21 feb 2018

Oplev magiske Vietnam: 15-dages-rundrejse til kun 4.073 kr. inkl. fly og alle hoteller

Vidunderlige Vietnam er et eksotisk paradis for enhver globetrotter. Landet byder på en forførende kombination hektiske storbyer, ubeskrivelig smuk natur, kilometervis af suveræne sandstrande, en fascinerende kulturarv og et kulinarisk gadekøkken, der fejer benene væk under dig! Der er så meget, som du kan og skal opleve i Vientnam, at landet er den perfekte destination for et fængslende rundrejse-eventyr!

Hvis en rundrejse i fantastiske Vietnam er på din bucket list, er det på tide at få den krydset af!

Vietnam rundt
maj - november
4.073 kr.
København
Ho Chi Minh
Billige fly til Vietnam
inkl. 23 kg bagage

Fly

Udgangspunkt for hele rejsen er nogle vanvittig billige billetter til Vietnam. På skyscanner har jeg i dag fundet en masse billige fly fra København til den vietnamesiske storby Ho Chi Minh. Fra maj til juni og igen fra september til oktober kan du finde billige flybilletter hos både Turkish Airlines og Qatar Airways til under 3.000 kr. inkl. hhv. 23 og 30 kg bagage. Billetterne er billigst før sommerferien (lidt under 3.000 kr.) og bliver lidt dyrere efterfølgende (lidt over over 3.000 kr.)

Jeg har ovenfor f.eks. fundet billetter med Turkish Airlines fra den 21.05. – 04.06. til kun 2.744 kr. inkl. 23 kg bagage og gode flytider (selvom mellemlandingen på hjemturen er om natten).

Når du søger efter billetter på skyscanner skal du være obs på et par ting. Flytiderne varierer dog meget, så det bør du være opmærksom på og leg lidt med datoerne (hvis du ser en flytid på 28 timer en dag – så prøv at kigge et par dage frem og før).

Ovennævnte rejseeksempel er med afgang fra København d. 21.05. – 04.06.  – her er nogle andre billige afgange (husk hotelpriserne kan variere afhængig af datoerne).

Eksempler på billige rejsedatoer

 • 03.05. – 14.05.
 • 06.05. – 16.05.
 • 07.05. – 21.05.
 • 14.05. – 28.05.
 • 17.05. – 30.05.
 • 21.05. – 04.06.
 • 28.05. – 11.06.
 • 02.06. – 13.06.
 • 02.09. – 12.09.
 • 16.09. – 26.09.
 • 14.10. – 24.10. – Efterårsferien til 3.473 kr.!
 • og mange flere

 

Rundrejse

Ho Chi Minh City (dag 1 og 2)

Velkommen til en af ​​de mest travle storbyer i Sydøstasien. Ho Chi Minh City (tidligere kaldt Saigon) er et sted fyldt med motorscootere, biler og masser af mennesker. Det lyder i første omgang ikke helt så charmerende, men byen er alligevel et (kort) besøg værd. Her kan du smage superlækker vietnamesisk mad, opleve mange forskellige kulturer og ikke mindst en storbystemning uden lige. Jeg anbefaler, at du tager en tur op til “skydækket” i den 269 meter høje Bitexco Financial Tower (som de lokale også kalder “UFO”). Turen op i elevatoren koster omkring 70 kr., men det er alle pengene værd. Her får du nemlig en fantastisk udsigt over hele byen, og det giver en imponerende fornemmelse af, hvor stor Ho Chi Minh virkelig er. Derudover kan jeg også anbefale en tur til Mekong Deltaet. Hvis du er interesseret i Vietnam-krigen, skal du en tur forbi “War Remnants Museum”, som giver et fascinerende indblik i landets blodige fortid. Hvis du vil møde andre rejsende, kan jeg kan også anbefale en aftentur forbi Backpacker Street, hvor du finder et utal af billige barer og restauranter (selvom den er en smule turistet).

Jeg har fundet det anmelderroste Bich Duyen (4,5 ud af 5 på TripAdvisor og “Certificate of Excellence“) centralt i byen til 58 kr. pr. person (115 kr. i alt). Og for de småpenge får du et hotel i hjertet af Ho Chi Minh, gratis wifi, aircondtion, en 24-timers reception med valutaveksling og mulighed for tøjvask.

Hotel i Ho Chi Minh
f.eks. det budgetvenlige Bich Duyen
58 kr.

