• 09 feb 2019

  Taiwan og Okinawa: 13-dages rundrejse med alle hoteller og fly til kun 5.325 kr.

  Så er det nu, du finder din trofaste rygsæk frem! Tiden er inde til at tage på nye backpacker-eventyr i det østlige Asien! Der er nemlig billige fly til Taiwan. Og jeg kan ikke understrege nok, hvor undervurderet et rejsemål denne ubeskriveligt smukke ø er! Landets rige kultur, imødekommende befolkning, lækre mad (Taipei er kendt som verdens “streetfood-hovedstad”) og den enestående natur gør Taiwan til en sikker destination på din bucket list. Øens fænomenale infrastruktur gør desuden livet nemt og behageligt for backpackere!

   

  Men hvorfor egentlig nøjes med kun at besøge én ø, når du i nærheden har en af verdens smukkeste paradisøer? Derfor går turen i dette eksempel efter lidt tid i Taiwan videre til Japans svar på Maldiverne – Okinawa (som kun ligger en kort flyvetur fra Taiwan)!

  Rundrejse til Taiwan og Okinawa
  marts, april, maj og juni
  5.325 kr.
  København
  Taiwan og Okinawa
  Billige fly til Taiwan
  inkl. 23 kg bagage
  2.725 kr.

  Billige fly til Taipei

  Udgangspunktet for hele turen er superbillige fly fra København til Taiwans hovedstad, Taipei. Du kan finde billige billetter i marts, april, (især) maj og ind i juni til mellem 2.700 og 3.100 kr.

   

  Ovenfor har jeg f.eks. fundet fly hos Air China fra København den 01.05. til den 14.05. til kun 2.725 kr. inkl. 23 kg bagage. Begge veje har du 1 mellemlanding i Beijing på hhv. 3 og 4 timer.

   

  Du kan også finde billetter med længere mellemlandinger, og da Beijing er en 72-timers visa-free by, er det en oplagt mulighed for at tage på opdagelse i Kinas hovedstad. På den måde får du også delt den lange tur til Taiwan op i to (jeg har selv prøvet det en gang på vej til Thailand – og det kan kun anbefales!).

   

  Ovennævnte rejseeksempel er med afgang fra København fra den 01.05. til den 14.05. – her er nogle andre billige afgange (husk hotelpriserne kan variere afhængig af datoerne).

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  • 01.03. – 16.03.
  • 06.03. – 16.03.
  • 31.03. – 14.04.
  • 01.04. – 13.04.
  • 26.04. – 11.05.
  • 28.04. – 12.05.
  • 01.05. – 14.05.
  • 05.05. – 19.05.
  • 12.05. – 26.05.
  • 25.05. – 28.05.
  • 19.05. – 02.06.
  • 22.05. – 04.06.
  • 29.05. – 11.06.
  • Og mange flere

   

   

  Rundrejse

  Taipei (dag 1-5)

  Taiwans hovedstad er en fantastisk by at gå på opdagelse i. Byens vartegn er det 508 meter høje Taipei 101, som i en årrække var verdens højeste bygning. Men Taipei er meget mere end bare skyskrabere. Som skrevet ovenfor er byen kendt som “verdens streetfood-hovedstad” blandt madelskere. Og på grund af Taiwans geografiske beliggenhed mellem Filippinerne, Japan og Kina får du en smagfuld blanding af hele regionens forskellige madkulturer. Et sted, som jeg virkelig kan anbefale, er Keelung Miaokou Night Market – her kan du smage nogle af Asiens bedste fiskeretter. Et andet godt sted at opleve byens streetfood-kultur er Shilin Night Market. Her kan du også smage på en af byens favoritter, stinky tofu, som lugter virkelig forfærdeligt, men smager overraskende godt (jeg er klar over, at navnet nok ikke sælger retten så godt!).

   

   

  Efter en dag med lækker mad og sightseeing er det tid til at slappe af. Den nordlige del af Taiwan er kendt for sine mange varme kilder. Det mest kendte sted at opleve dem er Beitou, der ligger lidt nord for Taipei. Den røde metro-linje kører direkte ud til Beitou, og turen tager ca. 30 minutter fra byens centrum. I Beitou kan du finde masser af spa-hoteller med deres egne private varme kilder. Men der findes også en del public bath houses, som er åbne for alle.

