• 17 jul 2019

  La Tomatina Festival: 4 nætter i Valencia på et 3* hotel til kun 1.533 kr. inkl. fly

  Kunne du tænke dig at prøve noget helt skørt og meget anderledes? Hvis du sidder og nikker og tænker ”ja tak!”, så skal du tage på denne tur til Valencia og Buñol. Her foregår der nemlig noget sjovt i slutningen af august – den traditionsrige festival La Tomatina! Her mødes en masse mennesker i byen og kaster over 120 tons tomater efter hinanden i nogle timer. Det siges, at traditionen har sin oprindelse fra den sidste onsdag i august 1945, hvor en pludselig hændelse med “tomatkastning” udviklede sig og siden blev til en tradition. Det er noget af et tilløbsstykke, der hvert år tiltrækker mere end 45.000 besøgende. I år afholdes La Tomatina onsdag den 28. august, og du skal da med!

  Oplev La Tomatina!
  27.08. - 30.08.
  1.533 kr.
  København (og Billund)
  Valencia
  Billige fly til Valencia
  789 kr.
  Hotel i Valencia
  f.eks. det 3* Hotel Beleret
  Hotel
  744 kr.
  Fly
  789 kr.
  Total (pr.person)
  1.533 kr.

  Fly

  Vil du gerne opleve La Tomatina i Buñol, vil det helt klart være nemmest at flyve til Valencia. I Danmark er det kun muligt at flyve direkte til Valencia fra København, hvor Ryanair hver tirsdag og lørdag har direkte afgange. Fordi La Tomatina finder sted den 29. august, har jeg fundet billetter fra tirsdag den 27. august til lørdag den 31. august. På disse datoer kan du finde direkte billetter til 1.012 kr. og billetter med en 3-timers mellemlanding i Bruxelles derned til 789 kr. På trods af mellemlandingen ankommer du faktisk tidligere på dagen ved at vælge de sidstnævnte billetter, så det har jeg gjort i dette eksempel.

   

  Vil du gerne flyve fra Jylland, kan du som alternativt finde billetter til Alicante. Herfra kan du tage toget til Valencia, hvilket ca. tager halvanden time.

   

  Hos Ryanair må du som udgangspunkt kun medbringe en mindre håndtaske. Hvis du vil have 10 kg håndbagage med, skal du booke billetten med prioritet, hvilket koster mellem 45 og 75 kr. hver vej (hvis du booker direkte gennem Ryanair).

   

   

  Hotel

  I Valencia har jeg fundet det budgetvenlige 3* Hotel Beleret. Hotellet ligger i den nordvestlige del af Valencia og byder på rummelige værelser med bl.a. aircondition og minibar. Metrostationen Les Carolines ligger kun 240 meter væk, så du har glimrende transportmuligheder fra hotellet og ind til centrum.

   

  Prisen for et værelse i 4 nætter under under La Tomatina-festivalen er 1.488 kr. Ved en rejse for 2 personer bliver prisen derfor kun 744 kr. pr. person. Vil du gerne selv finde et hotel i Valencia, kan du finde et andet hotel selv.

   

   

  Transport til/fra Valencia Lufthavn

  Lufthavnen og Valencias centrum forbindes af to metrolinjer – linje 3 og 5. Herudover kan du også tage bus 150. Skal du til Hotel Beleret, vil det nemmeste nok være at tage en af metroerne ind til Ángel Guimerá, hvor du kan skifte til linje 1 eller 2, der begge kører til Les Carolines.

   

   

  Transport fra Valencia til Buñol

  Fra Valencias Sant Isidre-station kan du tage C3-toget til Buñol. Turen tager 45 minutter og koster 12 euro for en tur/retur-billet (ca. 89 kr.). Du skal købe billetterne på togstationen i Valencia. Toget kører hver 30. minut, men vær opmærksom på, at togene bliver fuldstændig fyldt op denne dag, så kom i god tid! Jeg vil anbefale at tage det første tog kl. 06.35. Du kan se alle afgange her.

   

   

  Adgangsbilletter til La Tomatina

  La Tomatina-festivalen har været superpopulær, og derfor har man besluttet at begrænse antallet af gæster. Det betyder, at du skal betale for en adgangsbillet gennem forskellige rejsearrangører. På ticketstomatina.com er almindelige adgangsbilletter (pakke A) desværre allerede udsolgt, men du kan f.eks. bestille pakke C (Tomatina Ticket 2019 + Lockers + Party) for 28 euro (ca. 209 kr.). Denne pakke indeholder adgangsarmbånd til festivalen, en locker (et aflåst skab) til dit tøj og adgang til Fun Zone frem til kl. 16.00.

   

  La Tomatina-festivalpakker

   

   

  Video og inspiration

   

  Udover tomatfestivaler kan en tur til Valencia også byde på meget andet – se bare her 😉

   

   

  Strandene

  Denne her giver vist sig selv! Området omkring Valencia (også kendt som Costa Blanca) har adskillige strande i topklasse!

   

  Valencias arkitektur

  Valencia er en meget gammel by, der blev grundlagt helt tilbage i år 138 f.Kr. Derfor kan du både finde levn fra romerske bygninger såvel som fabelagtig gotisk og barok arkitektur. Byens prægtige historiske arkitektur står i skarp kontrast til det moderne Valencia, der i den grad skiller sig ud med flere fascinerende og moderne arkitektoniske perler. Én af dem kan du læse om nedenfor!

   

  Ciudad de las Artes y las Ciencias/City of Arts and Sciences

  Ciudad de las Artes y las Ciencias (også kendt som City og Arts and Sciences – Byen for kunst og videnskab) er en af “Spaniens 12 skatte” og anses som Valencias største turistattraktion. Det futuristiske kompleks rummer bl.a. et videnskabsmuseum, et planetarium, en biograf og et kunstmuseum. Bestemt et besøg værd!

   

  Hvis du kunne tænke dig at booke billeter til forskellige ture – eller hvis du gerne vil vide, hvad du ellers kan opleve i Valencia – så kig forbi getyourguide.dk.

  Ture og aktiviteter

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  2 kommentarer til La Tomatina Festival: 4 nætter i Valencia på et 3* hotel til kun 1.533 kr. inkl. fly

  1. Jacob says:

   Alternativt tag via Barcelona hvis turen er til flere dage. Turen med tog fra Barcelona til Valencia er ganske nem (direkte) ca 3 timer, 35-40 euro one-way. Giver flere flymuligheder og så kan Barcelona også opleves på samme tur. Tjek ud kl 10 i Barcelona og tag toget kl 11, så passer det nogenlunde med check-in på hotellet i Valencia.

  se fly se hotel