• 17 dec 2018

  Oplev Edinburgh OG Glasgow: 3 dage i Skotland på et 4* hotel til kun 641 kr. inkl. fly, morgenmad og transport til Glasgow

  Tag et smut til Skotland i vinterferien og oplev både Edinburgh og Glasgow – en fantastisk kombination af skotske storbyer! Edinburgh er en super hyggelig storby med sin gamle, historiske bydel, hvor du bl.a. finder små brostensbelagte gader og det imponerende Edinburgh Castle. Samtidig er der rig mulighed for at tilfredsstille din indre shopaholic med en heftig omgang storbyshopping på den populære Princes Street (hvor blandt andet Primark ligger). Og så er der naturligvis et enestående udvalg af charmerende pubs, der lokker med rigelig øl og hvis du tør, så måske en bid af den traditionelle ret Haggis.

   

  En lille bustur væk ligger Glasgow. Denne by er helt sikkert også et besøg værd! Her kan du besøge museer (gå endelig ikke glip af Kelvingrove Art Gallery and Museum), shoppe, tag på guided tour til Tennent’s Brewery eller lægge vejen forbi Ashton Lane, hvor du bliver mødt af den skønneste brostensbelagte gade med et væld af unikke restauranter og barer.

  Smuttur til Edinburgh og Glasgow
  januar - april 2019
  641 kr.
  København
  Edinburgh
  Hotel i Edinburgh
  f.eks. 4* B+B Edinburgh
  431 kr.
  Bus til Glasgow
  62 kr.
  Hotel
  431 kr.
  Fly
  148 kr.
  Busbilletter
  62 kr.
  Total (pr.person)
  641 kr.

  Hotel i Edinburgh

  I Edinburgh har jeg fundet det fineste 4* B+B Edinburgh (4,5 ud af 5 på TripAdvisor og ”Certificate of Excellence”). Du får en skøn placering med kun 900 meter til den gamle bydel, 10 minutters gang til Princes Street og 20 minutters gang til Edinburgh Castle. Hotellet ligger i en gammel bygning med en fredet historiske facade, hvilket giver en skøn stemning. Værelserne er moderne indrettet, du får gratis WiFi og så er der morgenmad inkluderet i opholdet, som du indtager i det hyggelige spiseområde med pejs.

   

  Prisen for et dobbeltværelse i 2 nætter på dette lækre 4* hotel inkl. morgenmad er 862 kr. Ved en rejse for 2 bliver prisen derfor kun 431 kr. pr. person. Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Edinburgh, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde et andet hotel.

   

  Fly til Edinburgh

  I dag har jeg fundet billige fly fra København til Edinburgh. Der findes billige billetter fra januar – april 2019 med priser fra 90-353 kr. Jeg har f.eks. fundet en afgang i vinterferien d. 11.02. – 13.02. til kun 148 kr.

   

  På grund af nye bagageregler hos Ryanair må du som udgangspunkt kun medbringe en mindre håndtaske. Hvis du vil have 10 kg håndbagage med, skal du booke billetten med prioritet. Dette koster mellem 45 og 75 kr. ekstra pr. vej.

   

  Ovennævnte rejseeksempel er med afgang fra København d. 11.02. – 13.02. – her er nogle andre billige afgange (husk hotelpriserne kan stige eller falde en smule alt afhængig af datoerne).

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  • 07.01. – 09.01.
  • 21.01. – 23.01.
  • 28.01. – 30.01.
  • 28.01. – 31.01.
  • 18.02. – 20.02. – i vinterferien (uge 8)
  • 25.02. – 27.02.
  • 28.02. – 03.03.
  • 04.03. – 06.03.
  • 11.03. – 13.03.
  • 18.03. – 20.03.
  • 25.03. – 27.03.
  • 01.04. – 03.04.
  • 06.04. – 08.04.
  • Og flere

   

  Dagstur til Glasgow

  Fra Edinburgh til Glasgow er der ca. 1 time og 20 minutters kørsel. Der er både muligt at tage tog eller bus. Med dette eksempel har jeg fundet billige busbilletter via Megabus – her har jeg fundet billetter til kun 3,75 pund pr. vej – dvs. 62 kr. pr. person tur/retur! Jeg har taget udgangspunkt i en afgang, hvor du tager fra Edinburgh busterminal kl. 06:55 og ankommer til Glasgow kl. 08:30 og så tager du hjem igen kl. 19:35-20:49. Der findes dog mange andre afgange fra tidlig morgen til sen aften, så det er bare med at finde hvilke afgange, der passer dig bedst (priserne kan variere) – eller du kan selvfølgelig også vælge bare at blive i Edinburgh.

  Bussen går fra Edinburgh Bus Station – hvis du vælger at bo på det 4* B+B Edinburgh, har du ca. 16 minutters gang til stationen.

   

  Transport til/fra lufthavnen

  Fra lufthavnen kan du tage bussen (nr. 100 eller X18) til ”Edinburgh, Queen Street E-bound” og derfra har du omkring 400 meter til hotellet. Turen tager ca. 25 minutter. Du kan selvfølgelig også vælge at tage en taxa – der er lidt over 13 km mellem lufthavnen og hotellet.

   

  To do i Edinburgh

   

  Besøg Arthur’s Seat – udsigten er hele gåturen værd!

   

  Gå en tur rundt i byen og oplev de mange hyggelige og nærmest “landlige” områder

   

  Vis dette opslag på Instagram

   

  Et opslag delt af Emilie Lumineau (@emilie_lumineau) den

   

  Oplev Scott Monument ved Princes Street – en super smuk bygning. Tag endelig også turen op i tårnet og få den flotteste udsigt over Edinburgh.

   

  Vis dette opslag på Instagram

   

  Et opslag delt af Kiwi The Explorer (@kiwithexplorer) den

   

  To do i Glasgow

   

  Kelvingrove Art Gallery and Museum er helt klart et besøg værd! Kelvingrove ligger på førstepladsen ud af 280 turistattraktioner i Glasgow på TripAdvisor og der er gratis entré.

   

  Vis dette opslag på Instagram

   

  Et opslag delt af Venz (@venztography) den

   

  Hvis du elsker øl, så læg endelig vejen forbi Tennent’s Brewery og få en guided tour.

   

  Vis dette opslag på Instagram

   

  Et opslag delt af Corrado 🇮🇹 in 🇸🇨🇴 (@bantha75) den

   

  På Ashton Lane finder du den hyggeligste brostenbelagte gade med masser af restauranter og barer

   

  Vis dette opslag på Instagram

   

  Et opslag delt af Scottish Travel Directory (@scottishtraveldirectory) den

   

   

  Hotel-indtryk

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  se fly se hotel