• 03 Aug 2023

  Oplev magiske Vietnam: 14 dages rundrejse fra kun 6.227 kr. p.p. inkl. fly og hoteller

  Vidunderlige Vietnam er et eksotisk paradis for enhver globetrotter. Landet byder på en forførende kombination hektiske storbyer, ubeskrivelig smuk natur, kilometervis af suveræne sandstrande, en fascinerende kulturarv og et gadekøkken med kulinariske oplevelser, der fejer benene væk under dig! Der er så meget, du kan og skal opleve i Vietnam, at landet er den perfekte destination til et fængslende rundrejse-eventyr! Og hvis en rundrejse i Vietnam er på din bucketlist, er det på tide at få den krydset af! 🇻🇳☀️

  Vietnam rundt
  november - marts
  fra6.227 kr.
  København
  Ho Chi Minh City
  Billige fly til Vietnam
  inkl. indtjekket bagage

  Billige fly til Vietnam

  Udgangspunktet for hele rejsen er selvfølgelig flybilletter til Vietnam. Fly til Vietnam er som regel en dyr fornøjelse – især hvis du gerne vil have nogle ordentlige flytider osv.

   

  Men lige nu kan du faktisk finde en masse billetter hos Qatar Airways fra København til mellem ca. 5.100 og 5.500 kr. på rigtig mange hverdage i november, december, januar, februar og marts.

   

  Billetterne indeholder en enkelt mellemlanding i Doha hver vej, så flytiderne fejler intet. Herudover får du hos Qatar (kåret som verdens bedste flyselskab 2022) altid håndbagage, forplejning og indtjekket bagage med i prisen.

   

  Ovenfor har jeg f.eks. fundet en afgang fra København fra mandag den 15. januar til mandag den 29. januar til kun 5.139 kr.

   

   

  Fly til Vietnam – billige rejsedatoer

  • 01.11. – 15.11.
  • 07.11. – 21.11.
  • 14.11. – 28.11.
  • 20.11. – 04.12.
  • 28.11. – 12.12.
  • 04.12. – 18.12.
  • 08.01. – 22.01.
  • 15.01. – 29.01.
  • 16.01. – 30.01.
  • 17.01. – 31.01.
  • 22.01. – 05.02.
  • 23.01. – 06.02.
  • 24.01. – 07.02.
  • 28.01. – 11.02.
  • 29.01. – 12.02.
  • 30.01. – 13.02.
  • 19.02. – 04.03.
  • 20.02. – 05.03.
  • 21.02. – 06.03.
  • 27.02. – 12.03.
  • 05.03. – 19.03.
  • 06.03. – 20.03.
  • 12.03. – 26.03.
  • Og mange flere

   

   

  Rundrejse i Vietnam

  Ho Chi Minh City (dag 1 og 2)

  Velkommen til en af ​​de travleste storbyer i Sydøstasien.

   

  Ho Chi Minh City (tidligere Saigon) er et sted fyldt med scootere, biler og masser af mennesker. Det lyder i første omgang ikke helt så charmerende, men byen er alligevel et (kort) besøg værd. Her kan du smage superlækker vietnamesisk mad, opleve mange forskellige kulturer og ikke mindst en storbystemning uden lige.

   

  Jeg anbefaler, at du tager en tur op til “skydækket” i den 269 meter høje Bitexco Financial Tower (som de lokale også kalder “UFO”). Turen op i elevatoren koster omkring 70 kr., men det er alle pengene værd. Her får du nemlig en fantastisk udsigt over hele byen, og det giver en imponerende fornemmelse af, hvor stor Ho Chi Minh City virkelig er.

   

  Derudover kan jeg også anbefale en tur til Mekong Deltaet. Hvis du er interesseret i Vietnam-krigen, skal du en tur forbi “War Remnants Museum”, som giver et fascinerende indblik i landets blodige fortid. Og hvis du vil møde andre rejsende, kan jeg også anbefale en aftentur forbi Backpacker Street, hvor du finder et utal af billige barer og restauranter (selvom gaden er en smule turistet).