 

Da Lat (dag 2 til 4)

Der er mange, der siger, at Da Lat er et af de smukkeste steder i Vietnam. Og jeg er fuldstændig enig. Den forholdsvis lille by er nok det helt modsætte af Ho Chi Minh. Byen er meget mere stille og omringet af grønne marker og skove. Herudover er temperaturerne også meget mere behagelige og en dejlig forfriskning ift. Ho Chi Minh. Da Lat er også et forrygende sted, hvis du vil opleve landets franske fortid. Her finder du nemlig rigtig mange minder fra kolonialtiden med franske gadenavne, huse og restauranter. Også området omkring Da Lat er et besøg værd. Her møder du en meget venlig lokalbefolkning og nogle af landets smukkeste landskaber.

I Da Lat har jeg fundet det 3* Ky Hoa Dalat (4 ud af 5 på TripAdvisor) til 219 pr. person (437 kr. i alt). Hotellet smukt placeret på en bakke med udsigt over Lang Biang-skoven. Desuden får du pæne, rene og komfortable værelser med aircondition, wifi og suite-badeværelser. Herudover har hotellet et business center, hvor du frit kan låne computere.

Hotel i Dalat
f.eks. det 3* Ky Hoa Da Lat
219 kr.

 

Nha Trang (dag 4 til 6)

Efter et par dage med storby, kultur og natur er det tid til at slappe af ved stranden. Nha Trang er en af landets bedste stranddestinationer. Byen er desværre lidt turistet, men jeg synes, at den alligevel giver rigtig mange muligheder, hvis du bare vil slappe af ved stranden. Og hvis du virkelig vil have en afslappet stemning, så anbefaler jeg at tage til en af de mange smukke øer lige uden for Nha Trang.

Fordi Nha Trang er en af Vietnams allerbedste stranddestinationer, har jeg sørget for at finde et hotel tæt på stranden i form af det 3* Dendro Hotel (4 ud af 5 på TripAdvisor). Her får du god valuta for pengene og en superplacering få minutters gang fra stranden (hvor du nok kommer til at tilbringe det meste af din tid!). Hotellet har dog også en elegant indendørs pool med liggestole og en poolbar! Prisen for et dobbeltværelse i 2 nætter er 226 kr. pr. person.

Hotel i Nha Trang
f.eks. det 3* Dendro tæt på stranden
226 kr.

 

Hoi An (dag 6 til 8)

Den farverige by ved havet har tidligere været en af de vigtigste handelsbyer i Sydøstasien. Efterhånden er den i stedet blevet til en meget populær by for turister på grund af de mange historiske bygninger og festivaler. Her finder du også det billigste øl i hele Vietnam. En halv liter på en lokal restaurant koster omkring 50 øre (skål!). Hoi An er også kendt for at være Asiens skrædderby, så hvis du mangler et skræddersyet jakkesæt eller en kjole, så er det stedet.

I Hoi An har jeg fundet det superfine 4* Hoi An Coco River Resort (4,5 ud af 5 på TripAdvisor og Certificate of Excellence) til 261 kr. pr. person (521 kr. i alt). Hotellet tilbyder gratis wifi og bærbare computere på samtlige værelser. Herudover har alle værelserne aircondition, satellit-tv, hårtørrer og eget badeværelse – og der tilbydes roomservice døgnet rundt. Hotellet har også en udendørs swimmingpool, og du kan mod et gebyr nyde massage i Senses Spa. Som gæst på hotellet har du endda mulighed for gratis cykeludlejning.

Hotel i Hoi An
f.eks. det 4* Hoi An Coco River Resort
261 kr.

 

Hanoi/Halong Bay (dag 8 til 15) 

Det sidste stop på din Vietnamrundrejse, før turen går tilbage mod Ho Chi Minh og derfra videre til København, er hovedstaden Hanoi! Hanoi er en af de smukkeste metropoler i Sydøstasien. Byen på den røde flod har mange grønne områder og søer midt i byen. Men den mest autentiske oplevelse får du i den gamle bydel, når du passerer gennem de smalle gader og forbi endeløse markeder.

