• 11 feb 2020

  Sommerferie i Finland: 1 uges road trip fra kun 1.399 kr. inkl. fly og lejebil

  Hvis ikke du har planer i sommerferien, hvad ville du så sige til et roadtrip gennem storslået natur i skønne Finland? Landet byder på lidt af hvert. Om du er til storbyrejse, stilhed i den dybe skov eller aktiviteter på vand, så kan du finde det hele i Finland. Helsinki giver dig en ordentlig dosis storby, inden du drager ud i den finske natur. Du kan f.eks. besøge Mumidalen og herefter fortsætte nordpå mod smukke Kuusamo. Her kan du blandt andet spotte bjørne, sejle i kano eller ro i kajak, fiske i Savonlinna-området, opleve midnatssolen eller klappe rensdyr på en rensdyrsgård. Finland er fyldt med charmerende områder, der venter på dig!

  Roadtrip i Finland
  juni - september
  fra1.399 kr.
  København (og Billund)
  Helsinki
  Billige fly til Helsinki
  inkl. håndbagage
  fra718 kr.
  Lejebil i Finland
  1.361 kr.
  Fly
  718 kr.
  Lejebil
  681 kr.
  Total (pr.person)
  1.399 kr.

  Fly til Finland

  En flyvetur på lidt over 1,5 time og så er du klar til eventyr i den smukkeste finske natur. Fra København kan du komme billigt til Helsinki tur/retur. Og det kan du faktisk det meste af året – også i hele juli!

   

  I denne artikel har jeg primært fokuseret på sommermånederne fra juni – september. Her ligger priserne mellem ca. 700 – under 900 kr. Hvis du vil flyve fra Billund, kan du finde billetter hos Air Baltic (med en enkelt kort mellemlanding i Riga) med priser fra lidt over 1.200 kr.

   

  Jeg har f.eks. fundet en afgang fra København tirsdag den 21. juli til tirsdag den 28. juli til kun 718 kr. inkl. håndbagage.

   

  Nedenfor er nogle andre billige afgange (husk at lejebilpriserne kan variere afhængigt af rejsedatoen).

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  • 07.06. – 14.06.
  • 26.06. – 02.07./03.07.
  • 29.06. – 06.07.
  • 09.07. – 15.07.
  • 10.07. – 17.07.
  • 16.07. – 23.07.
  • 19.07. – 24.07./26.07.
  • 20.07. – 27.07.
  • 27.07. – 03.08.
  • 30.07. – 06.08.
  • 02.08. – 09.08.
  • 09.08. – 16.08.
  • 04.09. – 11.09.
  • 18.09. – 25.09.
  • Og mange flere

   


  Læs videre efter annoncen

  annonce

   

  Lejebil i Finland

  Til et roadtrip i Finland har du selvfølgelig brug for en bil. Jeg har f.eks. fundet en bil i hele perioden til kun 1.361 kr., hvilket svarer til 681 kr. pr. person ved en rejse for 2. Bilen kommer med fair brændstofspolitik, ubegrænsede kilometer og gratis afbestilling.

   

  Husk, at de fleste biludlejningsfirmaer i Finland (og generelt i udlandet) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis. Vær opmærksom på, at priserne for en lejebil kan falde eller stige alt afhængig af datoerne – men på de datoerne jeg har kigget, ser det ud til, at priserne er ret stabile med et prisleje mellem omkring 1.300 kr.

   

  Hoteller i Finland

  Du kan finde mange gode og unikke hoteller overalt i Finland. Alternativt kan du også kigge forbi airbnb eller undersøge muligheden for campingpladser osv. Personligt synes jeg, at det er rart at have styr på den første overnatning, men du bestemmer selvfølgelig selv, om du vil booke hjemmefra eller se, hvad du kan finde på vejen. Nedenfor finder du en oversigt over hoteller i Helsinki til inspiration.

  Hoteller i Helsinki

  Rejseinspiration

  Der findes mange skønne steder, du kan besøge i Finland – jeg kommer med et par bud på dette, men det er selvfølgelig helt op til dig, hvad du har lyst til at se og bruge din ferie på.

   

  I Savonlinna kan du virkelig se, hvad der menes, når Finland bliver kaldt “De Tusind Søers Land” – her kan du tage på kano-, kajak- og fisketure. Hvis du er til natur, så kan jeg anbefale Linnansaari Nationalpark, hvor du blandt andet kan være heldig og spotte den truede ringsæl.

   

   

  I Kuusamo (ca. 9 timers kørsel fra Helsinki) kan du få nogle helt unikke naturoplevelser ud over det sædvanlige. Du kan blandt andet tage på bjørne-safari (fra midt juni – slut august), riverrafte eller besøge en rensdyrgård.

   

   

  Den fascinerende fæstning Suomenlinna er helt klart også et besøg værd.

   

   

  Saimaa er Finlands største sø med en størrelse på 4.370 km2 og et virkelig smukt sted at besøge.

   

  Oplevelser i Finland

  Hvis du mangler inspiration til ture rundt i det smukke land, så kan du se mere nedenfor.

  Sightseeing i Finland

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  2 kommentarer til Sommerferie i Finland: 1 uges road trip fra kun 1.399 kr. inkl. fly og lejebil

  1. Frederik says:

   Hej O.
   Det her er nok lige noget for dig!
   Kh far

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Frederik 🙂

    Du kan desværre ikke tagge andre personer i kommentarfeltet her på hjemmesiden. Det kan du gøre på Facebook 🙂

    Jeg har også lavet et Facebook-opslag om denne rejse (som du kan finde ved at scrolle lidt ned her: https://www.facebook.com/rejsespejder/).

    Alternativt kan du måske sende ham en mail med linket til denne artikel 🙂

  se fly se hotel