• 02 jul 2019

  Solferie på Santorini: 1 uge i Athen og Santorini til kun 1.604 kr. inkl. hotel og fly

  Elsker du Grækenland? Så er denne rejse lige noget for dig! Jeg har nemlig fundet en superlækker rejse til landet med de mange øer, hvor du både oplever hovedstaden Athen og ø-paradiset Santorini – hvorfor nøjes med den ene, når man kan få begge? I dette rejseeksempel får du først 1 nat i Athen efterfulgt af 5 nætter på Santorini, før du tager tilbage til Athen for den sidste nat! Med andre ord er dette den perfekte blanding mellem historisk storbyferie og dase-på-en-ø-ferie!

  Storby i Athen og sol på Santorini
  april - oktober
  1.604 kr.
  Billund (og København)
  Athen
  Billige fly til Athen
  Billige fly videre til Santorini
  Hotel i Athen
  f.eks. det billige Semeli
  255 kr.
  OBS! Dette hotel skal bookes til første og sidste nat af rejsen
  Hotel på Santorini
  f.eks. det anmelderroste Villa Valvis
  553 kr.
  Hotel
  808 kr.
  Fly
  796 kr.
  Total (pr.person)
  1.604 kr.

  Hoteller

  Athen

  Din rejse starter i Athen, hvor du i dette eksempel tilbringer rejsens første og sidste nat (så husk at hotellet skal bookes to gange). Her har jeg fundet det budgetvenlige Hotel Semeli, som ligger ret centralt i Athen – kun 3,5 km fra det verdensberømte Akropolis. Hotellet har til prisen rigtig fine værelser, gratis wi-fi og døgnåben reception.

   

  Prisen for et economy-dobbeltværelse i 2 nætter er 510 kr. Ved en rejse for 2 personer bliver prisen derfor kun 255 kr. pr. person.

   

   

  Santorini

  På Santorini har jeg fundet det supercharmerende og meget anmelderroste Villa Valvis. Hotellet ligger i skønne Perissa, har fine værelser med aircondition og et skønt udendørs poolområde. Det har med andre ord alt, hvad du har brug for til en ferie på Santorini.

   

  Prisen for et værelse i 5 nætter er 1.105 kr., hvilket svarer til en pris på 553 kr. pr. person ved en rejse for 2 personer. Er hotellerne udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Athen eller på Santorini, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde et andet hotel. Vær obs på, at prisniveauet for hoteller i stil med Villa Valvis er højest i juli og august (500-800 kr. pr. nat), hvorefter det gradvist falder i løbet af september og oktober (200-500 kr. pr. nat).

   

   

   

  Billige fly til Athen og Santorini

  Hvis du gerne vil til Athen, er det klart billigst at flyve med Ryanair fra Billund. Her kan du nemlig finde billetter til mellem ca. 400 og 600 kr. fra april til oktober. Der er kun direkte afgange på tirsdage. Skolernes sommerferie og især juli er selvfølgelig undtagelsen. Her starter priserne fra ca. 1.600 kr. I august kan du finde priser fra 850 kr., mens særligt september og oktober bliver markant billigere (400-800 kr.).

   

  Jeg har i dette eksempel fundet en afgang fra den 8. oktober til den 15. oktober til kun 462 kr. Du kan også flyve med Norwegian og/eller Aegean Airlines fra København, men det bliver markant dyrere (omkring 1.000 kr.).

   

  Hos Ryanair må du som udgangspunkt kun må medbringe en mindre håndtaske. Hvis du vil have 10 kg håndbagage med, skal du booke billetten med prioritet. Dette koster mellem 45-75 kr. ekstra pr. vej (hvis du booker direkte gennem Ryanair).

   

  I forhold til fly til Santorini kan du fra Athen tit finde billige indenrigsfly. Der er daglige afgange og ofte flere forskellige billetter at vælge mellem, så du kan i høj grad selv styre, hvordan din rejse skal se ud. I dette eksempel har jeg som sagt valgt at tilbringe 5 nætter på Santorini, da jeg har fundet billetter fra Athen fra onsdag den 9. oktober til mandag den 14. oktober til kun 334 kr. hos Ryanair. Igen er juli og august generelt noget dyrere (ca. 800-1.000 kr.) end september og oktober (300-500 kr.).

