• 07 apr 2019

  Gourmet-weekend i Kaunas: 2 nætter på et centralt 4* hotel til kun 714 kr. inkl. morgenmad og fly

  Har du været i Kaunas før? Det er langt fra de fleste, der kan sige ja til det og det er egentlig lidt en skam! Kaunas er en storby i Litauen og er måske lidt af et overset rejsemål, men det er der bestemt ingen grund til. Her får du både kultur og historie, shopping, mikrobryggerier og destillerier, spa- og wellness og de lækreste gourmet-oplevelser. Og så er det hele hammerbilligt! En perfekt weekendtur, hvis du er til sightseeing, shopping og mad i verdensklasse.

  Oplev spændende Kaunas
  slut april - september
  714 kr.
  København
  Kaunas
  Hotel i Kaunas
  f.eks. anmelderroste 4* HOF Hotel
  527 kr.
  Totalprisen er 1.053 kr., dvs. 527 kr. pr. person ved en rejse for 2
  Hotel
  527 kr.
  Fly
  187 kr.
  Total (pr.person)
  714 kr.

  Hotel i Kaunas

  Der findes mange dejlige og billige hoteller i Kaunas. I dag har jeg fundet det anmelderroste 4* HOF Hotel. Hotellet har en perfekt placering lige midt i centrum af byen med kun 300 meter til den gamle bydel. Tidligere gæster roser især også denne beliggenhed samt personalets høje serviceniveau, den gode morgenmad og værelsernes størrelse.

   

  Værelserne er indrettet i en hyggelig stil og så er der badekar 🛀 Hvis der er noget jeg elsker når jeg er på ferie, så er det når hotelværelset har badekar – det er bare skønt at kunne lade sin trætte krop glide ned i det varme vand efter en lang dag med sightseeing og shopping.

   

  Et dobbeltværelse i 2 nætter over en weekend koster 1.053 kr., dvs. 527 kr. pr. person ved en rejse for 2. Der er morgenmad med i prisen, så du starter morgenen ud på bedst mulige måde. Hotellets pris ligger generelt mellem 370 – 620 kr. pr. nat.

   

  Er HOF Hotel udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Kaunas, skal du naturligvis være velkommen til det. Det 4* hotel er også perfekt, hvis I er en vennegruppe eller afsted som familie. Hotellet har både værelser/studio-lejligheder til 3 og 4 personer.

   

  Fly til Kaunas

  Det er superbilligt at rejse til Kaunas! Du rejser fra København og jeg har fundet billige billetter fra slutning af april – september med priser fra 190 – 340 kr. Jeg har f.eks. fundet en afgang i en weekend d. 24.05. – 26.05. til kun 187 kr.

   

  De billigste afgange finder du med Ryanair. Her må du som udgangspunkt kun medbringe en mindre håndtaske. Hvis du vil have 10 kg håndbagage med, skal du booke billetten med prioritet. Dette koster mellem 45 og 75 kr. ekstra pr. vej (når du booker direkte gennem Ryanair).

   

  Det er desværre ikke muligt at flyve fra Jylland til Kaunas, men du kan vælge at flyve fra Billund til Vilnius – hovedstaden i Litauen. Der er lidt over 1 times kørsel mellem de 2 byer. Wizz Air flyver til Vilnius på mandage og fredage. I skrivende stund er billetterne noget dyre end, hvad jeg plejer at se dem til med priser fra 640 kr.

   

  Ovennævnte rejseeksempel er med afgang fra København d. 24.05. – 26.05. – her er nogle andre billige afgange (husk at hotelpriserne kan variere afhængig af datoerne).

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  Weekend-afgange er markeret med WE

  • 30.04. – 02.05.
  • 07.05. – 09.05.
  • 10.05. – 12.05. – WE
  • 20.05. – 22.05.
  • 01.06. – 04.06. – WE
  • 10.06. – 12.06.
  • 14.06. – 16.06. – WE
  • 18.06. – 20.06.
  • 21.06. – 24.06. – WE
  • 28.06. – 30.06. – WE
  • 02.07. – 04.07.
  • 20.07. – 23.07.
  • 27.07. – 30.07. – WE
  • 04.08. – 06.08.
  • 11.08. – 13.08.
  • 26.08. – 28.08.
  • 03.09. – 05.09.
  • Og mange flere

   

  Transport til/fra lufthavnen

  Fra lufthavnen til hotellet er der ca. 14,5 km, så du kan sagtens vælge at tage en taxa. Hvis du hellere vil med offentlig transport, kan du tage bussen (linje 29) til ”L. Sapiegos g.” og derfra har du 350 meter til hotellet.

   

  Gourmet-restauranter i Kaunas

  Gourmetmad, det lyder måske umiddelbart ikke som noget du vil forbinde med Litauen, men der kommer du til at blive positivt overrasket. Der er så mange lækre restauranter i byen, men jeg må i særdeleshed fremhæve Restaurant Nüman. Nüman er blevet kåret af White Guide (det skandinaviske svar på Michelinguiden) som den 3. bedste restaurant i Baltikum (Litauen, Letland og Estland).

   

  Du kender ikke menuen på forhånd, den bliver først præsenteret når du sidder til bords – men du kan godt regne med et festfyrværkeri af smagsoplevelser. Restaurantens kok har nemlig tidligere været en del af holdet på Noma og både restaurantens menu og interiør er stærkt inspireret af den danske restaurant og hele konceptet med New Nordic. Uha, det lyder måske rimeligt dyrt – især når man tænker på Nomas priser, men du skal ikke lade dig afskrække. For en 6-retters menu skal du regne med at komme af med ca. 300-350 kr. og for en 9-retters menu ca. 450-500 kr. og vin-menu fra 250 kr. Det er jo vildt billigt når man tænker på, at det er en unik oplevelse og mad i verdensklasse!

  Restauranten får også meget gode anmeldelser på bl.a. TripAdvisor, hvor mange skriver at det er en af de bedste restaurant-oplevelser de nogensinde har haft!

   

   

  Sightseeing i Kaunas

  Kaunas er også en meget kulturel by – faktisk skal byen i 2022 være Europas kulturby. Her finder du streetart, smukke bygninger og spændende museer. Hvis du er på udkig efter lidt anderledes museum-oplevelser, så tag endelig forbi Ninth Fort eller Kaunas Museum for the Blind. Ninth Fort er et historisk museum med en barsk fortid, hvor du også kan besøge et smukt monument til minde om Holocaust ofrene. På Kaunas Museum for the Blind, kan du udfordre dig selv lidt. Her kan man, som navnet allerede antyder, ikke se en disse. Her kommer din lugte- og høresans virkelig på arbejde – en sjov og anderledes oplevelse i en katakomber under ”Kaunas St. Michael the Archangel’s Church”.

   

  Er du til basketball, så er du kommet til det rigtige sted. Kaunas er nemlig hjemby for holdet Zalgiris, der også spiller i Euroleague. Selvom du måske ikke synes basketball er det fedeste, så tag endelig ind og se en kamp, hvis du har mulighed for det. Det er en hammergod stemning og det er en oplevelse uden lige.

   

   

  Vis dette opslag på Instagram

   

  Et opslag delt af Raimonda Romanov (@raimondarom) den

   

  Vis dette opslag på Instagram

   

  Et opslag delt af Vidas K. (@vidas007) den

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  se fly se hotel