• 12 sep 2017

  Efterårssol i Kroatien: 1 uge i Pula på et lækkert 3* strand-resort til kun 1.960 kr. inkl. fly

  Her får du en lækker rejse til den charmerende kroatiske kystby Pula, som ligger på den smukke halvø Istrien. Jeg har nemlig fundet både billige flybilletter og et lækkert resort lige ved stranden! Så skal du nå at få lidt sol og varme, inden det danske efterårsejr for alvor tager fat, så er det nu du skal slå til. Og Kroatien er altså en herlig destination – særligt Istrien ved det flotte azurblå Adriaterhav. Det er bare om at komme afsted!

  1 uge i Kroatien
  september
  1.960 kr.
  København
  Pula
  Hotel i Pula
  f.eks. det 3* Verudela Beach Resort
  1.162 kr.
  Billige fly til Pula
  798 kr.
  Hotel
  1.162 kr.
  Fly
  798 kr.
  Total (pr.person)
  1.960 kr.

  Hotel

  trivago.dk har jeg fundet det dejlige 3* Verudela Beach Resort (4 ud af 5 på TripAdvisor). Resortet har en beliggenhed, du ikke finder bedre i Istrien. Det ligger nemlig helt ude på spidsen af halvøen – med det smukke Adriaterhav lige uden for døren! Resortet byder på 2 pools samt tennis-, squash- og minigolf-baner. Du har desuden gratis wifi, hvilket altid er en fordel. Prisen for et dobbeltværelse i en uge ligger på 2.324 kr. – dvs. 1.162 kr. pr. person ved en rejse for 2.

  Hvis du hellere selv vil finde et hotel på Istrien, kan du finde en oversigt her. Og er du på udkig efter et enkeltværelse, så kan du finde et her.

   

  Fly

  momondo.dk kan du lige nu finde billige billetter til Kroatien. Du flyver fra København direkte til Pula. F.eks. fra d. 23. til d. 30. september til kun 798 kr. Alternativt findes der også en afgang fra d. 16.09. til d. 23.09. til 848 kr. Desværre findes der ingen billetter med afgang fra Jylland. Hos TUI er der håndbagage i prisen, som burde være nok til en lille tur ned til varmen – vil du have mere med koster det lidt oveni.

   

  Transport til fra lufthavnen

  Hotellet ligger kun 12 km fra lufthavnen, så jeg anbefaler at tage en taxa, som vil koste dig ca. 170 kr. (85 kr. pr. person).

   

  Lejebil

  Vil du opleve Istrien på egen hånd, anbefaler jeg, at du lejer en bil. På rentalcars.com kan du sammenligne alle store udlejningsfirmaer i Pula.

   

  Ting du skal lave i Istrien

  Baredine Cave: På Istrien-halvøen er der omkring 1000 grotter (kun et par af dem er åbne for turister). Omkring 12 kilometer fra Porec i byen Nova Vas befinder sig den mest berømte grotte i Istrien, Baredine-grotten. Baredine-grotten er fyldt med drypsten, som har formet en underverden af skulpturer. I grotten kan man se forskellige dyr – blandt andet en menneskefisk, som kun lever i grottemiljøet. Grotten er åben for besøgende fra den 1. april til den 30. oktober – husk at medbringe en trøje, da temperaturen i grotten kun er ca. 14 grader!

  Feštinsko Kraljevstvo Cave: Tæt på byen Zminj finder du en anden grotte, som er åben for turister. En guidet tur i den 80 meter dybe grotte tager omkring 30 min. og koster 40 kuna.

  Hum: Middelalderbyen Hum er en af verdens mindste byer med kun 17 indbyggere. Livet her foregår stadig efter gamle traditioner, så hvis du gerne vil tilbage til fortiden, skal du besøge Hum.

  Vinruter: Overalt i Istrien kan du se brune skilte med druer på. Skiltene markerer, at du er på en vinvej, og på disse veje kan du besøge vingårde, hvor du kan købe frisk vin. Hvis du kan lide vin, skal du besøge et par stykker, da vinen smager forskelligt fra vinbonde til vinbonde. Normalt er prisen for frisk vin omkring 15-20 kuna for 1 liter, så det udhuler ikke dit feriebudget. De to mest populære druesorter er Teran (rød) og Malvazija (hvid).

  Jurassic Park – Funtana (tæt på Porec): Verdens anden Jurassic Park, som har åbent året rundt.

  National park Brijuni: Lige ud for Fažana finder du øgruppen Brijuni, som er en nationalpark i dag. I begyndelsen af det 20. århundrede var øerne meget populære blandt Europas elite. Senere blev det til Titos sommerresidens, hvor han modtog præsidenter, konger og adskillige berømte skuespillere – mange af dem medbragte eksotiske dyr til hans private zoo og safaripark, som stadig kan besøges.

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  se fly se hotel