• 27 Mar 2023

  Rundrejse i Jordan: 1 uge med 3* hotel i Amman og 4* resort ved Det Døde Hav fra kun 4.842 kr. p.p. inkl. fly

  Er du klar på et nyt eventyr og en relativt uudforsket destination (i hvert fald blandt europæere)? Så går turen til fortryllende Jordan! Rejsen starter i hovedstaden Amman. En mellemøstlig perle med et skatkammer af historiske seværdigheder. Fra Amman har du heller ikke særlig langt til Det Døde Hav, hvor du kan ligge og flyde rundt i det saltholdige vand! En rejse til Jordan byder desuden på en unik og gæstfri kultur, et smukt ørkenlandskab og så landets helt store attraktion – den forhistoriske by Petra – som er et af verdens 7 vidundere! Jeg har i denne artikel sammensat en rejse til Jordan på en hel uge, hvor du både får mulighed for at udforske Jordans spændende hovedstad og nyde livet ved Det Døde Hav. Samtidig må du heller ikke gå glip af Petra, når du rejser til Jordan – så den verdensberømte seværdighed kan du selvfølgelig også læse nærmere om i denne artikel 🇯🇴☀️

   

  Du har med andre ord rig mulighed for at opleve alt det, du kunne tænke dig på din rundrejse i Jordan – men du skal som sædvanlig også være velkommen til at skræddersy rejsen efter dine egne ønsker.

  Rejse til Jordan og Det Døde Hav
  fra4.842 kr.
  København
  Amman
  Billige fly til Amman
  Fra København
  Fra Billund

  Rejse til Jordan – fly

  Som første punkt på dagsordenen skal du have fat i flybilletter til Jordan. Og dem har jeg heldigvis fundet til dig her!

   

  Fra både København og Billund kan du finde flybilletter til Jordans hovedstad, Amman.

   

  De bedste flybilletter finder du typisk hos flyselskaber som Lufthansa, Austrian, SWISS og Turkish Airlines. 

   

  Og p.t. ligger de billigste afgange i maj, juni og september. Priserne for de billigste returbilletter ligger omkring 2.400-3.000 kr.

   

  F.eks. har jeg fundet flybilletter fra København fra fredag den 1. september til fredag den 8. september. På disse datoer koster flybilletter hos Austrian Airlines kun 2.357 kr. inkl. håndbagage.

   

  OBS: Lufthansa, Austrian og SWISS inkluderer som udgangspunkt kun håndbagage i deres billetter, mens Turkish Airlines også inkluderer indtjekket bagage.

   

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  København

  • 08.05. – 15.05.
  • 09.05. – 16.05.
  • 23.05. – 30.05.
  • 24.05. – 31.05.
  • 02.06. – 09.06.
  • 09.06. – 16.06.
  • 12.06. – 19.06.
  • 01.09. – 08.09.
  • 08.09. – 15.09.
  • 18.09. – 25.09.
  • 03.10. – 10.10.
  • Og flere

   

   

  Billund

  • 23.05. – 30.05.
  • 02.06. – 09.06.
  • 09.06. – 16.06.
  • 12.06. – 19.06.
  • 01.09. – 08.09.
  • 18.09. – 25.09.
  • Og flere

   

   

  Rejse til Jordan – rundrejse

  Jeg har herunder lavet et eksempel på en rundrejse i Jordan. Rejsen er opbygget således, at du tilbringer de to første nætter i Ammen, så fire nætter ved Det Døde Hav og til sidst en enkelt nat tilbage i Amman. Men du skal som sagt være velkommen til at skræddersy rejsen, lige som du vil – især hvis du ønsker, at Petra ikke kun bliver en heldagsudflugt 😉

   

   

  Hotel i Amman

  Hotel i Amman
  f.eks. det 3* Celino Hotel
  654 kr.
  Totalprisen for 2 nætter for 2 personer er 1.308 kr.