   

  I Ho Chi Minh City har jeg til den første nat fundet det trestjernede 102 House. Hotellet ligger centralt i byen og koster kun 71 kr. pr. person. Og for de småpenge får du et centralt beliggende hotel med værelser, der har aircondition og privat badeværelse.

  Hotel i Ho Chi Minh City
  71 kr.

   

  Vietnam

  Da Lat (dag 2 til 4)

  Der er mange, der siger, at Da Lat er et af de smukkeste steder i Vietnam. Og jeg er fuldstændig enig. Denne relativt lille by er på mange måder den diametrale modsætning af Ho Chi Minh City.

   

  Byen er meget mere stille og omringet af grønne marker og skove. Herudover er temperaturerne også meget mere behagelige og en dejlig forfriskning ift. Ho Chi Minh City. Da Lat er også et forrygende sted, hvis du vil opleve landets franske fortid. Her finder du nemlig rigtig mange minder fra kolonialtiden med franske gadenavne, huse og restauranter. Også området omkring Da Lat er et besøg værd. Her møder du en meget venlig lokalbefolkning og nogle af landets smukkeste landskaber.

   

  I Da Lat har jeg fundet det budgetvenlige Thien Thanh Hotel til kun 92 pr. person for to nætter. Her er der pæne, rene og komfortable værelser, gratis wi-fi og privat badeværelse.

  Hotel i Dalat
  92 kr.

   

  Vietnam

  Nha Trang (dag 4 til 6)

  Efter et par dage med storby, kultur og natur er det tid til at slappe af ved stranden! Og her er Nha Trang en af landets bedste stranddestinationer.

   

  Byen er desværre lidt turistet, men jeg synes, at den alligevel giver rigtig mange muligheder, hvis du bare vil slappe af ved stranden. Og hvis du virkelig vil have en afslappet stemning, så anbefaler jeg at tage til en af de mange smukke øer ud for Nha Trang.

   

  Fordi Nha Trang er en af Vietnams allerbedste stranddestinationer, har jeg sørget for at finde et hotel tæt på stranden i form af det trestjernede Smile Hotel Nha Trang. Her får du god valuta for pengene og en lækker placering med kort afstand til stranden (hvor du nok kommer til at tilbringe det meste af din tid). Prisen for et dobbeltværelse i to nætter er 65 kr. pr. person.

  Hotel i Nha Trang
  65 kr.

   

  Vietnam

  Hoi An/Da Nang (dag 6 til 8)

  Hoi An og Da Nang er to nabobyer, der ligger ved kysten. Hoi An er en farverige by, der førhen var en af de vigtigste handelsbyer i Sydøstasien.

   

  Efterhånden er den i stedet blevet til en meget populær by for turister på grund af de mange historiske bygninger og festivaler. Her finder du også det billigste øl i hele Vietnam. En halv liter på en lokal restaurant koster omkring 50 øre (skål!). Hoi An er også kendt for at være Asiens skrædderby, så hvis du mangler et skræddersyet jakkesæt eller en kjole, så er det stedet.

   

  Da Nang ligger små 35 km længere oppe ad kysten, og selvom byen nok har stået lidt i skyggen af Hoi An, begynder Da Nang så småt at få lidt mere opmærksomhed fra rejsefolket. Bl.a. er den nye, imponerende Golden Bridge bygget ganske tæt på Da Nang. Byen har ikke lige så mange klassiske turistattraktioner som Hoi An, men byder til gengæld på bedre strandforhold.

   

  Vietnam

   

  I Da Nang har jeg fundet det skønne Nature Hotel & Spa Da Nang til kun 94 kr. pr. person for to nætter. Hotellet ligger få skridt fra Non Nuoc-stranden, og alle værelserne er udstyret med aircondition, wi-fi og eget badeværelse.

  Hotel i Da Nang
  101 kr.