   

  En af aftenerne bør du også tage en tur til Maokong i den sydlige del af byen. Bjergområdet omkring Taipei plejede at være Taiwans største te-producerende område, og dette afspejles stadig tydeligt i områdets mange hyggelige tea houses. I dag er Maokong særligt kendt for sin imponerende flotte udsigt over Taipei. Særligt om aftenen er det et bjergtagende syn. Den nemmeste måde at komme dertil er med svævebanen fra Taipei Zoo-metrostation.

   

   

  I Taipei har jeg fundet det meget anmelderroste We Come Hostel (4,5 ud af 5 på TripAdvisor og Certificate of Excellence). Navnet siger hostel, men det ligner mere et hotel. Her får du nemlig dit eget værelse, gratis wi-fi, aircondition, en supercentral placering og gratis morgenmad. Prisen for et economy-dobbeltværelse med eget badeværelse i 4 nætter er 221 euro (1.649 kr.), hvilket svarer til 825 kr. pr. person.

  Overnatning i Taipei
  f.eks. det anmelderroste We Come Hostel
  825 kr.

   

  Okinawa (dag 5 – 8)

  Efter nogle oplevelsesrige dage med fuld fart over feltet i Taiwans metropol af en hovedstad er det blevet til at komme helt ned i gear! Og hvor gøres det bedre end ved paradisstrande? Fra Taipei skal du med et fly til japanske Okinawa. Okinawa beskrives ofte som Japans svar på Maldiverne – og med god grund! Okinawa er nemlig en øgruppe, der ligger et godt stykke syd for Japan. Så selvom du normalt ikke associerer Japan med kokospalmer, krystalklart vand og hvide paradisstrande, så byder Okinawa på netop dét og dejligt varme temperaturer!

   

   

  I Okinawa har jeg fundet det budgetvenlige Hotel Stork (3,5 ud af 5 på TripAdvisor) i byen Naha (hvor lufthavnen også ligger). Også her får du et dobbeltværelse med aircondition, wi-fi og eget badeværelse. Prisen for et dobbeltværelse i 3 nætter er 94 euro (702 kr.) – dvs. 351 kr. pr. person.

  Hotel i Okinawa
  f.eks. Hotel Stork i Naha
  351 kr.
  Fly til Okinwa
  970 kr.

   

  Hualien/Taroko National Park (dag 8 – 13)

  Efter tre dage med total afslapning og lækre strande i Japan går turen tilbage til Taipei – og straks videre med tog til Hualien. Som jeg fik nævnt i introduktionen, så har Taiwan en yderst velfungerende infrastruktur – alt fungerer bare! Togturen fra Taipei til Hualien tager dig på en fascinerende og meget smuk tur langs kysten (så sørg for at få en vinduesplads!). Hele turen tager ca. 2 ½ time.

   

  Hualien er det perfekte udgangspunkt for at opleve et af landets smukkeste naturområder – Taroko National Park. En naturperle af de helt store! Du kan bl.a. opleve en unik natur med stejle klippeformationer, vandfald og den turkise Liwu River. Her kan du hurtigt bruge 4-5 dage, især hvis du elsker trekking og udeliv.

   

   

  I Hualien har jeg fundet endnu et vældigt anmelderrost hostel. Det moderne Cozy House (5 ud af 5 på TripAdvisor og Certificate of Excellence) ligger centralt i Hualien – kun 5 minutter fra togstationen. Du får gratis wi-fi, aircondition og eget badeværelse. Prisen for et 2-personersværelse i 5 nætter er 454 kr. pr. person (907 kr. i alt).

  Overnatning i Hualien
  f.eks. det anmelderroste Cozy House
  454 kr.

   

  Taipei

  Det vil nok være en god idé at tage tilbage til Taipei ret tidligt den sidste dag, så du undgår at skulle stresse over at nå returflyet til Danmark (som letter kl. 18.40). Alternativt kan du også bare tilrettelægge rejsen således, at du tilbringer den sidste nat i Taipei.

