• 19 feb 2020

  Oplev Tjernobyls dødszone: Weekendtur til Kiev fra kun 1.729 kr. inkl. hotel, fly og guidet tur til Tjernobyl

  Verden stod stille d. 26. april 1986, da atomreaktoren i Tjernobyl eksploderede. Alt inden for en radius på 30 km blev evakueret, og 350.000 mennesker måtte forlade området og deres hjem inden for fire timer. Huse, lejligheder, butikker, sygehuse – alt skulle forlades omgående – og det, der blev ladt tilbage, var nærmest spøgelsesagtige byer, der stadig den dag i dag står tilbage med efterladte hjem, som om folk lige skulle ud af døren efter en pakke smør.

   

  I dag, mere end 30 år efter ulykken, er det muligt at besøge området på guidede ture. Og måske kan intet andet sted give mulighed for en “tidsrejse” som denne. Forlystelsesparker, sygehuse, skoler (hvor opgaver stadig ligger på bordene) – alt er, som det var i 1986 og ligner det, man måske har set i en zombie-film.

   

  Hvis du nu tænker, hvad med strålingen? Så kan jeg fortælle dig, at strålingen – selv efter en hel dag – er lavere, end det man ville få ved en røntgenundersøgelse.

   

  I dag viser jeg dig, hvordan du kan arrangere en weekendtur inkl. fly, hotel og guidet tur til Tjernobyl til under 1.800 kr. pr. person!

  Oplev Tjernobyl
  fra1.729 kr.
  København og Billund
  Kiev
  Billige fly til Kiev
  fra708 kr.
  Fra København
  Fra Billund
  Hotel i Kiev
  f.eks. 3* Premier Hotel Lybid
  343 kr.
  Tur til Tjernobyl
  inkl. transport og guide
  678 kr.
  Hotel
  343 kr.
  Fly
  708 kr.
  Tjernobyl tur
  678 kr.
  Total (pr.person)
  1.729 kr.

  Fly til Kiev

  Hvis du vil opleve Tjernobyl, så er det nemmeste at flyve til Kiev. Og du kan heldigvis både flyve billigt fra København og Billund.

   

  Fra København er det typisk Wizz Air, som tilbyder de billigste billetter til Kiev. I februar og marts finder du de billigste direkte afgange på onsdage og søndage. Herefter finder du fra april til oktober de billigste direkte afgange på mandage, onsdage, fredage og søndage. Det er også muligt at finde billetter hos f.eks. Ukraine International, som dog ofte er lidt dyrere.

   

  Fra Billund er Wizz Air også typisk det billigste luftselskab til Kiev. I februar og marts finder du de billigste direkte afgange på mandage og fredage. Herefter finder du fra april til oktober de billigste direkte afgange på tirsdage og lørdage.

   

  Meget i stil med Ryanair er en mindre håndtaske altid inkluderet i billetten hos Wizz Air. Vil du have mere bagage med, kan du tilkøbe 10 kg håndbagage for mellem 60 – 80 kr. (hvis du booker direkte gennem Wizz Air).

   

  I eksemplet ovenfor har jeg taget udgangspunkt i billetter fra København fra fredag den 26. juni til søndag den 28. juni. På disse datoer koster flybilletterne kun 708 kr.

   

  Herunder har jeg inkluderet et par eksempler på andre billige rejsedatoer. Listen er dog langt fra udtømmende! Så længe du søger efter billetter på de ugedage, jeg har angivet, burde du have gode chancer for at finde billige flybilletter.

   

  Eksempler du billige rejsedatoer

  Fra København

   

  FEBRUAR – MARTS: afgange mandage og fredage. APRIL – OKTOBER: afgange mandage, onsdage, fredage og søndage

   

  • 18.03. – 22.03.
  • 25.03. – 29.03.
  • 01.04. – 05.04.
  • 17.04. – 19.04./20.04. – WE
  • 01.05. – 04.05. – WE
  • 18.05. – 20.05.
  • 03.06./05.06. – 07.06. – WE
  • 08.06. – 10.06.
  • Og mange flere

   

   

  Fra Billund

   

