• 26 nov 2018

  Oplev Venedigs berømte karneval: 3 nætter på et anmelderrost hotel til kun 825 kr. inkl. fly

  Hvis du tror, at Venedig ikke kan blive meget mere charmerende, romantisk og seværdig end den i forvejen er, så må du tro om igen! Hvert år afholdes det verdensberømte Carnevale di Venezia, der trækker turister til fra hele verden. Karnevallet har en rig historie bag sig (med rødder helt tilbage til 1100-tallet!) og er især kendt for sine meget smukke og overdådige masker. Venedig er selvfølgelig et fantastisk rejsemål året rundt – men byen er i sandhed et uforligneligt skue under karnevallet!

   

  Skal du opleve dette verdensberømte og historiske karneval, har jeg i dag fundet en superbillig rejse til netop Venedig under karnevallet, som i år finder sted fra den 16.02. til den 05.03.!

  Carnevale di Venezia
  februar - marts
  825 kr.
  Hamborg
  Venedig
  Hotel i Venedig
  f.eks. det anmelderroste A&O Venezia Mestre
  413 kr.
  Billige fly til Venedig
  412 kr.
  Hotel
  413 kr.
  Fly
  412 kr.
  Total (pr.person)
  825 kr.

  Hotel i Venedig

  Hoteller i Venedig er generelt temmelig dyre. Derfor har du overordnet set to muligheder, når du leder efter hotel. Du kan finde et ordentligt hotel lidt uden for Venedig (dvs. inde på fastlandet) til en god pris, eller du kan betale kassen for et standard-hotel på selve Venedig. Det er fuldstændigt op til dig, hvad du foretrækker.

   

  I dette eksempel har jeg fundet et rigtig fint hotel lidt uden for Venedig, da jeg personligt selv mener, at det er løsningen, der giver mest valuta for pengene. Jeg har nemlig fundet det budgetvenlige A&O Venezia Mestre (4 ud af 5 på TripAdvisor). Hotellet bliver særligt rost for at være pænt, rent og value-for-money. Og det bliver ikke noget problem at komme ind til Venedig, da du nemt, hurtigt og billigt kan tage både toget eller bussen – med tog fra Venezia Mestre til Venezia Santa Lucia (ca. 10 kr.) og med bus fra Vempa til Corsia A5 (ca. 10 kr.). Begge ture tager omkring 15 minutter.

   

  Prisen for et dobbeltværelse i 3 nætter er 826 kr. Ved en rejse for 2 bliver prisen derfor 413 kr. pr. person (der kommer et lille gebyr på ca. 31 kr. pr. person oveni). Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Venedig, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde et andet hotel.

   

   

  Billige fly til Venedig

  Vil du gerne til historiske Venedig, er de to billigste lufthavne som regel Hamborg (billigst) og København (lidt dyrere). I vinterhalvåret er det dog kun muligt at flyve direkte fra Hamborg, da easyJet først begynder at flyve fra København til april. Så der er desværre ikke så meget at rafle om – Hamborg er klart den billigste løsning.

   

  Ovenfor har jeg f.eks. fundet en afgang med Ryanair fra lørdag den 16.02. til tirsdag den 19.02. til 412 kr. Du kan finde billige billetter i både december, januar, februar og marts (afgange på tirsdage og lørdage).

   

  Hos Ryanair må du som udgangspunkt kun medbringe en mindre håndtaske. Hvis du vil have 10 kg håndbagage med, skal du booke billetten med prioritet. Dette koster mellem 45 og 75  kr. ekstra pr. vej.

   

  Ovennævnte rejseeksempel er med afgang fra Hamborg d. 16.02. – 19.02. – her er nogle andre billige afgange (husk hotelpriserne kan variere afhængig af datoerne). OBS! Datoerne herunder er alle under karnevallet, men du kan sagtens finde mange andre billige afgange! Bare søg på kombinationer af tirsdage og lørdage.

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  • 16.02. – 19.02.
  • 19.02. – 23.02.
  • 23.02. – 26.02.
  • 26.02. – 02.03.
  • 02.03. – 05.03.
  • Og flere

   

   

  Carnevale di Venezia 2019

  Som jeg fik nævnt i introen, løber karnevallet af stablen fra den 16.02. til den 05.03. Herunder kan du få et lille indtryk af, hvad der står på programmet for dette års karneval.

   

  Lørdag 16.02. – åbningsdag for karnevallet

  Karnevallet begynder om aftenen lørdag den 16. februar med første del af Festa Veneziana. Kig forbi Rio di Cannaregio, hvor der vil være flydende lys på kanalen og musik!

   

  Søndag den 17.02. – anden del af Festa Veneziana

  Hvis du kun måtte vælge én dag i Venedig under karnevallet, så skulle den nok være denne. Festlighederne begynder kl. 10.30. Venedigs hovedkanal – Kanal Grande – vil være stedet, hvor du kan opleve en vandparade, hvor udklædte folk i deres venetianske masker og kostumer sejler på kanalen. Herudover vil der både være musik og lækker street food rundt omkring.

   

  Søndag den 24.02. til søndag den 03.03. – bedste-maske-konkurrence

  Hele ugen vil der være daglige konkurrencer fra 15.30 til 17.00, hvor den bedste maske kåres! Det er faktisk gratis at deltage, men du skal sende en ansøgning først.

   

  Søndag den 24.02. – The Flight of the Angel

  En fast tradition ifm. karnevallet er The Flight of the Angel, hvor sidste års vinder af Festa delle Maria “flyver” (tag det roligt, der er noget kabelværk involveret!) fra Markuskirken og ned på den tilhørende plads.

   

  Søndag den 03.03. – The Flight of the Eagle

  Dette er en lidt nyere tradition, der også involverer noget zipline fra toppen af Markuskirkens klokketårn (mellem kl. 11 og 12). Sidste års ‘Eagle’ var Diesels direktør Renzo Rosso. Hvem dette års heldige ‘ørn’ bliver vides endnu ikke.

   

  Udover de ovennævnte arrangementer kommer der også til at foregå en masse andet! Du kan læse mere på karnevallets hjemmeside.

   

  Venedig Karneval er særligt kendt for sine storslåede masker.

   

   

   

   

  Transport til/fra lufthavnen

  Du ankommer til Treviso Lufthavn i Venedig. Herfra kan du nemt tage bussen til banegården i Venezia Mestre, der ligger tæt på hotellet. En busbillet koster 12 euro (ca. 89 kr.), og turen tager omkring 30 minutter. Du kan finde ruteplanen og booke billet på atvo.it/en-treviso-airport.

   

  Fra Marco Polo Lufthavn kan du tage en lignende lufthavnsbus med det samme busselskab. Herfra koster en enkeltbillet kun 8 euro (ca. 60 kr.). Du kan finde ruteplanen og booke billet på atvo.it/en-venice-airport.

   

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

   

   

   

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  se fly se hotel