• 16 nov 2020

  Nytår på Færøerne: 5 dage på et centralt 3* hotel i Thórshavn fra kun 2.648 kr. inkl. fly og bagage

  Måske har du allerede afskrevet nytår 2020 som en total fuser. Men faktisk er der stadig håb! For prøv bare at se, hvad jeg har fundet i dag – et lækkert tilbud på en nytårsrejse til Færøerne! Fordi den nordatlantiske øgruppe er en del af Kongeriget Danmark, har Udenrigsministeriet ikke en rejsevejledning for Færøerne. Og selvom de færøske myndigheder har indført visse indrejserestriktioner (mere om dem senere), er Færøerne stadig nok det mest realistiske rejsemål, hvis du gerne vil rejse udenlands til nytår. Vil du gerne opleve nytår på Færøerne, er det derfor oplagt at gøre det i år. Én ting er i hvert fald sikkert. Du finder næppe et smukkere og mere naturskønt sted at fejre nytår end Færøerne!

  Færøsk nytår
  30. december - 3. januar
  fra2.648 kr.
  København
  Færøerne
  Billige fly til Færøerne
  inkl. bagage
  1.381 kr.
  Hotel på Færøerne
  f.eks. det 3* Hotel Streym
  1.267 kr.
  Hotel
  1.267 kr.
  Fly
  1.381 kr.
  Total (pr.person)
  2.648 kr.

  Nytår på Færøerne – fly

  Første skridt på vejen mod nytår på Færøerne er flybilletter.

   

  Selvom SAS egentligt har sat deres rute mellem København og Færøerne på vinterpause (pga. corona), er der stadig enkelte afgange i jule-/nytårsperioden. F.eks. kan du finde nogle meget spændende billetter henover nytår til en rigtig god pris!

   

  Helt præcist kan du lige nu booke tur/retur-billetter fra København til Vágar Lufthavn fra onsdag den 30. december til søndag den 3. januar. På disse datoer koster billetterne kun 1.381 kr. inkl. bagage. Udover SAS er det kun muligt at flyve med Atlantic Airways på ruten. Og deres billetter på disse datoer koster altså knap 2.000 kr.

   

   

  Nytår på Færøerne – hotel

  Med styr på flybilletterne mangler du nu blot et hotel. Hoteller på Færøerne er som udgangspunkt ret dyre, men du kan godt finde noget budgetvenligt, hvor du stadig får fine faciliteter.

   

  F.eks. har jeg fundet det 3* Hotel Streym (4 ud af 5 på TripAdvisor). Her får du et godt trestjernet hotel med en særdeles central beliggenhed i Thórshavn. Udover den centrale placering i den færøske hovedstad byder hotellet på lyse værelser i en god størrelse. På Hotel Streym er både wi-fi’en og morgenmaden gratis – og det er jo to ting, man altid kan bruge. Sidst, men ikke mindst, har hotellet forskellige gæstebiler, som kan lejes fra under 500 kr. pr. dag. Og på netop Færøerne kan en lejebil være meget praktisk ift. transport rundt på øerne. Det kan du også læse mere om senere 😉

   

  Jeg har i dette eksempel som sagt fundet et 4-nætters nytårsophold fra onsdag den 9. december til søndag den 3. januar. På disse datoer koster et dobbeltværelse i alt 2.533 kr. Et topersoners ophold ender således med en pris på kun 1.267 kr. pr. person. Hoteltilbuddet inkluderer både morgenmad og gratis afbestilling.

   

  Hvis du hellere selv vil sondere terrænet for hoteller, skal du også være velkommen til det.

   


  Læs videre efter annoncen

  annonce

   

  Corona-info – indrejserestriktioner

  Som jeg nævnte tidligere, har Udenrigsministeriet ikke en rejsevejledning til Færøerne. Dog har de færøske myndigheder indført visse indrejserestriktioner.

   

  Helt konkret skal alle indrejsende til Færøerne testes ved ankomst (børn under 12 år er undtaget). Testen foretages i lufthavnen, når du ankommer. Hertil kommer en afgift på 312 kr. pr. person over 12 år, som skal dække udgifterne til testen.

   

  Alle rejsende til Færøerne bør desuden gå i hjemmekarantæne, indtil resultatet af testen foreligger. Du får normalt resultatet samme aften og senest kl. 12.00 dagen efter.

   

  Når du rejser hjem fra Færøerne til Danmark, opfordres du i øvrigt ikke til at følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer for selvisolation i 14 dage. Det er altså også meget rart.

   

   

  Transport

  Transporten fra lufthavnen til Thorshavn kan du snildt klare med bus. Linje 300 (Thórshavn – Airport – Sørvágur) fragter dig fra lufthavnen til Thórshavn på ca. 40 minutter. Du kan tjekke busafgangene på ssl.fo.

   

  Med busser og færger kan du i øvrigt komme til næsten alle steder på Færøerne. Busserne i Thórshavn er gratis, men du skal betale for busser til resten af øen. Du kan også købe et Travel Card på enten 4 eller 7 dage. 4 dage koster 500 kr. (250 kr. for børn), og 7 dage koster 700 kr. (350 kr. for børn). Det gode ved et Travel Card er, at du må rejse med både bus og færge, lige så tosset du vil (Mykines er dog undtaget). Du kan købe kortet i informationen i lufthavnen eller ved Thórshavn busterminal.

   

  Foretrækker du større frihed, end hvad offentlig transport kan tilbyde, kan du også vælge at leje en bil. Hotel Streym har som nævnt forskellige gæstebiler, du kan leje fra kun 495 kr. pr. dag. Gæstebilen indeholder bl.a. forsikring, fri kilometer og gratis ekstrachauffør.

   

   

  Pas og visum

  Selvom Færøerne er en del af det danske kongerige, er de ikke en del af Schengen. Derfor vil det være en god idé at tage passet med.

   

   

  Billeder fra Færøerne

  Múlafossur i Gásadalur

  Nytår på Færøerne

   

  Dranganir

  Nytår på Færøerne

   

  To lunder på en klippe

  Nytår på Færøerne

   

  Mykines

  Nytår på Færøerne

   

  Vil du gerne læse mere om Færøerne som rejsedestination, kan du kigge forbi min guide om Færøerne.

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  se fly se hotel