  JANUAR – MARTS: afgange mandage og fredage. APRIL – OKTOBER: afgange tirsdage og lørdage

   

  • 13.03. – 16.03. – WE
  • 16.03. – 20.03.
  • 20.03. – 23.03. – WE
  • 27.03. – 31.03. – WE
  • 09.05. – 12.05. – WE
  • 16.05. – 19.05.
  • 06.06. – 09.06. – WE
  • Og mange flere

   


  Læs videre efter annoncen

  annonce

   

  Hotel i Kiev

  Til din weekend i Kiev har jeg fundet et godt og centralt hotel – det anmelderroste 3* Premier Hotel Lybid. Her får du et centralt hotel, tæt på banegården og en kort gåtur fra masser af restauranter, barer og indkøbsmuligheder.

   

  Du bliver indlogeret på et funktionelt værelse med tv, wi-fi og eget badeværelse. Mange af værelserne tilbyder endda panoramaudsigt over byen. I hotellets lobby er der også en fin lille bar, hvor du kan få en masse lækre drinks og snacks. Her kan du sætte dig efter nogle dejlige dage i Kiev og afslutte turen på den bedst mulige måde, hvis du spørger mig.

   

  Jeg har i dette eksempel fundet et 2-nætters ophold fra fredag den 26. juni til søndag den 28. juni til 686 kr. Ved en rejse for 2 personer bliver prisen derfor kun 343 kr. pr. person. Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Kiev, skal du naturligvis være velkommen til det.

   

   

  Heldagstur til Tjernobyl med guide

  Der findes mange forskellige udbydere af ture til Tjernobyl. Jeg har taget udgangspunkt i en heldagstur fra getyourguide.dk. De fleste af udbyderne tilbyder dog ture i nogenlunde samme prisleje.

   

  Der findes både heldagsture, private ture, ture med frokost osv. Turen ovenfor er en heldagsgruppetur, der både inkluderer transport, tilladelser og en (engelsktalende) guide. Vær opmærksom på, at aldersgrænsen for en tur til Tjernobyl er 18 år.

   

  Turen starter i Kiev, hvor du har to timers køretur i en minivan ud til Tjernobyl. Det er vigtigt, at du husker dit pas (ellers kan du ikke komme ind på området). Det er en heldagstur, der varer ca. 11 timer. Du kommer bl.a. til at se og opleve forladte bygninger, huse, skovområder, selve atomkraftværket og byen Pripjat, hvor du kan se en forladt svømmehal, et øde hotel og det ikoniske pariserhjul fra en forlystelsespark, der aldrig nåede at åbne (se billeder længere nede i artiklen).

   

  Alt efter hvornår du rejser, skal du selvfølgelig have styr på din påklædning. Hvis du f.eks. rejser om vinteren, vil jeg anbefale, du husker at tage den tykke jakke med. Der kan nemlig blive ret koldt i Kiev denne årstid. Men der findes jo ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning – er det ikke det, man siger?

   


  Læs videre efter annoncen

  annonce

   

  Transport til/fra hotellet

  Kiev har to lufthavne. Flyver du med Wizz Air, lander du i Zhuliany-lufthavnen (IEV). Herfra er det nemmest at tage én af de mange mini-busser (Marshrutkas) ind til byen. F.eks. nr. 805, som kører direkte til Kievs hovedbanegård, hvorfra du har 15 – 20 minutters gang til hotellet. Du kan selvfølgelig også vælge at tage en taxi fra lufthavnen og direkte til hotellet. Der er lige over 6 km, og turen koster omkring 120 kr.

   

  Kievs anden lufthavn er Boryspil International Airport (KBP), ligger noget længere fra byen (ca. 36 km). Herfra kan du tage både bus og tog til Kiev Station. Turen tager ca. 40-50 minutter og koster omkring 40 kr.

   

   

  Pakkerejser til Kiev

  Mange af jer har efterspurgt et pakkerejsetilbud til Kiev. Det kan du også sagtens finde. Herunder kan du lede efter pakkerejser til Kiev, der både inkluderer flybilletter tur/retur og hotel. Vær dog opmærksom på, at du stadig skal booke den heldagsturen til Tjernobyl ved siden af.