   

  Den sidste dag i Taipei kan du desuden se/opleve, hvad du har lyst til (og kan nå). Det er helt op til dig. Et besøg i det 501 meter høje Taipei 101 kunne være et godt bud. Elevatorerne kører en del hurtigere end dem, vi kender herhjemme (faktisk er det verdens hurtigste elevator, som kører op og ned med 62 km/t)!

   

  Hermed er din Taiwan- og Okinawa-rundtur slut. Dette er selvfølgelig kun et eksempel, så du skal være mere end velkommen til at skræddersy din egen rejse lige præcis, som du vil!

   

   

  Pris

  • Tur/retur-flybilletter fra København til Taipei: 2.725
  • Hotel i Taipei: 825 kr.
  • Tur/retur-flybilletter fra Taipei til Okinawa: 970 kr.
  • Hotel i Okinawa: 351 kr.
  • Hotel i Hualien: 454 kr.
  • I alt: 5.325 kr.

   

   

  Pas og visum

  Både i Japan og Taiwan kan du opholde dig visumfrit i op til 90 dage.

   

   

  Vaccinationer

  Hvis du gerne vil være helt opdateret på, hvilke vacciner du skal bruge, når du rejser til Taiwan og Japan, så kig forbi sikkervaccination.dk.

   

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

   

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  30 kommentarer til Taiwan og Okinawa: 13-dages rundrejse med alle hoteller og fly til kun 5.325 kr.

  1. Uffe says:

   Jeg rejser altid alene og vil helst bo i single rum, kan du give mig prisen på det, da der jo nok er en forskel for min udregning giver en anden pris.

   • Rejsespejder_MG says:

    Hej Uffe,

    Det er oftest dyrere at rejse alene, fordi man kommer typisk til at betale for et dobbeltværelse, da det oftest er standard, desværre.

    For at få prisen, kan du indtaste de datoer, du gerne vil afsted på, men det vil højst sandsynligt blive lidt dyrere. Hvis du følger de hotellinks, jeg har givet i artiklen, kan du øverst ændre det til et enkeltværelse, og så får du prisen 🙂

    Jeg håber, at du finder noget til en fornuftig pris 🙂

  2. Karins says:

   Jeg har rejst i Japan og Okinawa i April måned for nogle år siden og der var ikke strandvejr.. blot til info for de af jer der overvejer rejse i April.

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Karins 🙂

    Tak for din kommentar 😉

    Man kan selvfølgelig aldrig udstede garantier med vejret, men faktisk plejer Okinawa at have (hvad jeg vil kalde) strandvejr fra og med april 🙂 Sidse års apriltemperaturer var ganske varme 😉 Men man kan som sagt aldrig være 100 % sikker.

  3. CARSTEN svendsen says:

   HEJSA, HAR læst din anmeldelse. Hvad er din erfaring med AIR China ? HAR EFTERHÅNDEN REJST MEGET I HELE VERDEN, BÅDE BRITISH AIRWAYS, LUFTHANSA, KLM/AIR FRANCE , THAI, EMIRATES, ES, AEROFLOT, ICELANDAIR, AEGAN, HAWAIAPHAWAIANAEGANIRLINES, AUSTRIAN AIRLINES, THOMAS COOK, THOMSON SAMT SELVFØLGELIG DE «NORMALE LOW BUDGET» BÅDE I EUROPA OG ASIEN, MEN HVAD ER DIN ERFARING MED AIR CHINA ???? M.V.H. CARSTEN SVENDSEN !

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Carsten 🙂

    Jeg har selv fløjet med Air China et par gange. De er et 3* selskab ligesom SAS. De har moderne fly (bruger for det meste deres A330, men da jeg fløj med dem sidst, var det deres nye Dreamliner). De serverer rigelig mad og drikke under flyveturen. Bagage er inkluderet i prisen. Serviceniveauet kunne være bedre (men på det punkt er de ikke de eneste). Største “minus” i mine øjne var, at kineserne (ca. 80 % af alle passagerer, da jeg fløj med dem) har nogle meget “anderledes” rejsevaner, end vi har i Europa – men for det meste var det faktisk ret underholdende, og det var ikke noget, jeg var irriteret over.
    Ift. sikkerhed er de som alle andre selskaber med tilladelse til at operere i EU – her opfylder de verdens højeste sikkerhedskrav.