  I hovedstaden Amman har jeg fundet det anmelderroste Celino Hotel (4,5 ud af 5 på Tripadvisor).

   

  Her får du et superbilligt og pænt hotel med en dejligt central beliggenhed. Derudover bliver du indkvarteret på et rent og rummeligt værelse.

   

  På hotellet er morgenmaden også inkluderet i prisen, så det skal du heller ikke tænke på. Tidligere gæster roser især beliggenheden og personalets hjælpsomhed.

   

  I dette eksempel har jeg fundet to overnatninger fra fredag den 1. september til søndag den 3. september. Et topersoners ophold koster på disse datoer i alt 1.308 kr. inkl. morgenmad. Ved en rejse for 2 bliver prisen derfor kun 654 kr. pr. person. 

   

  Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Amman, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde et andet hotel.

   

  Rejse til Jordan

   

   

  Transport mellem Amman og Det Døde Hav

  Når du skal fra Amman til Det Døde Hav, findes der forskellige muligheder ift. transport.

   

  Det klart billigste vil være at tage bussen. En både hurtigere og nemmere løsning vil være at tage en taxi. Der er ca. 53 km, og turen burde koste omkring 400500 kr.

   

  Du kan læse mere om transportmulighederne (bus såvel som taxi) på touristjordan.com.

   

   

  Hotel ved Det Døde Hav

  Hotel ved Det Døde Hav
  f.eks. det 4* Ramada Resort Dead Sea
  1.504 kr.
  Prisen pr. nat
  Totalprisen for 2 personer (4 nætter)

  Ved Det Døde Hav rykker vi lige en hotelklasse op. For her har jeg nemlig fundet det lækre Ramada Resort Dead Sea (4 ud af 5 på Tripadvisor).

   

  Dette firstjernede hotel har alt, hvad du skal bruge på en solferie. Her er der både privat sandstrand, to swimmingpools, spaområde, fitnesscenter og restauranter og barer.

   

  Værelserne er moderne indrettet og rummer blandt andet fladskærms-tv, aircondition og balkon. Hotellet har også en dejlig terrasse, hvorfra du har en fantastisk udsigt over Det Døde Hav. Det lyder simpelthen bare lækkert.

   

  Tidligere gæster roser særligt resortet for det venlige personale, de rene værelser, poolområdet og den private sandstrand.

   

  Prisen for et dobbeltværelse i 4 nætter fra søndag den 3. september til torsdag den 7. september er i alt 3.009 kr. inklusive gebyrer. Ved en rejse for 2 personer bliver prisen derfor kun 1.505 kr. pr. person.

   

  Er resortet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel ved Det Døde Hav, skal du naturligvis være velkommen til det.

   

  Rejse til Jordan

  Rejse til Jordan

  Rejse til Jordan

  Rejse til Jordan

   

  Fakta om Det Døde Hav

  Faktisk er Det Døde Hav slet ikke et hav – men en sø! Det Døde Hav har fået sit navn pga. sit helt utroligt saltholdige vand med en saltkoncentration på hele 31,5 procent! Middelhavet har til sammenligning en saltprocent på sølle 3,5. Den høje saltkoncentration gør, at dyr og planter ikke kan leve der. Så fiskestangen kan du sagtens lade blive derhjemme!

   

  Herudover kan Det Døde Hav også prale af at være jordens laveste punkt, for søen ligger hele 420 meter under havets overflade.

   

   

   

  Hotel i Amman

  Hotel i Amman
  f.eks. det 3* Celino Hotel
  327 kr.
  Totalprisen for 2 personer

  Du flyver jo hjem fra Amman, og derfor tænker jeg, at det vil være meget rart at tilbringe rejsens sidste nat i hovedstaden.

   

  Og her kan du jo passende tjekke ind på Celino igen – nu kender du jo hotellet og nabolaget. Og mon ikke, at de også bliver glade for at se dig igen 😉

   

  Et topersoners ophold fra torsdag den 7. september til fredag den 8. september koster i alt 654 kr. inkl. morgenmad. Dvs. kun 327 kr. pr. person.