  Pakkerejser til Kiev
  inkl. fly og hotel

   

  Rejsetips til Kiev

  Kiev er en fantastisk by, der egner sig helt perfekt til en weekendtur! Selvom det måske ikke lige er dit førstevalg, når snakken falder på storbyferie, så kan du roligt tage afsted. Byen rummer mange flotte bygningsværker og en spændende arkitektur med både klostre, kirker og art nouveau-bygninger. Her er gode muligheder for både shopping og sightseeing og faktisk også rigtig lækre madoplevelser. Og så er byen billig! En glad læser, der har været på weekendtur til Kiev fortæller, at han på nogle af byens finere/gode restauranter (Kanapa og BAO) endte med at betale omkring 250 kr. for en 4-5-retters menu med drikkevarer!

   

   

  Billeder fra Tjernobyl

   

   

  Vis dette opslag på Instagram

   

  Et opslag delt af Заброшенное место. (@pripyat_t) den

   

  Vis dette opslag på Instagram

   

  Et opslag delt af Заброшенное место. (@pripyat_t) den

   

  Visum i Ukranie

  Ukraine er visumfrit op til 90 dage for EU borgere. Du kan læse meget mere om visum og pas på Udenrigsministeriets hjemmeside um.dk.

   

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  72 kommentarer til Oplev Tjernobyls dødszone: Weekendtur til Kiev fra kun 1.729 kr. inkl. hotel, fly og guidet tur til Tjernobyl

  1. Kristian says:

   Hej Rejsespejder
   Jeg synes lige at du skal tilføje, at det er både smartere og billigere at tage en Uber frem for en taxa i Kiev (med mindre man taler ukrainsk), da taxaerne skruer prisen åndssvagt højt op, fordi man er turist. Jeg har været i Kiev adskillige gange, og en Uber koster ca. 35 kr fra IEV til centrum (6 km) og ca. 100 kr fra KBP (36 km), og de gange jeg har forhørt mig ved taxaerne snakker vi 150-200 kr for at blive kørt 5-6 km. Bare et lille tip. 🙂
   MVH Kristian

   • Rejsespejder PK says:

    Hej Kristian,

    Tusinde tak for dit tip. Det vil jeg huske på til næste gang, jeg skriver om en tur til Kiev 🙂

  2. Martin says:

   Kiev er russisk og den måde man stavede det på under Sovjetunionen. Kyiv er den korrekte måde at stave det på, da det er Ukrainsk.

  3. martin says:

   Hej
   Lybid hotel er ikke centralt, det ligger på den forkerte side af bakken.

   Deres bar er et levn fra Sovjettiden så der bør man ikke sætte sig og nyde en drink medmindre man ikke har den store forventning til den.

   Der findes ikke en tog station i Zhuliany lufthavnen altså kan man ikke tage toget til hovedbanen.

   Der 6.5 km fra lufthavnen til hotellet ikke 36 km.

   Alle ture til Tjernobyl har frokost i programmet, da der kun findes et sted i området du må spise.

   Med venlig hilsen
   En dansker der bor i Kyiv, ikke Kiev

   • Rejsespejder says:

    Hej Martin,
    tak for din kommentar.
    Tror der gik et eller andet galt i beskrivelsen. Det er selvfølgelig Boryspil-lufthavnen der er 36 km fra centrum :). Zhyliany er selvfølgelig kun 6 km fra centrum. Det er rettet nu.
    Ang. hotellet, så kan man selvfølgelig altid finde et bedre og endnu mere centralt hotel. Hotellet ligger 900 meter fra hovedbanegården og 2,5 km fra Maidan – så jeg synes man godt kan kalde det centralt.
    Og det er min vurdering at det er det hotel, man kunne får mest for penge i denne prisklasse – og er det hotel jeg selv ville vælge, hvis jeg skulle rejse på de datoer. Men som sagt, er det altid muligt at finde et endnu bedre hoteller til flere penge (som i sidste ende også er en samgssag). Man kan altid selv prøve at finde et hotel der matcher éns egne ønsker, hvis det jeg nævner ikke gør det, ved at klikke på “ANDRE HOTELLER”.
    Ang. stavemåden. Så er det både Kiev, Kijev og Kyjiv som er accepteret ifl. Politikens Nudansk Ordbog. Kyiv, som du staver det, er dog ikke nævnt her.

