• 27 jan 2019

  Oplev et af verdens nye 7 vidundere: billige fly til Petra til kun 881 kr.

  Er du klar til at opleve et af verdens 7 nye vidundere? Så skal du helt sikkert til eventyrlige Jordan. Her venter der dig både strandparadis, spændende kultur og den smukkeste natur med ørkenlandskab, sletter og så er landet også hjemsted for verdensvidunderet Petra. Petra er en klippeby, der uden tvivl kommer til at tage pusten fra dig. For at komme til byen, skal du igennem en strækning på 2 km med høje klipper på hver sin side. Så snart turen starter der, er det som om du er kommet til en helt anden verden i en helt anden tid – ret magisk! Udover at besøge fantastiske Petra, kan du også tage på jeepsafari i ørkenen, prøve snorkling, en tur i Det Døde Hav, dykke eller blot bruge dine feriedage på at slappe af ved de lækre strande.

  Oplev et af verdens 7 vidundere
  februar og marts
  881 kr.
  København
  Aqaba
  Billige fly til Aqaba
  inkl. 10 kg håndbagage
  kr.

  Billige fly til Aqaba

  Når man vil opleve Petra er det nemmest at flyve til den jordanske kystby Aqaba. Det er Norwegian, som flyver dertil direkte fra København. Norwegian flyver kun mellem København og Aqaba i vintermånederne, så derfor kan du kun finde fly i februar og marts. Til gengæld er billetterne rigtigt billige. Alle afgangene (som altid er på torsdage) koster kun 881 kr. inkl. 10 kg håndbagage.

  Dette betyder altså, at billige flybilletter i vinterferien også kan lade sig gøre, hvis du er på udkig efter det. Både afgangen fra den 07.02. til den 14.02. og fra den 14.02. til den 21.02. koster kun 881 kr.!

   

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  • Alle torsdag-til-torsdag-rejser i februar og marts.

   

  Hoteller

  Skal du blive i Aqaba under hele dit besøg, eller lave en rundrejse, hvor du f.eks. bruger et par dage i Petra? Det er helt op til dig! Lige meget, hvad du vælger, så er det nok meget rart at have første nat i Aqaba på plads.

  Hotel i Aqaba
  f.eks. det 5* DoubleTree by Hilton Aqaba
  1.668 kr.

  I Petra kan det måske også være meget rart at have en enkelt overnatning eller to – du ændrer selvfølgelig bare datoer i søgningen, så det passer med, hvornår du gerne vil besøge Petra.

  Hotel i Petra

  Tips til besøg i Petra

  Du skal helt sikkert besøge Petra når du er i Jordan! Fra Aqaba tager det kun omkring 1,5 times kørsel før du er klar til at se et af verdens 7 nye underværker.

  For at komme fra Aqaba til Petra kan du tage med offentlig transport, minibus eller taxa. Hvis du tager bussen, så kan du tage af sted fra centrum og busturen tager ca. 2 timer. En taxatur koster ca. 50 JD (456 kr.). Husk endeligt rigeligt med vand, måske en madpakke og godt fodtøj og beklædning, da du er midt i ørkenen.

   

  Besøg Petra så tidligt som muligt (der er åbent fra kl. 6) for at undgå store turistflokke. Hvis du ikke er et A-menneske, så kan du også vælge at besøge Petra senere om eftermiddagen, hvor mængden af mennesker er stilnet lidt af og du får solnedgangens stråler der rammer stenene/klipperne og skaber den smukkeste stemning. Der er som sagt åbent fra kl. 6 – i løbet af sommeren lukker de kl. 18, men om vinteren er der lukket fra kl. 16. Et af de mest fotograferede steder er ved “The Treasury” (Al-Khazneh) – området er nemlig blevet brugt i en af Indiana Jones filmene. Indiana Jones eller ej, så er det virkelig et imponerende syn, så glem endelig ikke dit kamera 😉

   

  De fleste vil mene at et 1-dagsbesøg er fint til at opleve stedet, men er man meget historieinteresseret eller bare synes det er det flotteste sted, så kan du sagtens bruge flere dage her. Indgang til Petra koster 90 JD (820 kr.), men her vil jeg helt klart anbefale dig at købe et ”Jordan Pass” – her kan du for 70 JD (638 kr.) få 1-dags entré til Petra plus gratis adgang til over 40 attraktioner i hele Jordan. Udover gratis adgang til diverse attraktioner, får du også dit turist visum gratis (hvis du køber ”Jordan Pass” før du ankommer og har en rejselængde på min. 3 nætter). Du kan læse mere om det her.