   

  Vietnam

  Hanoi/Halong Bay (dag 8 til 12)

  Det sidste stop på din Vietnamrundrejse, før turen går tilbage mod Ho Chi Minh City og derfra videre til København, er hovedstaden Hanoi. Hanoi er en af de smukkeste metropoler i Sydøstasien. Byen ved Den Røde Flod har mange grønne områder og søer midt i byen. Men den mest autentiske oplevelse får du i den gamle bydel, når du passerer gennem de smalle gader og forbi endeløse markeder.

   

  Jeg har givet dig lidt flere dage i Hanoi, fordi der er så meget at opleve i og uden for byen. Det mest kendte sted er nok Halong Bay – og den er helt klart værd at besøge! Der findes et utal af rejsebureauer i Hanoi, som sælger mini-cruises (2-3 dage) til omkring 100-150 dollars (600 – 1.600 kr.). Hvis du vil booke krydstogtet hjemmefra, kan jeg anbefale tourshalong.com. Dog er priserne i Hanoi noget billigere, og du kan tit prutte om prisen. Det gode ved at booke over nettet er til gengæld, at du allerede på forhånd ved, hvilket skib du får.

   

  Et andet highlight, som du kan besøge fra Hanoi, er Sapa. Her finder du de smukkeste rismarker omgivet af bjerge – bare vidunderligt! Jeg anbefaler at tage toget fra Hanoi til Sapa. På den måde kommer du til at køre forbi templer, rismarker og andre smukke områder!

   

  Jeg har valgt at bruge 4 nætter i Hanoi. Alt efter om du vælger at tage på cruise, og om du også tager til Sapa, kan det være at du har behov for lidt flere nætter. Det er helt op til dig selv.

   

  I Hanoi har jeg fundet det trestjernede Hoàng Gia Hotel Nhân Hòa , som har fået rigtig fine anmeldelser. Prisen ligger på 290 kr. pr. person for fire nætter (579 kr. i alt).

  Hotel i Hanoi
  290 kr.

   

  Fly tilbage til Ho Chi Minh City

  Efter nogle vidunderlige dage i Hanoi og den nordlige del af Vietnam går turen tilbage til Ho Chi Minh City – og til denne transportetape skal du uden tvivl flyve.

   

  Der er et hav af billige indenrigsfly mellem Hanoi og Ho Chi Minh, så du kan mere eller mindre vælge og vrage.

   

  Jeg har valgt en afgang den 27. januar. På denne dato kan du booke en enkeltbillet fra Hanoi til Ho Chi Minh City fra kun 335 kr.

   

  OBS: Denne flybillet er som udgangspunkt uden indtjekket bagage. Så hvis du har slæbt en stor kuffert med, skal du tilkøbe bagage til denne billet.

  Fly fra Hanoi til Ho Chi Minh

   

  Ho Chi Minh City (dag 12 til 14)

  Tilbage i byen, hvor det hele startede, har du to overnatninger, før du vender snuden hjem mod Danmark. Til disse har overnatninger har jeg igen valgt det budgetvenlige 102 House. To overnatninger for 2 personer koster kun 141 kr. pr. person.

  Hotel i Ho Chi Minh City
  141 kr.

   

  Som altid med rundrejser er turen ovenfor mest tænkt som inspiration, og du bestemmer selv, om du vil forlænge eller forkorte turen, eller om du vil besøge flere eller færre steder.

   

   

  Rundrejse i Vietnam – transport

  Ho Chi Minh – Da Lat

  Der kører busser mellem de to byer, og du kan få billetter til omkring 50 kr. Men turen tager desværre omkring 9 timer. Derfor vil jeg anbefale at flyve – og det koster ikke en gang meget mere. Du kan finde mange afgange til omkring 120 – 200 kr. året rundt.

   

   

  Da Lat – Nha Trang

  Da Lat ligger ca. 3 timers kørsel fra Nha Trang, og der findes en del bus/van-selskaber, som kører mellem de to byer. Priserne ligger mellem 50 – 100 kr. pr. person. Men jeg vil helt klart anbefale at tage en taxa derned. Det kommer til at koste dig omkring 400 – 600 kr. (200 – 300 kr. pr. person). Du kommer til at køre gennem nogle af landets smukkeste landskaber, og jeg tænker, at det er alle pengene værd, når du lige kan hoppe ud af bilen for at tage billeder eller for at tage en lille pause i en af de idylliske landsbyer på vejen til Nha Trang.