  4. martin says:

   Hej
   Lybid hotel er ikke centralt, det ligger på den forkerte side af bakken.

   Deres bar er et levn fra Sovjettiden så der bør man ikke sætte sig og nyde en drink medmindre man ikke har den store forventning til den.

   Der findes ikke en tog station i Zhuliany lufthavnen altså kan man ikke tage toget til hovedbanen.

   Der 6.5 km fra lufthavnen til hotellet ikke 36 km.

   Alle ture til Tjernobyl har frokost i programmet, da der kun findes et sted i området du må spise.

   Med venlihg hilsen
   En dansker der bor i Kyiv, ikke Kiev

  5. Sune says:

   Hejsa. Hvordan får du Tjernobyl dagstur til at blive kr. 670? 6.376 ukrainske Hrynia er lig med DKK 1.730. Det ser umiddelbart ud som om, du har omregnet fra russiske rubler.

   • Rejsespejder_CL says:

    Hej Sune 🙂

    Jeg er ikke helt sikker på, hvor du ser den pris henne (6.376 ukrainske Hrynia) – men i artiklen henviser jeg til Get Your Guide, som er udbyder af en dagstur til 670 kr. Det kan du se her: https://ibb.co/7Qk11MR

    Sig endelig til, hvis du har nogen spørgsmål 🙂

  6. Peter says:

   Hej

   i flere af turene til Tjernobyl skriver de at man ikke anbefaler at unge under 18 år deltager, ved du om det betyder at de bliver nægtede adgang eller skal det forstås som at de gerne må deltage ?

   super side
   vh peter

   • Rejsespejder says:

    Hej Peter,
    har undersøgt det nærmere efter din kommentar. Og det er faktisk et lovkrav at man skal være over 18 år. Så det ser ud til at man bliver nægtet adgang.
    Tak fordi du har gjort mig opmærksom på det, fordi jeg synes GetYourGuides beskrivelse “ikke egnet for børn under 18” ikke tydeliggøre det nok. Så den info skal lige med i artiklen :).

  7. Michael says:

   Hvordan bestiller man en samlet pakkerejse?
   kan du / sende et link ?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Michael 🙂

    Camilla har nedenfor stillet det præcis samme spørgsmål, og der kan du se mit svar 😉

  8. Camilla says:

   Hvordan bestiller man en samlet pakkerejse?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Camilla 🙂

    I skrivende stund er det ikke muligt at købe denne rejse som en samlet pakkerejse. Rejsen jeg har sammensat ovenfor kræver derfor tre separate bookinger: flybilletter, hotel og turen til Tjernobyl. Tidligere har Take Offer tilbudt en lignende rejse som et pakketilbud, men det tilbud er ikke en del af deres udvalg lige nu. Hvis det på et tidspunkt kommer tilbage, vil jeg selvfølgelig sørge for at opdatere denne artikel, så man også kan booke rejsen som en pakkerejse 😉

  9. Niels Danstrup says:

   Siden 2013 har det været muligt at besøge en anti-missil kortbølgeradar i Tjernobyl.
   Radaren var så hemmelig, at den ikke var angivet på nogle officielle kort. På kortene var der angivet, at der lå en slags feriekoloni for børn.
   Der er tale om en militær konstruktion, der skulle advare mod langtrækkende missiltrusler, et såkaldt anti-missil forsvar.

   https://goderejsefiduser.dk/besoeg-den-hemmelige-kortboelgeradar-i-tjernobyl/

  10. Niels Danstrup says:

   Besøg spøgelsesbyen Pripyat. Byen ligger ca. 5 km nord-vest for Tjernobylreaktoren i Ukraine (og ca. 100 km nord for Kiev).
   Den blev evakueret kort efter ulykken, og har siden 1986 fået lov til næsten at stå uberørt hen, og bevoksningen bliver både højere og vildere.
   Byen blev bygget til arbejderne ved kernekraftværket. Den blev påbegyndt i 1970 og indviet i 1979. Ved ulykken i 1986 boede der i byen lidt under 50.000 indbyggere, herunder 17.000 børn.
   Se https://goderejsefiduser.dk/spoegelsesbyen-pripyat-i-tjernobyl-kan-besoeges/