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  (BLL – ATH)

  • 20.08. – 27.08.
  • 27.08. – 03.09.
  • 03.09. – 10.09.
  • 10.09. – 17.09.
  • 24.09. – 01.10.
  • 01.10. – 08.10.
  • 08.10. – 15.10.
  • Og flere

   

   

  Et par oplevelser i Athen

  Akropolis

  Mageløse Akropolis er et must-see. Akropolis var igennem antikken Athens religiøse centrum, og det er her du finder flere af de berømte templer – bl.a. Parthenon (et tempel dedikeret til den græske gudinde Athene), Dionysos-teatret (et 17.000 sæders stort teater) og Propylæa (indgangsporten til Akropolis). Akropolis Museet er ligeledes et must-see. Det åbnede i 2009 og blev hurtigt anerkendt som et af Europas allerbedste museer!

   

   

  Lycabettus-højen

  Du må endelig ikke glemme kameraet, når du tager afsted til Lycabettus-højen! Udsigten fra den 300 meter høje Lycabettus-høj vil uden tvivl trække en del likes på instagram, når du uploader dine feriebilleder. Særligt omkring solnedgang kan du være heldig at få nogle fuldstændig enestående billeder af Athen! Desuden finder du her et amfiteater, som regelmæssigt kører forestillinger.

   

   

  Hvis du gerne vil inspireres yderligere, kan du se flere spændende forslag til ture og aktiviteter på getyourguide.dk.

  Oplevelser i Grækenland

   

  Transport til fra lufthavnen

  Fordi du ankommer sent til Athen Lufthavn, kan du ikke benytte dig af metroen (linje 3 kører mellem centrum og lufthavnen – sidste afgang er kl. 23.30). Heldigvis kan du døgnet rundt tage ekspresbusser ind til centrum – f.eks. X95 (Syntagma – Airport). Turen tager ca. 1 time og 10 minutter, og en billet koster omkring, 1,4o euro (ca. 10 kr.). Du kan selvfølgelig også tage en taxi til ca. 150 kr. pr. person.

   

  Du kan læse nærmere om transport til og fra lufthavnen på athenstransport.com.

   

  Fra Santorini Lufthavn er der kun 12 km til hotellet. En taxi koster derfor kun ca. 85 kr. pr. person.

   

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  29 kommentarer til Solferie på Santorini: 1 uge i Athen og Santorini til kun 1.604 kr. inkl. hotel og fly

  1. Birgit says:

   Jeg synes det er en rigtig god rejse til Grækenland vil overveje at rejse alene, da jeg ikke lige kan finde nogen som kan til oktober

  2. Melissa says:

   Hej Rejsespejser
   Kan du hjælpe med en rejse for 3 til Athen/Santorini i uge 33 eller 34. Hjemrejse skal dog være inden 26. august. Helst Billund, men Københaven er også en mulighed, hvis det er billigere.
   Mvh Melissa

  3. Tina says:

   Hejsa. Kan du mon hjælpe med billige flybilletter
   København – Santorini
   15/7-19/7
   1 voksen og 1 på 13 år
   Mvh Tina

  4. Menar says:

   Hej
   Er det ikke fly afgang fra København til Athen den 27/7 og vider til

  5. Dolly says:

   Hey. Præcis denne tilbud (bare en smule dyrere) kom herpå d. 22 Dec. 2018, og mine venner og jeg havde planlagt at bestille ferien i den tilbudsuge der hed 18-25 juni, så snart vi fik ferieugen godkendt, og nu er det godkendt, og vi ville ind og bestille, men det hele er blevet så dyrt – kunne du muligvis hjælpe os? Nu har vi fået ferie fri 18-25 juni og vi vil rigtig gerne holde ferien i Santorini På forhånd tak

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Dolly 🙂

    Ift. flybilletter er der desværre ikke så forfærdelig meget, man kan gøre. Ryanair flyver som sagt kun 1 gang om ugen på denne rute (hver tirsdag), så man har ikke så mange alternativer (I kan evt. se priser fra Hamborg). Men billetter koster i skrivende stund kun 580 kr. på jeres datoer, hvilket slet ikke er galt 🙂 Billetter til Santorini er også i skrivende stund noget dyrere, men Her kan I evt. prøve at rykke lidt på datoerne.

