• 19 dec 2018

  Solferie på Santorini: 1 uge i Athen og Santorini til kun 1.621 kr. inkl. hotel og fly

  Elsker du Grækenland? Så er denne rejse lige noget for dig! Jeg har nemlig fundet en superlækker rejse til landet med de mange øer, hvor du både oplever hovedstaden Athen og ø-paradiset Santorini – hvorfor nøjes med den ene, når man kan få begge? I dette rejseeksempel får du først 1 nat i Athen efterfulgt af 5 nætter på Santorini, før du tager tilbage til Athen for den sidste nat! Med andre ord er dette den perfekte blanding mellem historisk storbyferie og dase-på-en-ø-ferie!

  Storby i Athen og sol på Santorini
  april - juni
  1.621 kr.
  Billund
  Athen
  Hotel på Santorini
  f.eks. det anmelderroste 3* Villa Clio
  644 kr.
  Hotel i Athen
  f.eks. det budgetvenlige Semeli Hotel
  282 kr.
  OBS! Dette hotel skal bookes to gange - til første nat og sidste nat
  Billige fly til Athen
  372 kr.
  Billige fly til Santorini
  323 kr.
  Hotel
  926 kr.
  Fly
  372 kr.
  Fly til Santorini
  323 kr.
  Total (pr.person)
  1.621 kr.

  Hoteller

  Athen

  Din rejse starter i Athen, hvor du i dette eksempel tilbringer rejsens første og sidste nat (så husk at hotellet skal bookes to gange). Her har jeg fundet det fine Hotel Semeli (4 ud af 5 på TripAdvisor og Certificate of Excellence), som ligger ret centralt i Athen – kun 3,5 km fra det verdensberømte Akropolis. Hotellet har til prisen rigtig fine værelser, gratis wi-fi og døgnåben reception.

   

  Prisen for et economy-dobbeltværelse i 2 nætter er 564 kr. Ved en rejse for 2 personer bliver prisen derfor kun 282 kr. pr. person.

   

  Santorini

  På Santorini har jeg fundet det supercharmerende og meget anmelderroste 3* Villa Clio (4,5 ud af 5 på TripAdvisor og Certificate og Excellence). Hotellet ligger i byen Perissa – kun 200 meter fra stranden. Hotellet har både aircondition, wi-fi, døgnåben reception og et skønt poolområde! Det har med andre ord alt, hvad du har brug for til en ferie på Santorini.

   

  Prisen for et værelse i 5 nætter er 1.288 kr., hvilket svarer til en pris på 644 kr. pr. person ved en rejse for 2 personer. Er hotellerne udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Athen eller på Santorini, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde et andet hotel.

   

   

  Billige fly til Athen og Santorini

  Hvis du gerne vil til Athen i løbet af foråret, er det klart billigst at flyve med Ryanair fra Billund. Her kan du nemlig finde billetter til mellem ca. 400 og 800 kr. på tirsdage fra april til juni. Jeg har f.eks. fundet en afgang fra den 14.05. – 21.05. til kun 372 kr. Du kan også flyve med Norwegian og/eller Aegean Airlines fra København, men det bliver markant dyrere (omkring 1.000 kr.).

   

  Hos Ryanair må du som udgangspunkt kun må medbringe en mindre håndtaske. Hvis du vil have 10 kg håndbagage med, skal du booke billetten med prioritet. Dette koster mellem 45-75 kr. ekstra pr. vej (hvis du booker direkte gennem Ryanair).

   

  I forhold til fly til Santorini kan du fra Athen tit finde billige indenrigsfly. Der er daglige afgange og ofte flere forskellige billetter at vælge mellem, så du kan i høj grad selv styre, hvordan rejsen skal se ud. I dette eksempel har jeg som sagt valgt at tilbringe 5 nætter på Santorini, da jeg har fundet billetter fra Athen fra den 15.05. til den 20.05. til kun 323 kr. hos Ryanair.

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  (BLL – ATH)

  • 02.04. – 09.04.
  • 09.04. – 16.04.
  • 23.04. – 30.04.
  • 14.05. – 21.05.
  • 21.05. – 28.05.
  • 04.06. – 11.06.
  • 11.06. – 18.06.
  • 18.06. – 25.06.
  • Og flere

   

  Et par oplevelser i Athen

  Akropolis

  Mageløse Akropolis er et must-see. Akropolis var igennem antikken Athens religiøse centrum, og det er her du finder flere af de berømte templer – bl.a. Parthenon (et tempel dedikeret til den græske gudinde Athene), Dionysos-teatret (et 17.000 sæders stort teater) og Propylæa (indgangsporten til Akropolis). Akropolis Museet er ligeledes et must-see. Det åbnede i 2009 og blev hurtigt anerkendt som et af Europas allerbedste museer!

   

   

  Lycabettus-højen

  Du må endelig ikke glemme kameraet, når du tager afsted til Lycabettus-højen! Udsigten fra den 300 meter høje Lycabettus-høj vil uden tvivl trække en del likes på instagram, når du uploader dine feriebilleder. Særligt omkring solnedgang kan du være heldig at få nogle fuldstændig enestående billeder af Athen! Desuden finder du her et amfiteater, som regelmæssigt kører forestillinger.

   

   

   

  Transport til fra lufthavnen

  Fra Athen Lufthavn kan du tage metro 3 hele vejen ind til byen. Det tager ca. 3 kvarter og koster under 70 kr. Og fra Santorini Lufthavn er der kun 5 km til hotellet. En taxi koster derfor kun ca. 60 kr. pr. person.

   

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  15 kommentarer til Solferie på Santorini: 1 uge i Athen og Santorini til kun 1.621 kr. inkl. hotel og fly

  1. Jens says:

   Det kan vi ikke bruge til noget da de fleste mennesker rejser fra københavn.

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Jens,

    Som jeg skriver i artiklen, kan du også rejse fra København med fx Norwegian eller Aegean Airlines. Det er bare ikke muligt at finde billetter til samme pris.

    • Charlotte says:

     Vi er andre der er meget glade for, at du også finder billetter fra Billund og Aalborg når det kan lade sig gøre.

  2. Pernille Jamai says:

   Hej.
   Hvordan ser det ud den 10-11/10 er der rejser på det tidspunkt til de priser ?
   Vh.Pernille Jamai

  3. Augest says:

   Kære
   Har du en idé om hvorfor jeg ikke kan finde flybilletter til den pris 28/8-4/9?
   Vh

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Augest 🙂

    Hvis du kun kan rejse på nogle helt specifikke datoer, er der desværre ikke så meget man kan gøre. I skrivende stund ligger flybilletter til Athen på ca. 800 kr., hvilket er en ganske fin pris. Det er altid svært at forudsige, hvordan priserne i slut-august/september bliver. For hvis vejret i DK bliver rigtigt godt, kan prisen godt falde lidt. Omvendt risikerer man også at den stiger, hvis sommeren ikke bliver så god.

  4. Laura says:

   Hej, er der ingen billige afgange til Athen i juli? Mvh Laura

  5. Liv says:

   Hej
   Ved du om der også er billige fly/ hotel fra Kbh? Gerne uge 26.
   Tak

  6. Malene says:

   Ved du om vejret er lækkert der i slut maj? 🙂

  7. Sandy says:

   De priser i har er det med overnatning

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Sandy 🙂

    Prisen jeg angiver i artiklen er både med fly (både Billund – Athen T/R og Athen – Santorini T/R) og hoteller på både Athen og Santorini 🙂

    Prisen er pr. person ved en rejse for 2 😉