  11. Niels Danstrup says:

   Besøg Tjernobyl – og få en strålende oplevelse 🙂
   Det er muligt at komme på en organiseret tur til Tjernobyl. Efter at den ødelagte reaktor er blevet indkapslet er strålingsfaren så lav, at man ved besøg i Tjernobyl på en dagstur, kun får den stråling, der svaret til en almindelig røntgenundersøgelse på et sygehus.
   Se https://goderejsefiduser.dk/besoeg-tjernobyl-og-faa-en-straalende-oplevelse/

  12. Louise says:

   Hvilken lufthavn er bedst flyve til i Kiev? Jeg rejser alene.

   • Rejsespejder_CL says:

    Hej Louise 🙂

    Ift. lufthavnene ligger IEV tættere på Kiev end KBP. Så det vil nok være den nemmeste/hurtigste løsning i forhold til transport

    Jeg håber, du får en fantastisk tur!

    • Louise says:

     Super, mange tak. Glæder mig, et ønske jeg længe har haft om at se Tjernobyl. Turen er planlagt til November :-).

  13. Emil says:

   Hvad gør man med visum ? Skal man ha det for at komme ind ?

  14. Anette says:

   Hej hvordan bestiller man turen ind til tjernobyls?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Anette 🙂

    Det kommer an på, hvilket tilbud du køber. Hvis du selv booker fly og hotel hver for sig, så er der også et link til Tjernobyl-turen (i boksen “Tur til Tjernobyl”). Hvis du køber pakketilbuddet, er fly, hotel og Tjernobyl-turen inkluderet i samme booking 🙂

  15. Jesper says:

   Kan se i har sat prisen op og det nu kun er fra KBH og ikke billund, what gives?

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Jesper,
    Så er artiklen opdateret, så du nu kan finde datoer fra Billund også – beklager ulejligheden 🙂

  16. Alan says:

   Hvordan gør man med penge i Ukraine. Har man euro med og veksler eller? Kan ikke finde nogen der vil sælge mig ukrainske penge.

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Alan,
    Jeg kan læse mig frem til, at du kan tage dit dankort/kreditkort med og hæve penge i en hæveautomat dernede og/eller have euro med og veksle dem når du kommer til Ukraine 🙂

    • Alan says:

     Fedt.

     Tur bestilt. Kan i anbefale nogle wellness hoteller for at slå to fluer med et slag..

     • Rejsespejder_AP says:

      Hvor er det fedt at høre! Jeg håber du får en kanon tur 🙂
      Jeg har lavet en hotel-søgning til dig her. Den viser 4-5* hoteller med pool – så er det bare med at finde et, der passer til dine ønsker og budget 🙂

  17. Thomas Heie Nielsen says:

   Jeg er mest interesseret i Pripyat. Jeg vil gerne tage mange billeder derinde. Synes området er enormt spændende. Hvor meget kommer man til at se på turen til Pripyat?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Thomas 🙂

    Du kommer bl.a. til at se forlystelsesparken, havnen og fodre mallerne i Pripyat-floden. Hvis du gerne vil have en mere detaljeret turbeskrivelse, kan du evt. prøve at kontakte getyourguide (de har en kontaktformular på deres hjemmeside) 🙂

  18. Jacob Søndergaard Pedersen says:

   Jeg vil derover i efterårsferien og se det, er der nogle der kunne have intresse og rejse sammen?

  19. Lars says:

   Smider man tøjet ud bagefter eller?

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Lars,
    Det jeg kan læse mig frem til er “Ifølge zone-reglerne skal du have jakke eller en skjorte med lange ærmer; bukser (ingen shorts, ingen knæbukser, ingen nederdele, ingen gamacher); støvler eller sneakers, som dækker dine fødder uden at være åbne på nogen måde.” – jeg tænker ikke man smider sit tøj ud bagefter 🙂

  20. AE says:

   Er ikke den store rejsemand. Ukraine er visumfrit i 90 dage, så der skal ikke søges visum?
   I forhold til at komme ind til Tjernobyl med det køb er der så en behandlingstid på godkendendelsen, eller er den der med det samme?

