint og byen Pripjat, hvor du kan se en forladt svømmehal, et øde hotel og det ikoniske pariserhjul fra en forlystelsespark, der aldrig nåede at åbne (se billeder længere nede i artiklen).

   

  Du har 3-4 nætter i Kiev, hvor en af dagene bliver brugt på en tur til Tjernobyl. Resten af dagene har du til at udforske fantastiske Kiev. Her kan du bo på det fine og anmelderroste 3* Hotel Amarant. Hotellet ligger lige ved siden af en metrostation (hvorfra der er 15 minutter til hovedbanegården). På hotellet er der døgnåbent reception, bar og restauranter.

   

  Du flyver fra København, og du kan rejse fra november til starten af marts. Den billigste pris er 2.298 kr. pr. person ved en rejse for 2. Langt de fleste rejser koster mellem 2.298 – 2.748 kr. pr. person.

   

  Der er lige omkring 35 km mellem lufthavnen og hotellet, så du kan sagtens vælge at tage en taxa. Hvis du vil med offentlig transport, så kan du tage et tog til “Darnytsia” og derfra med et nyt tog til “Petrivka”. Derfra har du omkring 1 km til hotellet. Take Offer oplyser også, at der kan tilkøbes privat transfer fra lufthavn til hotel t/r til 260 kr. pr. person.


  Læs videre efter annoncen

  annonce

   

  Kiev

  Kiev er en fantastisk by, der egner sig helt perfekt til en weekendtur! Selvom det måske ikke er dit første valg, når snakken lander på storbyferie, så kan du roligt tage afsted. Byen rummer mange flotte bygningsværker og en spændende arkitektur med både klostre, kirker og art nouveau bygninger. Her er gode muligheder for både shopping og sightseeing og faktisk også rigtig lækre madoplevelser. Og så er byen billig! En glad læser, der har været på weekendtur til Kiev fortæller, at han på nogle af byens finere/gode restauranter (Kanapa og BAO) endte med at betale omkring 250 kr. for en 4-5 retters menu med drikkevarer!

   

   

  Tjernobyl

   

   

  Vis dette opslag på Instagram

   

  Et opslag delt af Заброшенное место. (@pripyat_t) den

   

  Vis dette opslag på Instagram

   

  Et opslag delt af Заброшенное место. (@pripyat_t) den

  Oplevelser i Kiev

  Hvis en tur til Tjernobyl ikke lige er dig, kan du nedenfor se de muligheder, du har for oplevelser og aktiviteter i Kiev. Der er masser af muligheder!

  Oplevelser og aktiviteter

  Visum i Ukranie

  Ukranie er visumfri i indtil 90 dage for EU borgere. Du kan læse meget mere om visum og pas på Udenrigsministeriets hjemmeside um.dk.

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  64 kommentarer til Tur til Tjernobyls dødszone: weekendtur i Kiev fra kun 1.573 kr. inkl. hotel, fly og guidet tur til Tjernobyl

  1. Peter says:

   Hej

   i flere af turene til Tjernobyl skriver de at man ikke anbefaler at unge under 18 år deltager, ved du om det betyder at de bliver nægtede adgang eller skal det forstås som at de gerne må deltage ?

   super side
   vh peter

   • Rejsespejder says:

    Hej Peter,
    har undersøgt det nærmere efter din kommentar. Og det er faktisk et lovkrav at man skal være over 18 år. Så det ser ud til at man bliver nægtet adgang.
    Tak fordi du har gjort mig opmærksom på det, fordi jeg synes GetYourGuides beskrivelse “ikke egnet for børn under 18” ikke tydeliggøre det nok. Så den info skal lige med i artiklen :).

  2. Michael says:

   Hvordan bestiller man en samlet pakkerejse?
   kan du / sende et link ?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Michael 🙂

    Camilla har nedenfor stillet det præcis samme spørgsmål, og der kan du se mit svar 😉

  3. Camilla says:

   Hvordan bestiller man en samlet pakkerejse?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Camilla 🙂

    I skrivende stund er det ikke muligt at købe denne rejse som en samlet pakkerejse. Rejsen jeg har sammensat ovenfor kræver derfor tre separate bookinger: flybilletter, hotel og turen til Tjernobyl. Tidligere har Take Offer tilbudt en lignende rejse som et pakketilbud, men det tilbud er ikke en del af deres udvalg lige nu. Hvis det på et tidspunkt kommer tilbage, vil jeg selvfølgelig sørge for at opdatere denne artikel, så man også kan booke rejsen som en pakkerejse 😉