   

   

   

  Andre rejsetips

  Jordan har selvfølgelig meget mere at byde på end kun Petra. Byen du lander i, Aqaba er stadig lidt af et “best kept secret” når det gælder varme vinterrejsemål tæt på Europa. Her finder du smukke strande ved det røde hav, en meget åben og gæstfri lokalbefolkning og ikke mindst meget behagelige temperaturer. Lige nu er det ca. 20 – 24 grader dernede!

   

  Wadi Rum

  Hvis du vil have en vild naturoplevelse, så skal du uden tvivl tage til Wadi Rum. Dette golde ørkenområde byder på de smukkeste landskaber med en masse sand (no shit, Sherlock), klipper, slugter, kamelridning, jeepsafari og bjerge, der ligner noget fra Grand Canyon. Vil du have en autentisk oplevelse, hvor du virkelig kommer til at se og mærke, hvor stor ørkenen er, så snup en overnatning i et beduintelt med stilhed, mørke og en klar stjernehimmel.

   

  Der er omkring 62 km mellem Aqaba og Wadi Rum (Visitor Center). Du kan enten tage en bus (offentlig minibusser) eller en taxa. Sådan en taxatur burde koste omkring 200 kr.

   

   

   

  Rejsetip af en af vores læsere fra et tidligere opslag:

   

   

  Pas og visum

  Som skrevet ovenfor, anbefaler jeg, at du køber et Jordan Pass (som er et nyt tilbud fra Jordans turistbureau), når du rejser til Jordan. Et Jordan Wanderer Pass koster 70 JD (ca. 638 kr.). Til gengæld koster et alm. visum ved ankomst 45 JD og adgang til Petra 90 JD = 135 JD (ca. 1.230 kr.), så der er penge at spare ved at købe Jordan Pass.

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  12 kommentarer til Oplev et af verdens nye 7 vidundere: billige fly til Petra til kun 881 kr.

  1. Pingback:Billige rejser, fly og all-inclusive ferier – Rejsespejder

  2. Line says:

   Kære rejsespejder!

   Ved du, om det vil være et problem for ikke gifte par at bo sammen på hotel?

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Line,
    Ved langt de fleste internationale/større hoteller og som udenlandsk turist, så er jeg ret sikker på, at det ikke vil være et problem 🙂

   • Raw says:

    Nej det er ikke et problem i Jordan generelt. De er vant til turister og de er meget imødekommende 😉

   • Louis says:

    Kun jordanske par bliver afkrævet bevis på ægtestand

  3. Stine says:

   Hejsa
   Vil bare lige informere om at når du lander i Aqaba, så får du 30 dages gratis visum, da der gælder andre regler end i Amman. Og indgang til petra er ikke 90 jd men 50 jd, for en enkelt dag, så hvis man bare er interesseret i at se petra og ellers bare badeferie i aqaba, så kan det ikke betale sig med Jordan Pass. Derudover tak for en fantastisk side, som bliver tjekket ofte herfra

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Stine,
    Tusind tak fordi du skriver – det er mega fedt med det tip, tak!
    Og tusind tak for rosen også, det varmer 🙂
    Rigtig god weekend til dig 🙂

    • Louis says:

     Jeg har snakket med konsulen på det jordanske konsulat i København og fået det med gratis visum= stempel i passet til skandinaviske turister. Hvorfor skriver i det ikke i ovenstående rejse beskrivelse?

  4. Dyter says:

   Kan man tage til Eilat i Israel – eller hvordan er det medmyndighederne?

  Se fly-tilbud her