Vildt, larmende, spirituelt, kaotisk, flamboyant, farverigt, overfældende og fantastisk! Det er blot nogle af de mange ord, der kan beskrive en rejse til Indien. Det kan nemlig være en stor mundfuld at besøge den farvestrålende nation, men det er samtidig en oplevelse for livet. Indien har masser at byde på, og du vil med garanti ikke komme til at kede dig, uanset hvor i Indien du rejser rundt. Den indiske kultur ligger utrolig langt fra den danske, men det gør ikke oplevelsen dårligere – tværtimod faktisk! Så forbered dig på et kulturchok af dimensioner, men samtidig en af de størst tænkelige rejseoplevelser!
Taj Mahal
Det ikoniske Taj Mahal er symbolet på Indien og den indiske skønhed. Det hvide marmor marsoleum ligger i byen Agra og er i sin tid bygget som en kærlighedsgave mellem et indisk ægtepar. Den majestætiske bygning udgør i dag et af verdens syv vidundere, og hvis du skulle vælge én oplevelse i Indien, bør det nok være den her! Jeg har selv besøgt Taj Mahal, og du må tro mig, når jeg siger, at du bliver blæst bagover, når ud kommer helt tæt på bygningen! Den er så stor og majestætisk, og bygningen kommer slet ikke til sin ret, når du “bare” ser den på billeder.

Holi Festival
Indien er som nævnt en utrolig farverig nation. Faktisk så farverig at den indiske befolkning har valgt at gøre en festdag ud af det. Hvert år i starten af marts fejrer man det gode, det positive og kærligheden under Holi Festival. Traditionen tro kaster man pulver i regnbuens farve og fejrer livet med den største glæde og entusiasme. Det er da noget, vi alle burde gøre mindst én gang om året!

Den indiske ørken
En kamelridetur i den indiske ørken er for mange indbegrebet af en rejse til Indien. Ørkenen er kendt under mange navne som Tharørkenen, Cholistanørkenen eller den Store Indiske Ørken. Her kan du komme på ørkenvandring på kamelryg, og flere af turene inkluderer endda en nat under åben himmel. Man ridder ud i ørkenen ved solnedgangstid, og ved ankomst står sengene klar til at blive foldet ud, og så er det bare at nyde de funklende stjerner – og måske du er heldig at se et stjerneskud eller to!

Jaipur
Jaipur fungerer som hovedstad i delstaten Rajasthan. Det er en af Indiens mest flamboyante og farverige byer med liv, glade dage – og køer på vejene. Jaipur går også under navnet ‘The Pink City’, da størstedelen af byens bygninger er farvet med den karakteristiske terrakotta-pink. Billedet er taget fra en bymur i Rajasthan.

Ranthambore Nationalpark
Safari er et begreb, de fleste forbinder med det afrikanske kontinent. Men i Indien er det faktisk også en mulighed. I Ranthambore Nationalpark kan du nemlig komme på tiger-safari. Det er en nervepirrende og sjov aktivitet at køre rundt i parken og lede efter de smukke bengalske tigre, som parken huser en stor bestand af. Og du vil nok blive overrasket over, hvor dygtige de stribede rovdyr er til at kamuflere sig. I parken findes desuden andre rovdyr som leoparder, ørkenlos og læbebjørne.

Amber Fort
I byen Amer nær Jaipur finder du Amber Fort, der er et imponerende bygningsværk med det formål at beskytte byen. Bygningen indeholder et palads bygget af gule og pink sandsten, som tager sig virkelig smukt ud. Generelt er det en god oplevelse at gå rundt på fortet, evt. med en privat guide og fornemme den indiske kultur, der afspejler sig i bygningskomplekset.

Mumbai
Mumbai er på mange måder kontrasternes by. Blandt byens 15 millioner indbyggere finder du både Indiens rigeste millionærer, men også de fattigste familier, der lever af at sælge skrald og sover på gaderne. Mumbai er på mange måder en virkelig barsk oplevelse, men det er samtidig en sprudlende og energisk by, der blandt andet er kendt som hovedstaden for den indiske Bollywood scene.

Paradis i Goa
Søger du efter afslapning og lækre strande, er der ét sted i Indien, der er det rigtige. Nemlig strandmekkaet Goa. Området kan bedst beskrives som en eksotisk perle, hvor paradisiske strande og kulturskatte præger dagliglivet. Nogle dages afslapning i Goa er godt for både krop og sind, og mens du er afsted, kan du jo øve dig i at praktisere indiske meditationsteknikker og mindfulness.

Indisk mad: Ingen rejse til Indien uden at smage på den kraftfulde og krydrede mad, som inderne er eksperter i. Men forbered dig på en brændende gane og dug på panden. Den indiske mad er nemlig spækket med kraft og smag, og for de fleste danskere er den rimelig stærk. Det skal dog ikke afskrække dig fra at smage på retterne. Du får nemlig en madoplevelse uden sammenligning og så til næsten ingen penge. Velbekomme!

Påklædning: I Indien er det kutyme, at kvinder dækker skuldre og knæ. Især når man besøger hellige områder og religiøse templer. Sørg for at respektere den lokale skik, så du ikke sender et forkert signal. Det er trods alt dig, der er gæst, så det må man selvfølgelig kvittere med en respektfuld påklædning.

Hygiejne: De sanitære forhold og den indiske hygiejne er lidt i sin egen kategori. Der er en grund til, at mange turister oplever den berygtede ‘Delhi Belly’ (dårlig mave) under deres rejse. Et godt råd er derfor at huske rigelige mængder håndsprit og sørge for at vaske hænder hyppigt. Spis frugt som kan skrælles og tør eventuelt glasset af, inden du drikker af det. Og nå ja, så husk en omgang Imodium, hvis uheldet skulle være ude.

Sikkerhed: Hvis du rejser til Indien, bør du være opmærksom på din sikkerhed. Især i de større byer er det vigtigt at holde godt på styr på dine ejendele. Lad være med at gå rundt med kontanter fremme, dyre smykker, kamera og lignende. En god idé er at booke en privat chauffør, når du rejser rundt i landet. Det er en rar sikkerhed at have og giver virkelig meget tryghed under rejsen. Guiden har styr på, hvilke områder du bør og ikke bør rejse til, og så er det samtidig virkelig billigt med en privat chauffør.

Prisniveau i Indien
Det kommer nok ikke bag på nogen, at priserne i Indien er virkelig lave. Tingene koster kun en brøkdel af, hvad de koster herhjemme. Et restaurantbesøg kan klares for under 30 kr. og streetfood kan købes for omkring 15 kr.
Det er kutyme at give drikkepenge i Indien (især til tjenere, hotelpersonale og guider). Det opfattes faktisk som direkte uhøfligt, hvis man ikke gør. På hoteller og restauranter ligges typisk 10-15% oveni regningens beløb. Stuepiger får typisk 200 INR (20 kr.) for en uge og guiden får ca. 250 INR (22 kr.) pr. dag.
Visum og pas
Som dansk statsborger skal du søge visum til Indien inden afrejse. Visum skal søges online og er gyldigt op til 30 dage. Passet skal desuden være gyldigt i 6 måneder fra indrejsetidspunktet og have mindst 2 blanke sider.
Du kan læse om rejsevejledningerne og opdateringer heraf på Udenrigsministeriets hjemmeside.