  4. Niels Danstrup says:

   Siden 2013 har det været muligt at besøge en anti-missil kortbølgeradar i Tjernobyl.
   Radaren var så hemmelig, at den ikke var angivet på nogle officielle kort. På kortene var der angivet, at der lå en slags feriekoloni for børn.
   Der er tale om en militær konstruktion, der skulle advare mod langtrækkende missiltrusler, et såkaldt anti-missil forsvar.

   https://goderejsefiduser.dk/besoeg-den-hemmelige-kortboelgeradar-i-tjernobyl/

  5. Niels Danstrup says:

   Besøg spøgelsesbyen Pripyat. Byen ligger ca. 5 km nord-vest for Tjernobylreaktoren i Ukraine (og ca. 100 km nord for Kiev).
   Den blev evakueret kort efter ulykken, og har siden 1986 fået lov til næsten at stå uberørt hen, og bevoksningen bliver både højere og vildere.
   Byen blev bygget til arbejderne ved kernekraftværket. Den blev påbegyndt i 1970 og indviet i 1979. Ved ulykken i 1986 boede der i byen lidt under 50.000 indbyggere, herunder 17.000 børn.
   Se https://goderejsefiduser.dk/spoegelsesbyen-pripyat-i-tjernobyl-kan-besoeges/

  6. Niels Danstrup says:

   Besøg Tjernobyl – og få en strålende oplevelse 🙂
   Det er muligt at komme på en organiseret tur til Tjernobyl. Efter at den ødelagte reaktor er blevet indkapslet er strålingsfaren så lav, at man ved besøg i Tjernobyl på en dagstur, kun får den stråling, der svaret til en almindelig røntgenundersøgelse på et sygehus.
   Se https://goderejsefiduser.dk/besoeg-tjernobyl-og-faa-en-straalende-oplevelse/

  7. Louise says:

   Hvilken lufthavn er bedst flyve til i Kiev? Jeg rejser alene.

   • Rejsespejder_CL says:

    Hej Louise 🙂

    Ift. lufthavnene ligger IEV tættere på Kiev end KBP. Så det vil nok være den nemmeste/hurtigste løsning i forhold til transport

    Jeg håber, du får en fantastisk tur!

    • Louise says:

     Super, mange tak. Glæder mig, et ønske jeg længe har haft om at se Tjernobyl. Turen er planlagt til November :-).

  8. Emil says:

   Hvad gør man med visum ? Skal man ha det for at komme ind ?

  9. Anette says:

   Hej hvordan bestiller man turen ind til tjernobyls?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Anette 🙂

    Det kommer an på, hvilket tilbud du køber. Hvis du selv booker fly og hotel hver for sig, så er der også et link til Tjernobyl-turen (i boksen “Tur til Tjernobyl”). Hvis du køber pakketilbuddet, er fly, hotel og Tjernobyl-turen inkluderet i samme booking 🙂

  10. Jesper says:

   Kan se i har sat prisen op og det nu kun er fra KBH og ikke billund, what gives?

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Jesper,
    Så er artiklen opdateret, så du nu kan finde datoer fra Billund også – beklager ulejligheden 🙂

  11. Alan says:

   Hvordan gør man med penge i Ukraine. Har man euro med og veksler eller? Kan ikke finde nogen der vil sælge mig ukrainske penge.

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Alan,
    Jeg kan læse mig frem til, at du kan tage dit dankort/kreditkort med og hæve penge i en hæveautomat dernede og/eller have euro med og veksle dem når du kommer til Ukraine 🙂

    • Alan says:

     Fedt.

     Tur bestilt. Kan i anbefale nogle wellness hoteller for at slå to fluer med et slag..

     • Rejsespejder_AP says:

      Hvor er det fedt at høre! Jeg håber du får en kanon tur 🙂
      Jeg har lavet en hotel-søgning til dig her. Den viser 4-5* hoteller med pool – så er det bare med at finde et, der passer til dine ønsker og budget 🙂

  12. Thomas Heie Nielsen says:

   Jeg er mest interesseret i Pripyat. Jeg vil gerne tage mange billeder derinde. Synes området er enormt spændende. Hvor meget kommer man til at se på turen til Pripyat?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Thomas 🙂

    Du kommer bl.a. til at se forlystelsesparken, havnen og fodre mallerne i Pripyat-floden. Hvis du gerne vil have en mere detaljeret turbeskrivelse, kan du evt. prøve at kontakte getyourguide (de har en kontaktformular på deres hjemmeside) 🙂

  13. Jacob Søndergaard Pedersen says:

   Jeg vil derover i efterårsferien og se det, er der nogle der kunne have intresse og rejse sammen?