  4. peter frederiksen says:

   Hej. Vi påtænker er tur til taiwan med udrejse 19.4.19 og hjemrejse 2.5.19. på udrejsen er der mellemlanding i beiijing i fra 04.10 til 14.05.
   Er det muligt at nå at besøge Beiijing i dette tidsrum, eller er det ikke noget du kan anbefale. Er der andet anbefalelsesværdigt at besøge (udover det du har nævnt i artiklen) i Taipei eller omegn.

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Peter 🙂

    Tak for din kommentar – det kan I godt nå 🙂

    Med express-toget fra lufthavenen tager det kun omkring 15 minutter ind til Beijing. Turen koster kun 25 yuan (ca. 25 kr.), og toget kører hver 15. minut. Så det er supernemt og billigt at komme til og fra lufthavnen. To “must-see” spots er Tianamen Square og Den Forbudte By. Begge steder kommer man til at stå i lange køer, men de ligger til gengæld lige over for hinanden. Så du skal regne med at bruge 2-3 timer her. Jeg kan også anbefale at tage en tur til Jingshan Park, som ligger i den nordlige ende af Den Fordbudte By. Herfra har du (hvis vejret tillader) en fantastisk udsigt over byen. Hvis du gerne vil have lidt ro, er det gamle kejserlige sommerpalads det perfekte sted – en stor park med søer og smukke traditionelle kinesiske bygninger. Og hvis du vil ud at shoppe, så findes der også fantastiske muligheder for det (og her er det dejligt at 1 yuan svarer til ca. 1 krone 😉 ). Beijing Dahongmen Trade Center, Panjiayuan Antique Market og Oriental Plaza er bare et par gode bud. Det er i hvert fald aktiviteter nok 😉

    Ift. Taipei har jeg skrevet om nogle af de ting, som jeg selv har prøvet, men du kan helt sikkert google dig frem til mange andre spændende oplevelser 😉

    • Peter frederiksen says:

     Mange tak for svar…og tak for en rigtig god side. Følger den daglig og anbefaler til alle der har mod på selv at arrangere rejser..

  5. Anders says:

   Hej. Tak for god inspiration. Har lige et spørgsmål; ville det ikke være nemmere at tage togturen til Hualin når man er i Taiwan City fremfor at rejse til Okinawa og så tilbage til Taiwan Airport og så Taiwan City for så at tage toget til Hualin? Og så i stedet rejse hjem fra Okinawa – over Taiwan selvfølgelig. På den møde sparer man en tur frem og til age fra Taiwan Airport til City? Eller er der noget jeg ikke har forstået? Pfht. Anders

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Anders 🙂

    Tak for din kommentar 🙂

    Man kan sammensætte den lidt som man har lyst 😉 Faktisk har jeg før skrevet om denne rundrejse, hvor man først var i Taipei, så Hualien, så Okinawa og til sidst Taipei igen (det er vel også dette, du foreslår). Så det kan man sagtens – og det vil nok være lidt nemmere transportmæssigt. Men det kommer selvfølgelig også an på, hvornår du lige kan finde billige flybilletter til Okinawa osv.

    Men det korte af det lange er i hvert fald, at du sagtens kan skræddersy rejsen, som du vil 😉

  6. Birgitte says:

   Hvordan er vejret i oktober/november? Vil jo helst bare have solskin og ingen storme…

   • Rejsespejder says:

    Hej Birgitte,
    efteråret er faktisk et meget godt tidspunkt til at besøge Okinawa og Taiwan. Vand og lufttemperaturen er omkring 25 grader og Typhoon-sæsonen slutter i September. Så helt perfekt at rejse i oktober/begyndelsen af november. Slutningen af november begynder det at være koldere (omkring 20 grader).

  7. Keld says:

   Tak for et godt turforslag. Vi har bestilt billet til Taipei d. 20/2 – 7/3 og rejser videre til Okinawa efter nogle dage. Og prisen holdt 🙂
   Gode rejsetips til hvad man kan se i Taiwan. Glæder os til Okinawa. Var på rundrejse i Japan fra Tokyo til Osaka i februar. Et fantastisk land man bør opleve og vi glæder os til at komme tilbage.