   

   

  Rejse til Jordan – prisoversigt (pr. person)

  • Fly tur/retur til Jordan: 2.357 kr. 
  • Hotel i Amman: 654 kr.
  • Hotel ved Det Døde Hav: 1.504 kr.
  • Hotel i Amman: 327 kr.                  
  • I alt: 4.842 kr.

   

   

  Tips til besøg i Petra

  Som jeg skrev i introen, så skal du besøge Petra, når du er i Jordan!

   

  Fra Amman til Petra har du flere valgmuligheder. Du kan købe en af de mange organiserede ture, som forskellige arrangører tilbyder med afgang fra Amman. Lyder en guidet tur som noget for dig, kan du f.eks. finde en masse gode ture på GetYourGuide.

   

   

  Vil du hellere selv stå for turen, kan du også tage bussen fra Amman. Og det er naturligvis også muligt at leje en bil i Amman og køre ned til Petra.

   

  Jeg vil i øvrigt anbefale, at du besøger Petra så tidligt som muligt (der er åbent fra kl. 06.00) for at undgå store turistflokke. Hvis du ikke er et A-menneske, så kan du også vælge at besøge Petra senere om eftermiddagen, hvor mængden af mennesker er stilnet lidt af, og du får solnedgangens stråler, der rammer stenene/klipperne og skaber den smukkeste stemning.

   

  Der er som sagt åbent fra kl. 06.00 – i løbet af sommeren lukker stedet kl. 18 og om vinteren kl. 16.

   

  Et af de mest fotograferede steder er ved The Treasury (Al-Khazneh) – området er nemlig blevet brugt i en af Indiana Jones-filmene. Indiana Jones eller ej, så er det virkelig et imponerende syn, så glem endelig ikke dit kamera 😉

   

  For de flestes vedkommende vil en enkelt dag være nok til at opleve Petra, men er du meget historieinteresseret eller bare synes, at Petra er det flotteste sted i verden, så kan du også sagtens bruge flere dage her.

   

  Entré til Petra koster 90 JD (947 kr.), men her vil jeg helt klart anbefale dig at købe et Jordan Pass – her kan du for blot 70 JD (638 kr.) få 1-dags entré til Petra plus gratis adgang til over 40 attraktioner i hele Jordan. Udover gratis adgang til diverse attraktioner får du også dit turistvisum gratis (hvis du køber dit Jordan Pass, før du ankommer og har en rejselængde på mindst 3 nætter). Du kan læse mere på jordanpass.jod. Og ønsker du at læse mere om Petra, kan du smutte forbi touristjordan.com.

   

  Rejse til Jordan

  Rejse til Jordan

  Rejse til Jordan

   

   

  Wadi Rum

  Hvis du vil have en vild naturoplevelse, så skal du uden tvivl også tage til Wadi Rum.

   

  Dette golde ørkenområde byder på de smukkeste landskaber med masser af sand (no shit, Sherlock), klipper, slugter, kamelridning, jeepsafari og bjerge, der ligner noget fra Grand Canyon.

   

  Vil du have en autentisk oplevelse, hvor du virkelig kommer til at se og mærke, hvor stor ørkenen er, så snup en overnatning i et beduintelt med stilhed, mørke og en klar stjernehimmel.

   

  Der er omkring 100 km mellem Petra og Wadi Rum (Visitor Center), så det er også muligt at finde ture, der kombinerer de to seværdigheder.

   

  Rejse til Jordan

   

  Transport til/fra lufthavnen

  Fra Amman Lufthavn kan du tage Airport Express-bussen, der kører hver halve time mellem kl. 06.30 og 18.00 og hver time fra 18.00 til 00.00. Bussen kører ind til Tabarbour-stationen (med et enkelt stop ved “7th Circle” undervejs), og turen tager ca. 45 minutter. En billet koster 2,5 jordanske dinarer (ca. 23 kr.).  Fra Tabarbour kan du så tage en taxa det sidste stykke til hotellet. Du kan selvfølgelig også vælge at tage en taxa hele vejen (der er 34 km).