  14. Lars says:

   Smider man tøjet ud bagefter eller?

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Lars,
    Det jeg kan læse mig frem til er “Ifølge zone-reglerne skal du have jakke eller en skjorte med lange ærmer; bukser (ingen shorts, ingen knæbukser, ingen nederdele, ingen gamacher); støvler eller sneakers, som dækker dine fødder uden at være åbne på nogen måde.” – jeg tænker ikke man smider sit tøj ud bagefter 🙂

  15. AE says:

   Er ikke den store rejsemand. Ukraine er visumfrit i 90 dage, så der skal ikke søges visum?
   I forhold til at komme ind til Tjernobyl med det køb er der så en behandlingstid på godkendendelsen, eller er den der med det samme?

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej med dig 🙂
    Lige præcis – du skal ikke søge visum til Ukraine 🙂
    Jeg har ikke hørt noget om behandlingstid på turen til Tjernobyl – jeg går ud fra, at når du har købt turen, så er din billet sikret. Du skal endelig bare huske dit pas når du skal afsted på den guidet tur 🙂

  16. Anne Jensen says:

   Kan man købe en tur hvor hotel, fly og tur til Pripyat og Tjernobyl er planlagt så man trygt kan tage afsted ca tre dage. Jeg rejser ikke ofte.

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Anne,
    Du tænker på en samlet pakkerejse, hvor du køber alt ved et klik? Det kan jeg desværre ikke hjælpe dig med 🙁 Men mon ikke der findes sider/rejseselskaber, der tilbyder dette 🙂

  17. August says:

   Kan man komme med på denne tur, selvom man er under 18, hvis bare man har en værge på over 18 med?

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej August,
    Det er et godt spørgsmål. Jeg tror desværre ikke det er muligt – som jeg læser det, så skal man være over 18 år lige meget hvem man har med på turen.
    Men du kan prøve at kontakte udbyderen af turen og spørge, bare for at være helt sikker 🙂

  18. Jonas Pedersen says:

   Nu er jeg ikke så erfaren med at bestille rejser. Men skal man selv booke hotel og flyrejse for sig ? Eller er der en “samlet” pakke som jeg måske har overset ?

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Jonas,
    Du skal booke hotel, fly og turen til Tjernobyl separat via de links, der er i artiklen.
    Du må endelig sige til, hvis der opstår nogle spørgsmål 🙂

  19. Jonas Pedersen says:

   Kørsel til og fra chernobyl fra kiev. Er det med i den guidede tur eller skal man selv finde transport? Og i så fald det er men i prisen hvor er evt opsamlingssted så.

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Jonas 🙂

    Transporten fra Kiev til Tjernobyl og tilbage igen er inkluderet, og mødestedet er Symona Petlyury Street 28. Du kan finde disse oplysninger under “Forberedelse”, hvis du klikker dig ind på linket med Tjernobyl-tilbuddet 😉

  20. Dorte says:

   Synes det er lidt svært at finde noget om gravide eller folk der planlægger graviditet i fremtiden, gerne må besøge Tjernobyl – ved du det?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Dorte 🙂

    I forbindelse med lige netop graviditet ville jeg selv undlade at besøge Tjernobyl. Gravide skal jo i forvejen undgå mange ting som alkohol og rødt kød, og set i det lys tror jeg ikke, at en tur til Tjernobyl kan anbefales 🙂

    • Dorte says:

     Hej igen, helt enig. De to jeg tænkte at rejse med, er dog ikke gravide lige nu, men planlægger det måske i fremtiden, har du da hørt noget om, at det så heller ikke anbefales?

   • Dorte says:

    @Jannik – nu er det jo ikke dig jeg spørger, men rejsespejder. Der findes nemlig studier vedr. Lige præcis dette emne, men kan ikke finde dem, men måske Rejsespejder kender dem. Så bland dig venligst uden om.

    • Rejsespejder_SB says:

     Hej igen Dorte 🙂

     Det er bestemt ikke noget dumt spørgsmål. Jeg har ikke selv hørt noget om, at det skulle være problematisk for kvinder, der i fremtiden ønsker at få børn. Det er i hvert fald ikke noget, som myndighederne advarer imod.