Jeg har givet dig mange dage i Hanoi, fordi der er så meget at opleve i og uden for byen. Det mest kendte sted er nok Halong Bay – og den er helt klart værd at besøge! Der findes et utal af rejsebureauer i Hanoi, som sælger 2-3 dages cruises til omkring 100 – 150 dollars (600 – 1.600 kr.). Hvis du vil booke krydstogtet hjemfra, kan jeg anbefale tourshalong.com. Dog er priserne i Hanoi noget billigere, og du kan tit prutte om prisen. Det gode ved at booke over nettet er, at du allerede ved, hvilket skib du får (især i højsæsonen fra maj til september) kan de bedste skibe allerede være udsolgt.

Et andet highlight, som du kan besøge fra Hanoi, er Sapa. Her finder du de smukkeste rismarker omgivet af bjerge – bare vidunderligt! Jeg anbefaler at tage toget fra Hanoi dertil, hvor du kommer til at køre forbi templer, rismarker og andre smukke områder!

Jeg har valgt at bruge 3 nætter i Hanoi. Alt efter hvilket cruise du vælger, og om du også tager til Sapa, kan det være at du kun har behov for 1 eller 2 nætter.

I Hanoi har jeg fundet det 3* Hanoi Hibiscus (4,5 ud af 5 på TripAdvisor og Certificate of Excellence), der ligger midt i den gamle bydel. Hotellet har fået en masse rigtig gode anmeldelser, og tidligere gæster lægger især vægt på den fremragende beliggenhed, et imødekommende personale og den gode pris. Prisen ligger på 200 kr. pr. person for tre nætter (399 kr. i alt).

Hotel i Hanoi
f.eks. det fine Hanoi Hibiscus
200 kr.

Efter nogle vidunderlige dage i Hanoi og den nordlige del af Vietnam går turen tilbage til Ho Chi Minh – og der skal du uden tvivl flyve til. Jeg har valgt en afgang på samme dag, som du flyver hjem til Danmark. Normalt vil jeg synes det vil næsten være for “risky” men dit fly hjem til København letter fra Ho Chi Minh Lufthavn kl. 21.30, så der er rigtig meget tid og der en afgang næsten hver halve time til Ho Chi Minh.

Fly fra Hanoi til Ho Chi Minh
365 kr.
Husk at vælge en tidlig afgang 🙂

Som altid med rundrejser er det mest tænkt som inspiration, og du bestemmer selv om du vil forlænge eller forkorte turen eller om du vil besøge flere steder.

 

 

Transport

Ho Chi Minh – Da Lat

Der kører busser mellem de to byer, og du kan få billetter til omkring 50 kr. Men turen tager desværre omkring 9 timer. Derfor vil jeg anbefale at flyve – og det koster ikke en gang meget mere. Du kan finde mange afgange til omkring 120 – 200 kr. året rundt.

 

Da Lat – Nha Trang

Da Lat ligger ca. 3 timers kørsel fra Nha Trang, og der findes en del bus/van-selskaber, som kører mellem de to byer. Priserne ligger mellem 50 – 100 kr. pr. person. Men jeg vil helt klart anbefale at tage en taxa derned. Det kommer til at koste dig omkring 400 – 600 kr. (200 – 300 kr. pr. person). Du kommer til at køre gennem nogle af landets smukkeste landskaber, og jeg tænker, at det er alle pengene værd, når du lige kan hoppe ud af bilen for at tage billeder eller for at tage en lille pause i en af de idylliske landsbyer på vejen til Nha Trang.

 

Nha Trang – Hoi An

Det er måske den mest besværlige og længste transportdag på denne rejse. Hoi An har helelr ikke sin egen lufthavn. Så der er to muligheder. Enten kan du tage nattoget, som kommer til at koste dig ca. 80 kr. i en “soft-sleeper”-wagon med aircondition. Toget kører kl. 22 fra Nha Trang, og du er i Hoi An ca. kl. 9. Men dem som er rejst med tog i Sydøstasien ved, at der tit er forsinkelser, så være forberedt på det. Alternativt kan du også flyve – dog ikke til Hoi An men til Danang, som ligger ca. 30 km fra Hoi An. Priserne ligger mellem 300 – 600 kr.

 

Hoi An – Hanoi

Du kan igen tage enten bussen eller toget fra Hoi An, som kommer til at koste dig ca. 50 kr. Men igen vil jeg anbefale at flyve. Turen fra Hoi An (Danang) til Hanoi koster kun omkring 250 – 400 kr. og tager ca. 1 time. Fra Hanoi kan du så tage direkte videre til Ninh Binh.