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej med dig 🙂
    Lige præcis – du skal ikke søge visum til Ukraine 🙂
    Jeg har ikke hørt noget om behandlingstid på turen til Tjernobyl – jeg går ud fra, at når du har købt turen, så er din billet sikret. Du skal endelig bare huske dit pas når du skal afsted på den guidet tur 🙂

  21. Anne Jensen says:

   Kan man købe en tur hvor hotel, fly og tur til Pripyat og Tjernobyl er planlagt så man trygt kan tage afsted ca tre dage. Jeg rejser ikke ofte.

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Anne,
    Du tænker på en samlet pakkerejse, hvor du køber alt ved et klik? Det kan jeg desværre ikke hjælpe dig med 🙁 Men mon ikke der findes sider/rejseselskaber, der tilbyder dette 🙂

  22. August says:

   Kan man komme med på denne tur, selvom man er under 18, hvis bare man har en værge på over 18 med?

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej August,
    Det er et godt spørgsmål. Jeg tror desværre ikke det er muligt – som jeg læser det, så skal man være over 18 år lige meget hvem man har med på turen.
    Men du kan prøve at kontakte udbyderen af turen og spørge, bare for at være helt sikker 🙂

  23. Jonas Pedersen says:

   Nu er jeg ikke så erfaren med at bestille rejser. Men skal man selv booke hotel og flyrejse for sig ? Eller er der en “samlet” pakke som jeg måske har overset ?

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Jonas,
    Du skal booke hotel, fly og turen til Tjernobyl separat via de links, der er i artiklen.
    Du må endelig sige til, hvis der opstår nogle spørgsmål 🙂

  24. Jonas Pedersen says:

   Kørsel til og fra chernobyl fra kiev. Er det med i den guidede tur eller skal man selv finde transport? Og i så fald det er men i prisen hvor er evt opsamlingssted så.

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Jonas 🙂

    Transporten fra Kiev til Tjernobyl og tilbage igen er inkluderet, og mødestedet er Symona Petlyury Street 28. Du kan finde disse oplysninger under “Forberedelse”, hvis du klikker dig ind på linket med Tjernobyl-tilbuddet 😉

  25. Dorte says:

   Synes det er lidt svært at finde noget om gravide eller folk der planlægger graviditet i fremtiden, gerne må besøge Tjernobyl – ved du det?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Dorte 🙂

    I forbindelse med lige netop graviditet ville jeg selv undlade at besøge Tjernobyl. Gravide skal jo i forvejen undgå mange ting som alkohol og rødt kød, og set i det lys tror jeg ikke, at en tur til Tjernobyl kan anbefales 🙂

    • Dorte says:

     Hej igen, helt enig. De to jeg tænkte at rejse med, er dog ikke gravide lige nu, men planlægger det måske i fremtiden, har du da hørt noget om, at det så heller ikke anbefales?

   • Dorte says:

    @Jannik – nu er det jo ikke dig jeg spørger, men rejsespejder. Der findes nemlig studier vedr. Lige præcis dette emne, men kan ikke finde dem, men måske Rejsespejder kender dem. Så bland dig venligst uden om.

    • Rejsespejder_SB says:

     Hej igen Dorte 🙂

     Det er bestemt ikke noget dumt spørgsmål. Jeg har ikke selv hørt noget om, at det skulle være problematisk for kvinder, der i fremtiden ønsker at få børn. Det er i hvert fald ikke noget, som myndighederne advarer imod.