   

  OBS: Lufthavnen oplyser på deres hjemmeside, at nogle taxachauffører vil forsøge at hijacke kunder ved at påstå, at busruten er ude af drift.

   

   

  Rejse til Jordan – pas, visum og corona

  Visum: Udenrigsministeriet oplyser, at danske statsborgere ved indrejse i Jordan kan få et 30-dages visum i lufthavnen. Visummet koster JD 20 (ca. 160 DKK) for en enkelt indrejse, 40 JD (ca. 320 DKK) for to indrejser og 60 JD (ca. 480 DKK) for flere indrejser (priser gældende i december 2012). Læs mere på um.dk.

   

  Som tidligere nævnt er turistvisum inkluderet i et Jordan Pass – og det vil klart være min anbefaling 😉

   

  Før afrejse til Jordan skal du udfylde en formular på www.visitjordan.gov.jo. Herved modtager du en QR-kode, som du skal vise ved check-in og ved ankomst.

   

  Herudover skal du også sørge for at have rejsesygeforsikring, og du skal huske at udfylde en sundhedserklæring (enten manuelt før ombordstigning eller elektronisk på hdf.rj.com).

   

  OBS: Disse oplysninger er fundet efter bedste evne. Jeg vil derfor altid anbefale, at du selv undersøger reglerne og holder dig opdateret om corona-situationen på Udenrigsministeriets hjemmeside.

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  27 kommentarer til Rundrejse i Jordan: 1 uge med 3* hotel i Amman og 4* resort ved Det Døde Hav fra kun 4.842 kr. p.p. inkl. fly

  1. John says:

   Kan det passe at Royal Jordanian ikke længere har en direkte rute mellem København og Amman?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej John 🙂

    Tak for din kommentar.

    Det ser desværre ud til, at Royal Jordanian stopper deres direkte flyvninger mellem København og Amman.

    Nu har jeg dog opdateret artiklen, så du kan læse om de bedste muligheder ift. fly frem og tilbage 🙂

  2. Thorleif Rasmussen says:

   Vil der være afgang til denne rejsemål den 22. april med hjemrejse den 29. april?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Thorleif 🙂

    Tak for din kommentar.

    Du kan sagtens ændre rejsedatoerne, så rejsen varer fra 22. april til 29. april.

    Priserne vil dog ændre sig. P.t. finder du på de datoer de billigste flybilletter hos Turkish Airlines til ca. 3.500 kr. (og ikke helt lige så gode flytider).

    Hvis du gerne vil afsted på de datoer, skal du blot ændre datoerne inde på fly- og hotelsøgesiderne 🙂

  3. Martin says:

   Hej.

   Til info, så er flybilletterne købt igennem DFT Travel er uden indchecket bagage. Det koster 600 kr pr person.

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Martin 🙂

    Tak for din besked – og tak for at gøre mig opmærksom på det.

    Det virker dog meget mystisk!

    For Royal Jordanian sælger faktisk slet ikke billetter på den rute uden indtjekket bagage. Så hvordan DTF kan sælge billetter kun med håndbagage, er mig en gåde.

    Hvis du tjekker alle andre OTAs (dvs. de andre bookingsider, der også sælger billetterne), kan du se, at indtjekket bagage er inkluderet i billetterne.

    Du kan også tjekke Royal Jordanians egen hjemmeside. Hvis du finder billetterne derinde, kan du se, at de tilbyder tre forskellige tariffer – Economy Plus, Economy Flex og Business Plus – og indtjekket bagage er inkluderet i alle.

    Du kan se et screenshot her: https://imgur.com/a/cik3QBr

    Så det er altså ikke muligt at bestille disse billetter uden indtjekket bagage. Og derfor tænker jeg, at det må være en fejl fra DTF’s side.