   

   

  Nha Trang – Hoi An/Da Nang

  Det er måske den mest besværlige og længste transportdag på denne rejse. Hoi An har heller ikke sin egen lufthavn. Så der er to muligheder: Enten kan du tage nattoget, som kommer til at koste dig ca. 80 kr. i en “soft-sleeper”-wagon med aircondition. Toget kører kl. 22 fra Nha Trang, og du er i Hoi An ca. kl. 9. Men dem, som har rejst med tog i Sydøstasien, ved, at der tit er forsinkelser, så vær forberedt på det. Alternativt kan du også flyve til Da Nang, som ligger ca. 30 km fra Hoi An. Forvent priser et sted mellem 300 – 600 kr.

   

   

  Hoi An/Da Nang – Hanoi

  Du kan igen tage enten bussen eller toget fra Hoi An, som kommer til at koste dig ca. 50 kr. Men igen vil jeg anbefale at flyve fra Da Nang. Fly fra Da Nang til Hanoi koster kun omkring 250 – 400 kr. og tager ca. 1 time.

   

   

  Rundrejse i Vietnam – pris

  • Tur/retur København-Ho Chi Minh: 5.139 kr.
  • Hotel i Ho Chi Minh City: 71 kr.
  • Hotel i Da Lat: 92 kr.
  • Hotel i Nha Trang: 65 kr.
  • Hotel i Da Nang: 94 kr.
  • Hotel i Hanoi: 290 kr.
  • Fly til Ho Chi Minh City: 335 kr.
  • Hotel i Ho Chi Minh City: 141 kr.
  • TOTAL (pr. person): 6.227 kr.

   

   

  Vietnam

  Vietnam

   

   

  Oplevelser i Vietnam

  Hvis du selv ønsker at danne dig et overblik over, hvad du kunne tænke dig at opleve i Vietnam, skal du også være velkommen til det. Hvis du følger linket nedenfor, kan du se, hvad du har af muligheder i de forskellige byer.

  Ture og aktiviteter

   

  Pas, visum og corona i Vietnam

  Pas og visum: Så længe du kan fremvise en returbillet eller en billet ud af landet, kan du opholde dig visumfrit i Vietnam op til 15 dage. Dit pas skal desuden være gyldigt i mindst 6 måneder ved indrejsen til Vietnam.

   

  Læs mere på um.dk.

   

  Corona: Udenrigsministeriet oplyser, at Vietnam har lempet indrejserestriktionerne. Med de seneste lempelser bortfalder de hidtidige COVID-19-vaccinationskrav til rejsende og krav om fremvisning af COVID-19-test.

   

  Som rejsende til Vietnam skal du dog fortsat have en gyldig helbredsforsikring, som dækker evt. omkostninger forbundet med behandling af COVID-19.

   

  OBS: Disse oplysninger er fundet efter bedste evne. Jeg vil derfor altid anbefale, at du selv undersøger reglerne og holder dig opdateret om corona-situationen på um.dk.

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  44 kommentarer til Oplev magiske Vietnam: 14 dages rundrejse fra kun 6.227 kr. p.p. inkl. fly og hoteller

  1. Jane says:

   Hej Rejsespejder,
   Hvis man skal til Vietnam, er det bedst at have rejsen planlagt på forhånd, og have bestilt hotel? Eller er det ikke noget problem at finde hoteller undervejs?
   Mvh Jane

   • Rejsespejder_amp says:

    Hej Jane 🙂

    Tak for din kommentar.

    Det burde slet ikke være noget problem at booke hoteller undervejs. Man kan også vælge at booke hoteller med gratis afbestilling, så at man har mulighed for at afbestille en booking, hvis man finder ud af, at man gerne vil blive lidt ekstra dage et sted 🙂

  2. Cathy says:

   Hej, ☺️

   jeg ville lige høre, om du har gode erfaringer med at bestille billetter fra Travelis? Deres trustpilot anmeldelser er nemlig ikke noget at råbe hurra for. – Godt nytår!