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Keld,
    Ej hvor er det fedt at høre 🙂 Tusind tak fordi du tager dig tid til at give feedback!
    Jeg håber I får den bedste tur – og I er meget velkommen til at vende tilbage og fortælle om jeres oplevelser, det kunne være spændende at høre 🙂

  8. Martin says:

   Hej ”Rejsespejser”.
   Det lyder rigtig spændende. Er det omtrent ligeså besværligt at rejse i Taiwan, som Kina, eller lettere – du skriver bl.a. at de har god infrastruktur. Og hvordan er det at rejse der med børn?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Martin 🙂

    Jeg synes, at Taiwan er nemmere at rejse rundt i end Kina. Så hvis du spørger mig, kan du sagtens rejse rundt i Taiwan – også med børn (det synes jeg nu også man kan i Kina) 🙂

    • Martin says:

     Tak for dit svar. Det var bare fordi, at min kone og jeg var i og omkring Shanghai for 12 år siden, og vi oplevede det som meget besværligt at komme rundt og det var meget få der kunne engelsk 🙂

  9. Caroline says:

   Hmm er det stadig billigt i skolernes sommerferie? Det lyder som en rigtig lækker tur

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Caroline 🙂

    Prisen bliver desværre noget dyrere i skolernes sommerferie. Men jeg vil bestemt holde øje med gode tilbud i den periode også. Og hvis jeg finder noget billigt, kan du tro, at jeg skriver om det på bloggen 🙂

    Derfor kan du evt. overveje at downloade rejsespejder-appen. Med den kan du nemlig sætte en rejsealarm. På den måde får du automatisk besked, når/hvis der kommer en rejse, som matcher dine ønsker 😉

    Du kan downloade den her: https://rejsespejder.dk/apps/

    • Caroline says:

     Jeg har selvfølgelig allerede appen Det er mit lille daglige fix, at tjekke hvor der er et godt sted at tage hen til billige penge

     Hvor meget dyrer bliver det ca?

  10. Tobias says:

   Hvordan er visumforholdene i Taiwan? Er det lige så bøvlet som resten af Kina?

  11. Mads says:

   Hej, er meget interesseret i at komme til Okinawa, kunne du foreslå en lign rejse eller en rejse udelukkende til Okinawa i oktober?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Mads 🙂

    Jeg skal nok holde et vågent øje med en lignende rejse eller en ren Okinawa-rejse 😉

    Derfor kan du overveje at downloade rejsespejder-appen. Med den kan du nemlig sætte en rejsealarm. På den måde får du automatisk besked, når/hvis der kommer en rejse, som matcher dine ønsker 😉

    Du kan downloade den her: https://rejsespejder.dk/apps/

  12. Sarah says:

   Det ser super lækkert ud ku godt overveje det! Elsker Rejsespejder og håber i kommer med flere super rejsetilbud til Japan er omegn i fremtiden 🙂

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Sarah,
    Tusind tak for dine rosende ord, det er jeg virkelig glad for at høre! God idé med Japan – det kan du tro, at jeg nok skal holde godt øje med 🙂 Du kan overveje at downloade rejsespejder-appen. Med den kan du nemlig sætte en rejsealarm. På den måde får du automatisk besked, når/hvis der kommer en rejse, som matcher dine ønsker. Du kan downloade den her 🙂

  13. Mette says:

   Vil gerne booke denne oplevelse i november måned send venligst materiale

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Mette 🙂

    Alt det materiale, jeg har om rejsen, er sådan set inkluderet i artiklen ovenfor. 🙂

    Artiklen er primært tænkt som et rejseeksempel på, hvordan man kunne sammensætte en rundrejse med udgangspunkt i de billige tur/retur-billetter til Taipei. Så er idéen, at folk selv kan skræddersy deres rejse, som de vil (og som den passer ind i kalenderen) 😉

    Hvis du gerne vil booke rejsen, skal du sådan set bare booke fly og hoteller på de datoer, du gerne vil afsted 🙂

    Håber det giver mening – ellers må du sige til 😉