    Ift. hoteller vil de nok uundgåeligt være dyrere, fordi jeres datoer er så tæt på sommerferien, men her kan I til gengæld shoppe lidt rundt og finde de bedste tilbud 😉

  6. Kkk says:

   Hej. Kan du finde billige flybilletter og hotel i uge 16 i april måned

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej med dig 🙂
    Det er lige i påskeferien, så der vil priserne automatisk være betydelig højere – men jeg skal i hvert fald nok holde godt øje og opdatere bloggen så snart jeg finder noget 🙂

  7. Runa says:

   Er det muligt at flyve til Budapest fx. Torsdag aften – søndag alternativ fredag morgen – søndag fra Jylland til ok priser.

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Runa,
    Så vidt jeg kan se, så kan du kun flyve fra Billund til Budapest på tirsdage, torsdage og lørdage. Alternativt kan du flyve fra København, der er der afgange alle ugens dage 🙂

  8. Hans Valentin Freiberg Sørensen says:

   Jeg vil meget gerne udnytte det tilbud til lidt under 1400kr og vil gerne afsted sidst i august eller midt september. Hvordan får jeg booket den rigtige rejse som der her tilbud byder?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Hans 🙂

    Prisen på under 1.400 kr. er udregnet på baggrund af et eksempel i april. Rejsen vil derfor uundgåeligt blive dyrere, hvis du fx rejser i august (som er højsæson). Priserne for flybilletter er generelt ret lave (med undtagelse af skolernes sommerferie), men særligt hoteller vil nok blive noget dyrere i august/september. Når det så er sagt, burde det bestemt stadig være muligt at finde en billig rejse i august/september – prisen bliver dog en lidt anden end priserne i april 🙂

    Du booker rejsen via de links, der er i artiklen (ved at klikke på billederne i boksene eller ved at klikke på knapperne med teksten ”se fly/hotel-tilbud her”). Du booker i øvrigt fly og hotel hver for sig.

    Jeg håber, at det hjalp lidt 😉 Men du må endelig sige til, hvis du har nogen spørgsmål 🙂

  9. Ann Clemensen says:

   Hvad har du af forslag hvis vi er 2 voksne og 2 børn på 8 og 14??

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Ann 🙂

    Ift. flybilletter er der ikke så meget at rafle om – her skal I selvfølgelig bare have 2 ekstra flybilletter til børnene. Ift. hotellerne kan I til at starte med tilføje børnene inde på trivago, når I klikker på hotel-linkene. Hvis ikke de hoteller, jeg har fundet i eksemplet, egner sig, kan I søge videre efter andre mere familievenlige hoteller 🙂

  10. Jens says:

   Det kan vi ikke bruge til noget da de fleste mennesker rejser fra københavn.

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Jens,

    Som jeg skriver i artiklen, kan du også rejse fra København med fx Norwegian eller Aegean Airlines. Det er bare ikke muligt at finde billetter til samme pris.

    • Charlotte says:

     Vi er andre der er meget glade for, at du også finder billetter fra Billund og Aalborg når det kan lade sig gøre.

  11. Pernille Jamai says:

   Hej.
   Hvordan ser det ud den 10-11/10 er der rejser på det tidspunkt til de priser ?
   Vh.Pernille Jamai

  12. Augest says:

   Kære
   Har du en idé om hvorfor jeg ikke kan finde flybilletter til den pris 28/8-4/9?
   Vh

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Augest 🙂

    Hvis du kun kan rejse på nogle helt specifikke datoer, er der desværre ikke så meget man kan gøre. I skrivende stund ligger flybilletter til Athen på ca. 800 kr., hvilket er en ganske fin pris. Det er altid svært at forudsige, hvordan priserne i slut-august/september bliver. For hvis vejret i DK bliver rigtigt godt, kan prisen godt falde lidt. Omvendt risikerer man også at den stiger, hvis sommeren ikke bliver så god.

  13. Laura says:

   Hej, er der ingen billige afgange til Athen i juli? Mvh Laura

  14. Liv says:

   Hej
   Ved du om der også er billige fly/ hotel fra Kbh? Gerne uge 26.
   Tak

  15. Malene says:

   Ved du om vejret er lækkert der i slut maj? 🙂

  16. Sandy says:

   De priser i har er det med overnatning

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Sandy 🙂

    Prisen jeg angiver i artiklen er både med fly (både Billund – Athen T/R og Athen – Santorini T/R) og hoteller på både Athen og Santorini 🙂

    Prisen er pr. person ved en rejse for 2 😉