 

 

Pris

 • Tur/retur København til Ho Chi Minh: 2.744 kr.
 • Hotel i Ho Chi Minh: 58 kr.
 • Hotel i Da Lat: 219 kr.
 • Hotel i Nha Trang: 226 kr.
 • Hotel i Hoi An: 261 kr.
 • Hotel i Hanoi: 200 kr.
 • Fly til Ho Chi Minh: 365 kr.
 • TOTAL (pr. person): 4.073 kr.

 

 

Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

Hvad synes du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

20 kommentarer til Oplev magiske Vietnam: 15-dages-rundrejse til kun 4.073 kr. inkl. fly og alle hoteller

 1. Anne says:

  Tilbuddet gælder maj-november, men hvornår er det egentlig bedst at rejse til den del af Vietnam, sådan rent klima/vejrmæssigt? Så vidt jeg ved er der store forskelle på klimaet i Vietnam afhængigt af hvor man rejser hen.

 2. Lasse says:

  Det er det smukkeste land.

  Har kun de varmeste anbefalinger til Vietnam på hele linjen, lige fra deres street food i Hanoi til deres billedskønne natur, og varme rare befolkning.

  Vi var der en Marts måned og vejret var helt perfekt. Dog koldt i Sapa, men vi havde tøjet med til det. Hvis i tager til Sapa vil jeg klart anbefale i finder et Homestay hvor i først trekker til en af de mange landsbyer i Bjergene, og derefter får et hyggeligt døgn med de skønne folk der bor der.
  TIP: Lad være med at hoppe på de små Vans der tilbyder at køre jer fra stationen til Sapa by, det er “dyrt” i forhold til den offentlige transport bus der udover at være meget billigere, er en oplevelse ud over det sædvanlige.

  Hvis ikke fruen var gravid var vi sprunget på de flybiletter med det samme! 🙂

  • Rejsespejder_SB says:

   Hej Lasse 🙂

   Tak for din kommentar!

   Det er altid fedt at høre fra læsere, der selv har været afsted 😉 Og dejligt at høre, at I havde en fantastisk tur 🙂

 3. Nikolaj says:

  Kan helt sikkert også anbefale Vietnam :).

  Og den rundrejse er super godt skruet sammen selvom jeg personligt ville bruge lidt mere tid i Hoi An som bare er vidunderlig :). Her kan det især anbefales at tage hen når der lysfestival/månefestival der bliver der sat små lanterner i alle verdens farver i floden hvilket er helt specielt.
  Det kan også være nødvendigt at være flere dage i Hoi An hvis man skal have lavet en masse ved en skrædder da der nogen gange lige skal et par prøvninger til :).

  Men igen super godt skruet sammen så stor ros her fra :). Og hvis vi ikke allerede havde bestilt vores rejse tilbage til Vietnam her til sommer havde det her været rigtig god inpiration

  • Rejsespejder_SB says:

   Hej Nikolaj 🙂

   Tak for din kommentar og de pæne ord!

   Det er jeg rigtig glad for at høre. Og igen er det superdejligt med læsere, der deler ud af egne erfaringer 😉

 4. Morten says:

  Fantastisk land, fantastiske mennesker .. godt at rundrejsen primært er nord for Nha Trang. Nyd Hoi An.. kør til china beach og nyd de friske fisk.. brug tid i Hanoi, verdens dejligste by.. husk både Halong Bay og Sapa.. så bliver det ikke meget bedre.. jeg mangler tiden, men puha hvor det trækker..

  • Rejsespejder_SB says:

   Hej Morten 🙂

   Tak for kommentaren 🙂

   Jeg er fuldstændig enig – fantastisk land og mennesker 😉

 5. Trine says:

  Overvejer at tage til Vietnam, men har kun 10, max 11, dage, inkl. dage til at rejse. Er det noget, der er nogen der har erfaring med, og i så fald, hvad anbefaler I at bruge tiden på? Vi er ikke til mange dage på stranden, der skal gerne ske lidt (aktivt).

