• 14 apr 2019

  Roadtrip i Finland: fly tur/retur til Helsinki og lejebil i en hel uge til kun 1.194 kr.

  Hvis ikke du har planer i sommerferien, hvad ville du så sige til et roadtrip gennem storslået natur i skønne Finland? Landet byder på lidt af hvert. Om du er til storbyrejse, stilhed i den dybe skov eller aktiviteter på vand, så kan du finde det hele i Finland. Helsinki giver dig en ordentlig dosis storby, inden du drager ud i den finske natur. Du kan f.eks. besøge Mumidalen og herefter fortsætte nordpå mod smukke Kuusamo. Her kan du blandt andet spotte bjørne, sejle i kano eller ro i kajak, fiske i Savonlinna-området, opleve midnatssolen eller klappe rensdyr på en rensdyrsgård. Finland er fyldt med charmerende områder, der venter på dig!

  Road trip i Finland
  juni, juli og august
  1.194 kr.
  København
  Helsinki
  Billige fly til Helsinki
  inkl. 8 kg håndbagage
  563 kr.
  Fra København
  Fra Billund
  Lejebil i 1 uge
  inkl. fri kilometer, fair brændstofpolitik og afhentning i lufthavnsterminalen
  631 kr.
  Fly
  563 kr.
  Lejebil
  631 kr.
  Total (pr.person)
  1.194 kr.

  Fly til Finland

  Fra København kan du komme billigt til Helsinki. Og det kan du faktisk det meste af året – også i hele juli! i denne måned kan du nemlig finde en masse superbillige flybilletter, der alle ligger mellem 500-600 kr. I dette eksempel har jeg f.eks. fundet billetter med Finnair fra København fra tirsdag den 2. juli til tirsdag den 9. juli til kun 563 kr. inkl. 8 kg håndbagage. Hvis du vil flyve fra Billund, kan du finde billetter hos Air Baltic (med en enkelt meget kort mellemlanding i Riga) til omkring 860 kr.

   

  Ovennævnte rejseeksempel er med afgang fra København d. 02.07. – 09.07.– her er nogle andre billige afgange (husk at lejebilspriserne kan variere afhængig af rejsedatoen).

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  Fra København

  • stort set alle datoer

   

  Fra Billund

  • 03.07. – 11.07.
  • 04.07. – 11.07.
  • 09.07. – 16.07.
  • 10.07. – 18.07.
  • 16.07. – 23.07.
  • 17.07. – 25.07.
  • 18.07. – 26.07.
  • 27.07. – 03.07.
  • Og flere

   

   

  Lejebil i Finland

  Til et roadtrip i Finland har du selvfølgelig brug for en bil. Jeg har f.eks. fundet en bil i hele ugen fra den 2. til den 9. juli til kun 1.262 kr., hvilket svarer til 631 kr. pr. person ved en rejse for 2. Bilen får en perfekt 10 ud af 10-rating på skyscanner og kommer med ubegrænset kilometer, fair brændstofpolitik og kan afhentes i lufthavnen. Herudover har den også forsikring (dog med selvrisiko – som mange rejseforsikringer dækker, så husk at tjekke din egen forsikring).

   

  Husk, at de fleste biludlejningsfirmaer i Finland (og generelt i udlandet) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis. Vær opmærksom på, at priserne for en lejebil kan falde eller stige alt afhængig af datoerne – men på de datoerne jeg har kigget, ser det ud til, at priserne er meget stabile.

   

   

  Hoteller

  Du kan finde mange gode og unikke hoteller overalt i Finland. Alternativt kan du også kigge forbi airbnb eller undersøge muligheden for campingpladser osv. Personligt synes jeg, at det er rart at have styr på den første overnatning, men du bestemmer selvfølgelig selv, om du vil booke hjemmefra eller se, hvad du kan finde på vejen. Nedenfor finder du en oversigt over hoteller i Helsinki til inspiration.

  Hoteller i Finland

   

  Rejseinspiration

  Der findes mange skønne steder, du kan besøge i Finland – jeg kommer med et par bud på dette, men det er selvfølgelig helt op til dig, hvad du har lyst til at se og bruge din ferie på.

   

  I Savonlinna kan du virkelig se, hvad der menes, når Finland bliver kaldt “De Tusind Søers Land” – her kan du tage på kano-, kajak- og fisketure. Hvis du er til natur, så kan jeg anbefale Linnansaari Nationalpark, hvor du blandt andet kan være heldig og spotte den truede ringsæl.

   

   

  I Kuusamo (ca. 9 timers kørsel fra Helsinki) kan du få nogle helt unikke naturoplevelser ud over det sædvanlige. Du kan blandt andet tage på bjørne-safari (fra midt juni – slut august), riverrafte eller besøge en rensdyrgård.

   

   

  Den fascinerende fæstning Suomenlinna er helt klart også et besøg værd.

   

   

  Saimaa er Finlands største sø med en størrelse på 4.370 km2 og et virkelig smukt sted at besøge.

   

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  2 kommentarer til Roadtrip i Finland: fly tur/retur til Helsinki og lejebil i en hel uge til kun 1.194 kr.

  1. Frederik says:

   Hej O.
   Det her er nok lige noget for dig!
   Kh far

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Frederik 🙂

    Du kan desværre ikke tagge andre personer i kommentarfeltet her på hjemmesiden. Det kan du gøre på Facebook 🙂

    Jeg har også lavet et Facebook-opslag om denne rejse (som du kan finde ved at scrolle lidt ned her: https://www.facebook.com/rejsespejder/).

    Alternativt kan du måske sende ham en mail med linket til denne artikel 🙂

  se fly se hotel