• 14 feb 2019

  Miniferie i Sevilla: 3 nætter på et lækkert 4* hotel til kun 999 kr. inkl. fly

  Er du frisk på en lækker, solrig storbyferie til andalusiske Sevilla? Den sydspanske by er et ideelt rejsemål i de kolde vintermåneder og om foråret. Her undgår du nemlig den stegende sommerhede, og du kan i stedet nyde den andalusiske hovedstad i mere behagelige sommertemperaturer (dvs. 20 – 30 graders varme). I øvrigt toppede Sevilla Lonely Planet’s liste over de bedste storbyferier i 2018, så glem nu bare Barcelona og Madrid for en stund!

  Forlænget weekend i Sevilla
  marts - oktober
  999 kr.
  København
  Sevilla
  Hotel i Sevilla
  f.eks. det 4* Silken Al-Andalus Palace
  717 kr.
  Billige fly til Sevilla
  282 kr.
  Hotel
  717 kr.
  Fly
  282 kr.
  Total (pr.person)
  999 kr.

  Hotel i Sevilla

  Til din forlængede weekend i Andalusiens hovedstad har jeg fundet det helt rette hotel – det lækre 4* Silken Al-Andalus Palace (4 ud af 5 på TripAdvisor).

   

  Hotellet har et af den slags poolområder (åben maj – september), man bare har lyst til at tage i brug omgående! Herudover er der også fitnesscenter, hyggelige grønne områder, hvor du kan slappe af, og gratis wi-fi. Fra hotellet kan du nå Sevillas bymidte på kun 10 minutter med bus (stoppestedet ligger desuden tæt på hotellet).

   

  Et dobbeltværelse i 3 nætter koster 1.433 kr. Ved en rejse for 2 personer bliver prisen derfor kun 717 kr. pr. person. Jeg har foretaget nogle “stikprøver” på forskellige datoer, og hotellet ser ud til at holde prisen ganske fint på de fleste datoer (mellem 400 og 600 kr. pr. nat). Og faktisk kan du selv i juli finde hotellet til kun 418 kr. pr. nat (16.07. – 23.07.)! Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Sevilla, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde et andet hotel.

   

   

  Billige fly til Sevilla

  Lige nu kan du fra marts til oktober finde meget billige fly fra København til Sevilla. Du flyver med Ryanair, og billetterne koster mellem ca. 300 og 600 kr. uden for højsæsonen. I skolernes sommerferie i juli er priserne selvfølgelig højere, men selv her kan du finde billetter helt ned til ca. 800 kr. (f.eks. 16.07. – 23.07.).

   

  Jeg har f.eks. fundet en forlænget weekend fra lørdag den 16.03. til tirsdag den 19.03. til kun 282 kr. Ryanair flyver mellem København og Sevilla 2 gange om ugen (tirsdag og lørdag), så du kan også sagtens lave en rejse på en uge eller længere. Det er desværre ikke muligt at finde tilsvarende billige afgange fra Jylland.

   

  Hos Ryanair må du som udgangspunkt kun medbringe en mindre håndtaske. Hvis du vil have 10 kg håndbagage med, skal du booke billetten med prioritet. Dette koster mellem 45 og 75  kr. ekstra pr. vej (hvis du booker direkte gennem Ryanair).

   

  Ovennævnte rejseeksempel er med afgang fra København d. 16.03. – 19.03. – her er nogle andre billige afgange (husk at hotelpriserne kan variere afhængig af datoerne).

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  • 02.03. – 05.03.
  • 09.03. – 12.03.
  • 16.03. – 19.03.
  • 30.03. – 02.04.
  • 05.04. – 09.04.
  • 27.04. – 30.04.
  • 14.05. – 18.05./21.05.
  • 18.05. – 21.05.
  • 25.05. – 28.05.
  • 01.06. – 04.06.
  • 04.06. – 11.06.
  • 08.06. – 11.06.
  • 11.06. – 18.06.
  • 16.07. – 23.07.
  • Og mange flere

   

   

  Transport til/fra lufthavnen

  Sevilla Lufthavn ligger ca. 10 km nordøst for Sevilla. Det er dog både nemt og billigt at tage bussen til centrum. Der er nemlig en dedikeret busrute (linje EA), der kører mellem lufthavnen og centrum. Busstoppestedet finder du lige uden for lufthavnsterminalen, og du kan købe billetter direkte hos chaufføren. Turen tager ca. 30 minutter afhængig af trafikken, og en enkeltbillet koster 4 euro (ca. 30 kr.).