   • Rejsespejder_amp says:

    Hej Cathy 🙂

    Tak for din kommentar – og godt nytår!

    Det er faktisk et meget almindeligt fænomen inden for rejsebranchen, at både flyselskaber, rejsebureauer og bookingsider får dårlige/middelmådige anmeldelser på sider som Trustpilot. Selv mange af de allerstørste og mest troværdige selskaber får decideret dårlige anmeldelser (fx Momondo). Derfor skal man altid tage anmeldelserne med et gran salt. Så du kan sagtens stole på Travelis 🙂

  3. Mikep says:

   Hvis man nu gerne vil være afsted I 20 dage, hvad gør man så?

   • Rejsespejder_amp says:

    Hej Mike 🙂

    Tak for din kommentar.

    Artiklen her er mest ment som inspiration, hvilket vil sige, at du kan tilpasse rejsen lige, som du har lyst. Det betyder også, at du sagtens kan forlænge rejsen. Jeg har eksempelvis fundet billige tur/retur-billetter fra den 28. marts til den 17. april til 4.620 kr. (med gode flytider): https://rejsespejder.dk/go/221230/

    Du kan prøve at tage udgangspunkt i de datoer, jeg har skrevet i artiklen, og tilføje det ønskede antal dage – så har du en god chance for at ramme nogen billige billetter – ellers er det bare med at forsøge sig med lidt forskellige datoer i marts, april og maj 🙂

    Når du har fundet fly, skal du jo bare bestemme dig for, om du ønsker at blive lidt længere tid i nogle af byerne, eller om du vil tilføje et helt nyt sted til rejsen. Det er helt op til dig selv 🙂

  4. Louise says:

   Hej. Hvordan kommer man fra sted til sted?

   • Rejsespejder_amp says:

    Hej Louise 🙂

    Tak for din kommentar.

    Længere nede i artiklen har jeg lavet et afsnit, hvor jeg fortæller om transporten fra sted til sted. Det kommer lige efter, jeg har præsenteret det sidste hotel i Ho Chi Minh City 🙂

  5. Soley harsldsen says:

   Kan du finde en rundrejse for to voksne først i mai mdr og er det med rejseleder vil meget gerne st flyafgang er frs kbn da vi skal rejse frs færøerne. Vh soley tlf 00298213590

   • Rejsespejder_JB says:

    Hej Soley 🙂

    Tak for din kommentar.

    Jeg kan desværre ikke hjælpe med at skræddersy rejser på den måde.

    Rejsespejders koncept er at anbefale gode og billige rejser (som jeg finder online) til jer følgere. Jeg henviser til rejserne, som man så selv skal booke – så det er blot en anbefaling til rejser. 🙂

    Hvis du ønsker en skræddersyet pakkerejse, skal du kontakte et rejsebureau 🙂

  6. Trine says:

   Hvad har I af erfaringer med at booke gennem Travel2be? Deres Trustpilot er ikke så god, men måske I kan fortælle noget andet? 🙂

   • Rejsespejder_JB says:

    Hej Trine 🙂

    Tak for din kommentar.

    Det er faktisk et meget almindeligt fænomen inden for rejsebranchen, at både flyselskaber, rejsebureauer og bookingsider får dårlige/middelmådige anmeldelser på sider som trustpilot. Selv mange af de allerstørste og mest troværdige selskaber får decideret dårlige anmeldelser (fx SAS, Expedia, TUI og mange flere). Derfor skal man altid tage anmeldelserne med et gran salt. Så du kan sagtens stole på Travel2Be

  7. Jacob says:

   Snyd heller ikke jer selv for at besøge Hue

  8. Pingback:Billige flybilletter til Vietnam: tur/retur til kun 2.758 kr.

  9. Pingback:Rejsespejder – Danmarks rejsetilbudsblog

  Webview: false