  21. Jane says:

   Vi har overvejet Ukraine som efterårsferie destination, dog mere i 5 dage end denne korte weekend tur. Hvori adskilder jeres rejse fra en rejse vi selv arrangerer? Det ser ud til jeg får foreslag fra Momondo ved fly og ikke jer? Hvad anbefaler i som lufthavn KIE eller KBP? Er den ene lettere at komme til/ fra end den anden?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Jane 🙂

    Det lyder som en god idé 😉

    En “Rejsespejder-rejse” adskiller sig faktisk næsten overhovedet ikke fra en rejse, som I selv arrangerer. For I booker nemlig selv både fly og hotel. Hele idéen med min side er, at jeg gør mit bedste for at opstøve alle de gode online tilbud, som det kræver tid (og erfaring) at finde. Og så kan folk selv bestemme, om de vil booke dem eller ej. Så det svarer i bund og grund lidt til, at du har fået et godt rejsetip fra en ven, kollega eller et familiemedlem og så selv booker rejsen 🙂

    Ift. lufthavnene ligger IEV (som jeg selv har fundet billetter til i denne artikel) tættere på Kiev end KBP. Så det vil nok være den nemmeste/hurtigste løsning i forhold til transport 🙂

   • Jacob Pedersen says:

    Jeg overvejer 5-6-7 dage i efterårsferien.

  22. Anita says:

   Bare sådan et tilbud dukker op næste år.. Ville være den perfekte extra konfirmationsgave

  23. nicoline says:

   kommer man indenfor i bygningerne? eller er det kun udenfor?

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Nicoline,
    Inde på Chernobyl Tours hjemmeside kan du læse om alt det du kommer til at opleve på din tur. Så vidt jeg kan læse mig frem til, kommer man til at se forskellige bygninger såsom en brandstation og en børnehave. Men når man kommer til byen Pripyat, så må man ikke komme ind i selve bygningerne. På hjemmesiden står der “We are to inform the tourists, that as of 2017, THE VISITS INSIDE THE BUILDINGS IN THE TOWN OF PRYPYAT ARE STRICTLY FORBIDDEN by State Exclusion Zone Agency because of their unsafe state.“. I Pripyat kommer du dog blandt andet stadig til at opleve rådhuset, et hotel, byens stadion, en pool, brandstation og pariserhjulet fra forlystelsesparken, der aldrig nåede at åbne 🙂

  24. sveta says:

   jeg vil bare være sikker på og undgå misforståelser :-):
   hvis jeg køber tur hos jer d.1.6, kan jeg vel selv vælge både en tidligere ankomst- og afrejsedato, ikke?
   eller behøver det være d.31.5-3.6?

  25. sveta says:

   “rus/eng-guide”: betyder det at guiden skal fortælle på begge sprog?

   Og hvis man skal skal booke separat turen og fly med hotel, så kan jeg jo vælge at tage hjem lørdag aften i stedet for søndag, ikke?

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Sveta,
    Du kan booke en tur, hvor guiden snakker engelsk eller en tur, hvor guiden snakker russisk – så vælger du engelsk, så foregår turen kun på engelsk går jeg ud fra 🙂
    Du kan sagtens vælge lige præcis de rejsedatoer du ønsker. I artiklen kommer jeg med eksempler på billige rejsedatoer, men det er selvfølgelig helt op til dig, hvornår du vil afsted 🙂

  26. Kenn says:

   Er det korrekt forstået at man skal booke alt seperat og der ikke findes et pakketilbud?

  27. Tina says:

   Hvor finder man valide kilder omkring strålingen?

  28. Jacob says:

   Hvaf med sikkerheds udstyr når du er i Tjernobyl?

   • Yo says:

    Intet, kan jeg sige, da jeg har været der. Du kommer dog igennem 2-3 checkpoints både ind og ud, hvor du bliver tjekket for stråling.

   • Rejsespejder says:

    Hej Jacob,
    man har ikke behov for sikkerhedsudstyr. Stråligen er forholdsvis lavt – 24 timer svarer til ca. en røntgenundersøgelse.

    • Mads says:

     Ja det er rigtig at strålingen i de områder du har adgang til, er strålingen lav.. men der er også områder der er off limits.. hvor strålingen stadig er sindssyg høj.. men er helt sikker på at der er styr på det der nede.. så Ja ingen sikkerheds udstyr er på krævet, der hvor du har adgang til

  29. Manja hansen says:

   Hej skal man selv søge visum inden??

  se fly se hotel