Rejsespejder er en kommerciel side. Vi finder på daglig basis virkeligt gode rejsetilbud, og vi tjener penge på, at du i sidste ende booker tilbuddene m.fl. Dette har dog ingen indflydelse på priserne eller lignende.

fra 1.496 kr.
Tjernobyl-slider
Weekendophold

Oplev Tjernobyls dødszone: Rejse til Kiev med 3 nætter på nybygget hotel fra kun 1.496 kr. p.p. inkl. fly og guidet tur til Tjernobyl

Weekendophold |

Oplev Tjernobyls dødszone: Rejse til Kiev med 3 nætter på nybygget hotel fra kun 1.496 kr. p.p. inkl. fly og guidet tur til Tjernobyl

Verden stod stille d. 26. april 1986, da atomreaktor nummer 4 i Tjernobyl eksploderede. Alt inden for en radius på 30 km blev evakueret, og 350.000 mennesker måtte forlade området og deres hjem inden for fire timer. Huse, lejligheder, butikker, sygehuse – alt skulle forlades omgående – og det, der stod tilbage, var nærmest spøgelsesagtige byer, der stadig den dag i dag er komplet ubeboede.

I dag, mere end 30 år efter ulykken, er det muligt at besøge området på guidede ture. Og måske kan intet andet sted give mulighed for en “tidsrejse” som Tjernobyl. Forlystelsesparker, sygehuse, skoler (hvor opgaver stadig ligger på bordene) – alt er, som det var i 1986, og området ligner nok mest af alt noget fra en zombie-film.

Hvis du nu tænker, hvad med strålingen? Så kan jeg fortælle dig, at strålingen – selv efter en hel dag – er lavere, end det du bliver udsat for ved en røntgenundersøgelse.

Så hvis du gerne vil en tur til Tjernobyl, viser jeg dig herunder, hvordan du selv kan arrangere en billig smuttur med fly tur/retur, hotel og guidet heldagstur! ☢️🇺🇦

Oplev Tjernobyl

februar – oktober

fra

1.496 kr.

København og Billund ✈ Kiev

Billige fly til Kiev

fra

265 kr.

Billund

Tur til Tjernobyl

662 kr.

Hotel

569 kr.

Fly

265 kr.

Andet

662 kr.

Total (pr. person):

1.496 kr.

Rejse til Tjernobyl – fly til Kiev

Hvis du vil opleve Tjernobyl, skal du som det første have styr på flybilletter derned. Og her er hovedstaden Kiev det oplagte valg. Storbyen ligger tæt på Tjernobyl, og du kan både flyve dertil fra København og Billund med det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air.

Fra København kan du f.eks. i februar og marts finde direkte afgange på torsdage og søndage. Og fra april til oktober er der direkte afgange alle mandage, onsdage, fredage og søndage.

Priserne kan variere, men typisk kan du finde tur/retur-billetter til mellem ca. 300 og 800 kr.

Fra Billund kan du i februar og marts finde direkte afgange på mandage, onsdage og fredage. Og fra april til oktober på alle tirsdage, torsdage, lørdage og søndage.

Prisniveauet minder generelt en del om det fra København.

I eksemplet ovenfor har jeg taget udgangspunkt i billetter fra København fra torsdag den 3. marts til søndag den 6. marts. På disse datoer koster flybilletterne kun 265 kr.

Hos Wizz Air må du altid medbringe en lille taske, der skal placeres under sædet foran dig (maks. 40 x 30 x 20 cm). Vil du gerne tilføje indtjekket bagage eller håndbagage til bagagehylden, kan du tilkøbe dette i bookingprocessen (hvilket er billigst at gøre direkte gennem Wizz Air).

Eksempler på billige rejsedatoer

Fra København

  • Februar – marts: torsdage og søndage
  • April – oktober: mandage, onsdage, fredage og søndage

Fra Billund

  • Februar – marts: mandage, onsdage og fredage
  • April – oktober: tirsdage, torsdage, lørdage og søndage

Rejse til Tjernobyl – Hotel i Kiev

Til dit ophold i Kiev har jeg fundet et særdeles anmelderrost, nybygget hotel med en ideel beliggenhed.

Det trestjernede ibis Kiev Railway Station (4,5 ud af 5 på Tripadvisor og Travellers’ Choice 2021) ligger, som navnet antyder, lige ved hovedbanegården i Kiev. Transportmulighederne til og fra hotellet kan derfor næppe være bedre. Hotellet ligger desuden kun en halv times gåtur fra mødestedet for den guidede tur (Volodymyrska 60).