  26. Jane says:

   Vi har overvejet Ukraine som efterårsferie destination, dog mere i 5 dage end denne korte weekend tur. Hvori adskilder jeres rejse fra en rejse vi selv arrangerer? Det ser ud til jeg får foreslag fra Momondo ved fly og ikke jer? Hvad anbefaler i som lufthavn KIE eller KBP? Er den ene lettere at komme til/ fra end den anden?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Jane 🙂

    Det lyder som en god idé 😉

    En “Rejsespejder-rejse” adskiller sig faktisk næsten overhovedet ikke fra en rejse, som I selv arrangerer. For I booker nemlig selv både fly og hotel. Hele idéen med min side er, at jeg gør mit bedste for at opstøve alle de gode online tilbud, som det kræver tid (og erfaring) at finde. Og så kan folk selv bestemme, om de vil booke dem eller ej. Så det svarer i bund og grund lidt til, at du har fået et godt rejsetip fra en ven, kollega eller et familiemedlem og så selv booker rejsen 🙂

    Ift. lufthavnene ligger IEV (som jeg selv har fundet billetter til i denne artikel) tættere på Kiev end KBP. Så det vil nok være den nemmeste/hurtigste løsning i forhold til transport 🙂

   • Jacob Pedersen says:

    Jeg overvejer 5-6-7 dage i efterårsferien.

  27. Anita says:

   Bare sådan et tilbud dukker op næste år.. Ville være den perfekte extra konfirmationsgave

  28. nicoline says:

   kommer man indenfor i bygningerne? eller er det kun udenfor?

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Nicoline,
    Inde på Chernobyl Tours hjemmeside kan du læse om alt det du kommer til at opleve på din tur. Så vidt jeg kan læse mig frem til, kommer man til at se forskellige bygninger såsom en brandstation og en børnehave. Men når man kommer til byen Pripyat, så må man ikke komme ind i selve bygningerne. På hjemmesiden står der “We are to inform the tourists, that as of 2017, THE VISITS INSIDE THE BUILDINGS IN THE TOWN OF PRYPYAT ARE STRICTLY FORBIDDEN by State Exclusion Zone Agency because of their unsafe state.“. I Pripyat kommer du dog blandt andet stadig til at opleve rådhuset, et hotel, byens stadion, en pool, brandstation og pariserhjulet fra forlystelsesparken, der aldrig nåede at åbne 🙂

  29. sveta says:

   jeg vil bare være sikker på og undgå misforståelser :-):
   hvis jeg køber tur hos jer d.1.6, kan jeg vel selv vælge både en tidligere ankomst- og afrejsedato, ikke?
   eller behøver det være d.31.5-3.6?

  30. sveta says:

   “rus/eng-guide”: betyder det at guiden skal fortælle på begge sprog?

   Og hvis man skal skal booke separat turen og fly med hotel, så kan jeg jo vælge at tage hjem lørdag aften i stedet for søndag, ikke?

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Sveta,
    Du kan booke en tur, hvor guiden snakker engelsk eller en tur, hvor guiden snakker russisk – så vælger du engelsk, så foregår turen kun på engelsk går jeg ud fra 🙂
    Du kan sagtens vælge lige præcis de rejsedatoer du ønsker. I artiklen kommer jeg med eksempler på billige rejsedatoer, men det er selvfølgelig helt op til dig, hvornår du vil afsted 🙂

  31. Kenn says:

   Er det korrekt forstået at man skal booke alt seperat og der ikke findes et pakketilbud?

  32. Tina says:

   Hvor finder man valide kilder omkring strålingen?

  33. Jacob says:

   Hvaf med sikkerheds udstyr når du er i Tjernobyl?

   • Yo says:

    Intet, kan jeg sige, da jeg har været der. Du kommer dog igennem 2-3 checkpoints både ind og ud, hvor du bliver tjekket for stråling.

   • Rejsespejder says:

    Hej Jacob,
    man har ikke behov for sikkerhedsudstyr. Stråligen er forholdsvis lavt – 24 timer svarer til ca. en røntgenundersøgelse.

    • Mads says:

     Ja det er rigtig at strålingen i de områder du har adgang til, er strålingen lav.. men der er også områder der er off limits.. hvor strålingen stadig er sindssyg høj.. men er helt sikker på at der er styr på det der nede.. så Ja ingen sikkerheds udstyr er på krævet, der hvor du har adgang til

  34. Manja hansen says:

   Hej skal man selv søge visum inden??