   

  Du kan læse mere om transporten til og fra lufthavnen på Sevilla Lufthavns hjemmeside.

   

   

  Rejseinspiration

  Metropol Parasol, eftersigende den største trækonstruktion i verden, blev færdigbygget i 2011 og er i dag et ikonisk vartegn for Sevilla. Konstruktionen delte dog vandene blandt Sevillas lokalbefolkning – den var nemlig både dyr at finansiere, og byggeriet blev forskinket. Men nu står den der og kaldes ‘las setas’ (svampen) af de lokale. Og nøj, hvor ser den imponerende ud! (Udsigten derfra skulle være helt fantastisk!).

   

  Sevilla Palads (Real Alcazar) er på UNESCO’s verdensarvsliste – og med god grund. Byggeriet af paladset påbegyndte helt tilbage i år 1181 og stod på i over 500 år. Er du historie- eller arkitekturinteresseret, er dette et must-see! Og hvis du har set Game of Thrones, vil paladset nok også virke en smule bekendt – en del af den populære serie er nemlig filmet her.

   

  Elsker du mad, og tapas i særdeleshed, bør du helt sikkert tage på en tapas-bar-crawl! Ligesom vi herhjemme tager på pub crawl, kan du i Sevilla tage fra den ene lækre tapas-bar til den næste. Undervejs vil du kunne smage en perlerække af fantastiske spanske tapas-retter – lyder det ikke bare lækkert?

  Vil du gerne læse mere om, hvad du kan opleve i Sevilla, bør du smutte forbi Lonely Plantes hjememside.

   

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  9 kommentarer til Miniferie i Sevilla: 3 nætter på et lækkert 4* hotel til kun 999 kr. inkl. fly

  1. Martin Smidt says:

   Hejsa
   Hvis man eksempvis tager turen fra d. 16/3-19/3, så lander man relativt sent på aftenen og inden man når ud af lufthavnen der og får orienteret sig, bliver klokken nok hurtigt tæt på midnat. Hvad gør man her i forhold til turen til centrum/hotel og indtjekning…? Jeg tænker så er klokken vel lige pludselig “nat” før man nogensinde når receptionen på sit hotel… ‍♂️☺️ Har du nogle forslag, gide ideer, anbefalinger til hvad man skal gøre ? ‍♂️ På forhånd tak og tak for en fantastisk og SUPERFED og inspirerende side

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Martin 🙂

    Tak for din kommentar og de rosende ord!

    Ja, man lander ret sent (kl. 22), men bussen, der kører fra lufthavnen ind til Sevilla, kører helt frem til kl. 00.50. Så den kan du sagtens nå, selvom du ankommer lidt sent. Ift. indcheckning på hotellet plejer det sjældent at være et problem med et stort 4* hotel som dette. Men hvis du vil være på den sikre side, kan du altid skrive en mail til dem, hvor du gør opmærksom på, at du checker ind sent 🙂

  2. Pia says:

   Hej. Jeg prøvede lige at søge på fly d. 23/10, men der er det meget dyrere..?
   Og hvis Ryanair strejker, er alle pengene for en booket rejse så spildt?
   Har aldrig fløjet med dem..
   Mvh Pia

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Pia 🙂

    Nu er artiklen ca. 10 dage gammel, så det priserne kan godt have ændret sig. Fra den 23.10. – 30.10. koster billetter i skrivende stund 510 kr. – hvilket ikke er galt 😉

    Ift. strejken så siger Ryanair, at de vil forsøge at skaffe passagerer et nyt fly. Skulle det ikke ske, får du selvfølgelig dine penge retur. Hvis en strejke skulle ødelægge din rejse, vil det i øvrigt være en god idé at oprette en sag hos fx flypenge.dk 🙂

  3. Jimmi says:

   Efterårsferien

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Jimmi,
    Du kan desværre ikke komme lige så billigt afsted i efterårsferien – men det er selvfølgelig muligt at rejse der 🙂

  4. Louise says:

   Jeg forstår ikke helt bagagereglerne hos Ryanair på samme måde som dig. Hvis du vil have din lille rullekuffert med om bord på flyet koster det ekstra. Men hvis man kan leve med at den bliver tjekket ind er det fortsat gratis. Læs mere her: https://www.ryanair.com/dk/da/planlaeg-rejsen/flyv-med-os/handbagagepolitik

  se fly se hotel