Udover en glimrende beliggenhed kan du også glæde dig til et ganske nyt hotel, der blev bygget i 2018. Selvom ibis-kæden mest er kendt for sine budgetvenlige hoteller, får du her et hotel med moderne faciliteter og komfortable værelser. At hotellet siden sin åbning har fået overvældende positive anmeldelser, trækker bestemt heller ikke ned (bl.a. 8,9 ud af 10 på booking.com).

Jeg har i dette eksempel fundet et trenætters ophold fra torsdag den 3. marts til søndag den 6. marts. På disse datoer koster et topersoners værelse i alt 1.138 kr. inkl. gratis afbestilling. Ved en rejse for to personer bliver prisen derfor kun 569 kr. pr. person.

Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Kiev, skal du naturligvis være velkommen til det.

Tjernobyl

Tjernobyl

Guidet heldagstur til Tjernobyl

Der findes mange forskellige udbydere af ture til Tjernobyl. Jeg har taget udgangspunkt i en heldagstur fra getyourguide.dk. De fleste af udbyderne tilbyder dog ture i nogenlunde samme prisleje.

Der findes både heldagsture, private ture, ture med frokost osv. Turen ovenfor er en heldagsgruppetur, der både inkluderer transport, tilladelser og en (engelsktalende) guide. Vær opmærksom på, at aldersgrænsen for en tur til Tjernobyl er 18 år.

Turen starter i Kiev, hvor du har en to timers køretur i en minivan op til Tjernobyl. Det er vigtigt, at du husker dit pas (ellers kan du ikke komme ind på området). Heldagsturen varer ca. 11 timer. Du kommer bl.a. til at se og opleve forladte bygninger, huse, skovområder, selve atomkraftværket og byen Pripjat, hvor du kan se en forladt svømmehal, et øde hotel og det ikoniske pariserhjul fra en forlystelsespark, der aldrig nåede at åbne (se billederne længere nede i artiklen).

Som sagt skal du – alt efter hvornår du rejser – have styr på din påklædning. Hvis du f.eks. rejser om efteråret eller vinteren, vil jeg anbefale, du husker at tage den tykke jakke med. Der kan nemlig blive ret koldt i Kiev på denne årstid. Men der findes jo ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning – er det ikke det, man siger?

Transport til/fra hotellet

Kiev har to lufthavne. Flyver du med Wizz Air, lander du i Zhuliany-lufthavnen (IEV).

Da du ankommer ret sent til Kiev, vil det nok være skønnest at tage en taxi ind til hotellet. Flere læsere (som bor eller har rejst i Kiev) har i denne forbindelse opfordret til, at man benytter sig af nogle af de lokale taxi-apps (f.eks. Bolt, Uber eller Uklon), da disse er billigere end de traditionelle taxier.

Rejsetips til Kiev

Kiev er faktisk en spændende by, der egner sig godt til en smuttur! Selvom den ukrainske storby måske ikke lige er dit førstevalg, når snakken falder på storbyferie, så kan du roligt tage afsted. Byen rummer mange flotte bygningsværker og en spændende arkitektur med både klostre, kirker og art nouveau-bygninger. Her er gode muligheder for både shopping og sightseeing og faktisk også rigtig lækre madoplevelser. Og så er byen billig! En glad læser, der har været på weekendtur til Kiev fortæller, at han på nogle af byens finere restauranter (Kanapa og BAO) endte med at betale omkring 250 kr. for en 4-5-retters menu med drikkevarer!

Billeder fra Tjernobyl

Tjernobyl Tjernobyl Tjernobyl Tjernobyl

Tjernobyl

Corona og Ukranie

Ved indrejse skal du medbringe et gyldigt coronapas, hvor det fremgår, at du er testet negativ, tidligere smittet eller færdigvaccineret. Hvis ikke du er vaccineret/tidligere smittet, skal du desuden installere Vdoma-mobilappen.

Herudover er det et krav, at du har en ukrainsk Covid-19-rejseforsikring. En 3-dages forsikring koster kun 4-5 euro og kan købes på visitukraine.today.

Som altid vil jeg anbefale, at du holder dig opdateret på Udenrigsministeriets hjemmeside. Og på coronasmitte.dk kan du se, hvordan du skal forholde dig ved hjemrejse.

Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

Oplev Tjernobyls dødszone: Rejse til Kiev med 3 nætter på nybygget hotel fra kun 1.496 kr. p.p. inkl. fly og guidet tur til TjernobylOplev Tjernobyls dødszone: Rejse til Kiev med 3 nætter på nybygget hotel fra kun 1.496 kr. p.p. inkl. fly og guidet tur til Tjernobyl

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar

Log ind for at gemme hvad der inspirerer dig

Du kan tilføje op til 99 tilbud