    Nu ved jeg ikke, om du betalte ekstra for bagagen. Men jeg ville nok have undladt at tilkøbe bagage. Når man så får sine billetter, burde det fremgå, at de er med bagage 🙂

  4. Dyveke says:

   Hvordan er det med sikkerheden for turister når man rejser rundt i Jordan ?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Dyveke 🙂

    Tak for din kommentar.

    Jordan er helt klart et af de sikreste rejsemål i Mellemøsten. Så i forhold til sikkerhed for turister kan du være ganske tryg. Det gælder selvfølgelig stadig, at man skal bruge sin sunde fornuft, når man er afsted – men det gælder jo på alle rejser.

    Hvis du er i tvivl om et lands sikkerhedsniveau, kan du altid konsultere International SOS’ “travel risk map”. De har tildelt alle verdens lande en farve på baggrund af, hvor sikkert det er at rejse i landet.

    Her har Jordan fået farven gul (low security risk), der er samme sikkerhedsvurdering som langt de fleste europæiske lande – bl.a. Tyskland, Frankrig, Spanien, Italien m.fl.

    Du kan se kortet her: https://www.travelriskmap.com/#/planner/map/security 🙂

  5. william says:

   skal man søge visum til jordan og evt har du et link til det?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej William 🙂

    Tak for din kommentar.

    Og tak for at minde mig om visum – for det er da et væsentligt stykke information 😉

    Udenrigsministeriet oplyser, at danske statsborgere ved indrejse i Jordan kan opnå et 30-dages visum i lufthavnen. Visummet koster JD 20 (ca. 160 DKK) for en enkelt indrejse, 40 JD (ca. 320 DKK) for to indrejser og 60 JD (ca. 480 DKK) for flere indrejser (priser gældende i december 2012).

    En forudsætning for at opnå visum ved ankomst er, at passet er gyldigt mindst tre måneder fra indrejsedatoen.

    Du kan læse nærmere på jordan.um.dk/rejse-og-ophold/visum-til-jordan 🙂

    • Rasmus Johannsen says:

     Hej
     Jordan er så fedt. Vi tog turen for nogle år siden efter du havde skrevet om det. Jeg vil anbefale at man besøger Petra, og vil i den forbindelse anbefale JordanPass, som er visum og entre til en masse spændende ting. Se link:
     https://www.jordanpass.jo/
     Mvh Rasmus
     Ps: tak for en fed side 🙂

     • Rejsespejder_SB says:

      Hej Rasmus 🙂

      Tak for din kommentar.

      Jeg er superglad for at høre, at I havde en god tur til Jordan!

  6. Claus Rasmussen says:

   Vi talte netop om vi gerne ville til Amman og så dukkede dit tilbud op. Tak for gode ideer og links om en uge til Amman.
   Hvad med ej jorden rundt rejse?
   Har tjekket Kilroy, men pga vi er pensionister bliver vi flået.
   Tak for en god side som vi ofte lader os inspirere af.

  7. Claus Rasmussen says:

   Vi overvejede en tur til Amman, da dit fine tilbud kom. Super. Og tak for alle de gode tips.
   Hvad med en “ jorden rundt” billet? Har været inde at tjekke Kilroy, men fordi vi er pensionister er det rasende dyrt.
   Tak for en inspirerende hjemmeside

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Claus 🙂

    Tak for din kommentar og søde ord.

    Hvor er jeg glad for at høre, at I kunne bruge artiklen til noget 😀

    Det kunne da godt være, jeg skulle kigge på flybilletter til en jordomrejse (det har jeg faktisk gjort før).

    Jeg overvejede det tidligere, men det ville have været for bøvlet ift. corona. Sådan en rejse kræver nemlig, at man sætter sig grundigt ind i mange forskellige landes coronaregler og -restriktioner og udfylder en masse papirer og formularer. Så det gav simpelthen ikke mening.

    Men jeg vil da helt klart kigge på sådan en tur igen på et senere tidspunkt 😉

  Webview: false