 6. Pingback:Rejsespejder – Danmarks rejsetilbudsblog

 7. Pernille says:

  Hej Rejsespejder (og alle andre der kunne have input),

  Jeg er ved at planlægge en tur i Vietnam fra 23. august – 8. september (vi har 15 hele dage i Vietnam), og har i den forbindelse et par spørgsmål, som jeg håber, du kan være behjælpelig med 🙂

  Vi rejser til Ho Chi Minh og rejser hjem fra Hanoi og har egentlig taget nogenlunde udgangspunkt i din rejseplan. Vi vil dog gerne have nogle flere dage i Hoi An og måske besøge Hué, så derfor vil jeg høre:

  1. Flere dage i Hoi An og et besøg i Hue vil være på bekostning af Da Lat og Nha Trang. Det er vigtigt for os, også at have tid til afslapning, så vil høre, hvad din erfaring med strandene i Hoi An er? Er det fint nok i stedet for Nha Thrang?

  2. Er Hué værd at besøge?

  Og sidst, når vi er i Hanoi vil vi gerne besøge både Halong Bay og Sapa. Med base i Hanoi, hvor mange dage skal man så sætte af til Sapa?

  Håber du kan hjælpe 🙂 På forhånd tak.

  Mvh.
  Pernille

  • Pernille says:

   Det kan være jeg lige skal supplere: Hué er for at se templer. Kan man se samme type templer i Ho Chi Minh/Hoi An/Hanoi?

  • Rejsespejder says:

   Hej Pernille,

   beklager det sene svar!

   1. God idé med et par flere dage i Hoi An. Der findes flere skønne strande ved Hoi An. Nha Trang er alligevel bare en storby med en strand og det er mere de små bugter og øer omkring Nha Trang, som jeg synes er spændende. Når det er sagt, så findes der ingen strande direkte i Hoi An og man skal altid tage en taxa (som ikke er alt for dyrt). Stranden som er tættest på Hoi An er An Bang Beach, som er fin nok men pga. dens beliggenhed (tæt på Hoi An) er der tit rigtig mange mennesker. Så jeg vil anbefale at spørge taxachaufføren eller en af de lokale, hvad de anbefaler. Og så har jeg hørt rigtig godt om Cu Lao Chám Island (ca. 30 minutter i speedboat). Jeg nåede aldrig selv derude men har hørt fra andre, at øen har nogle super lækre bounty strande og, hvis man dykker eller snorkler så er det bare stedet! Så, hvis I nu tager dertil – så endelig tagge mig (@rejsespejder) på Instagram :).

   2. Hué er meget spændende men jeg tror jeg vil hellere bruge mere tid i Hoi An, Halong Bay, Sapa og Hanoi, hvis man skal vælge.

   3. Jeg vil anbefale jer at tage mindst 2 dage i Sapa (især, hvis I godt kan lide at vandre/trekking). Enten med sleeper-bus (tager ca. 5 timer) eller med “sleeper-train” (ca. 8 timer) til Lao Cai og så videre med taxa eller mini bus. På den måde sparer I en overnating og “spilder” ikke en dag på transport.

   Håber det kan bruges! Og rigtig god tur :).

 8. Pingback:Billige flybilletter til Vietnam: tur/retur til kun 2.758 kr.

 9. Verka says:

  jeg kunne tænke mig denne rejse mid marts 2019 vi er 2 personer håber hører fra jer.

  • Rejsespejder_SB says:

   Hej Verka 🙂

   Så gælder det sådan set om at holde øje med billige tur/retur-fly til Ho Chi Minh i den periode 😉 Når du først har fundet de billige tur/retur-fly mellem CPH og Ho Chi Minh, kan du nemlig bruge denne artikel som en slags skabelon til at lave din rundrejse 🙂

   Jeg skal nok holde godt øje med billige billetter til Vietnam i marts 😉 Derfor kan du overveje at downloade rejsespejder-appen. Med den kan du nemlig sætte en rejsealarm. På den måde får du automatisk besked, når/hvis der kommer en rejse, som matcher dine ønsker 😉

   Du kan downloade den her: https://rejsespejder.dk/apps/

 10. veka boseva says:

  hvordan kan jeg købe rejsen marts 2019 13 til 28 kan jeg ændre på ophold mellem hanoi og hoi an
  [email protected]

  • Rejsespejder_AP says:

   Hej Veka,
   Artiklen er fra februar, så derfor kan priserne og de billige rejsedatoer sagtens være ændret siden da 🙂 Du kan måske finde lidt inspiration i en nyere artikel her – her kan du f.eks. tage afsted d. 11.03. – 25.03. til 2.950 kr.
   Hvis du til Hanoi i stedet for, så skal du regne med omkring 4.000 kr. for billetter i den periode. Du kan evt. også tage et indenrigsfly fra Ho Chi Minh til Hanoi 🙂